brennessel 2199928 1280

Brandnetel voor gewichtsverlies en meer. De buitengewone kracht van de gemeenschappelijke fabriek

Buitengewone brandnetel

De gewone brandnetel (Urtica dioica), die het meest gebruikt wordt voor therapeutische doeleinden, is een van de twee soorten brandnetels die in Polen voorkomen. Het is een vaste plant met een groot potentieel voor groei en wedergeboorte, die zelfs 150 cm hoog kan worden. Het is geclassificeerd als een synantropische soort, d.w.z. een soort die zich perfect heeft aangepast aan het leven in een veranderde omgeving. Het is meestal begroeid met puin, bermen, de rand van bossen, verwaarloosde tuinen of weilanden. De tweede, iets fijnere soort is de netelzeiler (Urtica urens). De Latijnse naam komt van het woord uro – burn, omdat de plant bedekt is met brandende haren die irriterende chemicaliën afscheiden.

Lof voor brandnetel en informatie over de genezende eigenschappen ervan is al te vinden in de werken van de oude wijzen, die onder andere beschouwd worden als de grondlegger van de hippocratische geneeskunde. In de eeuwen daarna werd Urtica zorgvuldig gebruikt, niet alleen als natuurgeneesmiddel, maar ook als eetbare hulpbron. Tot op de dag van vandaag wordt het om voedingsredenen nog steeds gebruikt in verschillende salades en voegt het gehakte brandnetelbladeren toe aan bijvoorbeeld huisdiervoer.

Brandnetel heeft door zijn werkelijk buitengewone gehalte aan werkzame stoffen een uiterst gunstig effect op het functioneren van het lichaam. Het helpt bij het verwijderen van gifstoffen, heeft diuretische effecten, heeft antibiotische eigenschappen, versterkt het immuunsysteem, bestrijdt bloedarmoede, verlaagt de bloedsuikerspiegel, verlicht stress en bevordert ten slotte het gewichtsverlies.

Brandnetel – gezondheidsbevorderende eigenschappen

Deze schijnbaar gewone plant is een ware schat aan waardevolle vitaminen, mineralen en andere stoffen die belangrijk zijn voor het lichaam en de gezondheid. Het omvat onder andere: vitamine C, die meer is dan in citroen, vitamine K, vitamine E en vitaminen uit groep B, voornamelijk B2, evenals provitamine A, of caroteen. Daarnaast bevat brandnetel pantotheen- en foliumzuur, organische zuren, flavonoïden (o.a. waardevolle quercetine), carotenoïden, fytosterolen, looistoffen, diverse minerale zouten – calcium, kalium, silicium, ijzer, zwavel, magnesium, zink, fosfor, koper, mangaan, titanium.

De rijkdom aan bioactieve stoffen maakt de brandnetel uiterst heilzaam voor de gezondheid, in het bijzonder voor het functioneren van de bloedsomloop, het spijsverteringsstelsel en de urinewegen, en voor de weerstand en de conditie van de huid, het haar en de nagels. Het profylactische effect van brandnetel is ook belangrijk, het voorkomt bijvoorbeeld stolsels en de opbouw van atherosclerotische plaque of osteoporose door botversterking.

Brandnetel – therapeutisch effect

Er zijn een aantal ziekten waarvoor brandnetel een belangrijk instrument kan zijn om ze te bestrijden of te voorkomen.

Bloedarmoede

Urtica heeft dankzij de overvloed aan ijzer, de aanwezigheid van foliumzuur, vitamine K en koper, die deelnemen aan het proces van erytrocyten en hemoglobine vorming, uitstekende bloedvormende eigenschappen.

Reuma en artritis, degeneratieve veranderingen

Het nut van brandnetel in dit opzicht vloeit voort uit zijn stomende eigenschappen. Sterke receptorstimulatie werkt op dezelfde manier als een gespecialiseerde zalf. Het is ook gunstig voor deze omstandigheden om brandnetel te drinken in de vorm van sap of infusie.

Nierziekte, spijsverteringsproblemen

Brandnetel wordt al eeuwenlang gebruikt in nierstenen en bij blaas- en urinewegontstekingen. De plant beschermt de nieren en vergemakkelijkt het plassen.

Bovendien vertoont brandnetel niet alleen diuretische effecten en reinigt het lichaam van giftige stoffen, maar verhoogt het ook de productie van spijsverteringssappen, waardoor het metabolisme wordt ondersteund en genormaliseerd. Het verlaagt ook het suikergehalte.

Verzwakte weerstand

Door stimulering van de immuuncellen en de productie van lymfocyten wordt het immuunsysteem versterkt.

Kanker

Een van de belangrijke componenten van brandnetel is silicium, dat belangrijk is voor het goed functioneren van de immuuncellen. Brandnetel is ook een uitstekende veroveraar van vrije radicalen, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kanker en andere ernstige ziekten zoals hart- en vaatziekten, Parkinson en Alzheimer, multiple sclerose.

Acne, puistjes, huid met problemen

Deze plant blijkt ook zeer nuttig te zijn bij diverse huidveranderingen (bijvoorbeeld acne), maar ook wanneer het nodig is om de conditie van onze huid of ons haar te verbeteren. Zowel interne als externe middelen zullen dan onvervangbaar zijn – baden, tonicums, brandnetelzalven en andere kruiden.

Brandnetel voor afslanken

Brandnetel

Brandnetel wordt niet alleen gebruikt bij de preventie en behandeling van tal van ziekten, maar ook, vanwege de eigenschappen van het versnellen van de stofwisseling en het verbeteren van het werk van het spijsverteringsstelsel en het verteringsproces, is het een echte bondgenoot van het gewichtsverlies. Het eten van een brandnetelinfusie, sap, thee, of als toevoeging aan andere voedingsmiddelen of, ten slotte, supplementen met extract van deze plant, zal ons helpen om zich te ontdoen van overtollig gewicht en zal het lichaam voorzien van vele waardevolle voedingsstoffen.

Ten eerste helpt brandnetel bij het verwijderen van schadelijke stofwisselingsresten en giftige stoffen uit het lichaam, wat van groot belang is tijdens de behandeling van het gewichtsverlies. Door diuretisch te werken, stimuleert het de verwijdering van overtollig water uit het lichaam en de eliminatie van de zwelling. Het versnelt de stofwisseling, normaliseert de spijsvertering, elimineert diverse kwalen, stimuleert de afscheiding van spijsverteringssappen. Tegelijkertijd draagt het bij aan het reguleren van de bloedsuikerspiegel om plotselinge hongeraanvallen te voorkomen.

De rol van brandnetel in het proces van gewichtsverlies is des te belangrijker omdat het een volledig natuurlijk gewichtsverliesmiddel is en het lichaam ook voorziet van waardevolle voedingsstoffen, waarvan het tekort kan optreden in verband met het dieet. Een groen bad van brandnetel met akkerpaardenstaart en walnootbladeren, dat de stofwisseling reinigt en versnelt, kan ook een manier zijn om u te helpen gewicht te verliezen.

Check: Rangschikking van vermageringsdieetpillen

Hoe gebruik je brandnetel? Verbruikspatronen Urtica dioica

U kunt natuurlijk uw eigen brandnetelsap maken, d.w.z. van jonge bladeren die voor de bloei worden verzameld, gedroogde bladeren bereiden als grondstof voor het brouwen, of jonge, gehakte bladeren toevoegen aan diverse salades, soepen of sauzen. Als we ons echter richten op een systematische, dagelijkse consumptie van brandnetels, zal het beter en handiger zijn om supplementen te gebruiken die gewichtsverlies ondersteunen en brandnetels bevatten. Een daarvan is de populaire Spirulin Plus, die naast de gewone brandnetel ook andere natuurlijke gewichtsverliesbevorderaars bevat. Het preparaat verbetert niet alleen de strijd tegen kilo’s, maar stimuleert ook een intensieve reiniging van het lichaam tegen giftige stoffen.

spirulin plus

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin