2241871264 78b80ec62f b

Androgene alopecia – symptomen en preventie. Wat moet ik doen als mijn haar van mijn hoofd begint te vallen?

Typische mannelijke aandoeningen, d.w.z. androgene alopecia, kunnen zich op verschillende leeftijden voordoen, maar meestal worden de eerste tekenen ervan waargenomen op de leeftijd van 30-40 jaar. Als we het beheer van alopecia willen beperken, moeten we het in een zo vroeg mogelijk stadium gaan bestrijden, bij voorkeur wanneer we de eerste, zelfs zeer onopvallende symptomen opmerken. Hoe herken je de symptomen van androgene alopecia en hoe stop je dit proces?

Alopecia androgene alopecia – symptomen

Dihydrotestosteron (DHT) is een actieve vorm van testosteron in het mannelijk lichaam, verantwoordelijk voor de verzwakking van de haarfollikels. Als gevolg van het proces van verkleining van de follikels zijn de individuele haargroeifasen verstoord. Ze groeien langzamer, dunner, zwakker en vallen er snel uit. Na verloop van tijd verdwijnt de hoofdhuid in bepaalde delen van het lichaam, wat het effect van een meer uitgesproken kaalheid geeft. Symptomen van alopecia androgene alopecia zijn gemakkelijk te herkennen. Als we ze vangen en vroeg genoeg handelen, is er een goede kans dat we ons haar kunnen versterken en het kaalheidsproces kunnen stoppen of vertragen.

De belangrijkste symptomen van alopecia androgene alopecia zijn…:

verzwakt, dun haar (boven en aan de voorkant);Androgene alopecia

– een verdiepende bocht;

– het terugtrekken van de haarlijn in de tijd en het voorhoofd (het zogenaamde hoge voorhoofd effect);

verdund haar rond de bovenkant van het hoofd;

– progressieve haaruitval aan de boven- en voorkant met behoud van een normale hoeveelheid haar aan de achterkant en zijkanten.

Vergeet niet de eerste symptomen van kaalheid niet te onderschatten, want het proces zal niet vanzelf verdwijnen. Integendeel, zonder onze tussenkomst zal hij steeds sterker worden.

Hoe voorkom ik haaruitval?

De kaalheid van mannen heeft zijn belangrijkste oorzaak in hormonen, maar er zijn ook andere factoren die de intensiteit van haaruitval beïnvloeden. De belangrijkste daarvan is een ongezonde levensstijl – een overmaat aan stimulerende middelen, een slechte voeding zonder voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het haar, evenals een gebrek aan voldoende slaap, lichamelijke vermoeidheid, chronische stress. Als we zo lang mogelijk van een weelderig kapsel willen genieten, moeten we onze levensstijl aanpassen, sigaretten en alcohol verminderen, zorgen voor een passende dosis lichamelijke en geestelijke rust en onze voeding aanpassen aan een gezonde en gevarieerde voeding.

Onze dagelijkse voeding mag niet ontbreken:

– producten die rijk zijn aan B-vitaminen;

– eiwitrijke producten;

– producten rijk aan vitamine A, E en C;

– producten die zink, koper, ijzer en seleen bevatten.

Lees meer over het dieet voor kaalheid

vegetarische salade

Voorbereidingen voor haaruitval

Een gezonde voeding waarbij junkfood wordt vervangen door een menu rijk aan groenten, fruit, noten, granen, proteïnen en graanproducten zal helpen om het haar van binnenuit te versterken en de voortgang van kaalheid tot op zekere hoogte te beperken. Echter, als we ons haar willen voorzien van de maximale hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn om het te revitaliseren, is het de moeite waard om te streven naar een product van goede kwaliteit voor haaruitval . In onze ranglijst van voedingssupplementen voor kaalheid presenteren wij de meest effectieve producten van dit type op de markt. Niet voor niets neemt Profolan – een product met een zeer rijke samenstelling en sterke werking – daarin een leidende positie in.

Profolan is ontworpen om androgene alopecia te remmen – voorkomt tegelijkertijd schade aan de haarfollikels door DHT, remt verder haarverlies, versterkt en herstelt het haar en stimuleert de groei ervan.

Lees ook: Silicium voor het haar – effectieve hulp bij kaalheid

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin