Linolzuur en afslanking – is CAO een effectieve manier om een slank figuur te bereiken?

Linolzuur is een chemische verbinding die essentieel is voor de goede werking van het lichaam en behoort tot de groep van de EVA’s, dat wil zeggen onverzadigde vetzuren. Aangezien het niet door het organisme zelf wordt geproduceerd, moet het in passende doses met levensmiddelen worden gevoed. Dit is des te belangrijker omdat linolzuur veel positieve gezondheidseigenschappen heeft. Bovendien kan geconjugeerd CLA-linoleenzuur de vermindering van het lichaamsvet versnellen.

Wat is linolzuur en welke rol speelt het?

Deze organische chemische verbinding uit de groep onverzadigde zuren Omega 6 behoort tot de zogenaamde endogene stoffen, wat betekent dat het niet door het lichaam wordt gesynthetiseerd en deel moet uitmaken van de dagelijkse voeding. En omdat onverzadigde vetzuren een zeer belangrijke rol spelen bij een aantal biochemische transformaties en fysiologische activiteiten, is het noodzakelijk om te zorgen voor de systematische toevoer van deze stof naar het lichaam.

In het geval van de beschreven chemische verbinding hebben we te maken met geconjugeerde bindingen, daarom wordt het vaak aangeduid als geconjugeerd linolzuur (CLA). Interessant is dat we, ondanks het feit dat we te maken hebben met transvet, het op geen enkele manier kunnen classificeren als een schadelijk vet dat wordt geproduceerd tijdens het uithardingsproces van plantaardige oliën. Linolzuur wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in het spijsverteringskanaal of in de borstklieren van herkauwers – koeien, schapen, geiten, geiten en zakkers zoals kangoeroes.

CLA wordt niet alleen gebruikt in de voedingsindustrie, maar ook in cosmetica. Onderzoek heeft bevestigd dat de talrijke pro-gezondheidskenmerken, waaronder anti-kanker en anti-atherosclerotica, en het gunstige effect op de conditie van de huid, een belangrijke rol spelen.

Linolzuur – gezondheidseigenschappen

Uit door wetenschappers verzamelde gegevens is gebleken dat geconjugeerd CLA-linoleenzuur zeer sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Dit was gebaseerd op de observatie van de relatie tussen de consumptie van zuivelproducten en het risico op kanker, in het bijzonder met betrekking tot colorectale, long-, borst- en melanoomkanker. Onderzoek toont ook aan dat linolzuur de vorming van atherosclerotische plaque remt door de oxidatie van cholesterol te voorkomen. Tegelijkertijd verlaagt het de bloeddruk en verhoogt het de “goede” HDL-cholesterolspiegel.

Er zijn ook ernstige aanwijzingen dat CLA een gunstig effect heeft op het verbeteren van de immuniteit door de productie van lymfocyten te stimuleren. Dit is ook belangrijk voor de botconditie en het voorkomen van osteoporose, vooral in combinatie met een hogere calciumopname.

Het is onmogelijk om de rol van linolzuur in het afslankproces of de invloed ervan op de conditie van de huid en het haar niet te ontkennen.

Lees ook: Kruiden om af te slanken

Linolzuur – Aanwezigheid in voedingsmiddelen

CLA geconjugeerd linolzuur wordt gesynthetiseerd in het spijsverteringskanaal en de borstklieren van herkauwers en baggers. Daarom is de beste en natuurlijke bron ervan de zuivelproducten en hun producten, evenals het vlees van deze dieren. Linolzuur zal daarom worden gevonden in:

  • volle melk;
  • conserven – boter, yoghurt, rijpingskaas;
  • rundvlees, lam, kalfsvlees, paard, herten, kangoeroevlees.

Er zij echter op gewezen dat de kwantiteit en de kwaliteit van de CAO afhangen van veel verschillende factoren, met name de manier waarop en de omstandigheden waaronder de dieren worden gehouden. De meest waardevolle is melk en vlees van dieren die op biologische boerderijen worden gehouden en die in het voorjaar en de zomer in een natuurlijke, schone omgeving grazen.

Linolzuur komt ook voor in sommige plantaardige producten. Dit zijn voornamelijk plantaardige vetten – zonnebloemolie, druivenpitolie, sojaolie, teunisbloemolie en lijnolie. Natuurlijk bevat het ook grondstoffen voor de productie van olie – zonnebloempitten, druivenpitten, teunisbloem, lijnzaad. CLA komt ook voor in sommige champignons, waaronder de populaire champignons.

Het is ook belangrijk om de algemeen verkrijgbare voedingssupplementen met geconjugeerd CLA-linoleenzuur te vermelden, vaak in combinatie met andere stoffen die de werking ervan op een specifiek gebied versterken.

Kijk ook eens: Rangschikking van vetverbranders

Linolzuur voor gewichtsverlies – hoe beïnvloedt het ons silhouet?

CLA speelt een belangrijke rol in het afslankproces en is daarom vaak een van de ingrediënten van supplementen die bedoeld zijn om mensen te helpen bij het bestrijden van overgewicht en overmatig vetweefsel. Het nut ervan bij het afslanken is het resultaat van verschillende karakteristieke eigenschappen. Geconjugeerd linolzuur blokkeert onder andere de activiteit van een enzym dat lipoproteïnelipase wordt genoemd, wat zich vertaalt in een vermindering van het vetweefsel. Het stimuleert het proces van lipolyse en vetzuuroxidatie in de spieren, verhoogt de energie-uitgaven van het lichaam.

Hoewel het precieze mechanisme van het effect van linolzuur op overgewicht nog niet volledig is gediagnosticeerd, bestaat er geen twijfel over dat het, door een significant effect op de vetreductie, ook de lichamelijke activiteit ondersteunt. Het zorgt ervoor dat het lichaam meer uit de voorraden put en de energie verbruikt die nodig is voor de lichaamsbeweging. Bovendien, wat interessant is, het gunstige effect ervan op de verbranding vindt ook in rust plaats. CLAA bevordert ook de spiergroei.

Gekoppeld CLA-linoleenzuur is nuttig bij het afslanken omdat:

  • stimuleert het proces van vetverbranding;
  • verhoogt de energie-uitgaven;
  • normaliseert het metabolisme van vetten in het lichaam;
  • minimaliseert de opslag van lichaamsvet;
  • verbetert de stofwisseling;
  • is bevorderlijk voor fysieke activiteit.

We mogen echter niet vergeten dat het proces van afvallen op verschillende niveaus plaatsvindt en dat het gewenste resultaat alleen kan worden bereikt als we de zaak volledig aanpakken. Naast de introductie van linolzuur, in de vorm van natuurlijke producten of voedingssupplementen, is een verandering in levensstijl noodzakelijk.

Regelmatige lichaamsbeweging (bijv. joggen, nordic walking, stationair fietsen, zwembad, zumba, enz.), de ontwikkeling van een nieuwe gezonde voeding in combinatie met een supplement met CLA en andere vetreducerende stoffen – dit alles samen garandeert succes. En dit op voorwaarde dat we voor een langere periode en consequent vasthouden aan de gekozen strategie.

Keto Actives is een voedingssupplement dat bijzonder nuttig kan zijn bij het afslanken, waaronder geconjugeerd CLA-linoleenzuur. Het is een innovatief, meercomponentenproduct met een breed scala aan effecten. De aanwezigheid van CLA, Indiase brandnetel, bittere sinaasappel, ashwagandhy, chroom en verschillende andere elementen in één capsule maakt Keto Actives een zeer effectief middel in de strijd om een slank figuur.

Lees meer over Keto Actives
of
Leer hoe je gewicht kunt verliezen zonder dieet

Category: afslankenvoedingssupplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr