psoridex 2

Psoridex – een nieuw instrument voor de bestrijding van de symptomen van psoriasis

Psoriasis – oorzaken van de ziekte

psoriasis

Statistisch gezien treft psoriasis ongeveer 2-3% van de blanke bevolking, en zelfs tot 5% in hoogontwikkelde landen. Dit is een van de meest voorkomende huidziekten die op elke leeftijd en bij mensen van beide geslachten in gelijke mate kunnen voorkomen, hoewel een van de varianten ervan, de zogenaamde artritis, vaker voorkomt bij vrouwen en de meest kwetsbare groepen jongeren in de puberteit en ouderen zijn.

De oorzaken zijn niet volledig gediagnosticeerd, het is alleen bekend dat genetische factoren een grote rol spelen. De erfenis van psoriasis treft ongeveer 30% van de patiënten. Terwijl in een gezin dat vrij is van deze aandoening de kans op optreden 1-2% is, is in het geval van de ziekte van één van de ouders de kans al 10-20%, en als beide ouders ziek zijn, neemt deze kans toe tot 50-70%.

Naast de genetische achtergrond wijzen specialisten op het belang van immunologische en omgevingsfactoren. Zeker, het optreden of de verergering van de symptomen wordt beïnvloed door omstandigheden zoals: infectie, voornamelijk met streptokokken of stafylokokken, hormonale stoornissen, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (bètablokkers, progesteron, lithium, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen), alcohol en sigaretten, stress, overgewicht, slechte persoonlijke hygiëne, andere aandoeningen, bijvoorbeeld type II-diabetes.

De meest voorkomende soorten psoriasis

Gezien de oorzaken en de duur van de symptomen, maakt de geneeskunde onderscheid tussen twee basistypes van psoriasis:

 • Het eerste type wordt gekenmerkt door het verschijnen van de ziekte voor de leeftijd van 40 jaar, over het algemeen tussen 18 en 22 jaar en door de dominante erfelijke factor;
 • Het tweede type wordt gekenmerkt door het late begin van de ziekte, meestal na 40 jaar (piekincidentie na 55 jaar) en frequentere omgevingsfactoren.

De volgende categorie van verdeling is gebaseerd op het soort symptomen. En zo valt het op:

 • psoriasis, waarvoor bolle gebieden met een roodachtige huid bedekt met witte schubben typisch zijn;
 • psoriasis, gekarakteriseerd door grote, bloeiende efflorescences;
 • puisten, waarbij de puisten gevuld zijn met purulente inhoud, efflorescences verschijnen op de handen en voeten en erythemateuze laesies vaak voorkomen;
 • Algemene psoriasis, waarbij de huidlaesies grote delen van het lichaam bedekken en gepaard gaan met jeuk, pijn, zwelling en soms koorts;
 • Artritis psoriasis, een reumatische aandoening die de gewrichten aantast en kan leiden tot blijvende invaliditeit.

Psoriasis – de meest typische en iets minder specifieke symptomen

Het belangrijkste symptoom van de meest voorkomende psoriasis is ontstoken uitbloeiingen bedekt met witachtige schubben. Deze veranderingen zijn het gevolg van verstoringen in het natuurlijke regeneratieproces van de epidermis, die zich te snel opbouwt, waardoor karakteristieke schubben op het huidoppervlak ontstaan. Jeuk, verbranding, barsten van de huid en bloedingen komen vrij vaak voor.

Huidlaesies komen meestal voor op de handen, voeten, gezicht, rug, knieën, ellebogen en beginnen vaak op de hoofdhuid en worden verward met gewone roos. De locatie van de letsels kan bovendien zeer verschillend zijn, in psoriasis kunnen gewone letsels lang op één plaats blijven en zich niet verplaatsen naar andere delen van het lichaam.

Een ander typisch kenmerk is het zogenaamde Auspitz symptoom. Het treedt op wanneer, na het verwijderen van de kaf, bloed verschijnt als gevolg van beschadiging van onderhuidse vaten. Verschillende soorten psoriasis geven echter ook verschillende symptomen. Bijvoorbeeld, puistjes psoriasis, die aanzienlijk verschilt van gewone psoriasis, manifesteert zich in de aanwezigheid van purulente puisten in plaats van schubben. Omgekeerde psoriasis daarentegen betekent sijpelende letsels, waaronder buigingen onder de knieën of in het ellebooggewricht.

Het verloop van psoriasis en behandelingen

Hoewel het geen besmettelijke ziekte is, is het door zijn lange levensduur en vatbaarheid voor terugval uiterst vervelend. Het chronische en terugkerende verloop zorgt ervoor dat de ziekte jarenlang zonder symptomen blijft, waarna ze opnieuw aanvalt, meestal in het voorjaar en de herfst.

Haar behandeling is niet gemakkelijk en ondanks de voortdurende vooruitgang van de geneeskunde is deze nog niet volledig geëlimineerd. In de eerste fase van de behandeling worden uitwendige middelen gebruikt, in de vorm van verschillende zalven of crèmes, die tot doel hebben de schubben te verwijderen en vervolgens de overmatige groei van de opperhuid te remmen. In ernstigere gevallen kan de patiënt gebruik maken van geneesmiddelen, fototherapie, fotochemicaliën of fotoforese.

Hoe voorkom je de ziekte en verlicht je de symptomen ervan in je eentje?

broccoli-soep, tijd

Hoewel we psoriasis thuis niet volledig kunnen genezen, kunnen we de herhaling ervan blokkeren of de symptomen ervan verlichten. Het enige wat nodig is, is dat bepaalde negatieve gewoonten en gevolgen bij de toepassing van de noodzakelijke maatregelen worden veranderd.

Bovenal is het de moeite waard om te zorgen voor een goede voeding – vermijd kruidig voedsel, suiker, rood vlees en, helaas, vruchten die histamine bevatten: sinaasappels, aardbeien, ananassen en tomaten. Het menu moet verrijkt worden met groene groenten met een hoog foliumzuurgehalte: broccoli, spinazie, boerenkool, sla, maar ook vis, vanwege de aanwezigheid van omega-3 zuren en vitamine D. Bovendien moet het lichaam goed gehydrateerd zijn.

Het is noodzakelijk om alcohol, sigaretten en zelfs sterke koffie op te geven. We moeten ook de stress zoveel mogelijk verminderen, want het verhoogt de symptomen van de ziekte, net als bij allergieën. De huid moet worden beschermd tegen zelfs kleine beschadigingen en, tenzij er negatieve reacties worden waargenomen, moet de huid worden blootgesteld aan zonlicht.

Een zeer belangrijk aspect van de preventie en verzorging van de reeds veranderde huid is het gebruik van hoogwaardige dermocosmetica, bij voorkeur speciaal gericht op mensen die lijden aan psoriasis. Een van de meest gewaardeerde cosmetica van dit soort door consumenten is Psoridex, een zeer effectieve crème voor psoriasis.

Crème voor psoriasis Psoridex – een zelfgemaakte manier om ziek te worden

psoridex

De strijd tegen psoriasis gaat vooral over het elimineren van de symptomen en het stoppen van de terugval. Dit is wat de Psoridex doet. De natuurlijke formule van de crème maakt het veilig om te gebruiken zonder angst voor bijwerkingen. Mild, maar effectief tegelijkertijd, het stopt de ontwikkeling van beschadigde cellen en controleert ontstekingsprocessen, en blokkeert de herhaling van de ziekte, waardoor deze in remissie blijft.

Psoridex – specifieke samenstelling

De formule van de crème is gemaakt door natuurlijke stoffen, namelijk:

 • Wilde rozenolie met vitamine A en C en waardevolle onverzadigde zuren. Dankzij deze ingrediënten bestrijdt het niet alleen psoriasis, maar remt het ook het verouderingsproces.
 • Amandelvruchtenolie, perfect voor de droge en geïrriteerde huid en de door psoriasis of eczeem aangetaste huid.
 • Tarwekiemolie, rijk aan vitamine A, D en E, voorkomt huidschilfers.
 • Zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren, lecithine, carotenen, vitamine E. Het smeert en hydrateert de huid, voorkomt afschilfering.
 • Vloeibare paraffine, die antibacteriële en regeneratieve eigenschappen heeft, vergemakkelijkt de penetratie van medicinale stoffen in de huid.
 • Antiseptica zoals vitamine C, geraniol of eugenol desinfecteren de huid, verbeteren de microcirculatie, blokkeren de celdelingsprocessen.

Psoridex – werking en gebruik van de crème

psoridex

Het is een maatregel met een veelzijdig effect, zowel profylactisch als curatief. In tegenstelling tot veel farmaceutische producten bevat het geen synthetische chemicaliën of hormonale stoffen. Het beïnvloedt de toestand van de epidermis volledig en elimineert ontstekingen en de symptomen ervan – jeuk, roodheid, huidschilfers. Tegelijkertijd hydrateert, tonifieert en regenereert het de huid, verbetert het de microcirculatie en heeft het een anti-ageing effect. Door het stoppen van de ontwikkeling van beschadigde cellen en het elimineren van ontstekingen, voorkomt het terugvallen.

De natuurlijke formule van de crème maakt het mogelijk om deze te gebruiken ongeacht het type en de mate van psoriasis. Het kan ook worden behandeld als een aanvulling op de traditionele behandelmethode. We brengen de crème in kleine hoeveelheden aan op een schone en droge huid en gedurende het volgende half uur onderwerpen we een bepaald deel van het lichaam, bijvoorbeeld de handen, niet aan andere hygiënische of cosmetische behandelingen.

Psoridex – meningen van specialisten en patiënten

Wat de dermocosmetica specialisten betreft, benadrukken zij het feit van een zeer goede zalmformule voor psoriasis Psoridex. Dankzij de aanwezigheid van natuurlijke stoffen is het geschikt voor mensen van alle leeftijden en in alle stadia van de ziekte. Het is ook onmogelijk om de positieve resultaten van het gebruik ervan te ontkennen, wat op zijn beurt wordt benadrukt door de internetgebruikers.

Het merendeel van de psoriasispatiënten is tevreden met de behandeling met Psoridex, waarbij in de eerste plaats wordt gesteld dat de onaangename en lelijke symptomen verdwijnen na een paar weken gebruik van de crème.

Hier kunt u naar de officiële Psoridex website gaan en het product bestellen

psoridex
Lees ook onze andere reviews:

Category: gezondheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin