Amla (Indiase kruisbes) – een vrucht met magische eigenschappen

Amla (Indiase kruisbes)Amla, ook wel Indische kruisbes genoemd, is een zeer gewaardeerde en veel gebruikte vrucht die rijk is aan goed opneembare vitamine C en vele andere belangrijke voedingsstoffen voor de gezondheid. Het gunstige effect van amelium beperkt zich niet alleen tot de interne organen, maar heeft ook een positief effect op het uiterlijk.

Indische kruisbessen – voedingsstoffen

De naam Indische kruisbessen voor amelium werd overgenomen vanwege de gelijkenis van vruchten met inheemse kruisbessen. In feite is het een looiblad, een boom uit Zuid-Azië, met prachtige groene bloemen en zure vruchten. Ze zijn rijk aan vele waardevolle voedingsstoffen, vitaminen, mineralen, polyfenolen, aminozuren en flavonoïden. Wat vitamine C betreft, bevat amla vele malen meer vitamine C dan citrusvruchten die als een rijke bron van deze stof worden beschouwd. 100 gram Indische kruisbessen voorzien het lichaam van meer vitamine C dan het dagelijks nodig heeft.

De vrucht is ook rijk aan die elementen en aminozuren, die we meestal niet hebben in de dagelijkse voeding, namelijk: ijzer, calcium, chroom, koper, zink, glutaminezuur, lysine, proline, alanine. Amla kruisbessen zijn natuurlijke antioxidanten, waardoor het veroudering en de ontwikkeling van kanker voorkomt.

Amla – gunstige eigenschappen voor het lichaam

Amla (Indiase kruisbes)Het is niet voor niets dat amelas al in het oude India werden gewaardeerd en werden gebruikt als middel om veel ziekten te bestrijden. Hedendaagse studies hebben bevestigd dat de vruchten van deze plant antivirale en antibacteriële, ontstekingsremmende en pijnstillende effecten hebben. Ze ondersteunen de behandeling van ziekten van het spijsverteringsstelsel, normaliseren het werk van de lever en het spijsverteringsstelsel, reguleren het cholesterol- en suikergehalte, balanceren de hoeveelheid maagzuur. Ze bestrijden effectief virussen, bacteriën en schimmels in het lichaam en reinigen het van giftige stoffen.

Indische kruisbessen zijn ook belangrijk voor de preventie. De gezondheidsbevorderende eigenschappen zijn onder meer het versterken van het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem, omdat vitamine C de bloedvaten zodanig afdicht en versterkt dat het zelfs de circulatie in de oogbol verbetert en zo bijdraagt aan de preventie van oogziekten. Bovendien ondersteunt amla, dankzij de aanwezigheid van sterke antioxidanten, het lichaam in de strijd tegen vrije radicalen, wat niet alleen belangrijk is in de context van de vorming van kanker, maar ook voor een gunstig en jong uiterlijk.
Voor veel mensen is amla ganzenbes ook een belangrijke bondgenoot in het afslankproces, omdat het hongeraanvallen voorkomt en de stofwisseling versnelt, en helpt bij het opbouwen van spiermassa.

Amla-kruisbes voor afslanken

Zoals we weten, speelt de stofwisselingssnelheid een uiterst belangrijke rol in het afslankproces. Langzame stofwisseling maakt de strijd tegen overgewicht echt moeilijk, dus iedereen die gewicht verliest wil de snelheid van de stofwisseling verhogen. In dit geval kan de Indische kruisbes als katalysator fungeren om een nieuwe impuls te geven aan metabole processen. Als we een caloriearm dieet aan de amla-suppletie toevoegen en regelmatig beginnen met het beoefenen van een sport, kunnen we zeker zijn van positieve resultaten, die al na een paar weken te zien zijn.

Het effect van Indichse kruisbessen is dat ze door het reguleren van de bloedsuikerspiegel een overmatige eetlust voorkomen, waardoor er minder calorieën worden opgenomen. Daarnaast verlaagt amla het cholesterolgehalte en verhoogt het de vetstofwisseling. Tegelijkertijd beschermt het de lever, voorkomt het de ophoping van vet in de lever en stimuleert het de spijsvertering en het spijsverteringsproces.

Amla voor haar en mooie teint

Amla (Indiase kruisbes)Omdat Indische kruisbessen niet alleen een rijke bron van vitamine C zijn, maar ook van andere zeer belangrijke ingrediënten, waaronder natuurlijke antioxidanten, hebben ze een positief effect op de conditie van het hele lichaam, en dus ook op een gunstig en jonger uiterlijk. Antioxidanten vegen schadelijke vrije radicalen weg, waardoor processen worden vertraagd veroudering van cellen die de conditie van de huid, het haar en de nagels verbeteren.

Amla staat vooral bekend als een uitstekende manier om mooi, gezond en sterk haar te krijgen, want het versnelt de hergroei, geeft het haar glans en versterkt de natuurlijke kleur. Amla olie, regelmatig gemasseerd in de hoofdhuid, maakt het haar dikker, zachter en glanzender, niet vettig. Het is geen verrassing dat Dabur Amla, de originele Indische haarverzorgingsolie, zeer populair is. Het is perfect voor donker haar, henna met amla, geeft een beschermend effect, benadrukt de natuurlijke kleur van het haar en stimuleert de groei ervan.

Tegelijkertijd verbetert amla, dankzij de stimulatie van de collageenproductie, de conditie van de huid. Daarom kan het gebruikt worden voor huidverzorging, vooral in geval van grijs, vermoeid, beschadigd of aangetast door verkleuring en acne. Zuivert en verjongt de huid, stimuleert de regeneratie ervan, versterkt de bloedvaten, remt de talgafscheiding.

Hoe gebruik je de Indische kruisbessen?

Deze exotische vruchten met gezondheidsbevorderende en verjongende eigenschappen zijn in Polen in verschillende vormen verkrijgbaar. Als u uw eigen vers fruit wilt hebben, kunt u in een van de tuinwinkels zaad kopen en geduldig wachten op de oogst. Het is echter veel gemakkelijker om een kant-en-klaar, verwerkt product te kopen. Op de Poolse markt is er een breed assortiment amlaolie, bestemd voor haarverzorging, maar ook amla poeder of gedroogde hele vruchten te koop.

Als u geïnteresseerd bent in afslanken of problemen heeft met het spijsverteringsstelsel, hebben we amla tabletten, in deze vorm vaak gecombineerd met andere stoffen die het proces van vertering en afslanken ondersteunen. In dit soort composities hebben we meestal te maken met een geïntegreerd effect op het hele organisme. Dit is de essentie van de activiteit van de Indiase kruisbessen – het helpt om de natuurlijke harmonie van het hele lichaam te herstellen, en evenwicht betekent geen verstoringen en dus geen ziekten.

Category: gezondheid

8 comments

  1. Ik raad amli-olie voor verzorgingsdoeleinden aan als additief of zelfs ter vervanging van sommige cosmetica 🙂 Het is geweldig en universeel. Ik gebruik het op het haar om het te oliën, maar ook op het gezicht, het lichaam. De huid na afloop is glad, stralend en diverse eczeem en irritaties genezen veel sneller. Voor wat betreft het haar is dit het eerste product dat echt heeft geholpen om mijn vermoeide, beschadigde haren te regenereren.

  2. Ik ben het eens met mijn voorganger. Ik gebruik ook amliolie en ben blij met de effecten ervan. Het haar is verjongd, de huid is verjongd, niets meer, niets meer.

  3. Voor mij hielp amlaolie met roos en seborroe. Als iemand soortgelijke problemen heeft, is het de moeite waard om te proberen.

  4. Krissta, ik. Ik heb van slippers gehoord dat het helpt bij diabetesproblemen en ik heb diabetesproblemen. Ik kocht amlafruit in poedervorm uit een kruidenzaak en begon het 3 keer per dag te gebruiken (ik los 1 theelepel op in water en drink het op). En ik moet zeggen dat het echt helpt. Elke dag meet ik mezelf suiker en de resultaten zijn aanzienlijk verbeterd.

  5. Ik raad ook aan om kruisbessen amla te drinken. Hij hielp me met bloedarmoede, mijn immuniteit verbeterde en ik voel en zie er veel beter uit 😀

  6. Met deze weerstand is het waar, aangezien ik gebruik maak van amle word ik gewoon niet ziek 🙂 Ik heb de indruk dat dit poeder ook problemen met concentratie en gebrek aan energie “oplost”.

  7. Ik neem amla in tabletten. Het werkt zeer goed, voegt energie toe en verhoogt de immuniteit. Ik raad het aan actieve mensen aan, het heeft een mega dosis antioxidanten en helpt het lichaam te regenereren na het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr