1678381

Het bleken van tanden thuis is geen geïmproviseerde, maar een professionele manier van tanden bleken!

Waarom zien onze tanden er zo uit en niet anders en welke factoren beïnvloeden de kleur van de tanden?

witte glimlach

De natuurlijke kleur van de tanden voldoet vaak niet aan onze verwachtingen, omdat deze varieert van sneeuwwit, over klimop, tot grijstinten en zelfs geelbruin. Bovendien komt het voor dat individuele tanden van dezelfde persoon in de schaduw van elkaar verschillen.

De conditie en de kleur van ons gebit wordt grotendeels bepaald door genetische factoren, aangezien deze de kleur van het gebit, de dikte en de kleur van het tandglazuur, de mineralisatiegraad en de chemische samenstelling beïnvloeden. De leeftijd is niet zonder betekenis, omdat het glazuur in de loop der tijd afslijt en steeds dunner wordt en het donkere tandbeen eronder begint door te schijnen.

Onze voeding en stimulerende middelen zijn ook belangrijk voor de kleur van onze tanden. Koffie, thee, rode wijn en sappen, intense kruiden en kruiden kleuren de tanden sterk. Roken heeft natuurlijk een grote invloed op het gebit, zowel op de kleur als op de gezondheid. Daarom moeten tanden die thuis of bij de tandarts witten, gecombineerd worden met een verandering in levensstijl, alleen dan kunnen we effecten op lange termijn verwachten. Ongunstige veranderingen in de kleur van het gebit kunnen ook het gevolg zijn van algemene ziekten zoals hormonale stoornissen, alvleesklieraandoeningen, bloed en genetische ziekten, en tenslotte van veranderingen in het gebit zelf.

Welke methoden worden gebruikt om de tanden in de tandartspraktijk te bleken?

De meest gebruikte methode is een behandeling met een preparaat met een hoge concentratie waterstofperoxide en een speciale lamp voor verlichting. De eerste stap is het verwijderen van de afzettingen en het reinigen van de plaquette. Vervolgens wordt het tandvlees met een geschikt middel vastgezet en worden de tanden gewit. Het blijft ongeveer 15 minuten op het gebit zitten, gedurende welke tijd de straling wordt uitgevoerd. Indien nodig kan de behandeling 3 tot 4 keer herhaald worden. Na de procedure moet u een paar dagen een zogenaamd wit dieet volgen, d.w.z. vermijd kleurrijke, te koude en te warme voeding. De behandeling verhoogt de gevoeligheid van het glazuur.

Sterke overgevoeligheid van de tanden is een algemene contra-indicatie om dit soort behandelingen uit te voeren, evenals een slechte tandheelkundige conditie, jonge leeftijd, zwangerschap, allergie. Het is ook de moeite waard om te weten dat deze methode in sommige gevallen ondoeltreffend kan blijken, namelijk wanneer het glazuur extreem resistent blijkt te zijn tegen witten.

De tweede methode die in tandheelkundige ingrepen wordt gebruikt, is het gebruik van witmakende overlays. Op basis van de afdruk bereidt de tandarts individueel op maat gemaakte foliedoeken voor, die gedurende 2 tot 4 weken gedurende een half uur tot een uur per dag gedragen moeten worden, waarbij hij zelf het bleekmiddel op hen aanbrengt. Deze methode is minder riskant als het gaat om het veroorzaken van tandgevoeligheid, maar in beide gevallen kan het neveneffect zowel gevoeligheid als gingivitis zijn.

Lees ook over Happy Smile

Tanden bleken thuis. Welke middelen zijn er voor ons beschikbaar?

Als alternatief voor een bezoek aan de tandarts, zijn er verschillende algemeen beschikbare middelen om alleen te gebruiken. Dus hoe witter je je tanden thuis? Er zijn vele mogelijkheden – witmakende pasta’s en strips, gels, spoelen, containers met borstels, en in de laatste plaats kant-en-klare overtrekken, waardoor de witmakende behandeling thuis kan worden uitgevoerd, niet noodzakelijkerwijs op het kantoor van de tandarts.

Tandblanke tandpasta’s – de gemakkelijkste manier om de kleur te verbeteren

wittende tandpasta

De farmaceutische markt biedt een breed scala aan tandpasta’s voor het poetsen van tanden, die ook worden gebruikt om kleine verkleuringen te verwijderen. Gewoonlijk geeft zo’n pasta het effect van een of twee tinten opheldering.

Dit effect is mogelijk omdat de bleekpasta’s speciale enzymen, schuurmiddelen en microkorrels bevatten. Ze lossen op en verwijderen het verzamelde neerslag. Dit type pasta kan niet langer dan 2 maanden worden gebruikt en de RDA-slijtage-index mag niet groter zijn dan 200. Langer gebruik en een hogere RDA-waarde kan het glazuur beschadigen.

Het is aan te raden om een speciale tandenborstel met rubberen borstels te kopen om het oppervlak van uw tanden te poetsen en een mondwater om de ophoping van tandplak te blokkeren.

Tanden bleken met zuiveringszout

Dit is een manier zo oud als de wereld, vanwege de bekende verkleurende werking van soda. Maar in dit geval betekent de oude en gemeenschappelijke methode niet de beste oplossing. Hoewel soda een bestanddeel is van veel witmakende pasta’s en kan bijdragen aan het verhelderen van tanden, zorgt het direct schrobben met soda alleen al ervoor dat het glazuur afslijt. Dus het is het risico niet waard.

Tanden bleken door te schrobben met houtskool

actieve kool

Een poging om de tanden te bleken door de tanden te schrobben met actieve kool alleen of met een mengsel van actieve kool en kokosolie is op zijn minst omstreden. Het kan de tanden verhelderen, maar tegelijkertijd vernietigt het zeker het glazuur en veroorzaakt het tandglazuur en tanderosie. Dit is anders als actieve kool een bestanddeel is van bleekpoeder (hoewel we voorzorgsmaatregelen moeten nemen) of bleekpasta. Wat poeder betreft, is het de moeite waard om te kiezen voor een ecologisch product dat bestaat uit natuurlijke bestanddelen, organische actieve kool, klei en kruiden.

Actieve kool maakt ook deel uit van veel bleekpasta’s van zeer goede kwaliteit, zoals Whitify Carbon. Naast koolstofabsorberende verontreinigingen bevat het silica dat effectief sediment verwijdert, xylitol dat bacteriën en schimmels bestrijdt, en andere stoffen die bijdragen aan een efficiëntere pasta. Dankzij hen reinigt Whitify Carbon de tanden perfect van tandplak en verkleuringen, verheldert ze en remt de vorming van tandsteen, verfrist de adem en zorgt voor de gezondheid van de mondholte.

Kijk eens: Een ranglijst van zwarte tandpasta’s

Tand witmakende strips en gel

Een zeer populaire manier om de tanden thuis te bleken is het gebruik van elastische riemen gedrenkt in een whitening gel. De wijze van gebruik is zeer eenvoudig – de met gel gevulde strips worden twee keer per dag op de boven- en ondertanden gelijmd, maar niet over de gehele lengte van de tandboog, maar slechts van vier tot vier, omdat de strips relatief kort zijn. De duur van deze procedure is 20 tot 30 minuten. Na een paar dagen gebruik ziet u een zichtbare verbetering in de kleur van uw tanden.

Naast de strips is de witmakende gel ook in een andere vorm verkrijgbaar, bijvoorbeeld in een bakje met tandenborstel voor het schilderen van de tanden. Andere preparaten, zoals vernis of was, worden ook gebruikt om te schilderen, maar omdat ze de ruimte tussen de tanden niet volledig bereiken, lijken overlays een betere manier om te schilderen.

Wittende overlays – niet alleen in de tandartspraktijk

whitify

Bleken met behulp van overlays kan ook thuis worden uitgevoerd. In dit geval gebruiken we eindproducten, die meestal ook waterstofperoxide als werkzame stof bevatten. Na een grondige reiniging van de tanden wordt er een witmakende gel in de overlays aangebracht en gedurende een bepaalde tijd en met een bepaalde frequentie op de tanden geplaatst. Meestal is het mogelijk om de tanden binnen enkele weken 2 tot 4 ton lichter te maken.

Een noviteit op het gebied van witmakende technieken en producten is het innovatieve Whitify home whitening systeem. Dit apparaat combineert de effectiviteit van beproefde witmakers met moderne LED-technologie. Het is eenvoudig in gebruik en uiterst efficiënt. Bovendien kunt u uw eigen kleur egaliseren en uw tanden op dezelfde manier opfleuren als dure behandelingen in tandartspraktijken.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin