lysienie lojotokowe

Seborrheic alopecia kan worden gestopt!

alopeciaSeborrheic alopecia als gevolg van seborrheic dermatitis is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Het treft vooral mannen van middelbare leeftijd, maar soms ook vrouwen.

Oorzaken van seborrheic dermatitis

De naam van de ziekte – alopecia seborroe – is afgeleid van een onaangenaam fenomeen dat algemeen bekend staat als seborroe, en door artsen als seborroeische dermatitis. Seborroe is het gevolg van overproductie van talg, d.w.z. natuurlijke talg, in hoeveelheden die de behoeften van het lichaam ver overstijgen. Deze overdaad zorgt ervoor dat het haar snel vettig wordt en dan roos, verzwakt en vernietigt de haarwortels, wat resulteert in haaruitval.

Seborrheic dermatitis wordt veroorzaakt door hormonale en immuunziekten, maar ook door ziekten van het zenuwstelsel en het schildkliersysteem, een verkeerde levensstijl, schimmelinfecties, afwijkingen in het functioneren van het spijsverteringsstelsel, het niet naleven van de hygiëneregels en verwaarloosde roos.

Seborroïsche alopecia – symptomen

Het eerste waarschuwingssignaal voor haaruitval is meestal seborroe en roos. Als je haar meer vet begint te worden dan het vroeger was, begint roos te verschijnen, aanvankelijk wit, dan geel en vettig, dit is een teken dat we op weg zijn naar alopecia seborrheicum. Ze worden eerst in de frontale en bronchiale hoeken waargenomen, daarna worden de haren op de bovenkant van het hoofd dunner.

Deze verschijnselen gaan soms gepaard met jeuk en irritatie van de hoofdhuid, wat zich uit in pijn, roodheid, verkleuring en krassen. Soms gaat het bij deze vorm van alopecia niet alleen om de hoofdhuid, maar ook om andere delen van de behaarde huid.

Behandeling van seborroïsche alopecia

De behandeling van deze ziekte is in de eerste plaats gebaseerd op de bestrijding van de oorzaken, namelijk roos en dermatitis. Naast speciale maatregelen zoals seborrheic dermatitis shampoo, moet u ook nadenken over het veranderen van uw levensstijl. In wat heel belangrijk is, ook in diëten. Daarnaast kan ook een alopecia behandeling met seborroïde alopecia zeer nuttig zijn bij kruidentherapie. Aangezien de ziekte de neiging heeft terug te keren, vereist de bestrijding ervan consistentie en geduld.

Seborrheïsche alopecia en hergroei van het haar

Als de haarfollikels niet blijvend beschadigd zijn, kan een geschikte therapie hun regeneratie en dus een geleidelijke hergroei van het haar veroorzaken. U moet zorgvuldig zorgen voor uw hoofdhuid en deze voorzichtig reinigen en hydrateren. Gebruik specifieke kenmerken die zinkpyrithion, ketoconazol, seleniumsulfide of zwavelverbinding (het vermijden van preparaten met alcohol) en milde huismiddeltjes bevatten, vermijd ook stress en leid een gezonde levensstijl.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin