guarana paullinia cupana

Guarana – ondersteunt het gewichtsverlies, stimuleert lichaam en geest. Ontdek de kracht van Amazonebonen!

Guarana is een plant uit het Amazonegebied, waarvan de werking wordt gewaardeerd door mensen die gewicht verliezen, maar ook door mensen die op zoek zijn naar effectieve manieren om lichaam en geest te stimuleren. Het heeft ongelooflijke stimulerende en revitaliserende eigenschappen, die het resultaat zijn van de aanwezigheid van verschillende stimulerende stoffen. Soms wordt het effect van guarana vergeleken met dat van koffie, maar volgens velen is het eerste beter omdat het onze stemming, conditie, gezondheid en figuur op een meer gerichte en intensieve manier ondersteunt. Lees het artikel en ontdek waarom het de moeite waard is om het te gebruiken.

Garana – het Amazone-elixer van vitaliteit

Paulinia guarana (Paullinia cupana), ook wel osmose of doornen genoemd, maar het meest bekend als guarana, is een medicinale plant uit Brazilië (in de Amazone en de Parijse bekkens) met een lange, rijke traditie. De kwaliteiten ervan werden vele eeuwen geleden door Zuid-Amerikaanse Indianen gewaardeerd. De plant diende hen onder andere als remedie tegen vermoeidheid en verlies van vitaliteit, het was ook een remedie tegen darmklachten en spijsverteringsstoornissen. Tot op de dag van vandaag is het een waardevolle ondersteuning in deze en vele andere gevallen.

Guarana werd zo’n 3 eeuwen geleden populair in het Westen en lijkt de laatste tijd nog steeds aan populariteit te winnen. Het is een onderdeel van een groeiend aantal voedingssupplementen en wordt steeds vaker gebruikt door mensen die waarde hechten aan een actieve levensstijl, die hun figuur willen afslanken of modelleren, maar ook door mensen die grote intellectuele inspanningen moeten leveren.

Guarana – een interessante vervanger voor koffie met een rijke samenstelling en effect

Paulinia guarana

De psychostimulerende eigenschappen van guarana in de natuur zijn een groenblijvende, kruipende of klimmende struik met zelfs getande bladeren en witte, kleine, trossen. De vruchten zijn rood van kleur en groeien in trossen, binnenin zitten enkele bruine korrels, die veel lijken op hazelnoten. Guaranazaden zijn een veelgebruikte grondstof, vooral in de cosmetica-, voedings-, kruiden- en farmaceutische industrie.

Guarana-extract maakt deel uit van talrijke crèmes en lotions met verjongende, revitaliserende, verstevigende en anticellulite eigenschappen. Het is ook te vinden in shampoos, gels en oliën. In voedingsmiddelen is het te vinden in dranken, thee en snacks. Wat de markt van kruiden, medicijnen en voedingssupplementen betreft, verschijnt guarana-extract in veel preparaten die de immuniteit versterken en verhogen, de hersenfunctie verbeteren, de fysieke prestaties verbeteren en het gewichtsverlies ondersteunen.

Een onschatbaar voordeel van guarana is de sterke bio-actieve werking, die het resultaat is van de rijke samenstelling van de plant. Cafeïne is verantwoordelijk voor de energetische eigenschappen, die hier in een veel grotere hoeveelheid aanwezig zijn dan in de koffieplant. Het goede nieuws voor wie op zoek is naar plantaardige stimulatie is dat de cafeïne uit guarana (de zogenaamde guarana) langzamer vrijkomt dan die uit koffie, zodat we kunnen rekenen op een langduriger effect (een paar uur stimulatie op een constant niveau, en niet, zoals na de koffie, een korte maar intensieve stimulatie, en dan een plotselinge stopzetting van dit effect en een golf van slaperigheid en vermoeidheid).

Interessant is dat guarana naast cafeïne ook andere psychostimulanten bevat zoals theobromine en theofylline. Een groot voordeel van deze plant is ook een hoog gehalte aan antioxidanten, waardoor het een wapen is tegen kanker en andere ziekten van de beschaving, maar ook tegen vroegtijdige veroudering. Andere biocomponenten van guarana zijn:

 • catechinen,
 • procyanidinen,
 • cholera,
 • Hypoxanthine,
 • adenine,
 • polyfenolen,
 • saponinen,
 • etherische oliën,
 • tannines,
 • polysacchariden,
 • proteïnen,
 • onverzadigde vetzuren,
 • Vitamine C,
 • B-vitaminen.

Guarana – eigendommen. Eén ingrediënt, een veelvoud aan voordelen

Guarana, Paullinia cupana

Guarana wordt vaak aangeduid als een elixer van vitaliteit en jeugd, wat een correcte uitspraak is tegenover zo’n grote hoeveelheid en substantiële concentratie aan bioactieve stoffen die erin aanwezig zijn en een aantal eigenschappen die het gevolg zijn van deze indrukwekkende samenstelling. De belangrijkste voordelen van Paullinia cupana zijn effectieve lichaamsstimulatie, verhoogd uithoudingsvermogen en fysieke prestaties en verbeterde concentratie, maar dit zijn niet de enige eigenschappen van guarana die de aandacht waard zijn. Laten we eens kijken naar het belangrijkste.

Guarana – een stimulerend effect

Laten we beginnen met waar guarana het meest bekend om is, namelijk het vermogen om het lichaam te stimuleren, zowel fysiek als intellectueel. Dankzij cafeïne, hier in een specifieke vorm van guarana, evenals theobromine en theofylline, activeert guarana het centrale zenuwstelsel, wat zich vertaalt in een golf van energie, een toename van motivatie en handelingsbereidheid, afschaffing van het gevoel van vermoeidheid en slaperigheid, verbetering van de lichaamsbeweging en het uithoudingsvermogen. Guarana heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale vorm, maakt het mogelijk om langer en efficiënter te werken en te trainen.

Zoals gezegd werkt guarana op dit punt iets anders dan koffie. Het stimuleert langer, is zeer biobeschikbaar, wordt goed verdragen door het lichaam en veroorzaakt geen plotselinge verhoging van de druk, hartkloppingen, koud zweet, het effect van overstimulatie of andere negatieve effecten die koffie soms veroorzaakt.

Guarana en verbetering van de mentale prestaties

Guarana stimuleert en verbetert het zenuwstelsel, en het verbetert ook de werking van onze hersenen. Net als ginseng, Bacopa monnieri of Ginkgo biloba helpt het bij het reguleren van het niveau van belangrijke neurotransmitters en vertoont het nootrope eigenschappen, waardoor het het potentieel van ons intellect “versterkt”. Daarom wordt het heel vaak gebruikt door mensen die leren en geestelijk werken. Het wordt ook gebruikt door senioren, die vanwege hun gevorderde leeftijd worstelen met geheugenproblemen en geestelijke beperkingen.

De meest voorkomende effecten van guarana op de verbetering van de hersenfunctie zijn:

 • betere concentratie en geheugen,
 • een groter vermogen om nieuwe informatie te absorberen en te onthouden,
 • Het is sneller om te associëren en gedachten te formuleren,
 • meer waakzaamheid,
 • meer creativiteit en mentale prestaties,
 • Verhoogde weerstand tegen mentale vermoeidheid,
 • de mogelijkheid om langer aan je geest te werken zonder onderbreking,
 • het ophelderen van de geest.

Een belangrijke eigenschap van guarana (dankzij de grote hoeveelheid antioxidanten) is ook de bescherming van de hersenen tegen schadelijke vrije radicalen en de vernietiging en vroegtijdige dood van neuronen.

Leer over een hoogwaardig voedingssupplement om de hersenfunctie te verbeteren en stress te verminderen: Brain Actives

Guarana voor afslanken – multi-track ondersteuning voor gewichtsvermindering

Als we ernaar streven om het lichaamsgewicht te verminderen, kan guarana een zeer waardevolle steun zijn voor ons, omdat het een aantal eigenschappen heeft, met de versnelling van de stofwisseling op de voorgrond, die het proces van gewichtsverlies sneller en efficiënter maken. Het kruid behoort tot de groep van de thermogenen, d.w.z. stoffen die, door het verhogen van de warmteproductie door het lichaam, het energiegebruik verhogen en bijdragen aan een verhoogde verbranding van calorieën en een intensievere afbraak van vetten, en als gevolg daarvan aan een snellere afvoer van opgeslagen vet.

Intensivering van de vetreductie is één ding, maar het is de moeite waard om op te merken dat de plant ons ook op mentaal niveau ondersteunt bij het blijven afvallen. Het vermindert stress, depressie, apathie, ontmoediging, vermoeidheid en vermoeidheid, en in ruil daarvoor verhoogt het de motivatie, stimuleert, geeft energie, triggert de bereidheid om actief te zijn, en bevordert zo een toename van de inspanning gedurende de dag, wat een zeer positief effect heeft op het gewichtsverlies.

Guarana helpt ook om de hoeveelheid geconsumeerde calorieën te verminderen en zich aan een dieet te houden, omdat het het gevoel van verzadiging verhoogt en de eetlust afremt. Bovendien stimuleert de plant, dankzij de vochtafdrijvende eigenschappen, de reiniging van het lichaam tegen giftige stoffen, vermindert de hoeveelheid onderhuids water en vermindert cellulitis.

Ontdek het supplement met guarana en 6 andere vetverbrandingsactivatoren: Piperinox

Antioxiderende werking van guarana

Dankzij de aanwezigheid van catechinen en andere zeer bio-beschikbare antioxidanten (antioxidanten) dragen guaranazaden bij tot de vermindering van vrije radicalen in het lichaam en beschermen ze zo de cellen tegen schade en verminderen ze het risico op kanker, hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve aandoeningen. De antioxidanten in guarana hebben ook invloed op de algemene verbetering van de immuniteit en de versterking van het lichaam en remmen het verouderingsproces. Het kruid heeft ook ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.

Guarana als hoeder van het welzijn

Het is een van die planten die zich kunnen aanpassen, wat betekent dat het ons lichaam ondersteunt bij de aanpassing aan verschillende, vaak ongunstige omstandigheden. Het vermindert de gevoeligheid voor stress, helpt om afstand te houden van problemen, elimineert negatieve emoties en verlicht nerveuze spanningen. Het beïnvloedt de stemming positief, bevordert het mentale en fysieke welzijn.

Guarana voor potentie en verminderd libido

Voor zowel vrouwen als mannen die klagen over een verzwakt libido, kan guarana helpen om weer zin in seks te krijgen. Voor mannen is guarana nog effectiever op dit gebied – de plant bestrijdt erectieproblemen, helpt bij het bereiken van een volledige erectie en verlengt de duur ervan. Dit komt omdat guarana helpt bij het reguleren van de hormoonhuishouding en de doorbloeding van de geslachtsdelen stimuleert. Bovendien voegt de plant stolling toe en laat hij onze vitale krachten vrij, wat een betere seksuele prestatie bevordert.

Controleer het voedingssupplement met guarana om je potentie te verbeteren: Spermax Control

Guarana voor huid en haar

De veelzijdige eigenschappen van guarana vertalen zich ook in schoonheid. Het kruid stimuleert de haarfollikels, wat resulteert in een snellere haargroei. Het elimineert de zwelling van het lichaam en vermindert cellulitis. Het heeft een verstevigend, elastisch en verjongend effect op de huid.

Guarana – opinies

De verscheidenheid aan effecten van guarana op ons lichaam en de effectiviteit in de bestrijding van veel voorkomende kwalen maakt de plant zeer populair. De meest benadrukte voordelen van guarana zijn een duidelijke verbetering van de hersenfunctie en een effectieve stimulatie, die vele uren na inname duurt. Over het algemeen wordt guarana beschouwd als een van de beste energetiserende stoffen op de markt. Het is effectief, maar zacht voor de maag en heeft geen negatieve bijwerkingen.

Volgens velen werkt guarana ook heel goed in het elimineren van overgewicht. Het versnelt de vetverbranding, maakt het makkelijker om je dieet onder controle te houden, voegt enthousiasme voor fysieke activiteit toe en verbetert je stemming, wat erg belangrijk is tijdens een moeilijke periode van gewichtsverlies. Voor veel mensen zijn multicomponent voedingssupplementen die de kracht van guarana combineren met de kracht van andere waardevolle stoffen die de vetverbranding versnellen (bijv. Piperinox of Cappucino MCT) een ideale oplossing.

Bronnen:

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin