Inhoudsopgave
- 1 Zuurkool komkommers – eigenschappen en voedingswaarde
- 2 Pickles en probiotica
- 3 Ingepekelde komkommers – calorieën
- 4 Pickles gebeitst om af te slanken
- 5 Hoe komkommers te bereiden – een eenvoudig recept voor een lekkere snack
- 6 Zuurkool komkommers – recepten voor afslankkomkommers – recepten voor afslankers
Zuurkool komkommers – eigenschappen en voedingswaarde
Knapperig, verfrissend, aangenaam zuur – meestal eten we gepekelde komkommers vanwege hun smaakeigenschappen, niemand denkt eraan dat we een gezond exemplaar eten dat rijk is aan waardevolle ingrediënten. In gepekelde komkommers vinden we vitamine K in een grote dosis, verantwoordelijk voor een goede bloedstolling, evenals een aantal andere vitaminen: vitamine C, het versterken van de immuniteit en de bloedvaten, het verzorgen van een mooie huid en sterke haren en nagels, vitamine A, vitamine E, of jeugdvitamine E, het verbeteren van de conditie van het zenuwstelsel, vitaminen uit groep B. We hebben hier ook een hele reeks bio-elementen die de goede werking van het organisme bewaken: calcium, kalium, magnesium, fosfor, natrium, ijzer, zink, koper en mangaan.
Wat belangrijk is, de ingelegde komkommers bevatten grote hoeveelheden voedingsvezels en hele lagen probiotica – die beide van invloed zijn op de goede werking van onze darmen en het proces van afvallen ondersteunen. Er is ook geen tekort aan fytosterolen, die bijdragen tot een daling van het gehalte aan slechte cholesterol en antioxidanten (bv. anthocyanen) met anti-kanker en anti-aging eigenschappen.
Pickles en probiotica
Zowel kuilkomkommers als andere kuilvoer (bv. zuurkool, kuilbiet) zijn een uitstekende bron van probiotica, d.w.z. melkzuurbacteriën die in onze darmen voorkomen en die van nature een sterk immuunsysteem beschermen. Andere producten die probiotica bevatten zijn onder meer gefermenteerde melkproducten zoals kefirs, yoghurt, kwark, kwark, karnemelk, maar ook broodzuur, gefermenteerde plantendranken, gefermenteerde sojaproducten (bv. tempeh).
Probiotische bacteriën voeren veel taken in het systeem uit, waaronder het beschermen tegen schimmels en micro-organismen die verschillende soorten infecties en ziekten veroorzaken, het reguleren van spijsverteringsprocessen, het voorkomen van spijsverteringsstoornissen, het ondersteunen van het juiste ritme van stoelgang, het verlichten van symptomen van allergie en voedselintolerantie, het verbeteren van de darmwerking en het verminderen van ontstekingen in hun gebied. Naast het opbouwen van een gezonde bacteriële flora en het ondersteunen van de weerstand van het lichaam op vele niveaus, helpen producten die rijk zijn aan probiotica ook om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen en overtollige kilo’s te elimineren.
Helaas, ondanks de onbetwiste voordelen van probiotische bacteriën, is ons dieet over het algemeen te arm voor hen, wat vaak een negatieve invloed heeft op onze gezondheid. Als we ons immuunsysteem willen opbouwen, de spijsverteringsprocessen willen reguleren, de darmen willen ondersteunen in hun werk en het proces van overgewichtreductie willen stimuleren, is het daarom de moeite waard om zowel voor ingemaakte komkommers als voor andere producten die melkzuurbacteriën bevatten, systematisch te gaan reiken.
Lees een review van een vetverlager met probiotica: Probiosin Plus
Ingepekelde komkommers – calorieën
Door het gebruik van ingemaakte komkommers, zelfs vaak en in grote hoeveelheden, hoeven we ons geen zorgen te maken over een mogelijke gewichtstoename. Komkommer is in principe een van de minst calorische groenten, omdat het voornamelijk uit water bestaat. De verse komkommer bevat slechts 14 kcal op 100 g en de ingemaakte komkommer is nog minder calorisch omdat de suikers in de groente tijdens het inmaken worden omgezet in melkzuur. In 100 g ingemaakte komkommer vinden we maar 12 calorieën. Dit betekent dat als je één middelgrote ingelegde komkommer eet, je je je lichaam voorziet van ongeveer 7 kcal, als je 5 komkommers eet, verbruik je slechts 35 kcal – dit zijn echt onbeduidende hoeveelheden.
Het is ook vermeldenswaard dat ingemaakte komkommers een lage glycemische index hebben, zodat ze geen plotselinge sprongen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken en dus geen invloed hebben op de ophoping van vetweefsel. Daarom kunnen ze met succes worden toegevoegd aan het menu van veel afslankende diëten, vooral die waarin producten met een laag koolhydraatgehalte en een lage glycemische index (bijv. Montignaca-dieet, South Beach-dieet) de weg wijzen.
Met zekerheid kan worden gesteld dat ingemaakte komkommers volledig veilig zijn voor ons silhouet. En wat dacht u van ingeblikte komkommers, die ook een zeer populaire en populaire snack zijn?
Komkommers in blik hebben iets meer calorieën dan ingemaakte komkommers, omdat 23 kcal per 100 g. De toename van deze waarde wordt beïnvloed door het marineren. De azijnoverstroming bevat suiker, die onvermijdelijk ook in de groente doordringt. 23 calorieën zijn nog steeds kleine hoeveelheden, dus ingeblikte komkommers zijn even veilig voor de figuur als ingemaakte komkommers. Ze zijn echter onvergelijkbaar armer dan zij in termen van voedingswaarde. Als gevolg van marineren in azijn worden ze afgesneden van vitaminen en mineralen. Ze bevatten ook geen onbetaalbare probiotica.
Pickles gebeitst om af te slanken
Ze zijn caloriearm, licht verteerbaar en perfect voor menu’s op een afslankend dieet. Dankzij de vezels die erin zitten, geven ze het gevoel van verzadiging, verminderen ze de eetlust en voorkomen ze aanvallen van wolfshonger. Dankzij de probiotica die erin aanwezig zijn, versnellen ze de stofwisseling en remmen ze het proces van vetophoping. Ze helpen ook om het lichaam efficiënt te reinigen van giftige stoffen, en het gezuiverde lichaam slaagt erin om gemakkelijker en sneller overtollig gewicht te verliezen.
Melkzuurbacteriën en voedingsvezels, die niet ontbreken in gepekelde komkommers, voeren ook een ander belangrijk werk voor slimmers, namelijk, ze hebben een gunstig effect op de darmen, het verbeteren van hun werk, het ritme van de stoelgang, het voorkomen van constipatie, winderigheid, overmatige gasproductie en andere gastro-intestinale aandoeningen. Op deze manier helpen ze ons om ons te ontdoen van het onaangename gevoel van volheid en zwaarte, het effect van uitpuilende, gezwollen buik te elimineren en het middelgebied slanker te maken.
Samenvattend, gepekelde komkommers helpen om gewicht te verliezen omdat…:
- helpen om een gezonde bacteriële microflora te ontwikkelen;
- ondersteunen de beweeglijkheid van de darmen;
- dragen bij tot een lagere absorptie van vetten uit voedsel;
- …om het lichaam te helpen reinigen van giftige stoffen;
- stimuleren de stofwisseling;
- onderdrukken de eetlust, geven je een gevoel van verzadiging.
Het is vermeldenswaard dat niet alleen komkommers zelf, maar ook ingemaakte komkommersap afslankende en gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Beide producten kunnen helpen bij het verminderen van gewichtsverlies, maar als een toevoeging in plaats van de belangrijkste methode van gewichtsverlies. Als we snel en efficiënt van overgewicht willen af zijn, is het het beste om op een veelzijdige manier te handelen – gebruik een licht dieet met een lager caloriegehalte, reik dan vaak naar probiotische producten (zoals komkommers en zuurkool, water van ingemaakte komkommers, zuurkoolsap, zuurkoolsap, karnemelk, karnemelk, kefirs, yoghurt), introduceer de vorm van lichaamsbeweging die u leuk vindt en neem voedingssupplementen die het vetweefsel sneller verminderen.
Controle rangschikking van de meest effectieve afslanktabletten
Hoe komkommers te bereiden – een eenvoudig recept voor een lekkere snack
De beste augurken zijn zelfgemaakt gepekeld. Als u ze zelf voorbereidt, kunt u er zeker van zijn dat ze niet behandeld zijn met conserveringsmiddelen en dat het beitsen een natuurlijk proces was. Producenten van ingemaakte komkommers voegen er soms azijn of andere toevoegingen aan toe, wat helaas de waarde van conserven vermindert. Dus als we de ingemaakte komkommers moeten gebruiken, laten we dan altijd de tijdschriften op de verpakking lezen. Als we echter in onze eigen keuken gepekelde komkommers willen bereiden, stellen we voor om het onderstaande recept te gebruiken – het is eenvoudig en garandeert echt smakelijke, aromatische en uitzonderlijk gezonde gepekelde komkommers.
Ingrediënten:
- pekelsteengoed
- ca. 2 kg verse, lekkere, niet te grote komkommers van ca. 2 kg
- steenzout (1 eetlepel per 1 liter water)
- een halve bol knoflook
- een stel dille met luifels en stelen…
- 4 laurierblaadjes
- een handvol Engelse kruidenkorrels….
- 1 theelepel mosterdzaadje
- mierikswortelwortel
- diverse bladeren van kersen, bessen of mierikswortelbladeren (facultatief ingrediënt)
Voorbereiding:
Het inmaken van augurk begint met een grondige wasbeurt. Schil de mierikswortel, spoel af en snijd hem in kleine stukjes. We spoelen de dille af. Verdeel de knoflook in kruidnagels en schil van de schelp. Kook water in een pot, voeg zout, piment, laurierblaadjes en mosterd toe. We mengen, we halen het water uit het gas.
In schoon, droog steengoed, plaats de komkommers – strak en horizontaal. Tussen elke laag plaatsen we dille, knoflook, mierikswortel en eventueel mierikswortelbladeren, kersen of bessen. Licht afgekoeld, maar nog steeds met warm water en kruiden, giet de komkommers. We hebben er wat dille bovenop gedaan. Bedek het met een bord (het moet in het steengoed passen), laad het met een steen of een pot water. Na ongeveer 3 dagen krijgen we kleine gezouten komkommers, waarbij de komkommers elke dag meer en meer ingemaakt worden.
Zuurkool komkommers – recepten voor afslankkomkommers – recepten voor afslankers
Zuurkoolkomkommers zijn een uitstekende aanvulling op pasta’s, kwark, snacks, salades, salades, salades, salades, salades en sandwiches – ze dragen bij aan hun zuurgraad, knapperigheid en sterke karakter. Ze kunnen ook worden gebruikt om afslankende cocktails van een blender te verrijken – ze zijn interessant met bijvoorbeeld appels, courgettes, spinazie, boerenkool, radijs, tomaten. Daarnaast zijn sommige cocktails ook geschikt voor gepekelde komkommersap. Wat warme gerechten betreft, is het bekendste voorbeeld komkommersoep, maar we kunnen het ook toevoegen aan geroosterde, gebakken, gebakken, gebakken en gestoofde gerechten. Hier zijn enkele voorbeelden van gepekelde komkommergerechten, ideaal voor mensen die afvallen:
Salade van bruine rijst, ingemaakte komkommers, hammen, erwten, erwten, erwten en erwten
Ingrediënten:
- 1 zakje gekookte bruine rijst
- 5 ingemaakte komkommers
- ongeveer 150 g mager varkensvlees of gevogelteham
- 1 rode of gele paprika
- een blikje erwten in blik…
- een half stel bieslook
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- Zout, zwarte peper.
Voorbereiding:
Pickles, ham en paprika’s worden in blokjes gesneden. De bieslook is gehakt. Giet de gekookte en afgekoelde rijst in een grote slakom, voeg erwten en gehakte komkommers, ham, paprika en bieslook toe. Licht zout en neuken, voorzichtig roeren. In een aparte kom bereiden we yoghurt, mosterd, honing, honing, zout en pepersaus. Giet de afgewerkte saus in een slakom met salade en meng. Indien nodig, seizoen naar smaak.
Gerookte makreel, witte kaas en gepekelde komkommerpuree
Ingrediënten:
- een halve gerookte makreel
- ongeveer 150 g witte (halfvette of magere) kaas (ongeveer 150 g)
- een half bos peterselie peterselie peterselie
- zout, hete peper, peper en peper
- 1-2 eetlepels natuurlijke gehomogeniseerde kaas
Voorbereiding:
Haal de makreel uit het bot en snipper hem met een vork. Voeg de witte kaas toe en snipper deze met een vork. Voeg een lepel natuurlijke gehomogeniseerde kaas toe (optioneel natuurlijke yoghurt), mixen. We proberen kaas en vis te combineren tot één pasta. Snijd de komkommers in kleine blokjes, hak de peterselie fijn, voeg beide ingrediënten toe aan de pasta. Voeg nog een eetlepel kaas of yoghurt, zout, peper en peper en zout toe. We mengen ons grondig.
Zuurkoolsalade, wortelen, appels met een kruidige noot, wortelen, appels met een kruidige noot
Ingrediënten:
- 5 ingemaakte komkommers
- 2 middelgrote wortelen
- stuk prei (wit gedeelte)
- 1 appel
- 1 chilipeper (vers of gepekeld)
- zout, suiker (of xylitol) naar smaak
- 1 eetlepel olie of olie
Voorbereiding:
Rasp komkommers, wortelen en appels op een rasp met grote ogen. Tijd om in ringen te snijden. We hakken paprika’s fijn. Meng alle groenten, voeg olie of olie toe, breng op smaak met zout en suiker (of xylitol).