14426790990 c89352acd5 o

Diëten om af te vallen – ontdek welk dieet zal helpen en welk dieet uw figuur zal schaden!

Gewichtsverliesdiëten zijn een zeer omvangrijke en diverse categorie van diëten. Er zijn diëten voor de korte termijn, diëten voor de lange termijn, diëten met één ingrediënt, diëten met meerdere ingrediënten, gesplitste diëten, diëten met een zeer laag caloriegehalte en diëten met een matig caloriegehalte… Hoewel elk vermageringsdieet in theorie tot gewichtsvermindering leidt, zijn de resultaten in de praktijk verschillend. Sommige resulteren in minder dan het verwachte gewichtsverlies, terwijl andere helemaal geen resultaten opleveren. Er bestaan ook dergelijke vermageringsdiëten, die wegens hun radicaliteit niet kunnen worden voltooid, maar ook diëten die slechts voor een tijdje doeltreffend blijken te zijn, omdat men spoedig na het einde van de behandeling met het jojo-effect te maken krijgt.

Wanneer u een dieet voor uzelf kiest, moet u zich niet laten leiden door het beloofde gewichtsverlies of de korte duur van het dieet, maar door de rationaliteit van de behandeling. Alleen een dieet dat niet in strijd is met de werking van ons lichaam, en dat geen grote tekorten aan belangrijke voedingsstoffen met zich meebrengt, heeft een kans om ons het gedroomde (en blijvende) effect van een slank figuur te geven. Welk vermageringsdieet is geschikt? Welke diëten moeten absoluut vermeden worden? Bekijk de lijst van de beste en slechtste diëten

Afslankdieet plus gezonde levensstijl als recept voor een perfect figuur en welzijn

 Een kookboek en groenten op tafel

Gewichtsverliesdiëten worden steeds populairder, net zoals een gezonde levensstijl steeds populairder wordt. Steeds meer mensen zien de voordelen in van een regelmatige verzorging van hun lichaam.

Door een gezonde levensstijl te volgen (gezonde eetgewoonten, lichaamsbeweging, beperking van stimulerende middelen, gebruik van plantaardige gezondheidsbevorderende preparaten, beperking van blootstelling aan vervuilde omgevingen, vermijden van chemicaliën, enz.) zien we er niet alleen beter uit, maar voelen we ons ook beter. We hebben een beter humeur, we worden minder aangetast door infecties en ziekten. Onze huid en haren zijn ook in betere conditie, en we verouderen veel langzamer (en mooier).

Als u uw lichaam effectief wilt laten afslanken, is het de moeite waard om uw levensstijl aan te passenHet is de moeite waard uw hele levensstijl aan te passen, met name het niveau van lichamelijke activiteit, en te beginnen met het vermijden van toxines (stimulerende middelen, smog). Ons hele organisme zal hiervan profiteren, en wat meer is, de effecten van de gewichtsvermindering zullen sneller en langduriger zijn.

We mogen ook niet vergeten dat zelfs het ideale vermageringsdieet ons niet voorgoed een perfect figuur zal opleveren, als we na het volgen ervan terugkeren naar onze rampzalige eetgewoonten, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de diëters.We mogen ook niet vergeten dat zelfs het ideale vermageringsdieet ons geen blijvend perfect figuur zal opleveren als we na het volgen ervan terugkeren naar ongezonde eetgewoonten, die zullen worden gedomineerd door producten en gerechten met ongezonde vetten of koolhydraten met een hoge glycemische index.

De belangrijkste soorten vermageringsdiëten

 vrouw houdt boerenkool in haar handen

Afvallen is een hele uitdaging, die een eenvoudige onderneming kan worden als we de juiste hulpmiddelen kiezen . De basis is, natuurlijk, een vermageringsdieet.

Er zijn verschillende hoofdtypen diëten (afhankelijk van de samenstelling van het menu), waarvan de belangrijkste zijn:

Caloriearme (energiearme) diëten

Zij houden in dat in het menu hoofdzakelijk zeer caloriearme producten worden opgenomen, zodat het hele menu ten minste enkele honderden calorieën minder bevat dan onze dagelijkse behoefte. Door aanzienlijk minder calorieën toe te dienen dan we nodig hebben, begint het lichaam zijn vetreserves intensief aan te spreken. Het schoolvoorbeeld hier is het 1000 kcal dieet. Dit dieet is zeer restrictief, gebrekkig en op lange termijn gevaarlijk voor de gezondheid. Andere bekende caloriearme diëten zijn het 1200 kcal dieet, het 1400 kcal dieet en het 1500 kcal dieet.

Niet-combinatiediëten (scheidingsdiëten)

Het hoofdprincipe van deze diëten is het menu zo samen te stellen, dat binnen één maaltijd bepaalde productgroepen niet met elkaar worden gecombineerd (bv. Zo verbiedt het Montignaca-dieet de combinatie van vetproducten met koolhydraatproducten met een hoge glycemische index, en verbieden het Haya-dieet en het Diamant-dieet de combinatie van koolhydraten en eiwitten in één maaltijd).

Volgens de makers van de scheidingsdiëten leidt het combineren van eiwitten met vetten of koolhydraten met vetten tot een verstoring vanVolgens de makers van de scheidingsdiëten leidt het combineren van eiwitten met vetten of van koolhydraten met vetten tot een verstoring van het metabolisme en de daaropvolgende vorming van afzettingen, constipatie en ontsteking van het spijsverteringskanaal, de ophoping van gifstoffen en de ophoping van vet. Het loskoppelen van deze voedselgroepen zou moeten helpen het lichaam te reinigen, de stofwisseling te verbeteren en het gewicht te verminderen.

Eiwitrijke diëten

Eiwitdiëten zijn gebaseerd op magere producten met een hoog eiwitgehalte, waardoor het gewichtsverlies sneller gaat (het lichaam gebruikt meer energie om eiwit te verteren, waardoor het meer calorieën verbrandt).

Het voordeel van eiwitdiëten is een goede controle over het hongergevoel (eiwit geeft een langdurig gevoel van verzadiging, zodat we geen honger krijgen) en een snelle verbranding van vetweefsel. Het nadeel daarentegen is een grote eentonigheid in het menu en negatieve bijwerkingen voor het lichaam (overbelasting van het lichaam en zelfs uitputting en verslechtering van de gezondheid als gevolg van een teveel aan eiwitten en tekorten aan andere voedingsstoffen). Het bekendste eiwitdieet om af te vallen is het Dukan-dieet, andere populaire zijn het OXY-dieet en het Zone-dieet (zonedieet).

Vetarme diëten

De belangrijkste regel van deze diëten is het vermijden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ongezonde v etsoorten (transvetten en verzadigde vetten), namelijk: vet veel vlees en vet vlees, fast food, vette room, reuzel, spek, boter, zeer vette kazen, fast food, chips, friet, gefrituurd voedsel. De slechte soorten vetten moeten worden vervangen door gezonde vetten, zoals: olie, plantaardige oliën van goede kwaliteit, avocado, noten, amandelen, zaden, vis.

Wat moet worden benadrukt, is dat vetarme diëten niet alleen een middel zijn om overtollig lichaamsvet kwijt te raken, maar ook om de gezondheid te verbeteren. Een vetarm dieet is een gezondheidsdieet, met als effecten onder meer een lager cholesterolgehalte, een betere spijsvertering, een betere conditie van de slagaders en een stabielere bloeddruk. Vetarme diëten worden zeer vaak aanbevolen bij hart- en vaatziekten, aandoeningen van de lever, de alvleesklier, de darmen en de galwegen.

Koolhydraatarme diëten (low carb)

In het geval van koolhydraatarme diëten is het belangrijkste dat de hoeveelheid koolhydraten in de voeding aanzienlijk wordt verminderd, vooral (schrap uit het menu alle zoetigheden, witmeelproducten, zoute snacks, fast food, verminder de hoeveelheid fruit en granen).

Koolhydraatarme diëten kunnen meer of minder restrictief zijn. De strengste variant is het ketogeen dieet, waarbij de inname van koolhydraten bijna tot nul wordt gereduceerd! Koolhydraatarme diëten zijn erg populair. Je kunt er heel snel mee afvallen, maar te veel koolhydraten in je menu weglaten kan een negatief effect hebben op je welzijn en gezondheid.

Bekijk de effectieve ondersteuning voor een koolhydraatarm dieet: NuviaLab Keto

Monodiëten (diëten met slechts één ingrediënt)

Zoals de naam al zegt, zijn deze diëten gebaseerd op één product. De basis van het menu is ofwel het gegeven product, ofwel de verschillende vormen ervan (bv. in een rijstdieet bestaat de basis van het menu uit verschillende rijstgerechten). Bij de meeste monodiëten wordt een bepaald product meerdere malen per dag gegeten, en kunnen we ons elke dag heel weinig variatie veroorloven.

Het voordeel van de meeste diëten met slechts één ingrediënt is dat we een bepaald product kunnen eten tot we er verzadigd van zijn en op een willekeurig aantal momenten gedurende de dag, zodat we geen last hebben van een knagend hongergevoel. De keerzijde is grote eentonigheid, verveling en ontmoediging met een bepaald product en voedingstekorten. De meest populaire afslankdiëten van het één-ingrediënt-type zijn: kooldieet, yoghurtdieet, gierstdieet, grapefruitdieet, havermoutdieet, bananendieet, rijstdieet, melkdieet, appeldieet, komkommerdieet, tomatendieet.

Afslankingsdiëten worden ook onderverdeeld volgens hun duur, en zo maken we hier een onderscheid:

Expres diëten

Dit zijn de snelste diëten, maar ook zeer intensief. Ze duren meestal 1 dag, 2 dagen of 3 dagen. Elk van deze ultrasnelle diëten is niet zozeer gericht op het verbranden van vet en het kwijtraken van overtollig gewicht, maar op een grondige reiniging van het lichaam van alle nutteloze stoffen, bijproducten van de stofwisseling en toxines die in de weefsels achterblijven.

Diëten van één of enkele dagen zijn meestal zeer streng en bestaan vaak alleen uit het eten van groentesappen of kefirs en yoghurt of gepureerde groenten en fruit. De meest radicale vorm van zo’n kort dieet is uithongering.

Kortetermijndiëten

De meest voorkomende variant hier is het weekdieet en het 10-dagen dieet. Dit soort diëten zijn meestal nogal beperkend. Er zijn veel beperkingen, zowel wat betreft het aantal en de grootte van de maaltijden, als de samenstelling ervan (aanbevolen voedingsmiddelen zijn meestal: groenten, eieren, magere zuivelproducten, magere vis, fruit, kleine hoeveelheden volkorenproducten).

Door grote hoeveelheden calorieën te beperken en bewerkte voedingsmiddelen, vette voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel koolhydraten van het menu te schrappen, kunnen kortetermijndiëten zowel afslank- als reinigingsdiëten zijn. Het effect van dit soort dieet is een licht gewichtsverlies (ongeveer 3 kg), vermindering van de buikomvang, het kwijtraken van overtollig water uit het lichaam en ontgifting van het lichaam. Gedurende een week of enkele dagen van het dieet verbetert ook het spijsverteringsstelsel en verbeteren de stofwisselingsprocessen.

Diëten op lange termijn

Langetermijndiëten zijn in de tijd uitgerekte eetplannen die gericht zijn op systematisch gewichtsverlies in een gematigd tempo. Deze diëten duren van ongeveer 3 weken tot enkele maanden. Soms zijn ze verdeeld in 2-3 fasen, waarin het lichaam eerst intensief wordt gereinigd van gifstoffen en voorbereid op het afslanken, en daarna de vetverbranding wordt geïntensiveerd.

Langetermijndiëten zijn over het algemeen minder drastisch dan kortetermijndiëten, met matige beperkingen inzake calorieën en menusamenstelling. Sommige diëten op lange termijn zijn niet zozeer tijdelijke diëten als wel eetgewoonten die ons de rest van ons leven begeleiden en ons gezondheid, vitaliteit en een slank figuur garanderen.

De beste diëten om af te vallen

 dienblad met gezond voedsel

Een goed dieet om af te vallen is in de eerste plaats een gezond dieet om af te vallen. Als u permanent een slank figuur wilt opbouwen, en geen voortdurende schommelingen in lichaamsgewicht wilt hebben in combinatie met voortdurende dieetbeperkingen en een voortdurende strijd tegen slechte stemmingen, is het de moeite waard uw gewicht drastisch te verminderen.Het is de moeite waard om draconische diëten terzijde te schuiven en een langdurig vermageringsdieet te volgen, dat tegelijkertijd onze gezondheid bevordert.

Het mediterrane dieet

Hetmediterrane dieet is voor veel mensen het beste dieet, omdat het tegelijkertijd zorgt voor ons figuur en onze gezondheid. Het ondersteunt de gezondheid van het hart- en vaatstelsel, is rijk aan waardevolle antioxidanten, vertraagt het verouderingsproces, vermindert het risico op kanker en hart- en vaatziekten, en zorgt voor een goede conditie tot op hoge leeftijd.

Door het grote aandeel van producten die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, onderdrukt het mediterrane dieet overmatige eetlust, verhoogt het het gevoel van verzadiging, versnelt het de stofwisseling en draagt het bij tot het kwijtraken van overtollig gewicht in overeenstemming met het ritme van het lichaam. Tegelijkertijd verlaagt het het gehalte aan slechte cholesterol, voorkomt het atherosclerose, ondersteunt het het hart en verbetert het de bloedsomloop.

De aanbevolen producten in het mediterrane dieet zijn hoofdzakelijk groenten (vooral groene bladgroenten), vis, schaal- en schelpdieren, olie, maar ook granen en volkoren graanproducten, noten, fruit, peulvruchten, zuivelproducten, kruiden en specerijen. We vermijden rood vlees, producten met veel suikers en verzadigde vetten, bewerkt voedsel.

Een ander hoog aangeschreven en doeltreffend dieet (zowel wat afslanken als gezondheid betreft) is het DASH-dieet, vergelijkbaar met het mediterrane dieet, en ook een samensmelting van beide, het MIND-dieet.

Flexitarisch dieet

Het gewichtsverlies- en gezondheidsbevorderende dieet, bekend als het Flexitaristisch dieet, draait om het beperken van de hoeveelheid geconsumeerd vlees. Beperking, maar geen totale eliminatie, wat het onderscheidt van het klassieke vegetarisme. Flexitarisme is, eenvoudig gezegd, een flexibel vegetarisme. Het dieet is rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen, maar arm aan vetten en koolhydraten. Er is ook geen plaats voor kant-en-klaarmaaltijden en met chemicaliën gevulde halffabrikaten, en daarom wordt het beschouwd als een zeer gezond voedingsplan.

Bij dit dieet moet het menu worden gedomineerd door groenten en vleesvervangers zoals tofu, eieren en peulvruchten (bv. bonen, erwten, linzen, kikkererwten). We grijpen ook vaak naar fruit, zuivelproducten, zaden, volkorenbrood en andere volkorenproducten. We beperken onze inname van vlees, vis en zeevruchten tot een paar of twee porties per week.

Vezel dieet

Een vezeldieet is ook een effectieve manier om af te vallen. Een vezelrijke voeding zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel na elke maaltijd. Het normaliseert de bloedsuikerspiegel, stabiliseert de insulinesecretie en voorkomt de ophoping van vetweefsel. Het bestrijdt ook aanvallen van uitgehongerde honger en vermindert het verlangen naar zoetigheid.

Met een vezeldieet is het gemakkelijker onze eetlust onder controle te houden en onze calorie-inname te beheersen. Groenten, fruit, zemelen, granen, grove gort, volkorenbrood en andere producten die rijk zijn aan vezels, zijn goed om het hongergevoel te onderdrukken, de Ze remmen het hongergevoel, verbeteren de koolhydraatstofwisseling, stimuleren de afvoer van afzettingen en gifstoffen uit de darmen, en maken slanker.

De slechtste diëten, of hoe niet af te slanken

 Een stukje knapperig brood, een bloem en een centimeter op een bord

Gewichtsverliesdiëten zijn er in vele meer of minder beperkende varianten. Sommige van hen zijn zeer riskant. Ze geven een grote kans op een jojo-effect en aanzienlijke tekorten aan voedingsstoffen, wat kan leiden tot bloedarmoede of andere gezondheidsproblemen. Hier zijn gevaarlijke diëten, die, hoewel ze erg populair zijn, beter met een wijde boog vermeden kunnen worden.

Dukan dieet

Het Dukan-dieet, of het bekendste proteïnedieet, is een van de populairste afslankregimes van de laatste jaren. Het houdt in dat veel eiwitten worden gegeten en dat vetten en koolhydraten bijna volledig worden uitgebannen. Het Dukan-dieet is doeltreffend, leidt tot systematisch gewichtsverlies en stelt u in staat om in korte tijd de verwachte resultaten te bereiken.

Het voordeel van dit dieet is dat het geen beperkingen oplegt aan de hoeveelheid geconsumeerd voedsel – we grijpen naar voedsel wanneer we honger voelen. Het enige belangrijke is dat u voedsel eet dat op de lijst van toegestane producten staat. Voor mensen met overgewicht die problemen hebben met terugkerend hongergevoel en toegenomen eetlust, is het ontbreken van beperkingen op de calorie-inname een zeer belangrijk argument ten gunste van dit dieet.

Er zij echter op gewezen dat een eiwitdieet grote nadelen heeft. Door de hoge inname van eiwitten en tekorten aan andere essentiële voedingsstoffen, kan het de oorzaak zijn van een slecht humeur en tal van gezondheidsproblemen. Het Dukan dieet is belastend voor nieren en lever (soms leidt het zelfs tot falen van deze organen), het kan Het kan ook een intense verzuring van het lichaam veroorzaken en de werking van de hersenen verstoren (die zich overigens voeden met koolhydraten die in het Dukan-dieet ontbreken).

Door het gebrek aan enkelvoudige suikers zijn concentratieproblemen, buitensporige slaperigheid, nervositeit, alsook zwakte en voortdurende vermoeidheid een veel voorkomende bijwerking van een proteïnedieet. Het gebrek aan vitaminen en mineralen kan de conditie van haar, huid en nagels, het zenuwstelsel en de immuniteit aantasten.

Kopenhagen dieet

Het KopenhagenDieet, hoewel het grote resultaten kan opleveren in de vorm van een snelle vermindering van enkele kilo’s, behoort tot de groep van gevaarlijke vermageringsdiëtenHet Kopenhagen Dieet is een gevaarlijk afslankdieet om een heel eenvoudige reden – het vermindert je calorie-inname, aantal maaltijden en soorten voedsel te drastisch.

In plaats van een behoorlijk ontbijt te nemen, drinken we misschien alleen een kop koffie met een lepel suiker. We eten dan slechts 2 kleine maaltijden per dag en beperken onze inname van koolhydraten en vet tot een minimum. Op het Kopenhagen Dieet mogen we maximaal 800 kcal per dag eten! Dit is meer dan de helft van de dagelijkse behoefte van een volwassene.

Met zulke drastische caloriebeperkingen is het heel gemakkelijk om hoofdpijn en duizeligheid te krijgen, vermoeidheid (en zelfs flauwvallen), gebrek aan energie, een veel slechtere hersenfunctie, een gedaalde stemming. Wij zijn ook veroordeeld tot tekorten aan belangrijke voedingsstoffen, vermagering van het lichaam, verhoogde vatbaarheid voor infecties en ziekten. Een ander argument tegen het Kopenhagen-dieet is de grote (zo niet 100%) waarschijnlijkheid van het jojo-effect. Na voltooiing van het dieet “vraagt” het lichaam zeer snel om gezond voedsel, en in grotere hoeveelheden.

Het ballerina dieet

Als we gevaarlijke diëten opsommen, is het onmogelijk het zeer strenge ballerinadieet niet te vermelden. Het is niet de moeite waard ons ermee te kwellen, want behalve een tijdelijk sterk gewichtsverlies zal het ons geen enkel voordeel opleveren, en integendeel onze gezondheid, ons welzijn en onze schoonheid ernstig bedreigen.

Het ballerinadieet is veel drastischer dan andere diëten, omdat het niet alleen een groot regime in het dagmenu oplegt (op de 1e en 2e dag drink je alleen water, daarna eet je de hele dag slechts één soort voedsel, bijv. alleen gekookte aardappelen, alleen brood, enz. Niet alleen legt het een uitgebreid dagelijks menu op (op de 1e en 2e dag drinkt u alleen water, daarna eet u de hele dag slechts één soort voedsel, bv. alleen gekookte aardappelen, alleen mager wit vlees enz.), maar het vereist ook dat u vanaf de derde dag van het dieet begint met lichamelijke activiteit (bv. training op fitnessapparaten, joggen enz.).

Het is onmogelijkzich een verhoogde lichaamsbeweging voor te stellen met zulke dieetbeperkingen als het ballerinadieet met zich meebrengt. Iedereen die besluit op een dergelijke manier te functioneren, trakteert zichzelf op extreme uitputting, uitdroging, enorme tekorten aan voedingsstoffen in het lichaam, verstoring van de stofwisseling, vermindering van de immuniteit, stoornissen van de belangrijkste organen, verslechtering van de haar- en huidconditie. Trouwens, het jojo-effect is gegarandeerd.

Andere gevaarlijke, draconische diëten zijn: mayo dieet, 800 kcal dieet, carnivoor dieet, lintworm dieet, Atkins dieet, korset dieet.

Het is het niet waard om jezelf te kwellen met orthodoxe diëten! Vergelijkbare resultaten (maar zonder het jojo-effect!) kunnen worden bereikt door een evenwichtig dieet met minder calorieën te volgen (bijvoorbeeld een dieet van 1500 kcal), waarbij de hoeveelheid calorieën die het lichaam verbruikt, wordt verhoogd. Vergelijkbare resultaten (maar zonder het jojo-effect!) kunnen worden bereikt door het volgen van een evenwichtig dieet met minder calorieën (bijvoorbeeld een dieet van 1500 kcal), het opvoeren van de lichaamsbeweging en het gebruik van supplementen van goede kwaliteit ter ondersteuning van het gewichtsverlies.

Weet u niet hoe u uw dieet moet volhouden? Bereik voor ondersteuning
: Rangschikking van afslanktabletten

 een vrouw meet haar taille met een centimeter

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin