Hoe kan ik hardlopen om gewicht te verliezen?

lopend

Hardlopen is een van de meest effectieve manieren om gewicht te verliezen. Bij normaal joggen kunnen we ongeveer 500 calorieën verbranden, maar deze waarde kan nog hoger zijn als we variatie toevoegen aan het trainingsplan en een bepaalde hoeveelheid tijd in een bepaald tempo lopen. Wilt u meer weten? Lees dit artikel en zie hoe je kunt rennen om gewicht te verliezen!

Hoe kan ik hardlopen om gewicht te verliezen? Het is makkelijker dan je denkt!

Veel mensen die hun avontuur beginnen met hardlopen hebben een specifiek doel voor ogen – om snel en efficiënt van overgewicht af te komen. De keuze is de best mogelijke omdat deze discipline als geen ander goed werkt op het gebied van gewichtsverlies. Waarom zou ik dat doen? Tijdens het hardlopen vindt de betrokken persoon de meeste spieren, terwijl vrijwel het hele lichaam voortdurend aan het werk is. De energiekosten zijn hoog en het lichaam begint de vetreserves te bereiken op zoek naar extra “brandstof”.

Hardlopen is een uiterst effectieve calorieverkleiner. Tijdens een 50 minuten durende run, kunt u ongeveer 450 kcal of meer verbranden, afhankelijk van uw individuele gewicht, hoe u loopt en een paar andere factoren.

Als je je carrière als hardloper wilt beginnen, zijn er een paar belangrijke tips om je te helpen je doel te bereiken. Hier zijn ze dan:

 1. Ga niet onmiddellijk naar buiten in diep water, probeer niet verder te gaan dan je fysieke vermogens. Niet te intensief rennen, vermijd overtraining. Begin met marcheren, ga dan naar de draf en ga dan verder naar de ren.
 2. Begin elke run met een beetje opwarming. Strek je spieren, maak een paar bochten en hurken, loop een kleine afstand op een snelle mars en begin dan te rennen. Ook, na de run ga je naar de mars en beëindig je de training.
 3. Niet te snel rennen. Te veel inspanning kan het proces van vetverbranding verstoren. De beste afslankende effecten worden bereikt door langzaam of gemiddeld te lopen, zodat uw pols rond de 70% van uw maximale hartslag schommelt.
 4. Probeer ongeveer 40-60 minuten te rennen. In de eerste minuten van de run haalt het lichaam zijn energie voornamelijk uit koolhydraten en vetten. Pas na verloop van tijd begint de verhouding om te keren. Een hoge vetverbranding treedt op na ongeveer 25-30 minuten lopen.
 5. Het hardlopen combineren met een evenwichtige voeding. Het mag niet te beperkend zijn en te weinig calorieën bevatten, want het lichaam van de loper heeft een grote behoefte aan voedingsstoffen. Als je niet genoeg eet, kan je je stofwisseling vertragen. Aan de andere kant moet het dieet ook niet te rijk zijn. Lopende mensen gaan er soms van uit dat ze, omdat ze zoveel calorieën hebben verbrand tijdens de training, het zich kunnen veroorloven om hun favoriete (meestal vetmesterij) traktatie te eten. Op deze manier is het helaas gemakkelijk om de verbrande calorieën en het gewichtsverlies goed te maken.
 6. Als u maximale resultaten wilt bereiken in afslanken in een minimale tijd, bereik dan voor voedingssupplementen die afslanken ondersteunen. U beschikt over een breed scala aan vetverbranders, ideaal geschikt voor de behoeften van actieve mensen. Kies degene die zijn uitgerust met ingrediënten die energie toevoegen en vermoeidheid verminderen, maar ook degene die uw stofwisseling stimuleren en de vetverbranding verhogen. Hier vindt u een rangschikking van de meest effectieve vetverbranders.

Hoe om te rennen om gewicht te verliezen – een opleidingsplan

lopend

Zoals hierboven vermeld, is de beste manier om uw hardloopavontuur te beginnen met minder inspannende vormen van activiteit, zoals draf, mars of zelfs snelle mars. Als u echter van mening bent dat dit niet genoeg is voor u, kunt u verder gaan met de standaarduitrusting. Hoe vaak ren je weg om gewicht te verliezen? Voor sommigen is dagelijks hardlopen het meest effectief (bv. ochtendsessies van 40 minuten elk). Voor anderen is het het beste om de andere dag te hardlopen, terwijl anderen 5 keer per week hardlopen.

Elk van deze vormen kan effectief zijn, maar zoals u kunt zien, hebben ze allemaal een gemeenschappelijk kenmerk van hoogfrequente training. Regelmatig 4-6 keer per week gedurende 40-60 minuten lopen zal zeker resulteren in een systematisch gewichtsverlies.

Als je eenmaal door de eerste weken van het hardlopen bent gegaan en je bent er trots op dat je de eerste veranderingen in je lichaamsvorm en gewichtsindicator ziet, is het de moeite waard om je trainingsplan aan te passen. Net als bij alle andere activiteiten is hardlopen vergelijkbaar met hardlopen, ons lichaam went er na verloop van tijd aan. Na een paar weken is het mogelijk dat 40 minuten vrijlopen niet langer zulke spectaculaire resultaten in gewichtsverlies oplevert als in het beginstadium van het joggen.

Het is dus de moeite waard om de tandwielen in de loop van de tijd uit te breiden of extra elementen te introduceren, zoals: intervallen, tandwielen op moeilijker terrein, versnellingen op hellingen, versnellingen met toenemende snelheid. Niets is effectiever voor een loper met een lange levensduur dan een verscheidenheid aan variabele afstanden en variabele versnellingen.

Hoe kan ik op een loopband lopen om gewicht te verliezen?

Trainingsloopband is een goed alternatief voor mensen die liever buiten traint dan in de sportschool of in het comfort van hun eigen huis. Lopen op een loopband is net zo waarschijnlijk om gewicht te verliezen als lopen in het veld, op voorwaarde dat we regelmatig trainen en genoeg tijd hebben.

Rustige vrijloop sessies van ongeveer 40 minuten 4 keer per week is een goed begin. Voor betere resultaten is het de moeite waard om uw training in de loop van de tijd uit te breiden, maar ook om enkele aanpassingen te proberen, zoals het lopen met variabele snelheid of het lopen op een loopband met een kleine of gemiddelde hellingshoek.

Lees het ook:

Category: training

5 comments

 1. Twee weken geleden werd ik een hardloper en ik zal je zeggen dat ik geen betere beslissing had kunnen nemen. Als iemand op zoek is naar betrouwbare manieren om gewicht te verliezen en geen soort bank is, is er geen betere manier. Ik weet niet of het voorlopig nog water is dat van me af komt, of dat ik vet en water verlies, maar het gewicht om de 2-3 dagen is steeds minder zichtbaar. In totaal heb ik zo’n twee weken te verliezen, zo’n twee weken te verliezen, zo’n vier pond. Dat is geweldig.

 2. Ik had aan het begin van het hardlopen weer een soortgelijk gevoel – soms had ik de indruk dat mijn gewicht kapot ging, omdat het zulke druppels liet zien of dat ze mijn spiegel verving door een afslankende;) . Later, na een paar maanden, vertraagt het gewichtsverlies een beetje, wat niet betekent dat het lopen niet meer effectief is, wat niet het geval is. Mijn advies voor verdere runs, als u verder wilt afvallen, adviseer ik van tijd tot tijd om intervallen te doen, rennen op de heuvels of langere routes. De aanvulling geeft ook veel.

 3. Het is waar, rennen als geen enkele andere discipline trekt ons onnodig vet uit de handen. Ik heb verschillende fysieke activiteiten bijgewoond en heb nog nooit zulke resultaten als hardlopen bereikt. Ik ren vier keer per week gedurende ongeveer 45 minuten per uur. Ik ben al 10 pond afgevallen in 4 maanden.

 4. Ik ben gemotiveerd om te schakelen, ik moet ongeveer 15 kg afvallen. Ik weet alleen niet wat ik moet kiezen, of het nu een stadsrun of een loopband is. Ik heb er al een in zicht.

 5. Alex909 – en beide hebben hun voordelen. Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met een loopband en daarna ben ik een beetje in het veld gaan rondrennen. Tot nu toe heb ik met elkaar verstrengeld gezeten. Hangt af van de stemming of het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr