Collageen tabletten

Collageen tabletten voor gewrichten – rangschikking van de beste voedingssupplementen met collageen

De beste collageen tabletten voor de gewrichten. Hoe kies je de juiste toeslag?

Het lijdt geen twijfel dat collageen tabletten gunstig is voor het hele lichaam. Deze stof heeft niet alleen een enorme invloed op de conditie van onze botten, gewrichten en pezen, maar ook op het verouderingsproces en het uiterlijk van huid, haar en nagels. Naarmate de jaren verstrijken, produceert het lichaam steeds minder collageen, wat zich manifesteert in de achteruitgang van de gewrichtsprestaties, verzwakte botten, verminderde huidelasticiteit en flexibiliteit. De voorbereiding met collageen tabletten zal ook nuttig zijn in gevallen waar gewrichtskwalen niet alleen het gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook voortkomen uit de levensstijl. Ook jongeren hebben vaak last van de gewrichten.

De moderne medische technologie heeft het mogelijk gemaakt om zogenaamde collageenhydrolysaten van uitstekende kwaliteit te produceren, die in veel voedingssupplementen worden gebruikt. Ze vertonen waardevolle pro-gezondheidseigenschappen, zijn goed geassimileerd en worden gekenmerkt door een hoge biologische activiteit. Als het gaat om voedingssupplementen voor gewrichten, hebben we meestal een keuze uit specifieke stoffen die vis, varkensvlees of pluimveecollageen bevatten. Het meest aan te bevelen lijkt viscollageen, omdat het bijna identiek is aan het collageen dat door het menselijk lichaam wordt geproduceerd en het, in tegenstelling tot de andere, gemakkelijk in de cellen dringt. Het bevat ook dezelfde waardevolle aminozuren, waaronder lysine, arginine, glycine, proline, hydroxylisine.

Hoe kiest u, gezien de verschillende omstandigheden, de beste voorbereiding voor uw gewrichten? Hier zijn onze suggesties.

Rangschikking van de meest effectieve supplementen met collageen

Plaats 1 – ProFlexen

ProFlexen collageen tabletten

Proflexen is een hoogwaardig product, waarvan de receptuur bestaat uit een tiental natuurlijke stoffen, die de gewrichten aanzienlijk ondersteunen. Daaronder moeten we vooral type II collageen onderscheiden, dat een klinisch bewezen gunstig effect heeft op de gewrichtsmobiliteit en -conditie, waardoor de pijn en andere kwalen die gepaard gaan met inflammatoire en degeneratieve veranderingen worden verlicht.

Naast UC-II® collageen omvat de specificiteit van het product ook glucosamine, dat verantwoordelijk is voor de goede conditie en het goed functioneren van de gewrichten, het ondersteunen van de regeneratie van gewrichten en kraakbeen, chondroïtine, dat zorgt voor een passend niveau van hydratatie van de gewrichten, bromelaïne kalmerende ontsteking en pijn. We kunnen ook een aantal plantaardige stoffen vinden, die al lang bekend zijn in de natuurgeneeskunde, die de gewrichten en het kraakbeen ondersteunen, evenals vitamine C, mangaan, zink en selenium.

Door deze rijke en gevarieerde samenstelling draagt de ProFlexen bij aan het verbeteren van de conditie en het functioneren van de gewrichten en het versterken van de botten, waardoor ontstekingen en pijn worden geëlimineerd. Bovendien blijkt dit gewrichtssupplement, door het bevorderen van de weefselregeneratie, zelfs bij patiënten met vergevorderde degeneratieve veranderingen nuttig te zijn.

KOOP PROFLEXEN NU!

Ruimte 2 – Flexidium 400

Collageen tabletten Flexidium 400

Een factor die het waard is om te benadrukken in dit geval is het uitgebreide scala aan impact van het supplement. Flexidium 400 werkt even goed als een middel ter ondersteuning van de regeneratie van gewrichten die al aangetast zijn door nadelige veranderingen, en als een preventieve maatregel in geval van een verhoogd risico op gewrichtsklachten. Dit is in de eerste plaats voor mensen die vanwege hun levensstijl toekomstige gezamenlijke problemen kunnen verwachten.

Flexidium 400 is ook een multicomponentenpreparaat dat in dit verband belangrijke werkzame stoffen bevat. Deze omvatten: hoog verteerbaar viscollageen, dat verantwoordelijk is voor de juiste samenstelling en het vochtgehalte van de gewrichtsuitstrijkje en de conditie van de huid hyaluronzuur, ascorbinezuur, biotine, zink en selenium, die essentieel zijn voor de productie van collageen.

Zorgvuldig doordachte formule geeft meetbare effecten in de vorm van remming van bestaande degeneratieve veranderingen en tegelijkertijd profylactische versterking van voorheen gezonde gewrichten. Het supplement ondersteunt de vernieuwing van de gewrichten door hun efficiëntie te herstellen, kwalen te elimineren en overbelaste gewrichten te versterken.

KOOP FLEXIDIUM400 NU!

Plaats 3 – Ostelife Premium Plus

Ostelife Premium Plus

In tegenstelling tot de eerder genoemde specificaties hebben we dit keer te maken met een preparaat voor uitwendig gebruik – een crème met een breed scala aan toepassingen, namelijk toegewijd aan mensen die niet alleen last hebben van pijn in de onderste ledematen, maar ook van elleboog-, radiolum- en heuppijn en allerlei soorten rugpijn. Wat vooral de moeite waard is om te benadrukken is het feit dat Ostelife Premium Plus zowel tijdelijk werkt, waardoor pijn wordt geëlimineerd, als opzettelijk de oorzaken ervan bestrijdt, waardoor gewrichtsstructuurstoornissen worden geëlimineerd.

Dit is te danken aan interessant geselecteerde actieve bestanddelen van de crème, met name collageen en glucosamine, die tot diep in de weefsels reiken en bijdragen tot de reconstructie van beschadigd kraakbeen, gewrichten en pezen. Niet zonder betekenis zijn andere stoffen in de zalf, namelijk de ontstekingsremmende werking en de collageensynthese die het extract van bladeren en druivenpitten en de Arabische gom bevorderen, waardoor de zalf beter in de weefsels doordringt.

Ruimte 4 – 4Flex

4Flex

Verkrijgbaar in de vorm van zakjes met poeder om op te lossen in water, wordt 4Flex volgens de fabrikant vooral aanbevolen in geval van een significant collageentekort. Daarom is het vooral gericht op senioren, actieve sporters, mensen die revalidatie ondergaan na een blessure, en ten slotte degenen die in het bijzonder worden blootgesteld aan overbelasting van de gewrichten als gevolg van obesitas.

De specificiteit is collageenhydrolysaat en ascorbinezuur. De suppletie bevordert de vernieuwing van het kraakbeen, verhoogt de gewrichtsmobiliteit en -flexibiliteit, verlicht pijn en andere kwalen.

Ruimte 5 – OLIMP Flexagen

Flexagen

In dit geval hebben we te maken met een interessante formule die twee soorten collageen combineert – collageen type II en hydrolysaat, verrijkt met vitamine C en B6 en mineralen zoals fosfor, calcium, magnesium en koper. Flexagen wordt aanbevolen voor mensen die hard werken, professionele atleten en mensen die lijden aan obesitas en reumatische gewrichtsaandoeningen. Enerzijds vermindert het aandoeningen en verbetert het de werking van het bewegingsapparaat, anderzijds draagt het bij aan het behoud van gezonde gewrichten.

Ruimte 6 – ALINESS Kolagen Arthro Sprint

gewrichtspijntabletten Aliness Kolagen Arthro Sprint

Collageensupplement Arthro Sprint bevat een aanzienlijke dosis viscollageen, hyaluronzuur en vitaminen en mineralen. De vorm is opmerkelijk, omdat het gaat om capsules met een speciale oplossing, die een grotere en betere absorptie van de werkzame stoffen veroorzaken. Het is vooral gericht op mensen die fysiek actief zijn, hetzij vanwege het soort werk dat ze doen, hetzij vanwege hun sport.

Plaats 7 – Collaflex

gewrichtspillen Collaflex

Het Collaflex-supplement bevat gehydrolyseerde bestanddelen van de intercellulaire kraakbeenmatrix: collageen type II, chondroïtine en hyaluronzuur, evenals vitamine C. Omdat het supplement een voedingssupplement is met stoffen die belangrijk zijn voor de goede werking van de gewrichten, wordt het aanbevolen bij een verhoogde vraag naar collageen en is het zeer populair in dit marktsegment.

Ruimte 8 – Doppelherz Acitv Voor Kolagen-vijvers

Doppelherz Aktiv gewrichtscollageen

Naast de standaard ingrediënten in dit verband, d.w.z. collageen type II, chondroïtine, glucosamine en hyaluronzuur, bevat Doppelher Aktiv Na Stawy Kolagen ook Omega-3 vetzuren. Vooral aan te bevelen voor mensen boven de 50 jaar en, interessant genoeg, voor mensen die niet fysiek actief zijn. Ondersteunt de goede werking van het bewegingsapparaat.

Plaats 9 – Yango Kolagen Aan de vijvers

Yango gewrichtscollageen

Yango Kolagen Na stawawy bevat een significante dosis collageen type II, foliumzuur, vitamine C en D. Het ondersteunt de regeneratie van gewrichten en kraakbeen, stimuleert de collageenproductie. Verkrijgbaar in een handige vorm van vloeistof die, bij een bepaalde dosis, één keer per dag wordt ingenomen.

Ruimte 10 – FlexiStav Xstra

Flexistav Xtra gewrichtscollageen

FlexiStav Xstra is een multicomponentenpreparaat (collageen, hyaluronzuur, glucosamine, chondroïtine), in de vorm van een zakje poeder om op te lossen in water, ondersteunt de regeneratie, mobiliteit en flexibiliteit van de gewrichten.

Collageen voor gewrichten – waar komen gewrichtsproblemen vandaan en welke rol speelt collageen in het functioneren ervan?

Oorzaken van gewrichtsklachten

Vijvers zijn niets anders dan bewegende botten. Onze gewrichten werken continu gedurende ons hele leven, ongeacht of we op dit moment blijkbaar niet bewegen, of dat we enige fysieke activiteit ondernemen. Zij zijn verantwoordelijk voor elke beweging, het veranderen van onze lichaamshouding of het handhaven van een staande, zittende of liggende positie. Geen wonder dat ze aan een constante belasting onderhevig zijn, meer of minder slijtage in de loop van de tijd, waardoor ze een bron van veel problemen worden.

Het is echter niet alleen de leeftijd die bijdraagt aan de ontwikkeling van verschillende bewegingsstoornissen. Het wordt ook beïnvloed door buitensporige lasten als gevolg van intensief sporten of lichamelijk werk en dit komt helaas steeds vaker voor als gevolg van obesitas. Paradoxaal genoeg kan ook een gebrek aan fysieke activiteit leiden tot zwakte, slapte, ontkalking en als gevolg daarvan tot pijn, stijfheid en zelfs degeneratieve veranderingen.

Een belangrijk deel van het gewricht is kraakbeen, dat zich op het raakvlak tussen de aangrenzende botten bevindt. Het wordt gevormd door een netwerk van collageenvezels en heeft als taak om belastingen te absorberen en de wrijving tussen de botten te egaliseren. Het kraakbeen is bedekt met een gewrichtsuitstrijkje met hydraterende en beschermende eigenschappen. Na verloop van tijd of als gevolg van te veel belasting neemt de hoeveelheid uitstrijkje af of gaat de kwaliteit ervan achteruit en vertoont het kraakbeen zelf een collageentekort. Als gevolg daarvan wordt de regeneratie van gewrichtskraakbeen steeds moeilijker, gaat het steeds minder goed met wrijving om, en beginnen we stijfheid, toenemende pijn, beperkte mobiliteit, soms is de hele gewrichtsomgeving ontstoken of treden er degeneratieve veranderingen op.

Wat is collageen?

Collageen is een soort eiwit dat in de meeste organen en weefsels van ons lichaam voorkomt. Het speelt een belangrijke rol als een soort bindmiddel voor cellen, maar is vooral belangrijk voor botten, gewrichten, kraakbeen en pezen. Het is hun basisbouwsteen. Er zijn drie soorten collageen: type I collageen is de bouwsteen van de huid, de ligamenten en de botten, type II collageen maakt deel uit van het gewrichtskraakbeen, type III collageen bouwt de bloedvaten op. Het is dan ook duidelijk dat in het kader van artritis de voorkeur moet worden gegeven aan een gezamenlijk voedingssupplement dat collageen van het type II bevat.

Het is ook de moeite waard om de oorsprong van dit onderdeel te vermelden. Bij de voorbereidingen die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben we meestal te maken met collageen dat afkomstig is van vis, gevogelte of landbouwhuisdieren. Het meest waardevolle is ongetwijfeld viscollageen, omdat het door zijn structuur het dichtst bij de mens staat en dus het meest absorbeerbaar is.

Het belang van collageen voor de goede werking van het bewegingsapparaat

Collageen is van multilateraal belang voor het lichaam en heeft een breed scala aan effecten. Maar bovenal staat het bekend om zijn positieve effect op de conditie van de botten, gewrichten en huid. Wat de gewrichten betreft, kunnen we spreken van een dubbele werking – pro-gezondheid en profylactisch. In het eerste geval moeten de volgende eigenschappen van collageen worden vermeld:

  • bestrijdt aandoeningen en ontstekingen,
  • Het ondersteunt het herstel van kraakbeen en herstelt andere schade,
  • remt de ontwikkeling van degeneratieve veranderingen,
  • draagt bij aan de regeneratie van de gewrichten na verwondingen en verwondingen,
  • helpt de efficiëntie van de gewrichten te herstellen,
  • minimaliseert de pijn.

Wat de profylactische eigenschappen betreft, versterkt collageen de gewrichten, beschermt ze tegen slijtage en voorkomt zo negatieve veranderingen, ontstekingen of degeneratie.

Bovendien reguleert dit unieke eiwit de waterbalans van de huid en vertraagt het verouderingsproces. Het versterkt niet alleen de huid, maar ook het haar en de nagels en helpt ten slotte om zich te ontdoen van cellulitis en striae.

Hoe zorg je voor de gewrichten in je eentje?

Ten eerste, beweeg!

Er is veel geschreven en gezegd over het belang van lichaamsbeweging voor onze gezondheid in het algemeen. Ook in het geval van gewrichten is beweging van het grootste belang. Als we niet veel bewegen, verliezen de gewrichten hun elasticiteit, verschijnt er stijfheid, gevolgd door permanente degeneratieve veranderingen. En het gaat niet om het trainen van een zeer intensieve sport, we weten dat het zelfs kan leiden tot gewrichtsschade. Het is een gematigde maar systematische fysieke activiteit zoals fietsen, zwemmen, lange wandelingen en licht joggen.

Het is bijzonder gevaarlijk om lang in één houding te blijven, vooral zittend. Het overbelast niet alleen bepaalde gewrichten, maar het belemmert ook de doorbloeding en voorkomt zo dat waardevolle en noodzakelijke voedingsstoffen in de gewrichten terechtkomen. Daarom, als ons werk, of een comfortabele gewoonte, ons veel doet zitten, laten we af en toe een korte pauze nemen, bij voorkeur elk uur, voor een beetje gymnastiek om de voorheen onbeweeglijke lichaamsdelen te starten.

Ten tweede, schoenen!

Indrukwekkend en chique schoeisel op hoge hakken, dient zeker niet onze gewrichten, voeten of het hele skelet. Schoenen moeten comfortabel zijn, een goed gevormde, anatomische binnenzool hebben, wat vooral belangrijk is tijdens lichamelijke activiteit. En het beste van alles, laten we leren om alle geschikte omstandigheden te gebruiken om op blote voeten te lopen. Als we bijvoorbeeld op vakantie zijn, laten we elke avond op blote voeten over het gras lopen, dan is het gemakkelijk om te zien wat voor een plezier het is! Lange wandelingen op het zand op het strand hebben een even gunstig effect op de conditie van uw benen.

Ten derde, dieet!

De rol van voeding bij de preventie van artritis is onmiskenbaar. Het dagmenu moet rijk zijn aan calcium, vitaminen en mineralen, onverzadigde vetzuren, bioflavonoïden. Daarom moeten we op ons menu zo veel mogelijk melkproducten, groenten, fruit (we houden vooral rekening met de plantaardige voedingsmiddelen die grote hoeveelheden vitamine C bevatten die betrokken zijn bij de productie van collageen), vis en plantaardige oliën, volkorenproducten in plaats van witbrood of pasta. Een waardevolle toevoeging zal groene thee zijn als bron van antioxidanten, of tenslotte groenten en kruiden met anti-inflammatoire eigenschappen – ui, knoflook, gember, kurkuma.

Gewichtscontrole is uiterst belangrijk. Elke extra kilo is een extra belasting voor de gewrichten, om nog maar te zwijgen van andere ernstige gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van overgewicht of obesitas.

Ten vierde, verminder de stress!

Stress is over het algemeen dodelijk voor het lichaam. Sommige artsen beweren zelfs dat het gevaarlijker is dan andere ziekteverwekkers, zoals alomtegenwoordige chemie. Ongeacht dit soort hiërarchie is het zeer belangrijk om deze vakkundig te ontladen, want stressvolle situaties kunnen helaas niet volledig worden vermeden. Zo is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat reumatische artritis in veel gevallen het gevolg is van langdurige stress. Het organisme verdedigt zich dan door cortisol te produceren, de immuniteit wordt verzwakt en de spieren en gewrichten worden stijf. Verschillende ontspanningstechnieken zijn een uitstekende manier om de spanning te verlichten.

Kortom, laten we gewoon een gezond leven leiden, goed eten, fysiek actief zijn, stress vermijden en, indien nodig, de gewrichten goed voorbereiden. Dit zal zeker niet alleen onze gewrichten ten goede komen, maar ook onze algemene conditie en welzijn.

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin