chestnut 3734987 1280

Kastanje-extract voor spataderen, voor vasculaire spinnen, voor de bloedsomloop, voor de gezondheid!

Kastanjes, proost!

kastanjes

In tegenstelling tot wat het lijkt, is deze prachtige en mooie boom, die in het voorjaar prachtig bloeit en in de herfst tot vreugde van de kinderen met aantrekkelijke bruine kastanjes, geen plant met Poolse kernen. Het komt uit Griekenland en Zuid-Azië, en het bereikte ons pas in de zestiende eeuw. De medicinale grondstof bestaat uit verschillende delen van de boom – in het voorjaar wordt de bast verzameld van jonge twijgen, in de vroege zomer plukt hij zijn bloemen en in juli produceert hij onrijpe vruchten, die de grootste medicinale waarde hebben. Soms worden bladeren en zaden ook gebruikt in verschillende natuurlijke therapieën.

Kastanje-extract – geneeskrachtige eigenschappen

Kastanjes, dat wil zeggen kastanjes, zijn een echte schatkamer van verschillende geneeskrachtige stoffen. De meest waardevolle is escine – een mengsel van saponinen, d.w.z. plantaardige verbindingen met uitstekende gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kastanje-extract bevat ook belangrijke flavonoïden, cumarines, tannines, glycosiden en andere werkzame stoffen.

Kastanje-extract voor circulatie

kastanjes

Kastanje-extract ondersteunt de werking van de bloedsomloop. Het sluit, versterkt en maakt de bloedvaten flexibeler, versnelt de bloedstroom, verdunt het en vermindert de viscositeit. Daarom wordt het veel gebruikt als een geneesmiddel voor zwelling, ontsteking, spataderen en andere cardiovasculaire aandoeningen.

Kastanjezalf voor spataderen en spataderen in de benen

Escine en flavonoïden , het verbeteren van de bloedtoevoer , voorkomen dat het stagnatie , dat is de belangrijkste oorzaak van de spataderen op de benen en vervolgens spataderen. Escine verhoogt de spanning van de aderen, waardoor hun uitrekking en vervorming wordt voorkomen. Een belangrijke rol bij de eliminatie van spataders wordt gespeeld door de versterking van de wanden van de haarvaten, die hun absorptie mogelijk maakt en de vorming van verdere telangiectasieën, d.w.z. een netwerk van verwijde bloedvaten onder het huidoppervlak, voorkomt. Er dient echter te worden opgemerkt dat levensstijl en lichaamsbeweging ook een belangrijke rol spelen bij het probleem van veneuze insufficiëntie van de onderste ledematen.

Kastanje-extract voor spataderen – consumentenbeoordelingen

De op het web geplaatste commentaren lijken de doeltreffendheid ervan te bevestigen, maar vooral in de beginfase van de veranderingen als gevolg van veneuze insufficiëntie. Tijdens de therapie werd een zichtbare vermindering van de zwelling en het gevoel van zwaarte van de benen waargenomen. Ook kastanjezalf of -gel vermindert op langere termijn de zichtbaarheid van spinnen aanzienlijk, wat het gevolg is van een betere doorbloeding en versterking van de bloedvaten. Opgemerkt moet echter worden dat in geavanceerde spataderen in de benen, worden kastanjepreparaten alleen gebruikt ter ondersteuning van farmacologische of chirurgische behandeling.

Kastanje-extract voor zwelling en ontsteking

Gunstige effecten op de bloedsomloop uiten zich ook in ontstekingsremmende, pijnstillende en zwellingsremmende eigenschappen. Zalven of wikkels van infusies van schors, bloemen of fruit verlichten de zwelling en reumatische pijnen, en dankzij de versterking van de bloedvaten voorkomen ze dat er bloed uit de vaten in de omringende weefsels lekt, waardoor hematomen en zwellingen worden voorkomen.

Kastanjeboom voor gastro-intestinale problemen

kastanjes

Kastanjevruchten bevatten tannines, die vanwege hun ontstekingsremmende, diastolische en vernauwende eigenschappen worden gebruikt bij gastritis, spijsverteringsstoornissen en zelfs lichte vergiftiging. Kastanjes werden door de volksgeneeskunde erkend als een remedie tegen langdurige diarree, dysenterie en zelfs malaria.

Kastanjebomen in de cosmetica-industrie

In de cosmetica wordt paardenkastanje-extract gebruikt voor de productie van crèmes en maskers voor de huidverzorging, met name voor haarvaten. De werkzame stoffen in het extract verbeteren de huidskleur, verzachten irritaties, versterken de bloedvaten, hebben een anti-aging effect.

Kastanje-extract – hoe te gebruiken

Afhankelijk van het soort therapie zijn er zalven en gels verkrijgbaar met fruitextract voor uitwendig gebruik, thee van gedroogde bladeren of kastanje-extract in tabletten of capsules voor inwendig gebruik. Een voorbeeld is het populaire voedingssupplement Varicorin, een meercomponenten oraal preparaat voor mensen die klagen over spataderen. De aanwezigheid van kastanje-extract, onder andere, maakt het verbeteren van de werking van de bloedsomloop , het verminderen van spataderen en spataderen en het herstel van de motorische vaardigheden.

Kastanjeboom in de keuken

Hoewel de beroemde geroosterde kastanjes afkomstig zijn van een speciale eetbare kastanjesvariëteit, zijn sommige delen van de gewone boom ook geschikt voor het maken van medicinale wijnen en nalewkas, en de gedroogde theebladeren, die naar verluidt hoestwerende eigenschappen hebben.

Kastanje-extract voor het drinken, d.w.z. nalewka voor reuma, gewrichten, aambeien en maagproblemen – recept

Ingrediënten:
  • een paar volwassen kastanjes…
  • een half glas gedroogde kastanjebloemen
  • 0,5 liter wodka
Uitvoering:

Hak kastanjes fijn, droog krokant, doe alles in een grote pot, schenk de wodka in, twee weken laten rusten. Om de paar dagen schudden zodat het geheel goed gemengd wordt. Na twee weken, strain through gaas en bewaar de tinctuur op een donkere en koele plaats.

Kijk er ook eens naar: Toverhazelaar voor spataderen

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin