pexels photo 285284

Haaruitval bij vrouwen, d.w.z. 4 stylingbehandelingen die haaruitval kunnen veroorzaken.

Alopecia bij vrouwen komt veel minder vaak voor dan haaruitval bij mannen, maar het kan worden gezien dat het probleem van overmatig haarverlies de laatste tijd steeds vaker voorkomt bij een groeiend aantal vrouwen. In veel gevallen zijn agressieve schoonheidsbehandelingen de belangrijkste boosdoeners, die ons haar nog steeds moe maken.

geblazen haar

De kaalheid van vrouwen – oorzaken

Mooi, goed verzorgd haar is een kenmerk van vrouwelijkheid, dus kaalheid is een bijzonder gênante en ongewenste kwaal voor de mooie seks. Genetische factoren zijn soms verantwoordelijk voor overmatig haarverlies bij vrouwen – als een moeder of vader een gevorderde kaalheid heeft ervaren, wordt de kwaal geërfd en neemt deze toe met de leeftijd van de patiënt. Erfelijke alopecia is echter relatief zeldzaam bij vrouwen, en veel vaker bij mannen die alopecia “erven” van hun vader.

De oorzaak van alopecia bij vrouwen is vaak een ziekte waar het lichaam mee te maken heeft (bijvoorbeeld seborroïsche dermatitis, mycose, roos, bloedarmoede, hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie), terwijl een toename van het haarverlies dan een van de symptomen is. Aanzienlijk haarverlies kan ook in verband worden gebracht met: seizoensgebonden zwakte van het lichaam, gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen, chronische stress, zwangerschap, verzwakte immuniteit. Daarnaast kan kaalheid bij vrouwen worden veroorzaakt door hormonale stoornissen, het gebruik van bepaalde medicijnen of behandelingen.

Kaalheid van vrouwen – niet altijd te wijten aan ziekten of genen

Een veel voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is de blootstelling van het haar aan sterke stoffen, die zijn ontworpen om het haar er beter uit te laten zien en tegelijkertijd een destructief effect hebben op het haar. Zij kunnen verantwoordelijk zijn voor verzwakt en vallend haar:

  • Verlichtingsmiddelen – bevatten oxiderende stoffen van zeer hoge concentratie. Ze zijn invasiever dan gewone haarverven. Het gebruik van bleekmiddelen wordt beschouwd als de meest destructieve methode van kleurverandering voor het haar. Het is zeker beter om ze te vermijden. Ze verzwakken de bollen, veroorzaken meer haaruitval en zijn ook verantwoordelijk voor het drogen en glansverlies. haarspuitenDun en fijn haar kan een ramp veroorzaken op je hoofd.

  • Haarkleurmiddelen bevatten ammoniak en oxidanten, die schadelijk zijn voor het haar. Ze zijn minder agressief dan bleekmiddelen, maar verzwakken ook het haar en veroorzaken overmatig haarverlies. Ze zijn ook vaak de oorzaak van verslechtering van de haarconditie, verlies van elasticiteit en zachtheid, het aantasten en drogen van het haar.

  • Haardrogers, krultangen, stijltangen – frequente blootstelling van het haar aan zeer hoge temperaturen is destructief voor het haar. Ze worden niet alleen vatbaar voor uitval, zwak en dun, maar hun structuur heeft ook veel te lijden – ze splijten, verliezen hun natuurlijke gladheid en elasticiteit, beginnen te “pluizen” en worden overdreven droog.

  • Haarverzorgingsproducten – soms realiseren we ons niet eens hoeveel chemie “zit” in shampoos en haarverzorgingsproducten. Siliconen, detergenten, parabenen, glycolen, verdikkingsmiddelen, polijstmiddelen, kunstmatige aroma’s…… Daarom zijn de preparaten die bedoeld zijn om ons haar er beter uit te laten zien een bom van schadelijke stoffen, waardoor ze verzwakken en uitvallen.

Klik hier om te leren hoe u uw agressief verzwakt haar kunt regenereren.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin