apple 1883934 640

Hoe afvallen na de vakantie, d.w.z. over het vaststellen van de effecten van de jaarlijkse geneugten

Hoe kun je na Kerstmis afvallen? Dit is een vraag die we ons vaak stellen als de tijd van het kerstvermaak voorbij is. De vraag is des te belangrijker omdat in onze traditie de feestdagen vooral een tijd van familiefeesten zijn en soms zelfs, dat moeten we toegeven, van eten. De vele bereide lekkernijen, de lange uren aan tafel en de aanmoediging tot eten door onze moeders en grootmoeders zijn zeker niet bevorderlijk voor de gematigdheid. Wat moet er gebeuren zodat we na een paar dagen loslaten niet permanent enkele kilo’s aankomen?

Worden we echt zwaarder op vakantie?

De kwestie lijkt vooral belangrijk te zijn voor mensen die een dieet volgen of gewoon op hun gewicht letten. Hoe verzoenen we de overvloed aan favoriete etenswaren met de noodzaak om calorieën te tellen? Weigeren om deel te nemen aan een familiebijeenkomst, ostentatief niets eten, of kun je afzien van het rekenen op de effectiviteit van een restrictief dieet na de vakantie? Nou, het moet worden benadrukt dat 2 of 3 dagen van feesten zijn waarschijnlijk niet schadelijk voor ons figuur, hoewel ze kunnen leiden tot een lichte gewichtstoename.

Waar het om gaat is dat veel mensen zich volledig en voor een langere tijd dan de feestdagen zelf verwennen, in het geval van Kerstmis tot het nieuwe jaar. Als we 2 weken lang toegeeflijk zijn, dan kunnen we zelfs een paar extra kilo’s verwachten.

Eerst en vooral moet je jezelf een realistisch doel stellen, want met Kerstmis zullen we waarschijnlijk niet afvallen, laten we aannemen dat we zullen proberen niet dik te worden. De essentie van het ding is niet om te weigeren een paar knoedels of een stuk peperkoek te eten, maar op een verstandige manier om te vieren, namelijk meer lichaamsbeweging en het opgeven van het voedsel dat we elke dag hebben.

Waarom hebben we dan aardappelen, brood, varkenskoteletten of ijs nodig? Laten we alleen eten wat bij het feestelijke ritueel hoort. En laten we vooral de kerstdagen niet verlengen!

Hoe kun je niet dik worden op vakantie? Basisprincipes

een potje noten verpakt in een maatje van een kleermaker

Menubewaking

Het beste zou zijn om zelf te kunnen controleren wat er op tafel ligt. Maar zelfs als je in een pension bent, kun je proberen om ervoor te zorgen dat er een aantal passende gerechten op het menu staan. Je moet je hulp aanbieden en iets lichter voorbereiden. Dit kunnen vetvrije gebakken gerechten zijn, zoals gebakken vis in het Grieks of lichte koek.

Het is ook de moeite waard om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk groenten op tafel komen, vooral rauwe. Zo kunnen we bijvoorbeeld gehakte komkommers, radijsjes, paprika’s, sla op een schotel serveren en kunnen we dips op basis van natuurlijke yoghurt serveren. Je hoeft de feesten echter niet met geweld te voeden met fit voedsel als ze niet gewend zijn, maar we kunnen het behandelen als het hoofdgerecht, en de typische kerstcakejes als toevoeging.

De snoepjes die we kopen, consumeren we niet, omdat ze veel ongezonde en vettige ingrediënten bevatten. Laten we ons redden van aardappelen, wit brood of andere dergelijke toevoegingen, vis of vlees en gietijzer zijn genoeg. Als we naar alcohol, wijn of bier reiken, zal dat zeker beter zijn dan krachtige dranken.

We zitten niet uitgehongerd aan tafel.

Het is een veelgemaakte fout – we verhongeren onszelf op kerstavond, en eten dan ’s avonds zonder een aanwijzing. Kerstavond moet wat het menu betreft lijken op elke andere dag, misschien eten we hooguit een lichte snack in plaats van een lunch, terwijl het ontbijt absoluut verplicht is. Een half uur voor het diner is het de moeite waard om een appel of wortel te eten, waardoor we niet aan tafel kunnen zitten met een wolvenhonger.

Hoe te eten

We hoeven absoluut niet elk gerecht te proberen, laten we alleen de gerechten eten die we het lekkerste vinden en onder geen beding het eten met geweld duwen. We leggen kleine porties op het bord, zonder onszelf aan een potentiële gelovige voor te stellen dat we zeker meer zullen eten, integendeel, na een maaltijd zou er een indruk moeten zijn van een lichte ontoereikendheid, die immers snel voorbij gaat.

Laten we de minst vette en calorierijke gerechten kiezen, en hoewel het niet gemakkelijk is, laten we leren om beleefd maar resoluut te weigeren. We eten langzaam en voorzichtig, bijten elke hap, op deze manier zullen we minder consumeren, en de hersenen krijgen sneller een verzadigingssignaal.

Natuurlijk vergeten we niet om water te drinken, of zelfs kruiden- of bittere groene thee, of zelfs zelfgemaakte gedroogde compote, zolang het maar niet te zoet is. Maar laten we niet alle koolzuurhoudende dranken vergeten vanwege hun zeer hoge suikergehalte.

We verhogen de fysieke activiteit

Zelfs zittend aan tafel kun je calorieën verbranden. Je moet gewoon meer praten dan je eet, en nog beter om veel te lachen, wat behalve het verbranden van calorieën de buikspieren perfect traint, om nog maar te zwijgen van het positieve effect op onze psyche.

Laten we proberen zo vaak mogelijk van de tafel op te staan om te helpen bij het serveren van voedsel of het opruimen na de maaltijd. En tenslotte, in plaats van voor de TV te zitten, gaan we een uurtje wandelen na het avondeten, en op de resterende dagen, laten we meer bewegen.

Als het al gebeurd is… Hoe kun je dan na Kerstmis afvallen?

gerold deeg, meel, eieren, keukengerei

Als we te veel van een freak zijn geweest, is de redding in geval van overeten mint of een infuus met lijnzaad. Ze ondersteunen het darmwerk en de spijsvertering, helpen om van winderigheid en buikpijn af te komen.

Het is nog erger als we de vakantie met nog een dag hebben verlengd en we de effecten van het feesten op het gewicht zien. Hoe snel ben je na kerstmis afgevallen? Helaas zal dit aanzienlijke offers vergen. Er zijn verschillende snelle behandelingen om in een paar dagen tijd 3 tot 5 kilo kwijt te zijn. Ze zijn gebaseerd op de consumptie van grote hoeveelheden vloeistoffen en kleine regelmatige maaltijden met aanzienlijk minder calorieën en een dagelijkse portie lichaamsbeweging.

  • De dag moet beginnen met vers geperst sinaasappel- of grapefruitsap. Het zal niet alleen helpen bij een betere stofwisseling, maar het zal ook kracht en energie toevoegen. Dan eten we een licht ontbijt, dat bestaat uit bijvoorbeeld een kopje koffie met melk of bittere thee, twee toasts van volkorenbrood met een beetje honing, magere yoghurt zonder suiker.
  • Voor het diner eten we een soep naar keuze: groentesoep met verse dille met zalmfilet en rijstnoedels, magere kippenborstbouillon met veel groenten, gegoten noedels uit het ei zelf (zonder bloem), groentesoep met peterselie en geroosterde pompoenpitten, linzensoep met toast.
  • Voor een middaghapje heb je alleen rauwe appel of gebakken en ontvette yoghurt nodig, en voor het diner rauwe groenten, in de vorm van gehakte wortelen, tomaten, paprika’s, komkommers of groentesalade. Het is belangrijk dat de maaltijden de door ons vastgestelde caloriedrempel niet overschrijden en tegelijkertijd evenwichtig genoeg zijn om het lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen – calcium, eiwit, vezels, koolhydraten, vitaminen.

Voor een snel afslankdieet moeten we een grote hoeveelheid vloeistoffen innemen, maar in geen geval bereiken we elke kant-en-klare drank, zelfs niet die lichte. We beperken ons tot niet-koolzuurhoudend of licht koolzuurhoudend mineraalwater, thee, bij voorkeur groen, kruidenthee.

Lees ook de review van een overgewicht bumper in de vorm van een vitale groene drank: Matcha Slim

Of misschien iets langzamer, maar met meer blijvende effecten?

snijgroenten voor vrouwen

Er zijn natuurlijk nog restrictievere behandelingen, allerlei monodiëten, gebaseerd op de consumptie van één soort voedsel, het Noorse dieet of het dieet van Kopenhagen, zeer laag in calorieën, aangezien het verondersteld wordt niet meer dan 1000 kcal per dag te verbruiken. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat al deze diëten niet onverschillig zijn voor de gezondheid en zeer vaak achteraf een jojo-effect hebben.

Zelfs als we na de vakantieperiode een paar pond hebben, in plaats van te profiteren van diëten die onze gezondheid kunnen schaden en alleen op korte termijn kunnen helpen, is het beter om onze eetgewoonten en levensstijl permanent te veranderen. De sleutel is natuurlijk om de calorische waarde van het menu te verminderen, maar niet noodzakelijkerwijs zo drastisch als bij de genoemde diëten. Laten we eens kijken hoeveel ons lichaam in ons geval nodig heeft (leeftijd, geslacht, soort werk, activiteitenniveau) en proberen deze limiet niet te overschrijden, eventueel een beetje te verlagen.

De regels van systematisch gewichtsverlies zijn duidelijk: kleinere en frequentere maaltijden, slow food, grote hoeveelheden vloeistoffen, het opgeven van fast food, het vermijden van vettige en gebakken gerechten en wit brood of pasta. Er is genoeg groente, kuilvoer en fruit voor deze plek. En alledaagse, systematische lichaamsbeweging. Het hoeft geen moorddadige training te zijn in de sportschool, alleen maar een snelle wandeling, aerobics, zwemmen, gymnastiek, fietsen.

Wat eet je om snel af te vallen?

Of we nu snel willen afvallen of op de lange termijn en permanent, de basis van de voeding moet groenten zijn, wat in overeenstemming is met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en haar nieuwste voedingspiramide.

  • Groenten en fruit zouden de helft van elke maaltijd moeten uitmaken. Vooral groenten zijn caloriearm, bevatten veel vitaminen en mineralen en vezels, wat de spijsvertering verbetert en, belangrijk, zorgt voor een gevoel van verzadiging. Bovendien hebben groenten, door de overvloed aan antioxidanten, anti-kanker eigenschappen. Als het gaat om fruit, is het beter om de consumptie van mensen met een hoog suikergehalte te beperken.
  • We geven wit brood volledig op en introduceren volkorenproducten zoals volkorenbrood, grahambrood, haverbrood, lijnzaadbrood, pompernikkel, vitaal brood, brood met granen (bijv. Schulstad Fitness Style), speltbrood, maar ook dikke grutten, volkorenpasta, bruine rijst.
  • Zuivelproducten zijn een essentieel onderdeel van het dieet, maar laten we ons richten op mensen met een verminderd vetgehalte, maar niet op gearomatiseerde yoghurts. Als we eiwitten moeten eten, laat het dan vis, eieren, mager vlees of peulvruchten zijn. Gebruik kruiden en specerijen omdat ze niet alleen goed smaken, maar ook de stofwisseling verbeteren.

Een goede hydratatie van het lichaam is van groot belang in het proces van gewichtsverlies. Vergeet niet dat water de stofwisseling versnelt, het lichaam reinigt en over het algemeen gewichtsverlies bevordert.

Natuurlijk is lichaamsbeweging absoluut noodzakelijk, die een permanent element van ons leven moet worden. We moeten echter het type beweging kiezen dat het beste bij ons past. Laten we ons bijvoorbeeld niet dwingen om te rennen of te oefenen in de sportschool als het ons niet bevalt. Het type oefening moet ons plezier geven, dan zullen we een dubbel voordeel krijgen, en de effecten zullen zeker beter zijn.

Controleer de ranglijst van de vermageringsdieetpillen en leer de beste vermageringsdieetpillen op de markt kennen, die u zullen helpen om snel terug te keren naar een slank figuur!

een slanke vrouw die hoelahop beoefent

Bronnen:

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin