Linolzuur en afslanking – is CAO een effectieve manier om een slank figuur te bereiken?

capsules

Linolzuur is een chemische verbinding die essentieel is voor de goede werking van het lichaam en behoort tot de groep van de EVA’s, dat wil zeggen onverzadigde vetzuren. Aangezien het niet door het organisme zelf wordt geproduceerd, moet het in passende doses met levensmiddelen worden gevoed. Dit is des te belangrijker omdat linolzuur veel positieve gezondheidseigenschappen heeft. Bovendien kan geconjugeerd CLA-linoleenzuur de vermindering van het lichaamsvet versnellen.

Wat is linolzuur en welke rol speelt het?

Deze organische chemische verbinding uit de groep onverzadigde zuren Omega 6 behoort tot de zogenaamde endogene stoffen, wat betekent dat het niet door het lichaam wordt gesynthetiseerd en deel moet uitmaken van de dagelijkse voeding. En omdat onverzadigde vetzuren een zeer belangrijke rol spelen bij een aantal biochemische transformaties en fysiologische activiteiten, is het noodzakelijk om te zorgen voor de systematische toevoer van deze stof naar het lichaam.

In het geval van de beschreven chemische verbinding hebben we te maken met geconjugeerde bindingen, daarom wordt het vaak aangeduid als geconjugeerd linolzuur (CLA). Interessant is dat we, ondanks het feit dat we te maken hebben met transvet, het op geen enkele manier kunnen classificeren als een schadelijk vet dat wordt geproduceerd tijdens het uithardingsproces van plantaardige oliën. Linolzuur wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in het spijsverteringskanaal of in de borstklieren van herkauwers – koeien, schapen, geiten, geiten en zakkers zoals kangoeroes.

CLA wordt niet alleen gebruikt in de voedingsindustrie, maar ook in cosmetica. Onderzoek heeft bevestigd dat de talrijke pro-gezondheidskenmerken, waaronder anti-kanker en anti-atherosclerotica, en het gunstige effect op de conditie van de huid, een belangrijke rol spelen.

Linolzuur – gezondheidseigenschappen

Uit door wetenschappers verzamelde gegevens is gebleken dat geconjugeerd CLA-linoleenzuur zeer sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Dit was gebaseerd op de observatie van de relatie tussen de consumptie van zuivelproducten en het risico op kanker, in het bijzonder met betrekking tot colorectale, long-, borst- en melanoomkanker. Onderzoek toont ook aan dat linolzuur de vorming van atherosclerotische plaque remt door de oxidatie van cholesterol te voorkomen. Tegelijkertijd verlaagt het de bloeddruk en verhoogt het de “goede” HDL-cholesterolspiegel.

Er zijn ook ernstige aanwijzingen dat CLA een gunstig effect heeft op het verbeteren van de immuniteit door de productie van lymfocyten te stimuleren. Dit is ook belangrijk voor de botconditie en het voorkomen van osteoporose, vooral in combinatie met een hogere calciumopname.

Het is onmogelijk om de rol van linolzuur in het afslankproces of de invloed ervan op de conditie van de huid en het haar niet te ontkennen.

Lees ook: Kruiden om af te slanken

Linolzuur – Aanwezigheid in voedingsmiddelen

Melk

CLA geconjugeerd linolzuur wordt gesynthetiseerd in het spijsverteringskanaal en de borstklieren van herkauwers en baggers. Daarom is de beste en natuurlijke bron ervan de zuivelproducten en hun producten, evenals het vlees van deze dieren. Linolzuur zal daarom worden gevonden in:

 • volle melk;
 • conserven – boter, yoghurt, rijpingskaas;
 • rundvlees, lam, kalfsvlees, paard, herten, kangoeroevlees.

Er zij echter op gewezen dat de kwantiteit en de kwaliteit van de CAO afhangen van veel verschillende factoren, met name de manier waarop en de omstandigheden waaronder de dieren worden gehouden. De meest waardevolle is melk en vlees van dieren die op biologische boerderijen worden gehouden en die in het voorjaar en de zomer in een natuurlijke, schone omgeving grazen.

Linolzuur komt ook voor in sommige plantaardige producten. Dit zijn voornamelijk plantaardige vetten – zonnebloemolie, druivenpitolie, sojaolie, teunisbloemolie en lijnolie. Natuurlijk bevat het ook grondstoffen voor de productie van olie – zonnebloempitten, druivenpitten, teunisbloem, lijnzaad. CLA komt ook voor in sommige champignons, waaronder de populaire champignons.

Het is ook belangrijk om de algemeen verkrijgbare voedingssupplementen met geconjugeerd CLA-linoleenzuur te vermelden, vaak in combinatie met andere stoffen die de werking ervan op een specifiek gebied versterken.

Kijk ook eens: Rangschikking van vetverbranders

Linolzuur voor gewichtsverlies – hoe beïnvloedt het ons silhouet?

Linolzuur

CLA speelt een belangrijke rol in het afslankproces en is daarom vaak een van de ingrediënten van supplementen die bedoeld zijn om mensen te helpen bij het bestrijden van overgewicht en overmatig vetweefsel. Het nut ervan bij het afslanken is het resultaat van verschillende karakteristieke eigenschappen. Geconjugeerd linolzuur blokkeert onder andere de activiteit van een enzym dat lipoproteïnelipase wordt genoemd, wat zich vertaalt in een vermindering van het vetweefsel. Het stimuleert het proces van lipolyse en vetzuuroxidatie in de spieren, verhoogt de energie-uitgaven van het lichaam.

Hoewel het precieze mechanisme van het effect van linolzuur op overgewicht nog niet volledig is gediagnosticeerd, bestaat er geen twijfel over dat het, door een significant effect op de vetreductie, ook de lichamelijke activiteit ondersteunt. Het zorgt ervoor dat het lichaam meer uit de voorraden put en de energie verbruikt die nodig is voor de lichaamsbeweging. Bovendien, wat interessant is, het gunstige effect ervan op de verbranding vindt ook in rust plaats. CLAA bevordert ook de spiergroei.

Gekoppeld CLA-linoleenzuur is nuttig bij het afslanken omdat:

 • stimuleert het proces van vetverbranding;
 • verhoogt de energie-uitgaven;
 • normaliseert het metabolisme van vetten in het lichaam;
 • minimaliseert de opslag van lichaamsvet;
 • verbetert de stofwisseling;
 • is bevorderlijk voor fysieke activiteit.

We mogen echter niet vergeten dat het proces van afvallen op verschillende niveaus plaatsvindt en dat het gewenste resultaat alleen kan worden bereikt als we de zaak volledig aanpakken. Naast de introductie van linolzuur, in de vorm van natuurlijke producten of voedingssupplementen, is een verandering in levensstijl noodzakelijk.

Regelmatige lichaamsbeweging (bijv. joggen, nordic walking, stationair fietsen, zwembad, zumba, enz.), de ontwikkeling van een nieuwe gezonde voeding in combinatie met een supplement met CLA en andere vetreducerende stoffen – dit alles samen garandeert succes. En dit op voorwaarde dat we voor een langere periode en consequent vasthouden aan de gekozen strategie.

Keto Actives is een voedingssupplement dat bijzonder nuttig kan zijn bij het afslanken, waaronder geconjugeerd CLA-linoleenzuur. Het is een innovatief, meercomponentenproduct met een breed scala aan effecten. De aanwezigheid van CLA, Indiase brandnetel, bittere sinaasappel, ashwagandhy, chroom en verschillende andere elementen in één capsule maakt Keto Actives een zeer effectief middel in de strijd om een slank figuur.

Lees meer over Keto Actives
of
Leer hoe je gewicht kunt verliezen zonder dieet

Category: afslanken

7 comments

 1. CAO stond ooit bekend als een overgewichtstherapie. Nu heeft hij minder gunstige cijfers. Mijn mening over CAO is zeer goed. Met behulp van het supplement, waarbij CLA het belangrijkste ingrediënt was, verloor ik 10 kg in meer dan 2 maanden tijd, met gelijktijdige beweging en een dieet van 1500 calorieën. Maar mijn vriendin hielp bijvoorbeeld helemaal niet, hoewel ze samen met mij oefende (we gingen samen naar de sportschool) en ook een dieet van 1500. Ze verloor ongeveer 2 kg in de hele cyclus. Ook, naar mijn mening, hangt alles af van een bepaald organisme.

 2. Dotti3131 – of misschien heeft mijn vriend het dieet niet tot het einde gevolgd. 2 kg in meer dan 2 maanden met regelmatige training in de sportschool en dieet 1500 is zeer weinig, zelfs zonder een supplement moet meer gewicht te verliezen.

 3. Misschien heeft ze deze calorieën verkeerd berekend en was het meer dan 1500 of ze heeft zich wat lieve pleziertjes gunnen, hé, ik weet het niet. Onlangs is ze naar een diëtiste gegaan en heeft ze heel voorzichtig een heel dieet geschreven, misschien lukt het haar nu wel. Toch denk ik dat CAO anders werkt voor verschillende mensen en dat de meningen op het internet ook niet duidelijk zijn.

 4. Ik heb ooit gekozen voor 2 CLA-pakketten omdat ik las hoe het super werkt voor gewichtsverlies en ik heb bijna niets verloren. Behalve dat ik niet oefende, en het dieet was zo veel voor mezelf, een beetje bedrogen 😉 Maar dat was in de tijd dat ik dacht dat de pillen alleen al wonderen konden doen.

 5. Geconjugeerd linolzuur CLA is een beproefd ingrediënt met veel waardevolle gezondheidsvoordelen. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met het enorme potentieel aan antioxidanten. Wat het gewichtsverlies betreft, werkt het het beste in combinatie met andere elementen met vergelijkbare eigenschappen, zoals L-carnitine.

 6. Ik ben het ermee eens. Vroeger nam ik CLA alleen en het werkte gemiddeld, en nu neem ik een supplement waarin linolzuur slechts een van de weinige ingrediënten is en ik zie een groot verschil in de plus in de snelheid van het gewichtsverlies.

 7. Het belangrijkste voor mij is training en dieet. Veel van mijn vrienden nemen pillen om gewicht te verliezen in verschillende zalven, maar zonder enig effect. Waarom zou ik dat doen? Omdat ze niet terugdeinzen voor snoepen, en ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen met zitten. Eerst op het werk achter een bureau, dan thuis op een stoel of bank. Zelfs de weg van het werk naar huis in zittende positie – achter het stuur van een auto. In dat geval heeft zelfs de sterkste vetmoordenaar geen schijn van kans. Ik heb ook met zo’n plan gewerkt, maar uiteindelijk heb ik mijn levensstijl en magerheid veranderd 🙂 Ten eerste, ik probeer een dieet te eten. Ten tweede, ik probeer in beweging te blijven. Ik werk aan een bureau, maar ik ga te voet naar huis, sport bijna elke dag, ga wandelen. Ik kijk TV terwijl ik zit – maar op mijn trainingsfiets 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr