Acai Berry – prachtige Berry met afslankende eigenschappen rechtstreeks uit de regenwouden van de Amazone.

Acai BerryAcai Berry, de delicate vruchten van het Braziliaanse palet, zijn ongetwijfeld een van de meest voedzame natuurlijke producten, die de laatste jaren een ware furore hebben gemaakt op het gebied van diëtetiek. Het is niet zonder reden om het op te nemen in de zogenaamde superfood, gezonde voeding, omdat het een uitzonderlijk gunstig effect heeft op het lichaam, het verouderingsproces vertraagt en in het algemeen een goede lichamelijke en geestelijke conditie bevordert.

Wat is Acai Berry?

Acai BerryDe vruchten van Acai Berry zijn de Berry van de Braziliaanse palm, een prachtige boom die groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika, d.w.z. in ongerepte, niet-verontreinigde gebieden. De vruchtbare bodem van het Amazonegebied draagt niet alleen bij aan de weelderige ontwikkeling van deze bomen, maar waarschijnlijk ook aan de rijkdom van de voedingsstoffen in de vrucht. Geen wonder dat de lokale gemeenschappen ze al eeuwenlang gebruiken voor genezing en gezondheidsbevorderende doeleinden. Van Acai Berry wordt gezegd dat ze worden gebruikt als een natuurlijke remedie tegen diarree, bloedingen, zweren en parasitaire ziekten.

Vanwege hun waardevolle voedingseigenschappen werden ze ook gebruikt als waardevol voedsel en voor profylaxe. Een modern onderzoek heeft bevestigd dat Acai enorme hoeveelheden vitaminen, mineralen, aminozuren, onverzadigde vetzuren, antioxidanten en andere belangrijke stoffen bevat.

Acai Berry – eigenschappen en prestaties

Deze vruchten zijn een echte voedingsbom, omdat ze een aantal vitaminen bevatten, waaronder A, B, C en E, mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, fosfor, zink, koper, proteïne, aminozuren, omega 3 en 6 vetzuren. Ze bevatten veel meer dan bijvoorbeeld antioxidant druiven, waardoor ze een effectief wapen zijn in de strijd tegen vrije radicalen, waardoor ze het risico op kanker minimaliseren en de effecten van veroudering van het lichaam vertragen. Deze waardevolle ingrediënten hebben ook een positief effect op de fysieke en mentale conditie, maar ook op de conditie en het uiterlijk van de huid, het haar en de nagels. Antioxidanten spelen ook een belangrijke rol bij het versterken van de immuniteit.

De aanwezigheid van verschillende polyfenolen in de samenstelling van Acai Berry zorgt ervoor dat hun consumptie het werk van het hart en de bloedsomloop ondersteunt. Acai heeft een positief effect op de doorbloeding door het ontspannen van de bloedvaten en het voorkomen van atherosclerose, trombose en coronaire aandoeningen. Een belangrijke rol in deze processen wordt gespeeld door verbindingen die anthocyanen worden genoemd, die ook het cholesterolgehalte in het bloed normaliseren.

Het is ook onmogelijk om de fytosterolen in Acai Berry te noemen, d.w.z. plantensterolen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van de conditie en het werk van het hart. Tot slot is het de moeite waard om het belang te benadrukken van onverzadigde vetzuren, waarvan het gehalte aan Berry vergelijkbaar is met dat van olijfolie en die niet alleen het cholesterol- en glucosegehalte beïnvloeden, maar die in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de goede werking van de belangrijkste organen – het hart en de hersenen.

Acai Berry moeten vooral worden aanbevolen aan mensen die zich regelmatig bezighouden met fysieke activiteit, omdat de aminozuren in hen aanzienlijk versterken het lichaam, ondersteunen het werk van de spieren en vergemakkelijken hun regeneratie, verminderen vermoeidheid en stress, reinigen het lichaam van toxines. Acai helpt ook bij vrouwenziekten, namelijk hormonale problemen en menstruatiepijn. De Berry daarentegen zullen verlichting brengen van problemen met de prostaat en onvruchtbaarheid.

Acai Berry en afslanken

Acai BerryDeze bijna universele vrucht kan ook gewichtsverlies ondersteunen, waardoor aan de ene kant het overtollige gewicht wordt weggewerkt en aan de andere kant het juiste gewicht wordt behouden. Dit is mogelijk dankzij een aantal belangrijke ingrediënten en hun specifieke eigenschappen.

Allereerst bevat Berry natuurlijke, waardevolle vezels. Het geeft een gevoel van verzadiging, waardoor we geen honger hebben tussen de maaltijden door en niet naar vetmesterijsnacks grijpen. Dieetvezel vergemakkelijkt de spijsvertering, vooral in het geval van zwaar voedsel en versnelt de stofwisseling. Daarnaast reinigt het lichaam door het verwijderen van schadelijke stoffen die zich in het lichaam hebben afgezet.

Ten tweede, Acai Berry remt niet alleen de eetlust, maar ook intensiveert het metabolisme, de cafeïne en chroom in hen stimuleren een extra dosis energie en helpen met het afbreken van koolhydraten.

Ten derde, het consumeren van Acai op hetzelfde moment als het eten van een caloriearm dieet verhoogt het gewichtsverlies proces en voorziet het lichaam tegelijkertijd van de nodige voedingsstoffen. Er is dus geen angst dat we worden blootgesteld aan onaangename gevolgen voor de gezondheid als gevolg van vitamine- of mineraaltekorten.

Kortom, de Braziliaanse Palm Berry onderdrukt de eetlust, waardoor de hoeveelheid verbruikte calorieën wordt verminderd, de spijsvertering wordt ondersteund en de stofwisselingsprocessen worden versneld, het lichaam wordt gereinigd en een stimulerend effect heeft, wat aanzet tot meer lichamelijke activiteit.

Beschikbaarheid en hoe Acai Berry te eten

Het zijn kleine en uiterst delicate vruchten, dus het is erg moeilijk om ze naar het andere halfrond te vervoeren. In Polen zijn ze verkrijgbaar in de vorm van sap, tabletten of poeder. In dit formulier kunt u ze kopen in apotheken, in gezonde levensmiddelenwinkels of op het internet. Als het op sap aankomt, is het het beste om het na een maaltijd te consumeren, en het is ook de moeite waard om te kijken of er additieven zijn, zoals suiker of alcohol. Het doorslikken van tabletten met Acai wordt aanbevolen in geval van bloedarmoede, omdat we het lichaam dan voorzien van de nodige voedingsstoffen in een gecondenseerde dosis.

De meest voorkomende en populairste zijn gevriesdroogde vruchten, d.w.z. gedroogd in poedervorm. Dit poeder kan worden toegevoegd aan vele gerechten, waaronder yoghurts, cocktails, desserts, omeletten. Het is aan te raden om niet meer dan 2 – 3 theelepels Berrypoeder per dag te consumeren. Opgemerkt moet worden dat Acai gedroogde Berry niet goedkoop zijn, een verpakking van slechts 100 gram kost ongeveer 10€.

Acai Berry – meningen

De populariteit, of liever gezegd de carrière van Acai Berry, was ongetwijfeld te danken aan de beroemde tv-ster Oprah Winfrey, die deze vruchten in de groep van de supervoedingsmiddelen heeft opgenomen. Het moet worden toegegeven dat zij vanwege hun unieke samenstelling dit onderscheid zeker verdienen. Een andere kwestie is hun rol in het gewichtsverlies proces, waar de meningen verdeeld zijn. Terwijl de voedingswaarde ongetwijfeld bijdraagt aan het verhogen van de conditie van het hele lichaam, hebben Acai Berry in de strijd om gewichtsverlies alleen een ondersteunende functie.

Daarom, als we willen om effectief gewicht te verliezen, is het beter om te bereiken voor supplementen die niet alleen Acai Berry, maar ook andere bekende en gewaardeerde stoffen versnellen gewichtsverlies. Deze kunnen bestaan uit meerdere componenten vetverbranders zoals Silvets. Bij dit soort bereidingen werken de afzonderlijke ingrediënten niet alleen op zichzelf, maar versterken ze ook elkaars werk en dat is het geheim van hun effectiviteit.

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr