Appelazijn om af te slanken – natuurlijke ondersteuning in het proces van gewichtsverlies

Appelazijn is een oplossing verkregen door fermentatie van appelsap. Hoewel het vele kenmerken gemeen heeft met de bekende alcoholazijn, is het toch lichaamsvriendelijker. Onlangs is het zeer populair geworden onder mensen die zich willen ontdoen van overgewicht. Is appelazijn echt nuttig om af te slanken en hoe moet het in zo’n geval worden gebruikt?

Wat is appelazijn?

Deze amberkleurige drank wordt geproduceerd door sap, cider of gemalen appels te combineren met gist, wat resulteert in gisting en alcohol. Vervolgens worden bacteriën toegevoegd om de alcohol om te zetten in azijnzuur, de belangrijkste werkzame stof. Het eindproduct bevat vriendelijke bacteriën, enzymen en aminozuren. Onder hen, met name belangrijk zijn polyfenolen, die een sterke antioxiderende werking hebben, pectines, vitaminen A, B, C, E en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, koper, fosfor.

Appelazijn is laag in calorieën, een eetlepel is ongeveer 3 kcal, bovendien, in tegenstelling tot spiritusazijn, heeft het een licht alkalische reactie, dus het verzuurt het lichaam niet, maar heeft een positief effect op de zuur-base balans.

Appelazijn – kenmerken

Wat de gezondheidseigenschappen betreft, wordt de nadruk gelegd op het effect van appelazijn op het verlagen van de bloedsuiker-, cholesterol- en triglyceridenspiegels, wat zich direct vertaalt in een vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, waaronder levensbedreigende ziekten zoals beroerte of hartaanval. Sommige wetenschappers geloven dat appelazijn ook de bloeddruk verlaagt, maar tot nu toe is dit alleen bevestigd door dierproeven. Een onbevestigd, maar zeer waarschijnlijk anti-kankereffect is ook aanwezig, al was het maar vanwege de aanwezigheid van sterk werkende polyfenolen die de ontwikkeling van vrije radicalen remmen.

Appelazijn heeft een bacteriedodende werking, daarom wordt het vaak gebruikt voor desinfectie, het is ook nuttig bij de behandeling van mycosis en diverse huidinfecties, ontstekingen van de keel, gewrichten en sinussen, oorinfecties. Het wordt ook gebruikt om pijn in spieren en gewrichten te verlichten. Azijn wikkels brengen duidelijke verlichting van pijn in gewrichten, sinussen, keel en oren.

Appelazijn – gebruik

Appelazijn wordt ook veel gebruikt in het dagelijks leven. Omdat het de groei van E Coli-bacteriën remt, die verantwoordelijk zijn voor bederf van voedsel, wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor de conservering van voedselproducten. De bacteriedodende eigenschappen van appelazijn maken dat het niet alleen wordt gebruikt voor persoonlijke hygiëne, voor haar-, tand- en huidverzorging, maar ook als reinigingsmiddel in de keuken of badkamer. Deze eigenschappen van appelazijn worden vooral gewaardeerd door degenen die de voorkeur geven aan een ecologische levensstijl.

Appelazijn om af te slanken

De kuur bestaande uit het drinken van appelazijnoplossing voor de hoofdmaaltijden, en gericht op het wegwerken van de extra kilo’s, is erg populair. Studies bevestigen dat het drinken van appelazijn het gevoel van verzadiging verhoogt, wat direct bijdraagt aan het nemen van minder calorieën en dus aan gewichtsverlies. Er bestaat geen twijfel over dat het voor mensen die worstelen met overmatige eetlust, vooral voor snoep of fastfood, veel beter is om systematisch appelazijn te consumeren om af te slanken dan het nemen van sommige geneesmiddelen.

Daarnaast reinigt appelazijn perfect het lichaam van giftige stoffen, wat ook een impact heeft op het afslankproces. Daarnaast stimuleert het de productie van spijsverteringsenzymen, waardoor de stofwisseling wordt versneld. Pectine en andere componenten van appelazijn helpen om spijsverteringsproblemen te verlichten, de suikerspiegels te normaliseren, het lichaam te ontgiften en de stofwisseling te versnellen.

Hoe appelazijn drinken om gewicht te verliezen?

Dit product is in principe veilig en heeft geen bijwerkingen bij normaal gebruik. Als u een afslankende behandeling uitvoert, maak dan een wateroplossing (een eetlepel azijn op een glas water) en drink het een half uur voor de hoofdmaaltijden – ontbijt, lunch, diner.

In geen geval mag de concentratie of de hoeveelheid gedronken oplossing worden overdreven. Anders kunnen we het maagslijmvlies irriteren en leiden tot maagzweren of ontkalking van botten!

Appelazijn – recept

Hoe maak je appelazijn in je eigen keuken? Het is heel eenvoudig. Hier is een bewezen, zelfgemaakte manier:

We hebben het nodig:

  • Kilogram appels
  • 1 liter en 1 glas water
  • 20 dkg suiker
  • 1 kg gist
  • volkorenbrood

Voorbereiding:

Schil de appels, rasp ze of gooi ze in de sapcentrifuge. Doe het vruchtvlees in een brede schaal, voeg water, 10 dkg suiker, gist en een stuk volkorenbrood toe. Afdekken met gaas en 10 dagen laten staan.

Roer het mengsel meerdere malen per dag om met een houten lepel. Na 10 dagen, filtreer de oplossing door een gaasje, voeg nog eens 10 dkg suiker toe aan de zuivere vloeistof en zet het anderhalve maand apart. Na deze tijd filteren en gieten we in flessen. Bewaar azijn op een donkere en koele plaats.

Appelazijn – adviezen

Zoals gebruikelijk zijn de meningen over de verschillende afslankmiddelen verdeeld. Sommige gebruikers prijzen de effectiviteit van appelazijn, anderen zeggen dat het hen helemaal niet heeft geholpen. Bovendien is er ook geen eensgezindheid onder de voorstanders. Sommigen denken dat vloeibare azijn de beste is, vooral als het op een zelfgemaakte manier wordt gemaakt, terwijl anderen de voorkeur geven aan appelazijn in tabletten.

Als u geen partij kiest, moet u naar de oude, maar niet erg populaire waarheid reiken dat geen van de details effectief genoeg zal zijn als u de afslankende behandeling niet volledig behandelt, d.w.z. u combineert supplementatie niet met een gezond dieet en lichaamsbeweging.

Category: afslankendieet

2 comments

  1. Ik doe zelf al een tijdje appelazijn. Als iemand tijd heeft, raad ik dit soort eigen werk aan. Het is niet gezuiverd en dus niet uitgeput en bevat alle waardevolle stoffen. Ik gebruik deze zelfgemaakte appelazijn vaak in de keuken, en de laatste tijd heb ik ook een kleine behandeling gedaan, meestal onder afslanking. Werkt goed op de spijsvertering, ontgift. Ik weet niet of het nog vet verbrandt, omdat de tijd te kort is.

  2. Koel een kuur met appelazijn combineren met andere. Ik combineer het bijvoorbeeld met groene gerst. Beide samen geven mega goede resultaten 😀 op een gewicht dat al 4 kg minder is 😀 Probeer voor de maaltijd een oplossing van water en appelazijn te drinken (recept praktisch zoals in een artikel). Hiervoor wordt tussen de maaltijden een oplossing van water en jonge groene gerst in poedervorm gebruikt. Gerst kan ook geweven worden tot fruit- en groentecocktails als je ze drinkt. U kunt dergelijke gedehydrateerde gerst 2 of 3 keer per dag drinken. In mijn geval meestal 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr