oil g88af53a4f 640

Haaroliën – om uw haar te versterken en uw kapsel mooier te maken! Haarverzorging zonder Geheimen

Het aanbrengen van oliën op het haar wordt steeds populairder als een aanvullende vorm van haarverzorging of als een alternatief voor kant-en-klare cosmetica. Haaroliën is in feite geen nieuwe methode van haarverzorging, maar kent een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de oudheid. Oliën zijn een natuurlijke en zeer effectieve manier om het haar diep te voeden.

Haaroliën helpen vrijwel elk probleemhaar – broos, breekbaar, droog, uitgedroogd, zwak, maar ook haar met roos en vatbaar voor haaruitval. Niet elke olie is echter even doeltreffend voor elk haartype. Afhankelijk van de samenstelling zijn sommige oliën het beste voor beschadigd, ruw (zeer poreus) haar, terwijl andere het beste zijn voor haar met een gladdere textuur. Hoe gebruik ik haaroliën? Welke haarolie moet ik kiezen?

Haartypes en haaroliën

 Een flacon olie naast zonnebloemen

Haaroliën zijn niet alleen een gepatenteerde manier om uw haar te voeden en te regenereren, maar ook een methode om uw haar efficiënt te verzorgen en uw kapsel er veel mooier uit te laten zien. Elke plantaardige olie heeft zijn eigen specifieke samenstelling, waarin verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren (enkelvoudig en meervoudig onverzadigd) in bepaalde verhoudingen voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid vetzuren, werken sommige oliën goed voor licht, dun en pluizig haar, terwijl andere goed werken voor zwaar en dik haar. Welke oliën zijn het beste voor welk haartype?

Haartypes volgens porositeit (de mate van scheiding van de keratineschubben)

  • Zeer poreus haar: De keratineschubben vanzeer poreus haar zijn sterk weggedraaid van de haarschacht. De haarstructuur is ongelijk en vrij ruw. Het is vaak statisch en wegvliegend. Na het wassen, drogen ze snel. Ze zijn meestal droog, broos, dun, dof en beschadigd. Hun uiteinden splijten en splijten gemakkelijk. Ze hebben een verhoogde neiging om uit te vallen, zijn gevoelig en delicaat, en gemakkelijk te beschadigen. Ze zijn moeilijk te kammen maar gemakkelijk te krullen en te stylen.
  • Gemiddeld ruw haar – De haarschubben zijn lichtjes gekanteld van de wortels weg, relatief glad maar kan een zekere ruwheid vertonen. Het is van normale dikte, maar de uiteinden hebben de neiging nogal eens te splijten. Met de juiste zorg zijn ze niet problematisch. Zij hebben een natuurlijke glans maar kunnen ook lichtjes mat zijn. Ze zijn tamelijk handelbaar en gemakkelijk te kammen, maar kunnen wispelturig zijn. Ze hebben de neiging te gaan kroezen als ze nat zijn, worden vettig in de winter door de hoeden die we dragen en worden vaak statisch tijdens het stookseizoen. Bij agressievere styling (bv. vaak föhnen en steilen met een stijltang, bleken) en het ontbreken van de juiste bescherming, wordt het haar droog en beschadigd.
  • Laag-poreus haar is het haar dat dicht bij de cuticula zit en gesloten schubben heeft. Laag-perflecterend haar wordt gekenmerkt door zijn merkbare gladheid en elasticiteit. Het is zeer gehydrateerd en heeft niet de neiging uit te drogen. Het duurt lang voordat het droog is na het wassen. Ze zijn zwaar, meestal recht, glanzend en dik van textuur. Ze zijn sterk en bestand tegen beschadiging, zelfs agressiever kapperswerk of veelvuldig warm stylen vermindert de kwaliteit niet. Door hun zware gewicht hebben ze de neiging er dof uit te zien en te weinig volume te hebben. Ze zijn moeilijk te stylen, moeilijk te krullen en vereisen een grote hoeveelheid fixeermiddelen om duurzame kapsels te creëren.

Welke oliën voor welk haartype?

De beste oliën voorzeer poreus haar zijn oliën met eenhoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (vooral meervoudig onverzadigde vetzuren). Door hun grote moleculen zijn deze oliën effectief in het afdichten van de haarschubben, het verbeteren van de haarstructuur, het verzwarenDe oliën sluiten de haarschubben doeltreffend af, verbeteren de haarstructuur, verzwaren te licht en te dun haar en hydrateren, regenereren en voeden diep. Zij bieden ook een extra beschermingslaag tegen de schadelijke effecten van externe factoren.

Alle oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, vooral die welke rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zijn ideaal voor deverzorging van middeldoorlatend haar. Dankzij hun middelgrote molecuulgrootte, helpen ze de haarschubben te sluiten, zorgenDe middelgrote moleculen helpen de haarschubben te sluiten, geven het haar diepte, maken het springerig en houden het gehydrateerd. Tegelijkertijd voorkomen ze pluis en verbeteren ze de conditie van het kapsel zonder het te verzwaren.

Voor de verzorging van haarmet weinig poriën zijn plantaardige oliën met een overwegend verzadigde vetzuursamenstelling het meest geschikt. Deze oliën hebben kleine moleculen, zodat ze het haar niet verzwaren, maar het volume geven, verzorgen en de talgafscheiding reguleren.

De beste oliën voor sterk geperforeerd haar

  • Arganolie
  • Zwarte komijnolie
  • teunisbloemolie,
  • lijnzaadolie,
  • druivenpitolie,
  • zonnebloemzaadolie,
  • frambozenzaadolie,
  • avocado-olie,
  • saffloerolie,
  • pompoenzaadolie,
  • hennepzaadolie,
  • sojaolie,
  • tarwekiemolie,
  • katoenzaadolie,
  • rozenolie.

De beste oliën voor medium-poreus haar

  • Macadamia olie
  • ricinusolie
  • olijfolie,
  • arganolie,
  • rijstolie,
  • raapzaadolie,
  • zoete amandelolie,
  • abrikozenpitolie,
  • jojoba olie,
  • camellia olie,
  • hazelnootolie,
  • sesamolie.

De beste oliën voor weinig poreus haar

  • kokosolie
  • palmolie
  • shea boter,
  • cacaoboter,
  • mangoboter,
  • castorolie,
  • babassu olie,
  • baobab olie,
  • granaatappelzaadolie,
  • moringa olie.

Haaroliën – 6 bewezen methodes om je haar te oliën

 Een oliefles met bloemen ernaast

Het oliën met één olie of een mengsel van verschillende haaroliën kan op verschillende manieren worden gedaan. Deze technieken verschillen vooral in de hoeveelheid olie die wordt aangebracht en de tijd die nodig is voor de behandeling – sommigen brengen de olie slechts enkele minuten op het haar aan, anderen meerdere uren.

Sommige van deze methodes werken beter voor vrouwen met zeer poreus haar (zoals de overnight oiling methode), terwijl andere beter werken voor vrouwen met gemiddeld tot weinig poreus haar (zoals de 30 minuten snelle behandeling of het olie-water mengsel).

De meest gebruikelijke methoden om het haar in te oliën zijn:

Haar ’s nachts droog oliën

Breng 1-2 eetlepels haarolie aan op geborsteld haar en wrijf het vooraf in de palm van uw handen. Verdeel de olie over je haar. Als je haar de neiging heeft vettig te zijn bij de wortels, breng dan olie aan van halverwege de lengtes tot aan de punten. Maak een vlecht of een knot. Leg een dikke handdoek op uw kussen om te voorkomen dat het vuil wordt. Was uw haar ’s morgens, na het ingeolied te hebben, grondig met een milde shampoo.

Snel droog oliën

Deze methode is ideaal als u de voorkeur geeft aan de eenvoudigste, minst veeleisende haarverzorgingsroutine en als u weinig tijd hebt (u moet bijvoorbeeld over een uur van huis weg). Breng de gekozen olie aan op droog en gekamd haar (ongeveer 1 eetlepel olie), met speciale aandacht voor de punten. Wacht ongeveer 20 minuten en was dan je haar. Als je wat meer tijd hebt of als je haar erg beschadigd of droog is, kun je het oliën verlengen tot 30 minuten of een uur.

Nat haar oliën

Breng 1-2 eetlepels olie aan op zeer vochtig haar (bijna vanaf de wortels in het geval van droog haar of vanaf halverwege de lengtes in het geval van normaal of vet haar). Na ongeveer 1,5 uur, spoel je haar uit en was je het.

Oliebehandeling met conditioner

Laat je haar weken en laat dan het overtollige water weglopen. Breng een conditioner aan en breng vervolgens een kleine hoeveelheid haarolie, verdeeld over uw handpalmen, aan op de conditioner. Je kunt de olie ook combineren met de conditioner en het mengsel op je haar aanbrengen. Wacht 20-30 minuten, spoel het mengsel uit je haar en was je haar vervolgens met een milde shampoo.

Je haar insmeren met een mist

Combineer de gekozen haarolie(s) met een kruideninfusie (bijv. brandnetel, kamille, kalmoes, klis, rozemarijn) in een verhouding van 1 incomplete eetlepel olie op ongeveer 200 ml van de infusie. U kunt de infusie ook vervangen door een kant-en-klare haarmist of hydrolaat. Giet het mengsel in een fles met een verstuiver en meng. Spuit het mengsel op je haar, vermijd de hoofdhuid. Doorkammen en je bent klaar.

Oliën in een kom

Deze methode wordt ook wel de “bouillon” methode genoemd omdat het water waarin je je haar laat weken karakteristieke vette ogen vormt, zoals in bouillon. Giet warm water in een grote kom (genoeg om je haar te laten drijven), voeg dan een natuurlijke plantaardige olie toe (1 of 2 eetlepels). Dompel je haar onder, spoel het een paar minuten uit en masseer je hoofdhuid. Laat je haar uitlekken, wacht 30 minuten en was je haar dan.

De beste oliën voor haar – top 6 oliën die het gezicht van je haar zullen vernieuwen!

 haaroliën en kruiden

Welke haarolie te kiezen? Van alle plantaardige oliën is aangetoond dat ze een heilzame werking hebben op het haar, maar ze hebben elk iets andere eigenschappen, afhankelijk van de aanwezige actieve bestanddelen. Als je op zoek bent naar de perfecte olie voor je haar, is het zeker de moeite waard om er verschillende uit te proberen, maar je kunt ook experimenteren door verschillende mengsels te gebruiken.

Hier zijn enkele interessante suggesties voor haaroliën, die elk vele waardevolle eigenschappen hebben!

Tarwekiemolie – het recept voor 100% verzorgd, glanzend, glad haar

De unieke eigenschappen van tarwekiemolie maken het ideaal voor de verzorging van zeer poreus haar. Het bevat een rijkdom aan vitamine E en een hele reeks andere waardevolle bio-componenten. Het voedt het haar perfect, geeft het meer kracht en herstelt beschadigingen aan de haarstructuur. Het hydrateert het haar, maakt het glad en laat het glanzen. Het voorkomt gespleten haarpunten en pluizig haar, beschermt tegen beschadiging, vermindert haaruitval en stimuleert de haargroei.

Babassu-olie voor goed gehydrateerd, mooi haar en een gedisciplineerde stijl

Een ideale olie voor haar met weinig poriën. Het maakt het haar gladder en zachter, verbetert de soepelheid en veerkracht, maakt het beter handelbaar, minder grillig en meer ontvankelijk voor styling. Het hydrateert, voedt, heeft een beschermende werking en verbetert het uiterlijk van het kapsel in ruime mate.

Kliswortelolie – versterkend en regenererend haar en hoofdhuidgezondheid in één

Klis is een van de meest doeltreffende kruiden die worden gebruikt tegen haaruitval en om de haargroei te stimuleren. Het is ook een doeltreffend tegengif voor kwalen die verband houden met een verslechterde hoofdhuid en een abnormale werking van de talgklieren, zoals seborroe en roos. Klisolie is verkrijgbaar in pure vorm of in samenstellingen met andere ingrediënten die de goede werking van de hoofdhuid ondersteunen en de conditie van het haar verbeteren, bijvoorbeeld met akkerpaardenstaart.

Klisolie heeft een ontstekingsremmende en normaliserende werking (reguleert de talgproductie). Tegelijkertijd hydrateert het haar perfect, regenereert het, verzacht het irritaties en verbetert het de haarstructuur.

Voor mensen die kampen met haaruitval en een trage haargroei is het raadzaam klisolie aan te bevelen, verrijkt met ingrediënten die de microcirculatie stimuleren(een van de beste ingrediënten van dit type is chilipeper-extract). Dankzij dergelijke additieven worden de huidcellen beter van zuurstof voorzien en gevoed, en worden de werkzame stoffen van de olie beter opgenomen door de haarwortels en -bollen.

Arganolie – het exotische natuurlijke serum voor gezond, sterk haar

Arganolie is perfect voor vrouwen met zeer poreus en medium poreus haar. Deze exotische olie, die uit Marokko naar Europa is gekomen, is rijk aan vitamine E, onverzadigde vetzuren en antioxidanten.

Arganolie is een natuurlijk haarserum, het heeft een revitaliserende en voedende werking op het haar. Tegelijkertijd beschermt het tegen vochtverlies en tegen schadelijke externe factoren (b.v. zonnestraling). Het ondersteunt de reconstructie van beschadigd haar, voorkomt haarbreuk, geeft het haar een gezonde uitstraling, beschermt haarpunten tegen splijten. Bovendien versnelt het de haargroei en versterkt het de haarbollen. Daarom zijn oliebehandelingen, maskers en inwrijfmiddelen op basis van arganolie aan te bevelen aan mensen die kampen met verzwakt en overmatig uitvallend haar.

Zwarte komijnolie – een methode voor sterk, vitaal en glanzend haar

Zwarte komijnolie is een ware ontdekking bij de verzorging van verzwakt haar dat grondig gevoed moet worden. Het nigellazaad bevat veel onverzadigde vetzuren, die uiterst waardevol zijn voor de haarcellen, alsmede veel mineralen, aminozuren en vitaminen. Gebruikt in de vorm van maskers en hoofdhuidmassages, versterkt zwarte komijnolie de haarfollikels, remt kaalheid en zorgt voor een snellere haargroei. Het regenereert ook effectief vermoeid, dun, dof en breekbaar haar.

Onschatbare lijnzaadolie – voor haar dat onmiddellijk gereconstrueerd moet worden

Lijnzaadolie is een zeer gewaardeerd product, zowel in de cosmetica als in de natuurgeneeskunde. Het bevat grote hoeveelheden waardevolle omega 3-, omega 6- en omega 9-onverzadigde vetzuren, en, wat het belangrijkst is, in zeer gunstige verhoudingen voor het menselijk lichaam.

Op het haar aangebracht, is lijnolie zeer doeltreffend voor de regeneratie van het haar. Het versterkt de haarfollikels en de haarwortels, beschermt het haar tegen beschadiging en heeft een herstellende werking op het haar. Wat belangrijk is voor mannen die kampen met dunner wordend haar, is dat het ook helpt om het niveau van het hormoon DHT, dat verantwoordelijk is voor androgene alopecia, te verlagen.

Bekijk de multi-ingrediënten formule voor het versterken, vernieuwen en versnellen van de haargroei: Locerin

 Locerin

Category: schoonheid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin