9689432772 fed2796ff4 z

Voor verzwakt haar en meer – brandnetel is de leider onder de natuurlijke geneesmiddelen.

Hoewel direct contact met verse brandnetels ernstige brandwonden kan veroorzaken, is het zeker een plant die je leuk zal vinden. De ontelbare helende eigenschappen van brandnetel zetten het op het podium onder de kruiden. Als u nog niet weet hoe multidirectioneel en hoe sterk de brandnetel uw lichaam opbouwt, kijk dan eens naar ons artikel.

Een line-up die voor zich spreekt

Brandnetel geneest, en het geheim van zijn werking is een samenstelling rijk aan verschillende werkzame stoffen, die ons lichaam doordringen, doen veel goed werk in het. Dekken met vitaminen K en C, een set vitaminen B, vitamine E, caroteen, silicium, zink, calcium, kalium, ijzer, zwavel – dit is slechts het begin van een lijst van waardevolle elementen die in brandnetel te vinden zijn. De zeldzame elementen die erin aanwezig zijn, zoals koper, kobalt, molybdeen, titanium of mangaan, evenals grote hoeveelheden kostbaar chlorofyl, zijn ook het vermelden waard. Brandnetel bevat ook organische zuren, fenolzuren, flavonoïden, fytosterolen, tannines, biogene aminen en vluchtige oliën.

Brandnetel – gezondheidseigenschappen

Het effect van brandnetel is zo veelzijdig en gevarieerd dat het wordt gebruikt om bijna het hele lichaam te behandelen. Hier zijn de gunstige eigenschappen:

 • heeft een diuretische werking, ontgift het lichaam… brandnetel
 • hematopoëtische, anti-anemie, anti-anemie, anti-anemie.
 • helpt bij gewrichtsproblemen (bijv. reuma, degeneratie, overbelasting)
 • ondersteunt spijsverteringsprocessen, stimuleert alvleesklier- en maagsap en galafscheiding
 • helpt bij leverfunctiestoornissen
 • verbetert de immuniteit, revitaliseert het lichaam en de weerstand.
 • ondersteunt de werking van het cardiovasculair systeem, voorkomt atherosclerose en voorkomt atherosclerose
 • verbetert de bloedstolling
 • versnelt het genezingsproces van wonden en helpt de huid te regenereren
 • verbetert de conditie van de huid en de nagels
 • heeft een uitstekend effect op het haar, versterkt het en stimuleert de groei ervan

Haarnetel

Dankzij het gehalte aan silicium, calcium, zwavel en koper, magnesium en mangaan heeft brandnetel een zeer gunstige invloed op het haar. Het voorkomt haaruitval, beïnvloedt de juistheid van de haargroeicyclus, versterkt de haarwortels en -follikels, maakt het haar sneller en gezonder. De behandeling van haar met brandnetel kan worden gevarieerd en kan zowel uitwendig (bv. wikkels, maskers, wrijfmiddelen, haarspoelmiddelen, haarspoelmiddelen) als inwendig (brandnetelthee, brandnetelensap) worden gebruikt.

Daarnaast kunnen verse brandnetelbladeren (uit schone gebieden) worden gebruikt als ingrediënten in cocktails en salades. Brandnetelextract kan ook worden gevonden in tal van voedingssupplementen. Een alternatief voor brandnetel in tabletten zijn meercomponentenpreparaten (bijv. Profolan), die naast deze waardevolle medicinale plant ook nog een aantal andere haarversterkende elementen bevatten.

Er zijn nog veel meer kruiden die helpen om het haar weer op te bouwen en haaruitval tegen te gaan. Als je zo snel verder gaat, leer je er een paar kennen.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin