charcoal powder 1053836 1920

Actieve kool voor tanden – een nieuwe, populaire manier van bleken. Is het effectief?

Actieve kool voor de tanden – een eigenaardige manier van bleken. Waar heb je dat idee vandaan?

Het gebruik van actieve kool op het gebit is een nogal eigenaardige en controversiële methode voor het bleken van glazuur, die soms op duidelijke tegenstand stuit (vooral van de kant van tandartsen). Sommigen vragen zich misschien af waarom het idee van het gebruik van versnipperde tabletten of poeders uit de binnenkant van de houtskoolcapsules voor het bleken van de tanden is ontstaan. Het idee houdt verband met de fysische eigenschappen van actieve kool. Het heeft een onregelmatige, poreuze structuur en een zeer groot inwendig oppervlak, en heeft daarom een uitstekend vermogen om andere stoffen te absorberen.

Actieve kool absorbeert alle vloeistoffen, stof en gassen die het op zijn weg tegenkomt met grote kracht. Vanwege deze eigenschap wordt het veel gebruikt voor filtratie en zuivering in diverse industrieën. In het geval van tanden assimileert actieve kool stoffen die aan het oppervlak van het glazuur worden vastgehouden door de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen en stimulerende middelen, zoals koffie of tabaksproducten. Op deze manier neutraliseert het afzettingen en verkleuringen die verantwoordelijk zijn voor de geelachtige of grijze tint van de tanden.

Lees het ook: Happy Smile – de snelle manier om de ontbrekende tand te vinden

Actieve kool – therapeutische eigenschappen

Hoewel steeds meer mensen het hebben over het gunstige effect van actieve kool op de tanden, is het onmogelijk om de gezondheidseigenschappen ervan over het hoofd te zien. Zij waren het die er een bekend apotheekmedicijn van maakten voor gastro-intestinale problemen. Geneeskrachtige houtskool, verkrijgbaar in de vorm van harde tabletten of capsules met poeder als grondstof, had ongetwijfeld met ieder van ons te maken.

In de eerste plaats is het de moeite waard om te wijzen op de hoge efficiëntie van actieve kool bij de bestrijding van diarree. Door het bovengenoemde grote inwendige oppervlak en de hoge absorptiecapaciteit bindt steenkool zich aan het lichaam, neemt het bacteriën of schadelijke stoffen die verantwoordelijk zijn voor diarree op en verwijdert het deze vervolgens uit het lichaam, waardoor de symptomen ervan worden gestopt.

Naast zijn anti-diarree en anti-aanvalseigenschappen heeft medicinale koolstof ook eigenschappen die het maagdarmkanaal van het slijmvlies beschermen tegen schadelijke factoren. Het kan ook nuttig zijn bij het verwijderen van een opgeblazen gevoel en indigestie. Actieve kool is ook een effectief middel om vergiftiging te bestrijden, zowel door voedsel- en drugsvergiftiging als door bepaalde chemicaliën. Wanneer de medicinale houtskool het systeem binnenkomt, vangt de medicinale houtskool giftige stoffen op, neemt ze op en scheidt ze vervolgens uit (in de ontlasting) uit het lichaam.

Het vermogen om gif en micro-organismen te elimineren heeft ook een invloed op het externe gebruik van actieve kool. Het helpt bij: wonden, beten en steken van dieren, allergische huidreacties, zweren, snijwonden – in elk van deze gevallen verzacht het ontstekingen en versnelt het de genezing. Door zijn uitstekende zuiverende en neutraliserende eigenschappen tegen schadelijke bacteriën en schimmels, zal actieve kool ook nuttig zijn wanneer we last hebben van acne, mycose, mee-eters, seborroe en roos.

Actieve kool in cosmetica

Deze populaire agent, die u in elke apotheek voor een paar zloty’s krijgt, kan een zeer goede basis zijn voor zelfgemaakte cosmetica. Onze huid zal er zeker van profiteren, vooral de vette, gemengde en acnegevoelige huid. Actieve kool kan ook gebruikt worden op haar en lichaam. Hier zijn enkele voorbeelden van zelfgemaakte cosmetica met koolstof:

Koolstofmasker op het gezicht

Koolstofmasker reinigt onze huid grondig, helpt de poriën te ontstoppen, verwijdert overtollig talg en mee-eters, vermindert de hoornachtige epidermis en in geval van acne, neutraliseert bacteriën en schimmels, verlicht ontstekingen, elimineert vlekken.

Het eenvoudigste actieve koolmasker kan worden bereid door 2 fijngestampte koolstoftabletten (of 2 capsules in poedervorm) te combineren met een beetje water. Meng tot een dikke drijfmest en breng deze vervolgens aan op het gezicht. We zijn er over een kwartier uit.

Actiefkool haarmasker

Eigenaren van vet haar en mensen die worstelen met seborroe en roos zullen ongetwijfeld de voordelen van een masker voor medicinaal koolstofhaar waarderen. Deze zelfgemaakte cosmetica is perfect bestand tegen de micro-organismen op de hoofdhuid, minimaliseert de hoeveelheid talg die wordt afgescheiden en reinigt het haar en de huid grondig, maakt het haar gladder en voegt volume toe aan onze haarstijl.

Hoe maak ik een zelfgemaakt koolstofmasker voor mijn haar klaar? Combineer in een kleine kom een beetje lichte, niet-vette, siliconenvrije conditioner en 1 verbrijzelde actieve kooltablet (of 1 capsule). Meng en breng de drijfmest vervolgens aan op je haar. Na ongeveer 15 minuten spoelen we door.

Home body scrub met actieve kool

Een uitdrukkelijke manier om de huidconditie diepgaand te reinigen en te verbeteren? Home active carbon peeling die bereid kan worden met 3 eenvoudige ingrediënten. Dankzij de koolstofschil worden onzuiverheden en giftige stoffen uit de huid verwijderd en dode opperhuid verwijderd. Onze huid krijgt haar gladheid, vitaliteit, gelijkmatige teint en stralende, gezonde uitstraling terug.

Eenvoudig recept voor een actieve koolschil: giet 2 eetlepels olie in een kom, voeg 2 eetlepels suiker en een paar tabletten actieve kool in poedervorm toe, meng. Masseer bepaalde delen van het lichaam met een peeling en spoel het af met water.

Actieve kool voor tanden

Dromend over een sneeuwwitte glimlach, en tegelijkertijd willen we dure tandheelkundige ingrepen vermijden, reiken we vaak naar verschillende manieren om de tanden thuis te bleken. Een van de meest populaire is de laatste tijd het gebruik van actieve koolpasta voor thuisgebruik. Dit is een methode die evenveel aanhangers als tegenstanders heeft. Sommigen zijn tevreden met de effecten en benadrukken de voordelen zoals: grondige reiniging van de tanden, verwijdering van tandplak, verheldering van het glazuur, het blootleggen van de natuurlijke tint van de tanden. Anderen zien op hun beurt een hele reeks nadelen, die samen met de behandeling van glazuur met dit geneesmiddel optreden.

De meest genoemde nadelen van het bleken van tanden met actieve kool zijn: beschadiging van het glazuur, verlies van de natuurlijke beschermende barrière van de tanden en verhoging van hun gevoeligheid, intensivering van de kiespijn na het eten van warm en koud voedsel en dranken, problemen met het grondig spoelen van koolstof, grote hoeveelheid zwart vuil van koolstof (op kleding, huid, in de badkamer). Het is vermeldenswaard dat hoe intensiever en frequenter de tanden worden geschrobd met kolen, hoe groter de kans op vernietiging van het glazuur, evenals de verhoogde gevoeligheid van de tanden en de verhoogde gevoeligheid voor gaatjes.

Lees het ook: Tanden bleken thuis

Hoe tanden bleken met kolen?

Als u, ondanks de vele nadelen van deze methode, besluit om uw tanden te bleken met kool in tabletten of capsules, wees dan voorzichtig. Vergeet in de eerste plaats niet om uw tanden niet te intensief (tamelijk voorzichtig), niet te lang (ongeveer 2 minuten) en niet te vaak – bij voorkeur één keer in de paar dagen – te poetsen met koolzuurgas. In plaats van voorzichtig poetsen, kunt u ook een nog minder invasieve methode gebruiken – breng een koolstofsuspensie aan op het glazuur, niet poetsen, wacht een paar minuten en spoel de mond.

Tanden bleken met kolen en kokosolie

Hoe maak je een zelfgemaakte koolstofpasta? U kunt een beetje gewoon water toevoegen aan de gemalen koolstoftabletten en uw tanden poetsen met de resulterende drijfmest, maar een betere oplossing zal zijn om kokosolie te gebruiken als vervanging voor water. Het zal de consistentie van de pasta verbeteren, de pasta delicater maken en bovendien de barrière tegen bacteriën versterken en de adem verfrissen.

Meng 1 tablet medicinale houtskool of de inhoud van 1 capsule met 1 theelepel kokosolie. Breng de tandpasta een paar minuten aan, spoel uw mond.

Actieve kool of bleekpasta met koolstof?

Levende actieve kool die op emaille wordt gebruikt, kan leiden tot verzwakking, erosie en schade, maar kan anderzijds ook bijdragen tot het elimineren van verkleuringen en afzettingen na koffie, thee, sappen, sigaretten en het verhelderen van de tanden.

Zwarte tandpasta is een betere optie voor degenen die geen risico’s willen nemen en tegelijkertijd kolen als bleekmiddel willen proberen. Er zijn steeds meer van dit soort producten op de markt, met als een van de hoogste scores Whitify Carbon. Het voordeel is een grote keuze aan werkzame stoffen en hun optimale concentratie – koolstof in combinatie met deze elementen blijkt een effectieve manier te zijn om witte tanden te krijgen.

Controleer ook thuis het tandbleksysteem: Whitify

Zwarte tandpasta met carbon – Meningen

Mensen die zijn overgestapt van actieve kool naar actieve koolpasta’s vinden deze laatste methode over het algemeen veel beter, minder invasief en handiger. Zwarte tandpasta’s worden ook zeer gewaardeerd door mensen die al veel standaard whitening tandpasta’s op de markt hebben geprobeerd – volgens hen is een zwarte tandpasta van goede kwaliteit met koolstof aanzienlijk beter dan hun effectiviteit. Ook nieuwe gebruikers met weinig ervaring met bleekproducten waarderen de voordelen van koolstofpasta.

Hoe lang duurt het voordat er een zwarte actieve koolpasta wordt gebruikt? Meestal verschijnen de resultaten relatief snel – na het eerste gebruik van de tandpasta ziet u duidelijk de tanden helderder worden, bij elke toepassing zijn de effecten steeds beter zichtbaar. Het uiteindelijke effect wordt echter beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de ernst van de tandplak en de kwaliteit van de gebruikte zwarte pasta.

De meest genoemde voordelen van zwarte pasta’s zijn…:

 • effectieve verwijdering van tandplak;
 • eliminatie van hyperpigmentatie;
 • de kleur van de tanden veranderen – van geel of grijsachtig naar wit;
 • duidelijke opheldering van het glazuur;
 • Het effect van glanzend, gepolijst email;
 • Een aangenaam effect van grondig gereinigde tanden;
 • veiligheid van gebruik;
 • goede prijs in vergelijking met dure witmakende procedures in tandartspraktijken;
 • geen bijwerkingen zoals verslechtering van de glazuurconditie, verhoogde gevoeligheid van de tanden;
 • Snelle effecten – wittere tanden bij elke toepassing;
 • Gebruikscomfort – eenvoudig aan te brengen, geen vuil, geen noodzaak om koolstoftabletten te pletten en de pasta te bereiden.

De voordelen van zwarte actieve koolpasta’s zijn onmiskenbaar, zoals blijkt uit het toenemende aantal positieve opmerkingen. Hoewel zwarte tandpasta’s meestal veilig zijn voor glazuur, is het raadzaam om ze met mate te gebruiken – niet te vaak, bij voorkeur meerdere keren per week, inwisselbaar met de traditionele tandpasta’s.

Zie ook: Een ranglijst van zwarte tandpasta’s

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin