witch hazel 244996 1280

Hamamelis virginiana – eigenschappen en toepassingen. Een natuurlijke manier om zwelling, spataderen, bloedsomloop en een mooie teint te behandelen.

Schilderachtige heester met magische eigenschappen

Toverhazelaar komt van nature voor in Noord-Amerika, waar de gezondheidsbevorderende eigenschappen werden ontdekt door de inheemse volkeren van Amerika, de Indianen. Hij wordt drie tot vier meter hoog en heeft grote bladeren en uitzonderlijk mooie gele bloemen. Om deze redenen heeft de struik in veel landen van de wereld, waaronder Polen, erkenning gekregen als een uitzonderlijk decoratieve plant. Naast de esthetische kwaliteiten heeft toverhazelaar, wat niet iedereen weet, speciale helende eigenschappen, waaronder bijvoorbeeld verlichting van huidirritatie en brandwonden, verminderde zichtbaarheid van spataderen en spataderen, pijnstillend effect of het wegnemen van zwellingen.

Toverhazelaar – therapeutische eigenschappen

Voor therapeutische doeleinden worden voornamelijk bladeren en schors gebruikt, die na verkrijging gedroogd worden. De pro-gezondheidswaarde van een plant is het resultaat van haar uitzonderlijk waardevolle inhoud. De samenstelling van toverhazelaar omvat flavonoïden, saponinen, looistoffen, looistoffen, galzuur en ellaginezuur. Deze belangrijke werkzame stoffen zorgen ervoor dat toverhazelnoot antimicrobiële en antivirale, ontstekingsremmende en pijnstillende, desinfecterende en reinigende eigenschappen heeft.

De verscheidenheid aan effecten van toverhazelaar zorgt ervoor dat hij beschikbaar is in zalven voor bevriezingsverschijnselen, brandwonden, blauwe plekken, zweren en steken van insecten. Het wordt gebruikt bij de behandeling van aambeien en spataderen, bij pijnlijke aandoeningen van gewrichten, spieren en wervelkolom, bij diarree en andere aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, bij allerlei zwellingen en blauwe plekken, en tenslotte bij irritatie van de mondholte. Toverhazelaar is ook een onderdeel van tal van cosmetica voor huidverzorging, omdat het perfect omgaat met seborroe en acne, verkleuringen en allerlei veranderingen, en ook de huid perfect verjongt.

Toverhazelaar voor spataderen

De doeltreffendheid van toverhazelaar in dit opzicht wordt vooral geassocieerd met zijn positieve invloed op de bloedcirculatie en de toestand van de bloedvaten. Het versterkt en sluit namelijk haarvaten, reguleert de subcutane circulatie, heeft een samentrekkend, anti-hemorragisch en ontstekingsremmend effect. Verbetering van de bloedsomloop minimaliseert de zichtbaarheid en bestrijdt spataderen en zwellingen in de benen, vermindert het gevoel van zware benen, verhoogt de stevigheid en elasticiteit van de huid. Tegelijkertijd heeft het een beschermende functie – het voorkomt verdere expansie van de bloedvaten.

In geval van doorbloedingsfalen van de onderste ledematen kan toverhazelaar zowel uitwendig als inwendig worden gebruikt. In toverhazelextract gedrenkte kompressen moeten twee keer per dag gedurende twee maanden op spataderen of spataderen worden aangebracht. Daarnaast kunt u ook thee van gedroogde bladeren gebruiken. Giet een glas kokend water over twee theelepels gedroogd fruit en leg dit 10 minuten onder de deksel. We drinken zo’n portie per dag.

Bij de bestrijding van spataderen , is het ook de moeite waard om te reiken voor meer-component voedingssupplementen die, afgezien van toverhazelaar extract , de algemeen bekende voor de effectiviteit van paardenkastanje extract. Een van deze preparaten is Varicorin, een door patiënten gewaardeerd product dat de bloedcirculatie aanzienlijk verbetert en de conditie van de aderen verbetert.

Hamamelis virginiana

Hamamelis virginiana – voor gebruik bij de behandeling van aambeien

Helaas zijn aambeien, d.w.z. spataderen van de anus, zijn een frequente en zeer problematische aandoening. Zowel de bladeren als de toverhazelaarschors worden gebruikt in hun behandeling. Deze delen van de plant zijn rijk aan ontstekingsremmende stoffen zoals anthocyanen, flavonoïden, tannines en saponinen. Ze handelen op een zodanige wijze dat ze de onderhuidse circulatie reguleren, ontstekingen remmen, de huid strakker maken waardoor de spataderen krimpen, de daaruit voortvloeiende wonden dichten en irritaties verzachten. Het gebruik van zalven, gels of wikkels met toverhazelextract in de getroffen gebieden zorgt daarom voor een aanzienlijke verlichting en minimaliseert de ziekteverschijnselen.

Het is ook mogelijk om zogenaamde zittingen of spoelbeurten van morbide veranderde plaatsen te gebruiken met behulp van een infusie van gedroogde toverhazelaar. Zulke baden ondersteunen de behandeling en verlichten de symptomen, en zorgen bovendien voor de juiste pH-waarde in het rectumgebied, wat ook belangrijk is in de strijd tegen aambeien. Ze moeten twee keer per dag gedurende 15 minuten worden uitgevoerd.

Hamamelis virginiana – effecten op de huid

Eerder is al gezegd dat een van de belangrijkste voordelen van deze plant is dat het een positief effect heeft op de huid, zowel voor kleine problemen, zoals blauwe plekken onder de ogen, als voor ernstige dermatologische aandoeningen, zoals acne.

Als het gaat om kleine huidproblemen, fungeert toverhazelaar extract als het beste tonicum – reinigt en hydrateert de huid, kalmeert irritaties en heeft samentrekkende eigenschappen. Het elimineert alle zwellingen, inclusief gevoelige ooggebieden, en maakt blauwe plekken minder zichtbaar. Het is effectief in het verwijderen van diverse irritaties, bijvoorbeeld na het scheren.

Toverhazelaar gaat perfect om met chronische huidontstekingen. Het bestrijdt acne, eczeem en psoriasis, werkt als een manier om verkleuring, littekens en vlekken te voorkomen. Omdat het de talgklieren reguleert door de talgproductie te verminderen, is het nuttig bij de behandeling van seborroe en acne, omdat het het aantal eczemen vermindert en de vorming van nieuwe vermindert. Het helpt ook tijdelijk in geval van blauwe plekken, brandwonden of insectenbeten, wat kalmerende kwalen en vermindering van de symptomen veroorzaakt.

Toverhazelaar in cosmetica

Deze gunstige eigenschappen voor de huid kunnen niet interessant zijn voor de cosmetische industrie. Dankzij het feit dat toverhazelaar een positief effect heeft op huid, haar, bloedvaten, rimpels, stevigheid en elasticiteit van de huid en een antibacteriële, ontstekingsremmende, reinigende en antiseptische werking heeft, is het een bestanddeel geworden van veel crèmes, gels en tonics. Het is bijzonder goed voor huidverzorging met verwijde haarvaten, gevoelig voor irritatie en acne. Reinigen van de huid kalmeert irritaties, elimineert ontstekingen, verwijdert overtollig talg zonder het uit te drogen, omdat het hydraterende eigenschappen heeft.

Het beïnvloedt ook het haar, voedt en hydrateert het, geeft het een glans en voorkomt haaruitval. Tegelijkertijd, door de seborrheic klieren te regelen, minimaliseert het de symptomen van roos. Het is ook vermeldenswaard dat toverhazelaar, door de aanwezigheid van antioxidanten, beschermt tegen vrije radicalen en laat toe om zijn jeugdige uiterlijk langer te behouden.

Kijk er ook eens naar: Spatadertabletten – ranking

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin