medicine 4097308 1280

Johimbine, de betwistbare vetverbrander. Effectief of gevaarlijk?

Johimbine is een van de meest populaire fat burner, die naast de voordelen zoals de natuurlijke oorsprong en de effectiviteit bij het laten vallen van overtollig vet, een aantal nadelen heeft, waaronder de gezondheidscomplicaties die het kan veroorzaken, vooral bij langdurig en intensief gebruik. Is het de moeite waard om een risico te nemen voor een paar extra kilo’s vetverlies in korte tijd, of is het beter om te zoeken naar een andere manier om het vetreductieproces te verbeteren? We nemen de eigenschappen van yohimbine onder een vergrootglas, controleren hoe het te gebruiken, welke effecten het heeft op gewichtsverlies en welke neveneffecten, hoe gebruikers het evalueren en wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik ervan.

Yohimbine. Wat is het?

Johimbine is een alkaloïde die voorkomt in de Afrikaanse boom johimba doctor (Pausinystalia yohimbe), geëxtraheerd uit de bladeren en de schors. Het is lang gebruikt als een afrodisiacum door de mensen in Afrika, en in Europa werd het verspreid als een specifieke potentieversterker in het begin van de 20e eeuw. Enige tijd geleden werd het ook populair als afslankmiddel. Door de vele bijwerkingen is de verkoop van yohimbine echter beperkt (het officiële gebruik van yohimbine in voedingssupplementen is verboden, in de legale verkoop is het alleen te vinden in sommige receptgeneesmiddelen voor potentie).

Het blijkt echter dat er nog steeds voedingssupplementen met yohimbine worden uitgedeeld. Ze verschijnen in sommige online winkels, veilingportalen, advertentiediensten of andere plaatsen op het web. Helaas zijn deze producten vaak onzeker en onontgonnen. Wat de moeite waard is om te benadrukken, als we besluiten om te kopen en te nemen een dergelijke voorbereiding van onbekende oorsprong en dubieuze samenstelling, nemen we een groot risico voor de gezondheid. We weten immers niet zeker of er echt pure yohimbine in de voorbereiding zit en hoe ons lichaam op deze specificiteit zal reageren.

Yohimbine – wat doet het met ons lichaam?

Yohimbine is vooral te vinden in voedingssupplementen die helpen bij de vetreductie en lichaamsvorming, evenals in seksuele functieversterkers. De meeste preparaten gebruiken johimbine in de vorm van johimbine hydrochloride (johimbine HCL), dat in chemische laboratoria wordt gesynthetiseerd. Minder vaak komen natuurlijke extracten van de yohimba-bast van de dokter voor.

Johimbine stimuleert het sympathieke zenuwstelsel (het deel van het zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor het mobiliseren van het lichaam en het reageren op verschillende factoren), waardoor het effect van stimulatie, verhoging van energie en verhoging van het fysieke potentieel wordt veroorzaakt. Het mechanisme van de werking bestaat uit het blokkeren van α2-adrenerge receptoren, wat resulteert in een verhoogde afgifte van adrenaline en noradrenaline. Samen met een verhoging van het niveau van deze neurotransmitters, lipolyse, d.w.z. het proces van het afbreken van triglyceriden in vetweefsel in vetzuren en glycerol, die vervolgens worden vrijgegeven in het bloed en vervolgens worden gemetaboliseerd en gebruikt als een bron van energie voor de weefsels.

Omdat yohimbine bijdraagt aan een snellere vetreductie, inclusief de meest resistente, die zich bijvoorbeeld in de onderste delen van de buik en de dijen bevindt, is het zeer populair bij mensen die proberen een perfect figuur te modelleren. Bij het trainen van supplementen en vetverbranders komt yohimbine vaak samen met andere stimulerende middelen en thermogene stoffen voor, waardoor het effect ervan wordt versterkt.

Volgens sommige mensen die de mogelijkheid hebben gehad om yohimbine te gebruiken, werkt de stof op een vergelijkbare manier als krachtige stimulerende middelen als efedrine, clenbuterol of sibutramine. Deze stimuleren ook het zenuwstelsel, verhogen de energie en fysieke prestaties en vergemakkelijken de afvoer van onnodig vet. Helaas dragen zowel yohimbine als al deze stoffen bij aan de verhoging van de bloeddruk, hartslagstoornissen en een aantal andere gevaarlijke neveneffecten, zodat het noodzakelijk is om deze met de nodige voorzichtigheid te benaderen.

Johimbine en welzijn

Door de sterke invloed op het zenuwstelsel heeft yohimbine een aanzienlijke invloed op onze stemming en mentale functies. De yohimbine draagt bij aan de productie van adrenaline en noradrenaline en veroorzaakt een gevoel van energiestroom, kracht en handelingsbereidheid. Het verhoogt de mobilisatie, concentratie, alertheid en bereidheid om uitdagingen aan te gaan. Het heeft een positieve invloed op de cognitieve functies, verbetert het geheugen, vermindert de tijd van psychofysische reacties. Tegelijkertijd verhoogt yohimbine de productie van een andere neurotransmitter, namelijk dopamine, wat resulteert in een beter humeur.

Het effect van yohimbine op ons welzijn is echter niet altijd positief. Sterke uitwerping van adrenaline en noradrenaline wordt vaak geassocieerd met het optreden van ongunstige omstandigheden zoals: sterke angst, angst, paniek, prikkelbaarheid en agressiviteit, problemen met in slaap vallen, verlangen om weg te lopen, intensivering van fobieën.

Yohimbine een libido

Er zijn meningen dat yohimbine een afrodiserend effect heeft, het verlangen naar seks verhoogt en de seksuele prestaties van mannen verbetert. Het positieve effect van deze stof op het libido is te lezen in vele professionele publicaties. Het is niet zonder reden dat deze stof wordt gebruikt in drugs om impotentie tegen te gaan. Johimbine stimuleert het erectiecentrum in het ruggenmerg en stimuleert de doorbloeding van de genitaliën. Dit minimaliseert erectiestoornissen, verhoogt de kracht en de duur van de erecties en verbetert de zaadlozing. Interessant is dat yohimbine ook het libido bij vrouwen kan verhogen, wat waarschijnlijk te maken heeft met effecten van yohimbine zoals een toenemende gevoeligheid voor tactiele prikkels en onze bloedstroom door de genitaliën.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat niet alle gebruikers van yohimbine merken dat het enig effect heeft op de seksuele drift. Voor veel mensen, die geen verminderde libido of erectieproblemen hebben, blijft het een inerte substantie wat betreft de invloed ervan op de kwaliteit van het seksuele leven.

Johimbine en afslanken

Iedereen die probeert om zich te ontdoen van te veel kilo’s weet dat het vetweefsel een uiterst koppige en moeilijke tegenstander is. Soms is het hele proces van reductie vanaf het begin van de behandeling te inspannend en traag, in andere gevallen verliezen we in eerste instantie dynamisch en systematisch gewicht, en dan loopt er plotseling iets vast en kunnen we het resterende resistente vet niet meer wegwerken.

Dergelijke problemen in het proces van gewichtsverlies kunnen worden voorkomen door de juiste vetverbranders in te zetten, en bovendien door wijzigingen in het dieet aan te brengen en de trainingsplannen te verbeteren. Johimbine is een van de meest populaire stoffen, die we gebruiken in lastige situaties van het vertragen of stoppen van het proces van vetreductie.

De effecten van yohimbine kunnen ons inderdaad positief verrassen, aangezien deze stof, door het verhogen van de productie van adrenaline en noradrenaline, tegelijkertijd bijdraagt aan de versnelling van metabole processen en de intensivering van het vrijkomen en verbranden van vet. Het tweede belangrijke punt voor slimmers is dat yohimbine ook een eetlustremmend effect heeft, wat resulteert in een lagere calorie-inname en een sneller gewichtsverlies.

Men mag echter niet vergeten dat yohimbine naast deze voordelen ook een aantal nadelen heeft, die op hun beurt weer beroofd zijn van vele andere stoffen met sterke afslankende eigenschappen. Weet u zeker dat yohimbine de best mogelijke keuze is? De meningen verschillen. Veel mensen die het hebben genomen hebben zulke negatieve bijwerkingen ervaren dat ze het aan niemand aanbevelen.

Yohimbine – bijwerkingen

Bij het nemen van yohimbine moeten we rekening houden met de mogelijkheid van veel onaangename bijwerkingen. De stof is om twee redenen riskant – ten eerste heeft het een sterke invloed op het centrale zenuwstelsel, veroorzaakt onnatuurlijke drukpieken, overmatige opwinding en is een belasting voor het hart; ten tweede is het als bestanddeel van voedingssupplementen illegaal, dus de voorbereidingen ermee zijn onzeker, kunnen niet voldoen aan de juiste normen, en we hebben geen garantie voor de werkelijke samenstelling en kwaliteit van de grondstof en we weten niet volledig welke korte- en langetermijneffecten het kan hebben op ons lichaam.

Wat nog meer het vermelden waard is – er zijn veel contra-indicaties voor het gebruik van yohimbine. De stof mag niet worden gebruikt door mensen met druk- en circulatieproblemen, schildklier, lever, maag, twaalfvingerige darm en mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, glaucoom, luchtwegaandoeningen en psychische aandoeningen. Deze uitgebreide lijst laat zien dat yohimbine niet helemaal veilig is en dat je er op moet letten, vooral als je geen 100% gezondheid en een onberispelijke psychofysische toestand kunt laten zien.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat ernstige bijwerkingen ook mensen in goede gezondheid treffen. In feite is dit een van de meest controversiële en meest waarschijnlijke bijwerkingen van stoffen onder de stoffen die voorkomen in voedingssupplementen die helpen om gewicht te verliezen en het figuur vorm te geven. De meest voorkomende bijwerkingen die na yohimbine optreden zijn:

 • hoofdpijn en duizeligheid,
 • misselijkheid, braken,
 • maagpijn,
 • Spiertrilling,
 • roodheid van de huid,
 • overmatig zweten,
 • een verhoging van de bloeddruk,
 • hartkloppingen,
 • Borstpijn,
 • overmatige opwinding,
 • irritatie,
 • Slaapproblemen,
 • angst,
 • Angst,
 • Abnormaal bewustzijn.

Hoe hoger de dosis yohimbine, hoe sterker de bijwerkingen en hoe groter het risico op achteruitgang. We moeten ons er ook van bewust zijn dat een overdosis yohimbine kan leiden tot een hartaanval of zelfs de dood.

Yohimbine – dosering

Een toename van energie en mobilisatie voor actie, verhoogde desintegratie van het vetweefsel en, aan de andere kant, een heel spectrum van negatieve bijwerkingen met drukpieken, hartverscheurende, hyperactiviteit en verhoogde nervositeit op de voorgrond. Het is onmogelijk om precies te bepalen welke dosis yohimbine veilig is en wat het risico is op het ontwikkelen van symptomen. Elk lichaam reageert op een individuele manier op yohimbine. De meest voorkomende dosis yohimbine is ongeveer 10 mg – 20 mg per dag. De aanvankelijke doses moeten echter kleiner zijn en ongeveer 5 mg bedragen. Yohimbine wordt op een lege maag genomen om interactie met bepaalde voedingsbestanddelen te vermijden. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de dosis van 20 mg johimbine per dag niet mag worden overschreden.

Yohimbine – interacties

Vanwege de sterke stimulatie van het zenuwstelsel moet yohimbine zeker niet samen met sterke simulanten zoals efedrine, sibutramine of clenbuterol worden gebruikt. Wees voorzichtig met de combinatie van yohimbine met cafeïne, die ook een stimulerend effect heeft en het effect van yohimbine kan versterken in de richting van verhoogde druk, versnelde hartslag, gevoelens van stuntelen of verhoogde nerveuze spanning. Bovendien kan yohimbine negatieve interacties hebben met alcohol en veel drugs, waaronder pijnstillers, anti-allergische, kalmerende, drukverlagende en antidepressiva.

De negatieve bijwerkingen (zoals hevige pijn en duizeligheid, braken, diarree) kunnen ook worden verergerd door een combinatie van yohimbine en tyramine, die aanwezig is in veel voedingsmiddelen, zoals gele en beschimmelde kazen, vlees, vlees, vleeswaren, vis, ingemaakte komkommers, zuurkool, wijn, chocolade, bananen, avocado. Er wordt ook gezegd dat yohimbine niet moet worden gecombineerd met voedsel dat rijk is aan koolhydraten en vetten, omdat ze de werking ervan kunnen blokkeren.

Yohimbine – meningen

Onder de vetverbrandende stimulerende middelen is yohimbine een van de meest voorkomende commentaren. Voor het grootste deel zijn deze opmerkingen niet erg gunstig. Heel veel mensen waarschuwen voor het gebruik van yohimbine vanwege de sterke, acute en zeer zorgwekkende bijwerkingen. Veel mensen hebben hartkloppingen gemeld en een aantal symptomen die gepaard gaan met een verhoogde bloeddruk, een aanzienlijke verslechtering van de stemming, paniekaanvallen, angst en vele andere negatieve symptomen. Volgens sommigen veroorzaakte yohimbine zulke negatieve symptomen en gevoelens, waaronder de angst voor een hartaanval, dat ze die nooit meer zouden krijgen.

Echter, ondanks zoveel negatieve meningen over yohimbine, zijn er ook weinig positieve meningen dat het een effectieve stof is die kan helpen om met resistent vet om te gaan, maar je moet voorzichtig zijn zowel bij het kiezen van een supplement met yohimbine als bij het aanpassen van de doses.

Check: Rangschikking van de meest effectieve vetverbrander

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin