6273161491 ee5cc8b14f b

Ginkgo biloba, of gingko genaamd Japans – een bijna magische plant

Ginkgo biloba, een plant die gewoonlijk ginkgo biloba wordt genoemd, is algemeen bekend om zijn genezende eigenschappen. Door de veelheid aan studies die erop zijn uitgevoerd, kan het nut ervan worden bevestigd voor een betere zuurstofvoorziening van de hersenen en dus voor een positieve invloed op de prestaties ervan. De Ginkgo biloba verbetert mentale functies zoals geheugen, concentratie, vermogen om kennis te absorberen en andere denkprocessen. Het laat ook een aantal andere gunstige eigenschappen zien.

Gingko – een medicinale plant met buitengewone kwaliteiten

De Ginkgo biloba, of gingko gingko, is afkomstig uit de zuidoostelijke regio’s van China, vanwaar het zich in de 11e eeuw verspreidde naar andere Chinese provincies en gebieden in Japan. Vandaar de vrij algemeen gebruikte naam ginkgo biloba, hoewel deze niet geheel in overeenstemming is met de oorspronkelijke oorsprong van de plant. Aanvankelijk behandeld als een fruitboom (zijn zaden zijn eetbaar en worden tot op de dag van vandaag in China en Japan gegeten), kwam hij rond de achttiende eeuw vooral als sierplant naar Europa, in die aard is hij nu in vrijwel alle uithoeken van de wereld te vinden. Het oudste nog bestaande exemplaar van de gingko die in Polen in de paleistuin in Łańcut groeit, komt uit deze periode.

Het is een langlevende plant, het leeft tot 4000 jaar, en heeft een geschiedenis op aarde van 200 miljoen jaar. Zo’n indrukwekkende overleving was mogelijk omdat de boom specifieke verdedigingsmechanismen heeft ontwikkeld. Ginkgo bosbes is uitstekend in staat om te gaan met allerlei micro-organismen, industriële vervuiling en zelfs radioactieve straling. Groeiend in het epicentrum van de atoombomexplosie van Hiroshima werden de bomen van deze soort na verloop van tijd volledig herboren. In het Verre Oosten wordt gingko zelfs toegeschreven aan magische eigenschappen – naast de bovengenoemde kenmerken is het een symbool van vruchtbaarheid en vruchtbaarheid en wordt er gezegd dat het beschermt tegen vuur.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba – werkzame stoffen die in de installatie zijn opgenomen

Gingko dankt zijn buitengewone invloed aan de overvloed aan sterke bioactieve stoffen, en er zijn er meer dan 60. Dit zijn voornamelijk bioflavonoïden, terpenen, hydroxyzuren, steroïden, waaronder verbindingen als quercetine, glucose, terpenische lactonen, ramnose en andere. De aanwezigheid van deze stoffen maakt gingko bladeren, omdat ze worden gebruikt voor therapeutische doeleinden, effectief zenuwcellen te beschermen, tonen anti-oxidant en neuroprotectieve effecten.

Ginkgo biloba-extract verbetert de doorbloeding, waardoor de perifere en cerebrale circulatie wordt verbeterd. Dit verbetert de voeding en oxygenatie van de hersencellen, neuronen geven effectiever zenuwimpulsen door, mentale processen zijn efficiënter, het geheugen en de concentratie worden versterkt. Bovendien remmen stoffen in gingko-bladeren de aggregatie van bloedplaatjes en voorkomen ze verkalking van vaten, waardoor het zenuwstelsel wordt beschermd door het proces van veroudering en degeneratie van de zenuwcellen te vertragen.

Ginkgo biloba – geneeskrachtige eigenschappen van de plant

Het belangrijkste voordeel van gingko is het uitzonderlijk gunstige effect op de bloedsomloop, omdat het de werking van het bloedstelsel verbetert, de spanning van de perifere bloedvaten vermindert, hun capaciteit verhoogt en de bloedplaatjesaggregatie vermindert. Sommige studies bevestigen zelfs dat gingko-extract schade aan hersencellen door ischemie als gevolg van cerebrale vasculaire embolie kan voorkomen. Dit alles vertaalt zich niet alleen in een betere hersenfunctie en kwaliteit van de mentale functies, maar ook in verlaging van het cholesterolgehalte, normalisering van de bloeddruk en het afremmen van verouderingsprocessen.

Onder de vele positieve effecten is het ook de moeite waard om de pijnstillende en stemmingsstabiliserende eigenschappen te noemen, in die mate dat Ginkgo biloba extract wordt aanbevolen in geval van langdurige vermoeidheid, als hulpstof bij de behandeling van depressie en voor vrouwen in het geval van premenstrueel spanningssyndroom en tijdens de menopauze.

Ginkgo biloba wordt ook veel gebruikt in cosmetica. Het wordt gebruikt als een ingrediënt in preparaten voor de verzorging van capillaire en gevoelige huid en om cellulitis te bestrijden. Het nut van de plant in dit opzicht wordt vooral bepaald door de aanwezigheid van flavonoïden en terpenen, effectief in de strijd tegen huidveroudering. Flavonoïden zijn sterke antioxidanten, bovendien blokkeren ze enzymen die collageen en hyaluronzuur afbreken, de collageensynthese verhogen en de conditie van het bindweefsel verbeteren. Terpenen remmen op hun beurt het vrijkomen van vrije radicalen en minimaliseren het risico op allergische reacties.

Gingko voor betere hersenactiviteit

Zowel fysieke als mentale activiteit wordt geassocieerd met de goede conditie van het lichaam in het eerste geval, de hersenen in het tweede, hoewel, zoals we weten, beide sferen van het menselijk leven worden gecombineerd tot een psychosomatisch geheel. Daarom moeten we, net als het lichaam, zorgen voor onze hersenen en geest, waarvan onze levenskwaliteit het meest afhankelijk is. Voor een hoge mentale activiteit zijn de gezondheidstoestand van het hele organisme, een gezonde levensstijl, goede slaap en rust, fysieke en mentale oefeningen en tenslotte een goed dieet voor de hersenen van groot belang.

Om deze redenen is het de moeite waard om natuurlijke preparaten te gebruiken die plantenextracten bevatten met een wetenschappelijk bewezen therapeutische werking. De Japanse gingko alias Chinees wordt gekenmerkt door een bijzonder gunstig effect op de bloedsomloop, met name de hersencirculatie. Door het transport van zuurstof naar de hersenen te verbeteren, verbetert het de werking ervan en helpt het de mentale conditie voor een lange tijd te behouden. Het ondersteunt het geheugen en de concentratie, de waarneming en de aandacht, beïnvloedt het denkvermogen, vergemakkelijkt het leren. Bovendien beschermt Ginkgo biloba-extract de zenuwcellen tegen vrije radicalen en afbraakprocessen.

Deze unieke eigenschappen van gingko geven ook hoop op een effectieve behandeling van ziekten zoals dementie of Alzheimer-ziekte, voornamelijk als gevolg van gearomatiseerde glycosiden. Ze beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van de mentale functies, maar remmen ook de dood van zenuwcellen, hebben een antiatherosclerotische en neurodegeneratieve werking.

Ginkgo biloba

Gingko-extract – toepassing bij specifieke ziekten en gezondheidsproblemen

Flavon-glycosiden en terpenen die in gingko-bladeren worden aangetroffen, hebben een zeer breed scala aan effecten en brengen veel pro-gezondheidsvoordelen met zich mee, waardoor ze behoren tot de groep preparaten van plantaardige oorsprong die het meest door de geneeskunde worden gebruikt. Drugs en supplementen die Ginkgo biloba bevatten in de vorm van extracten, extracten, sappen en capsules worden in Europa en wereldwijd in hoeveelheden van honderden miljoenen verkocht.

De eerste groep toepassingen zijn ziekten die het gevolg zijn van aandoeningen van de bloedsomloop. De ginkgo biloba verbetert de circulatie, verwijdt en versterkt de bloedvaten, vermindert de bloedviscositeit. Daarom zal het nuttig zijn bij de behandeling van arteriële hypertensie, een hoog cholesterolgehalte, bij de preventie van een beroerte en andere hart- en vaatziekten.

Deze waardevolle plant is echter vooral belangrijk voor mensen die klagen over onvoldoende hersenactiviteit in termen van de mentale functies. Omdat flavonoïden en terpenen ook een positief effect hebben op de doorbloeding van de hersenen, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de zenuwcellen toeneemt, dragen ze bij aan een beter functioneren van onze geest.

Gingko verhoogt de mentale conditie, verbetert het geheugen en de concentratie, vergemakkelijkt de absorptie van nieuwe kennis, versnelt het denkproces, verbetert het associatief vermogen. Rekening houdend met de bovengenoemde eigenschappen, worden voorbereidingen met gingko vooral aanbevolen voor mensen die geestelijk werk doen, leren of lijden aan geheugen- en concentratiestoornissen.

De verbetering van de doorbloeding betreft ook de perifere circulatie, zodat u het Ginkgo biloba-extract kunt gebruiken bij pijn in de benen tijdens het lopen, koude voeten of handen, gevoelloosheid en tintelingen in de ledematen. De pijnstillende eigenschappen van gingko zullen ook in veel andere pijnlijke situaties nuttig zijn.

Aangezien het extract van deze plant multidirectionele activiteit vertoont, kan het beschouwd worden als een specificiteit met unieke eigenschappen. Naast het bovenstaande hebben de werkzame stoffen die in gingko worden aangetroffen, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, en door het blokkeren van een aantal ongunstige biochemische processen spelen ze een belangrijke rol bij de preventie van vele ziekten, van hart- en vaatziekten en ademhalingsaandoeningen tot maculadegeneratie en seksuele functie.

Lees een overzicht van de multi-ingrediëntvoorbereiding voor het verbeteren van de hersenfunctie: Brain Actives
Brain Actives

Bronnen:

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin