Groene thee om af te slanken – ontdek de kracht van de oudste en bekendste Chinese thee!

Groene theeHet kwam uit Azië naar ons toe. Oorspronkelijk verbouwd in China, veroverde het vervolgens Japan, waar het een integraal onderdeel werd van de traditionele theeceremonie, en vervolgens de hele wereld. Gewaardeerd door fijnproevers en beschouwd als de gezondste drank ter wereld, is het de laatste tijd zeer populair onder mensen die worstelen met obesitasproblemen. Is groene thee om af te slanken echt effectief?

Groene thee – eigenschappen

Volgelingen van de Oosterse natuurgeneeskunde geloofden dat het drinken van deze drank een recept is voor een lange levensduur. Inderdaad, deze thee met een delicate smaak heeft een aantal gezondheidseigenschappen, dankzij de waardevolle ingrediënten die onaangeroerd blijven omdat deze plant niet fermenteert. Groene thee bevat bijvoorbeeld veel meer catechines en polyfenolen dan zwarte thee. De stoffen die deze plant bevat, zorgen ervoor dat hij veel eigenschappen vertoont die de werking van het lichaam op verschillende niveaus ondersteunen.

Groene thee is vooral bekend om zijn gunstige effecten op het stofwisselingsproces, namelijk het vergemakkelijkt de spijsvertering, remt de opname van cholesterol, verlicht maag- en spijsverteringsstoornissen, beschermt tegen snelle veranderingen in de bloedsuikerspiegel. Het is ook van onschatbare waarde voor de preventie van vele ziekten, met name van het cardiovasculaire systeem. Door vasoconstrictie tegen te gaan, minimaliseert het risico op hypertensie, atherosclerose, myocardinfarct en beroerte.

Groene thee

Het heeft een positief effect op de algemene immuniteit van het lichaam en ondersteunt, dankzij de aanwezigheid van polyfenolen, catechines, aminozuren, tannines en andere stoffen, de goede werking van het immuunsysteem. Daarom, evenals door zijn interactie met vitaminen en mineralen, blijkt het een belangrijke bondgenoot te zijn in de strijd tegen infecties. Bovendien zijn de sterke antioxidanten in groene thee een beschermende barrière tegen schadelijke kankerverwekkende stoffen.

Het drinken van groene thee heeft ook een positief effect op de geestelijke gezondheid.

Het ondersteunt concentratie en geheugen, het vermogen om te associëren en te leren, reguleert (onder andere door middel van een verbinding genaamd L-theanine) het juiste niveau van dopamine en serotonine, het verbeteren van stemming. Gebrouwen voor een korte tijd, tot drie minuten, stimuleert en verfrist het, voegt energie toe en verhoogt de efficiëntie. Stoom vermindert stress, kalmeert en ontspant langer. Regelmatig gebruik van deze drank moet zelfs het risico op depressies minimaliseren en arteriosclerose en seniele dementie voorkomen.

Ten slotte vertraagt het door de aanwezigheid van sterke antioxidanten het verouderingsproces, vooral in de huid. Geen wonder dat groene thee een ingrediënt is in veel gezichtsverzorgingsproducten. Het beschermt de huid tegen fotoageing, geeft haar glans, vermindert de zichtbaarheid van rimpels en hyperpigmentatie, en dankzij haar antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen helpt het bij het oplossen van verschillende huidproblemen.

Groene thee om af te slanken

Groene theeDe rijkdom aan chemische verbindingen die gunstig zijn voor de gezondheid, vooral polyfenolen, waaronder voornamelijk catechinen, maakt deze thee niet alleen ontstekingsremmend, anti-neurodegeneratief, anti-aging en anti-neoplastisch, maar het is ook zeer nuttig in het proces van gewichtsvermindering.

Catechinen (inclusief de uiterst waardevolle epigallocatechine gallate oftewel EGCG) verminderen de vetopname en hebben een aanzienlijke invloed op de metabole processen die in de lever plaatsvinden. Polyfenolen remmen op hun beurt de opname van vetten door het lichaam en verhogen hun consumptie, en methylxanthinen dragen bij aan de toename van de thermogenese, wat op zijn beurt leidt tot een toename van het energieverbruik.

De afslankende eigenschappen van groene thee zijn te danken aan het brede scala aan effecten. Bovenal vergemakkelijkt het de stofwisseling, vooral in het geval van zwaardere voedingsmiddelen, terwijl het de spijsverteringsaandoeningen verlicht. Het vermindert vervolgens de opname van vetten en glucose, en dus ook van cholesterol. Tegelijkertijd intensiveert het de thermogenese, die de stofwisseling versnelt en bijdraagt tot een snellere vetverbranding.

Om het afslankende effect van groene thee te verhogen, is het noodzakelijk om ongeveer 20 minuten na een maaltijd, want dan, voordat het voedsel wordt verteerd, zal het het meest nuttig zijn bij het verbranden van vet.

Dus groene thee om af te slanken zal werken als een belangrijke bondgenoot, op voorwaarde dat we ons niet uitsluitend beperken tot het, maar we zorgen voor een goede voeding en fysieke activiteit. Bovendien mag niet uit het oog worden verloren dat het ook bepaalde negatieve effecten kan hebben.

In de eerste plaats moet het niet worden gecombineerd met medicijnen, vooral niet met medicijnen die op het zenuwstelsel werken, omdat het kan leiden tot verhoogde druk, duizeligheid, hartkloppingen en hartkloppingen. Overtollige groene thee kan het risico op bloedarmoede verhogen omdat polyfenolen de opname van ijzer en osteoporose als gevolg van kalk uitloging remmen. Tot slot irriteren de tannines in groene thee de maag, dus het is beter om het niet op een lege maag te drinken.

Hoe kan ik groene thee zetten?

Groene theeIn dit geval bepaalt de wijze van brouwen de effectiviteit van de drank. De droogte wordt nooit overspoeld met kokend water, maar met water van ongeveer 80 graden Celsius. Korter brouwen betekent stimulerend, langer – ontspannend en ontspannend. U kunt uw drankje diversifiëren door het toevoegen van schijfjes citroen, bijvoorbeeld na het brouwen. Deze combinatie is niet alleen lekker, maar ook bijzonder gunstig voor afvallers, omdat het helpt om sneller vet te verbranden.

Een gelijkaardig effect, activerende stofwisseling, kan worden bereikt door het toevoegen van munt en gember aan de thee, en in geval van spijsverteringsproblemen een beetje kamille en een paar anijskorrels. Groene thee kan ook gebruikt worden om een lekkere cocktail te maken door deze te mengen met bijvoorbeeld avocado of ander fruit.

Groene thee in tabletten en capsules

De uitzonderlijk gunstige eigenschappen van deze theevariëteit hebben ervoor gezorgd dat het een bestanddeel is van veel voedingssupplementen om af te slanken. Groene thee in tabletten en tal van bereidingen die deze thee bevatten, zijn op de markt verkrijgbaar.

Het voordeel van deze laatste is een rijkere formule, omdat ze naast groene thee extracten ook andere natuurlijke stoffen bevatten, die ook helpen om het gewicht te verminderen. Een van deze supplementen is Silvets, een multi-component afslankmiddel dat niet alleen groene thee bevat, maar ook andere bekende plantaardige stoffen met bewezen gewichtsverlies eigenschappen.

Category: afslanken

7 comments

  1. Groene thee is voor mij de beste en meest geconsumeerde vloeistof naast water. Ik hou van het in elke vorm, vooral van jasmijn en klassiek met de toevoeging van citroen en honing. Jesy heerlijk, en het heeft zoveel pro-gezonde eigenschappen……. Ik weet niet hoe sommige mensen het niet drinken. Ik eet hectoliters 🙂

  2. Rossa29 – normaal gesproken drinken sommige mensen het niet, omdat ze het simpelweg niet lekker vinden. Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van de smaak van groene thee, het is zacht voor mij. Ik hou van zwarte thee honderd keer meer, maar het heeft niet dezelfde eigenschappen als groene thee. Dus ik drink groene thee zo volledig zonder plezier, alleen voor een goede spijsvertering en anti-oxidant en ontgiftende waarden. Voor een roker als ik is zo’n regelmatige detox de basis. En als ik wil genieten van de smaak van goede thee, brouw ik heerlijke Engelse ontbijt zwarte thee.

  3. Iemand weet hoe het eindelijk is met groene thee? Sommige mensen zeggen dat het helpt om gewicht te verliezen, anderen zeggen dat het niet helpt. Ik vraag me af of het zinvol is om op groene theetabletten of misschien iets anders te doen.

  4. Julitko, groene thee is dezelfde gezondheid, dus het is altijd zinvol om er naar te grijpen. En met dit gewichtsverlies, het hangt af van wat u van dergelijke groene thee verwacht. Het geeft je zeker niet zulke effecten dat kilo’s naar beneden vliegen naar het hoofd, naar de nek. Het kan alleen andere behandelingen ondersteunen die u neemt om gewicht te verliezen. Ongetwijfeld, zal het het metabolisme een weinig versnellen, het lichaam reinigen, energie toevoegen en gewichtsverlies verbeteren. Het is goed om een dieet te introduceren en een beetje te bewegen en naast groene theetabletten ook andere gewichtsverliesondersteunende stoffen, bij voorkeur enkele thermogene, in te voeren. Ik zou echter adviseren om eventuele supplementen te behandelen als extra ondersteuning voor training en dieet, en niet als basis voor gewichtsverlies.

  5. Wat de werkelijke impact op het lichaamsvet betreft, zouden we deze thee met lithium moeten drinken. Een of twee kopjes groene thee per dag, ja, brengt veel voordelen voor de gezondheid, bijvoorbeeld ontgiftende effecten (groene thee heeft een diuretisch effect, spoelt giftige stoffen), het verbeteren van de spijsvertering, het verstrekken van antioxidanten aan het lichaam, het verbeteren van de mentale capaciteit, het toevoegen van energie, etc., maar in de context van vetverbranding, groene thee extract en een stof genaamd EGCG telt. Daarom, als we willen groene thee om ons te helpen zich te ontdoen van plooien en rondellen, laten we op zoek gaan naar supplementen met groene thee extracten, en dit heerlijke drankje kunnen we bovendien drinken 🙂

  6. Ik hecht veel waarde aan groene thee, vooral voor het elimineren van zwellingen en water cellulitis, typische vrouwenproblemen. Maar als iemand op een snelle reductie rekent, is het de moeite waard om een meer componentensupplement toe te voegen om af te slanken, omdat groene thee alleen al een beetje te weinig is.

  7. Groene thee supplementen en groene thee als drankje is voor mij een zeer goed idee in de context van gewichtsverlies en het verbeteren van gezondheid en welzijn. Ik gebruik ze allebei zelf. Kilogrammen vlogen naar beneden, ik voel me beter, ik ben minder ziek. Wat betreft groene thee om te drinken, raad ik die in handtassen niet aan. Het is veel beter om een paar cent toe te voegen en een goede bladerdeeg te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr