pexels karolina grabowska 4498553

Oefeningen voor afslanken, of welke training te kiezen om snel van overbodig vetweefsel af te komen

Welke oefeningen moeten worden gekozen voor gewichtsverlies? Welk type training vernietigt het vetweefsel het meest effectief? Welke fysieke activiteit is het beste voor mij? Deze vragen worden vaak gesteld door mensen die vastbesloten zijn om op een efficiënte, effectieve en mogelijk de snelste manier af te slanken. Inderdaad, afslankingsoefeningen zijn de juiste manier om intensief af te vallen en af en toe positieve veranderingen in je lichaam waar te nemen. Om de training volledig effectief te laten zijn, is het echter noodzakelijk om een activiteit te kiezen op basis van individuele predisposities en de werkelijke fysieke conditie. Daarom moet de eerste stap in de richting van een slank figuur de opstelling zijn van een dergelijk opleidingsplan dat de grenzen van onze fysieke capaciteit niet overschrijdt en dat compatibel is met onze persoonlijke voorkeuren.

Training voor gewichtsverlies – hoe te beginnen?

Door 45 minuten krachtig te oefenen, verbruiken we ongeveer 400 kcal. Als we meerdere keren per week trainen en als we ook nog eens een caloriearm dieet volgen (we consumeren ongeveer 300 kcal minder dan onze dagelijkse behoefte), zijn we in staat om regelmatig 1-1,5 kg per week te verliezen. Bovendien, als we een goede vetverbrander gebruiken, kan de snelheid van het verliezen van gewicht nog sneller zijn. Het klinkt bemoedigend en motiverend, maar het is vaak moeilijk voor ons om samen te komen en in het ritme van de training te komen, maar we blijven tegen onszelf zeggen: ik begin morgen.

Hoe kan men beginnen met een effectieve training voor gewichtsverlies? Hoe vertaal je goede bedoelingen in echte activiteit? Hoe zet je het aanvankelijke enthousiasme om in een blijvende motivatie? We moeten twee dingen doen:

 • Kies eerst dergelijke oefeningen voor gewichtsverlies die passen bij onze persoonlijkheid en ons gelukkig maken (sommige mensen voelen zich het beste in een orbitrek in hun huis, anderen wedden op de sportschool, sommigen geven de voorkeur aan joggen, anderen aan fietsen, etc.),
 • ten tweede, maak een schema van de lessen, die de onherroepelijke datum van de eerste opleiding (dit zal ons in staat stellen om de vicieuze cirkel van het uitstellen van oefeningen voor morgen te doorbreken) en de data van de volgende trainingen in de komende tijd zal omvatten.

Als we op een gevarieerde manier gaan trainen en verschillende soorten activiteiten gaan combineren, is het bovendien de moeite waard om in ons schema het exacte plan van de oefeningen en de duur ervan op te schrijven, bijvoorbeeld

 • Maandag – 45 minuten op de hometrainer
 • Dinsdag – 25 minuten trainen met halters, 30 minuten op de hometrainer
 • Woensdag – gratis
 • Donderdag – 1 uur zwemmen
 • Vrijdag – 25 minuten dumbbell-oefeningen, 30 minuten op de hometrainer
 • Zaterdag – 45 minuten lopen
 • Zondag – gratis

Dit activiteitenplan kenmerkt zich door een hoge intensiteit en is bedoeld voor mensen die al hun eerste stappen in de opleiding hebben gezet. Als je een complete beginner bent, is het de moeite waard om wat zachter te beginnen, bijvoorbeeld op basis van je eigen fysieke capaciteiten:

 • 4 keer per week een uurtje dynamisch lopen,
 • 3 keer per week oefenen op een stepper of een orbitrek (ongeveer 30 minuten),
 • 3 keer per week een gecombineerde training doen (30 minuten sessie op de orbitrek, 10 minuten oefening met halters),
 • 3 keer per week nordic walking doen gedurende 45 minuten,
 • oefening op een oefenloopband 3 keer per week (bijv. 30 minuten lopen).

Met de tijd, naarmate onze conditie en uithoudingsvermogen toenemen, kunnen we beginnen met het geleidelijk verhogen van de intensiteit van de trainingen. Het belangrijkste is dat de afslankingsoefeningen niet te inspannend, vermoeiend, geestelijk en lichamelijk vermoeiend zijn voor ons, want zo kunnen we snel ontmoedigd raken, demobiliseren en afzien van de trainingen. Oefenen buiten onze kracht en mogelijkheden kan ook leiden tot overbelasting en blessures van bepaalde gewrichten of spieren.

Oefeningen voor gewichtsverlies – hoe kan men een hoge motivatie voor een lange tijd behouden?

Wat moet je doen om de training niet zomaar op te geven? Hoe houd ik mijn motivatie om te sporten hoog? Hier zijn de belangrijkste tips:

 • Maak een trainingsplan en blijf bij de activiteiten die erin beschreven staan.
 • Gebruik alleen die afslankoefeningen en activiteiten die je leuk vindt en die je niet moe maken of je negatieve gevoelens geven.
 • Krijg een interessante outfit waar je je goed in voelt, gebruik gadgets en apps om te oefenen – deze schijnbaar kleine dingen verhogen de tevredenheid en het enthousiasme voor de training.
 • Beloon jezelf voor het voltooien van elke stap van je trainingsplan (bijv. na een maand training, koop je droomkleding of ga op een spannende reis).
 • Maak geen te ambitieuze en moeilijk te realiseren trainingsplannen (ik loop bijvoorbeeld 6 keer per week 60 minuten lang). Begin met een zachte activiteit (bijv. 3 keer per week 30 minuten joggen) en verhoog geleidelijk de intensiteit. Maak uw trainingsplannen altijd op basis van uw vorm en fysieke capaciteiten.
 • Stel je doelen niet te hoog, ga er niet op voorhand van uit dat je in anderhalve maand tijd 10 kg verliest, want als je dit doel niet bereikt, kan je motivatie voor verder gewichtsverlies verzwakken.
 • Probeer af en toe je trainingsplannen aan te passen, diversifieer de oefeningen met nieuwe elementen, vooral als je niet van eentonigheid houdt en als je de neiging hebt om je snel te vervelen met een bepaalde activiteit.
 • Als je moeite hebt om in een training te komen en deze af te ronden, luister dan naar dynamische, energieke en enthousiaste muziek tijdens het sporten.
 • Gebruik een goede kwaliteit vetverbrander die je energie geeft, je beschermt tegen vermoeidheid, je eetlust onderdrukt, je stofwisseling versnelt en een positief effect heeft op je hersenen, je stemming verbetert en je motivatie verbetert (bijv. Keto Actives, Berber Fast). Bij het afvallen met een vetverbrander vermindert u sneller uw lichaamsgewicht, en niets is beter voor de motivatie dan de weegschaal die af en toe een paar kilo’s minder laat zien.
 • Zorg voor een gezonde voeding (met de juiste hoeveelheid eiwitten, complexe koolhydraten, omega 3 zuren, vitaminen en mineralen) en houd uw lichaam goed gehydrateerd (drink op trainingsdagen minstens 2 liter water). Slaap ongeveer 7-8 uur per nacht. Het vermijden van uitputting, het krijgen van een lange, gezonde slaap en een dieet rijk aan voedingswaarden is een methode voor de efficiënte regeneratie van het lichaam na het sporten, een goed humeur en veel energie en een hoge motivatie elke dag.

Hoe u kunt trainen om gewicht te verliezen – enkele tips voor beginners

Elk type activiteit is een bondgenoot van het gewichtsverlies. Als we echter de effecten willen maximaliseren en op hoge snelheid kilo’s willen afwerpen, is het de moeite waard om ons aan enkele basisregels te houden en de juiste soorten training te gebruiken.

De beste optie voor beginners is cardio training (aërobe training, aërobe training). Het is matig intensief (je traint op ongeveer 60-70% van je maximale hartslag), vergt niet veel inspanning en is niet te hard voor de spieren, dus het werkt goed voor ongetrainde gewichtsverliesliefhebbers.

cardio training moet minstens een half uur duren, en bij voorkeur ongeveer 45 minuten. Het moet systematisch worden uitgevoerd, ongeveer 4 keer per week. We kunnen elke vorm van activiteit gebruiken voor cardio training, de meest voorkomende zijn: oefening op een loopband, roeimachine, orbitrek, stepper, stationaire fiets en soortgelijke oefenmachines, aerobics, joggen, dansen, fietsen, zwemmen, klimmen, wandelen, nordic walking.

Om de vetverbranding te intensiveren, kunnen we in de loop van de tijd de traditionele cardio training ruilen voor een intervaltraining (korte trainingen van verschillende intensiteit) of een gecombineerde training (krachttraining plus cardio-oefening). Welke vorm van activiteit u ook kiest, vergeet niet dat de regelmatigheid van de oefening uw prioriteit is.

Ontdek de afslankkoffie die perfect is voor actieve mensen: Cappucino MCT

Hoe kan men oefenen om gewicht te verliezen? Gewichtsverliestraining voor tussen- en gevorderden om snelle resultaten te bereiken

Er zijn verschillende bewezen recepten voor effectieve vermageringsdieetoefeningen die leiden tot een snelle verbranding van opgeslagen lichaamsvet. Maar de meest effectieve, zelfs “verslindende” vetoefeningen zijn moeilijk, inspannend en vereisen dat we in goede conditie zijn en goed getrainde spieren. Een voorbeeld van zo’n “fat killer” die door veel mensen wordt aanbevolen is de tabata training, die door het verhogen van de metabole snelheid tot het maximum, uitstekende en zeer snelle resultaten in gewichtsverlies geeft.

Tabata is een korte maar zeer intensieve intervaltraining die een grote ‘zuurstofschuld’ veroorzaakt en leidt tot een verhoogde verbranding van calorieën, niet alleen tijdens de training maar ook uren daarna. Het bestaat uit het uitvoeren van een bepaalde oefening gedurende 4 minuten in de volgende modus – gedurende 20 seconden oefenen we met maximaal vermogen en voeren we zoveel mogelijk herhalingen uit, en gedurende de volgende 10 seconden rusten we uit. De cyclus wordt 8 keer herhaald. Tabata vereist ook een eerste opwarming en een laatste uitrekking.

Door zijn zeer hoge intensiteit is de tabata-afslanktraining ontworpen voor gevorderde cursisten die bestand zijn tegen hoge fysieke inspanningen en een goede conditie hebben. Het is niet aan te raden voor mensen die net beginnen met hun avontuur met lichaamsbeweging, of voor degenen die een lange pauze in de sport hebben gehad.

Een andere training die effectief is in het verbranden van vet (maar ook inspannend en veeleisend) is crossfit. Het gaat om het afwisselen van verschillende oefeningen met hoge intensiteit en hoge snelheid. Meestal worden meerdere reeksen van elke oefening uitgevoerd voor ongeveer 15 herhalingen. crossfit training is kort (het duurt ongeveer 25 minuten, wordt voorafgegaan door een paar minuten warming-up, en eindigt met stretching), maar effectief, effectief, verbindt ons hele lichaam. De oefeningen vinden plaats in zowel aërobe als anaërobe zones.

Aangezien crossfit gebruik maakt van verschillende vormen van oefening – van kraakpanden, trucs en springen, via kettlebell oefeningen en het drukken van barbels of halters, tot korte, snelle runs, zal deze training elke tegenstander van eentonigheid en liefhebber van nieuwe uitdagingen tevreden stellen.

Wat interessant is, crossfit trainingsplannen kunnen vrij worden aangepast en gevarieerd, we kunnen steeds meer nieuwe apparatuur gebruiken, de volgorde van de oefeningen veranderen en nieuwe varianten toevoegen. Elke training kan er heel anders uitzien.

Crossfit versnelt de stofwisseling aanzienlijk en intensiveert de calorieverbranding voor een lange tijd na de training, wat leidt tot een snelle afbraak van het vetweefsel. Maar de lijst van voordelen van deze vorm van activiteit eindigt hier niet.

Tijdens crossfit oefeningen werken bijna al onze spieren intensief (inclusief buikspieren, armen, benen, billen), dus regelmatige training van dit type leidt tot het modelleren van een dynamisch, atletisch, gespierd figuur. Bovendien versterkt crossfit het hele lichaam, verbetert het de cardio-respiratoire conditie en ontwikkelt het fysieke prestaties in vele aspecten, waaronder: verhoogt de kracht, kracht en snelheid, verhoogt de precisie en wendbaarheid, verbetert de wendbaarheid, flexibiliteit, het uithoudingsvermogen en de coördinatie.

Effectieve oefeningen voor gewichtsverlies – belangrijke opmerkingen aan het einde

Vergeet niet dat het belangrijkste bij afslanktraining de regelmaat is. Het is beter om iets korter te sporten, maar ga dan 4-5 keer per week naar de sportschool voor anderhalf uur.

Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het feit dat zelfs de beste oefeningen voor afslanken niet volledig productief zullen blijken te zijn als ze niet worden gecombineerd met een evenwichtige voeding met licht verminderde calorieën (lees ook: Dieet voor reductie). Een perfecte aanvulling op onze trainingen zullen supplementen zijn. Het is het beste om multi-ingrediënt vetreductoren te gebruiken die rijk zijn aan thermogenen, natuurlijke stimulerende middelen en eetlustblokkers.

Bekijk de Fat Burners Ranking…

Bronnen:

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin