Piperine – voor afslanken, goed metabolisme en een betere psychofysische conditie

PiperinePiperine voor afvallen – is het een goede manier om zich te ontdoen van overmatige kilo’s? Het blijkt dat ja, omdat deze stof buitengewoon thermogeen is en de vorming van vetweefsel blokkeert. Bovendien is het een volledig natuurlijke en veilige middel met vele andere eigenschappen die waardevol zijn voor de gezondheid.

Wat is en hoe werkt piperine?

Piperine is een organische verbinding, aanwezig in de buitenste laag van de vrucht van de zwarte peper, verantwoordelijk voor de karakteristieke scherpe smaak. De essentiële invloed van piperine is op het spijsverteringsstelsel, dus het is geen wonder dat de traditionele Aziatische geneeskunde zwarte peper gebruikte als een medicijn bij verschillende soorten spijsverteringsproblemen.

Zwarte peper, die we gebruiken in onze keukens, wordt verkregen uit de plant Piper nigrum L., van oorsprong uit India en voornamelijk geteeld in de tropen. Om deze specerij te produceren, wordt Piper nigrum-fruit gebruikt voor de productie van zwarte peper die onvolgroeid is -groen-geel, die na drogen zwartbruin wordt. Voor de productie van witte peper wordt gebruikt rijp en rood fruit. Het meeste van de piperine wordt gevonden in zwarte peper, heeft de vorm van een kristallijne stof van gele kleur en een scherpe, schroeiende smaak.

Piperine heeft vele geneeskrachtige eigenschappen, vooral met betrekking tot het proces van de spijsvertering, en om deze reden is het een van de top natuurlijke remedies voor effectief afslanken. Bovendien heeft het antioxidant capaciteit, werkt antib-acterieel,het helpt bij de behandeling van vitiligo, helpt om de immuniteit te versterken, speelt ook een belangrijke rol bij de preventie van vele ziekten.

Piperine – gezondheids- en helende eigenschappen

PiperinePiperine wordt al lang gebruikt als medicijn tegen indigestie en verkoudheid, maar wordt ook verondersteld dat in combinatie met kaneel hoofdpijn verlicht. Dit is niet alles. Zwarte peper kan nuttig zijn bij veel andere kwalen. Wat de profylactische en therapeutische eigenschappen van piperine betreft, hebben ze voornamelijk betrekking op activiteiten die verband houden met het spijsverteringsstelsel en het spijsverteringsproces. Allereerst stimuleert het de afscheiding van spijsverteringssappen, waardoor het metabolisme verbetert. Het is een thermogeen, daarom verhoogt het de lichaamstemperatuur en versnelt het de stofwisseling. Ook verlaagt het vetgehalte in het bloed en bevordert de vermindering van lichaamsvet.

Een belangrijk kenmerk van piperine zijn de oxidant en anti-kanker effecten, overigens niet alleen nuttig bij het voorkomen, maar ook bij de behandeling van kanker. Studies hebben aangetoond dat regelmatige inname van piperine in combinatie met curcumine het risico op borstkanker minimaliseert en zelfs, in het geval van ziekte, leidt tot vermindering van kankercellen, zonder gezonde cellen te beschadigen.

Piperine vertoont een activiteit die de productie van melanocyten ondersteunt, wat de uitroeiing van verworven vitiligo bevordert. Het verbetert de bloedcirculatie en draagt bij aan de preventie van hartziekten. Het ondersteunt de werking van het immuunsysteem, verhoogt het niveau van fysieke en mentale efficiëntie. Het is niet het einde als het gaat om het zenuwstelsel en de hersenfunctie. De specifieke chemische structuur zorgt ervoor dat het neurodegeneratieve processen vertraagt. Piperine ondersteunt het vermogen om te onthouden en te concentreren, verlicht de symptomen van depressie, verbetert de mentale toestand.

Niet iedereen weet dat cosmetica ook kleine doses piperine gebruikt. Deze stof vergemakkelijkt de absorptie van moeilijk opneembare, biologisch actieve bestanddelen door de vloeibaarheid van de epidermale lipidenbarrière te verhogen.

Piperine voor afvallen

Zoals reeds vermeld, zwarte peper stimuleert de spijsvertering en het spijsverteringskanaal. Door de productie van maag-, pancreas- en spijsverteringssappen en pancreasenzymen te activeren, verbetert en versnelt het de spijsvertering. Intensivering thermogenese, dat wil zeggen, warmteopwekking draagt bij aan sneller calorieën te verbranden, en ook door deel te nemen aan het proces van lipolyse (afbraak van de vetcellen en gemetaboliseerd) heeft een belangrijke bijdrage aan de vermindering van lichaamsvet. Recente wetenschappelijke studies hebben ook aangetoond dat piperine interfereert met de activiteit van genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van vetcellen.

Piperine voor afvallen, kan ook zeer behulpzaam zijn met andere, bijkomende redenen. Omdat het op een natuurlijke manier het vet- en glucosemetabolisme reguleert, draagt piperine bij, aan de remming van overmatige eetlust, met name voor snoep en, als gevolg daarvan, de vermindering van het aantal geconsumeerde calorieën. Bovendien heeft het diuretische en ontgiftende eigenschappen, waardoor het proces van het reinigen van het lichaam van schadelijke stoffen wordt vergemakkelijkt.

Piperine – werk effecten

PiperinePiperine als afslankhulpmiddel werkt op verschillende niveaus. In de eerste plaats verhoogt thermogenese, wat betekend het versnellen van het metabolisme van vetweefsel. Ten tweede blokkeert de activiteit van genen die de vorming van nieuwe vetcellen regelen. Vervolgens intensiveert en vergemakkelijkt ook het etsproces, en verbetert de opname van voedingsstoffen. Tot slot helpt piperine ontgiften van het lichaam, wat ook bijdraagt aan een snellere gewichtsafname.

Het is vermeldenswaard dat bij regelmatig gebruik van piperinesupplementen vetreductie gepaard gaat met een verhoogde spiermassa en een verbeterde spierstructuur.

Het moet echter worden benadrukt dat, net als bij de andere hulpmiddelen die gewichtsverlies ondersteunen, de loutere piperinesuppletie, zonder de huidige eetgewoonten en levensstanden te veranderen, u niet uw slanke droombeeld zal laten bereiken. De piperine versterkt de effecten en in die zin zal het nuttig zijn bij het afvallen, als we voor lichamelijke activiteit zorgen en overschakelen naar een gezond, uitgebalanceerd en caloriearm dieet.

Piperine – prijs, hoe het supplement te gebruiken

We hebben momenteel veel supplementen met zwarte peper fruit extract. De prijs hangt niet alleen van de fabrikant of distributeur, maar vooral van het percentage van de belangrijkste component. De beste, die 95% van de piperinespecificiteiten bevat, voldoende voor een eenmalige behandeling, kost ongeveer 12 Euro.

Piperine dient niet langer dan 3 maanden te worden gebruikt, waarna het ten minste 2 maanden vóór de volgende behandeling moet worden ingenomen. De aanbevolen dagelijkse dosis is 5 tot 10 mg, hooguit twee keer per dag.

Als de prioriteit ligt bij het verminderen van het gewicht en het verbeteren van de spijsvertering, kunt u terecht voor multi-ingrediëntensupplementen, waarbij piperine een van de vele werkzame stoffen is die bevorderlijk zijn voor een betere stofwisseling en gewichtsverlies, of voor het handhaven van een gezond lichaamsgewicht. Deze omvatten onder meer Probiosin Plus en Silvets, innovatieve middelen, wiens kenmerk zijn de plantenextracten met bewezen afslankeffect en piperine.

Het is ook de moeite waard om geïnteresseerd te zijn in de nieuwigheid van de markt – het afslanksupplement van Piperinox, dat is gebaseerd op de zeer actieve piperine die de vorming van vetcellen blokkeert. In de samenstelling kunt u ook verschillende andere stoffen vinden die effectief vetverbranding ondersteunen. Het geheel is een krachtig wapen tegen overmatige kilo’s.

Piperine – gebruikersrecensies

Zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, zijn meningen niet eenvoudig. Sommige mensen prijzen de effectiviteit van deze stof, anderen twijfelen aan het nut ervan bij afvallen. Daarom moet objectief worden geconcludeerd dat de behandeling met de deelname van piperine geduld vereist en, zoals eerder vermeld, concrete veranderingen in de levensstijl. Alleen dan kunnen we verwachten om positieve resultaten te zien.

Ook moet worden opgemerkt dat, hoewel we omgaan met een veilige, natuurlijke substantie, deze moet worden vermeden door zwangere en vrouwen die borstvoeding geven, evenals door mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, inclusief antibiotica. Bij overgevoeligheid op piperine, vooral overdosering, kan irriteren de slijmvliezen van het maagdarmkanaal.

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr