34861477275 e33f0665d9 z

Alopecia androgene alopecia – oorzaken en behandelingsmethoden

Haaruitval bij mannen die ouder worden is een veel voorkomend verschijnsel. Alopecia androgene alopecia, ook wel mannelijke kaalheid genoemd, kan op zeer jonge leeftijd beginnen, maar ook op gevorderde leeftijd. Het kan ook langzamer of sneller zijn, afhankelijk van de individuele omstandigheden. Wat zijn de oorzaken en behandelingsmethoden van androgene alopecia, welke factoren kunnen het proces van haaruitval verergeren?

Androgene alopecia – oorzaken van haaruitval bij mannen

alopeciaTestosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT) als gevolg van hormonale veranderingen. De verhoogde gevoeligheid van de haarfollikels voor dit hormoon is de oorzaak van hun geleidelijke krimp en verdwijning. Als gevolg daarvan produceren de follikels geen normaal, sterk haar meer. De haargroeifase is aanzienlijk verkort, wat resulteert in dunnere en kortere haren en snel haarverlies.

Naast hormonale processen kan ook de genetica als een andere oorzaak van mannelijke kaalheid worden gezien – de neiging tot kaalheid wordt “van vader op zoon” geërfd. Bovendien zijn gezondheid en levensstijl een zeer belangrijke factor bij overmatig haarverlies bij mannen.

Onder zware stress, aanhoudende fysieke en mentale uitputting, stimulerende middelen, dermatologische en auto-immuunziekten, en vooral een junk diet arm aan belangrijke mineralen, vitaminen en eiwitten, kan het haar aanzienlijk verzwakken en kaalheid veroorzaken.

Androgene alopecia – behandeling van androgene alopecia

Een van de meest effectieve methoden om alopecia te behandelen is mesotherapie van de hoofdhuid. Het bestaat uit het injecteren van speciaal geselecteerde preparaten in de hoofdhuid (bijv. met minoxidil, silicium, vitaminen, bloedplaatjesrijk plasma, etc.), die de regeneratie en versterking van bollen bevorderen en de groei van nieuw, gezond haar stimuleren.

Een andere behandeling van dit type is de laserbehandeling van alopecia, waarbij een laserstraal met een speciale frequentie op de hoofdhuid wordt gericht. Verlichting leidt tot een betere doorbloeding van de hoofdhuid en stimuleert de haarfollikels om nieuw gezond haar te produceren.

Een haartransplantatie is een veel invasievere maar ook zeer effectieve methode om kaalheid te behandelen. Het vereist echter een chirurgische ingreep en het is geen goedkope ingreep, zodat relatief weinig mensen besluiten om een dergelijke transplantatie te laten uitvoeren.

Professionele behandelingen en operaties gericht op het remmen van haaruitval en groei, hoewel ze zeer effectief kunnen zijn, zijn ze niet goedkoop. Kom hier en kom meer te weten over andere methoden voor de behandeling van kaalheid, die minder schadelijk zijn voor uw portemonnee.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin