Hoe de wimpers te versterken? Ontdek betrouwbare methodes!

wimpers

Lange en dikke wimpers benadrukken prachtig de uitdrukking van de ogen en zijn de ware versiering van ons gezicht. Geen wonder dat hun toestand en uiterlijk een punt van zorg zijn voor miljoenen vrouwen. Het probleem is dat ze, net als haar, speciale zorg en verzorging nodig hebben, en dat weten we meestal pas als ze beginnen uit te vallen. Het is de hoogste tijd om er elke dag voor te zorgen. Leer hoe je je wimpers kunt versterken met een paar eenvoudige, zelfgemaakte methoden.

Verzwakte wimpers – wat zijn de redenen hiervoor?

Natuurlijk donkere wimpers, lang en dik genoeg, verhogen de fysieke aantrekkelijkheid ongetwijfeld, maar hun belangrijkste doel is om de ogen te beschermen tegen externe gevaren, stof, kleine verontreinigingen en insecten. Om beide redenen is het de moeite waard om te zorgen voor een goede groei en goede conditie van de wimpers, vooral als je ze begint te verliezen. De oorzaken van wimperverzwakking en verlies van wimpers kunnen verschillend zijn, sommige zijn afhankelijk van ons, andere niet. De redenen waarvoor wij niet verantwoordelijk zijn, zijn onder andere ziekte, menopauze, allergie en milieuvervuiling.

We zijn echter zeker verantwoordelijk voor andere factoren die de kwaliteit van onze wimpers beïnvloeden, namelijk voeding en verzorging. De relatie lijkt ver weg, maar de voeding heeft een enorme invloed op de conditie van haar, nagels en wimpers. Als je een streng dieet volgt of te weinig groenten en fruit en andere voedzame producten eet die essentieel zijn voor een gezonde voeding, heb je problemen met je haar en wimpers.

Een goede verzorging is net zo belangrijk. Ongepaste cosmetica en make-up remover, onzorgvuldige prestaties of, wat nog erger is, het niet openhouden van je ogen ’s nachts is een bijna zeker effect in de vorm van broze en zwakke wimpers. Het is de moeite waard om te onthouden dat zelfs de beste cosmetica geen volledige bescherming garanderen, terwijl het vaak schilderen en wassen van de wimpers verzwakt, dus laten we proberen, ten minste af en toe, om de volledige make-up los te laten en uw wimpers een rustpauze te geven.

Lees ook: Dieet voor haar en wimpers

Hoe de wimpers te versterken?

wimpers

Ten eerste, laten we geen fundamentele fouten maken. Vallende wimpers zijn vaak het gevolg van onze nalatigheid, vooral op het gebied van het verwijderen van make-up. Elke keer als je naar bed gaat, moet je zorgvuldig maar voorzichtig mascara en schaduwen verwijderen voordat je naar bed gaat, met behulp van professionele producten die ze gemakkelijk wegspoelen. Het is een veelgemaakte fout om uw oogleden te hard af te vegen, waardoor uw wimpers breken en verkruimelen.

Ze hebben ook last van te vaak opmaken, vooral bij het gebruik van waterdichte mascara, die aan hun wimpers kleeft en het moeilijk maakt om de mascara te verwijderen. De houdbaarheid van elk cosmetisch product moet strikt in acht worden genomen en de inktborstel moet van tijd tot tijd met zeepwater worden gewassen. Een suède is schadelijk voor de wimpers, omdat het de zwakte en kwetsbaarheid van de wimpers veroorzaakt, en door sterk aan enkele haren te trekken elimineert het die met zwakkere bollen. Als u delicate en dunne wimpers heeft, verleng ze dan niet, want lijm en opleggers vernietigen gewoon de natuurlijke wimpers.

Om uw wimpers te versterken, moet u naar natuurlijke, reeds door onze overgrootmoeders gebruikte methoden voor thuisverzorging of de nieuwste prestaties op het gebied van cosmetica in de vorm van goede conditioners, vaak op basis van natuurlijke ingrediënten, streven.

Thuis methodes voor wimpers

natuurlijke oliën

Het reconstrueren en regenereren van de wimpers thuis zal effectief zijn als we ons bewapenen met geduld en geselecteerde conditioner die we regelmatig en voor een langere periode gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden van behandeling:

Ricinusolie voor wimpers

Het is perfect als tegengif tegen verzwakte en verdunde wimpers en wenkbrauwen. Sommige mensen gebruiken het ook op hun haar. Gebruik een schoon borsteltje, niet meer gebruikt voor mascara, smeer de wimpers ’s nachts zachtjes in en zorg ervoor dat de olie niet in je ogen komt. De behandeling moet minstens 3 weken duren. Ricinusolie kan ook worden vervangen door andere natuurlijke oliën, amandel-, kokos-, klis- en lijnolie voor de wimpers.

Olijfolie voor de wimpers

Dit product is, net als andere oliën, een geweldige manier om haar van welke aard dan ook te laten groeien. In ons geval versterkt en verdikt het de wimpers en maakt het ze bovendien donkerder. Het wordt op dezelfde manier toegepast als bij ricinusolie en wordt voorzichtig over de gehele lengte van de wimpers verspreid.

Vaseline voor wimpers

Het is bekend dat vaseline een gunstige invloed heeft op de huid. De voedende eigenschappen kunnen met succes worden gebruikt voor de regeneratie van de wimpers, hoe meer het veilig is om het aan te brengen, hoe minder gemakkelijk de wimpers op het oog terechtkomen dan de olie. Het smeren van de wimpers met vaseline moet minimaal een maand in beslag nemen.

Aloë vera voor wimpers

Net als vaseline trekt aloë vera-extract vocht aan en houdt het vocht vast, en omdat het aminozuren en eiwitten bevat, heeft het een versterkende werking op alle haartypes. Het beste is om een mengsel van ricinusolie met aloë vera-extract te bereiden en ’s avonds aan te brengen met een wimperborsteltje.

Groene thee voor wimpers

Groene thee is een rijke bron van antioxidanten, die in dit geval van invloed is op de bescherming van de wimpers tegen verbrijzeling en uitval. Groene thee extract kan worden toegepast op de wimpers tot twee keer per dag, en de effecten moeten zichtbaar zijn na een maand van gebruik.

Professionele wimper conditioners

oogschildering

Als u liever professionele cosmetica gebruikt in plaats van zelfgemaakte methoden, kunt u het beste een geconcentreerd serum kiezen dat de haargroei stimuleert. Dit soort producten bevatten gewoonlijk actieve derivaten van onverzadigde carbonzuren, die door onderzoek zijn bevestigd en een gunstig effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van de wimpers. Naast het stimuleren van de groei, bieden voedingsstoffen bescherming tegen besmetting, behoud van een adequaat niveau van hydratatie en voeding.

Een van de meest gewaardeerde producten van deze soort is EleverLash. Dankzij de unieke formule en de aanwezigheid van bewezen werkzame stoffen bereikt het haarzakjes en haarfollikels en stimuleert het dynamisch de groei van de wimpers. Het serum is zo effectief dat de effecten vergelijkbaar zijn met die van een verlenging en verdikking van de wimpers, en het is volledig niet-invasief en vrij van bijwerkingen.

Lees ook: Review van EleverLash

Ongeacht of we thuis of cosmetica gebruiken, moeten we niet vergeten om een bepaald product altijd toe te passen op grondig gereinigde wimpers, want alleen dan kan het tot in de diepte doordringen.

De behandeling met een professioneel serum kan worden ondersteund met huismiddeltjes zoals groene thee, maar het is belangrijk om deze twee niet tegelijkertijd te mengen. Als het serum ’s avonds wordt aangebracht, moet het groene thee-extract ’s morgens worden aangebracht. Je moet je wimpers net zo zorgvuldig verzorgen als je haar, of misschien nog wel meer vanwege hun delicate structuur.

Kijk ook eens: Wimperveredelingsmiddel rangschikking

Category: schoonheid

12 comments

 1. Oh, ik wist niet eens dat er zoveel zelfgemaakte en zo eenvoudige en goedkope manieren waren – vaseline, ricinusolie, aloë……. Ik weet zeker dat ik het zal proberen, want er is al een tijdje iets ergs aan de hand met mijn wimpers. Ze zijn zeldzaam en dun en veel vaker dan ooit vliegen ze uit. Het is zeker het effect van verlenging in een schoonheidsspecialiste. Helaas denk ik niet dat de procedures volledig professioneel waren. Ik zou nu niet voor China beslissen.

 2. Ik heb een soortgelijke situatie. Mijn wimpers zijn zwak en vallen uit. Ik heb nog nooit te weelderige wimpers gehad, maar wat er nu gebeurt is een tragedie. Ik moet beginnen met werken want binnenkort zullen de kale oogleden blijven 🙁 en dit alles is het resultaat van het plakken van kunstwimpers 🙁 U raadt een goede conditioner aan?

 3. Eleverlash is de laatste tijd erg populair bij mij op het werk, de meisjes zijn tevreden. Ik denk dat ik ook in de verleiding zal komen. Vroeger probeerde ik de goedkopere in de drogisterij voor 20 PLN, maar gemiddeld gaven ze iets.

 4. Panda79 Er zijn veel goede voedingsstoffen op de markt, bijvoorbeeld miralash, nanolash, lange 4 wimpers en nieuwe eleverlash. Maar weet dat conditioner niet alles is, je moet ook actie ondernemen door middel van een goed dieet. Vergeet ook niet dat het goed is om de wimpers te ontlasten – gebruik tijdens de periode van intensieve regeneratie geen mascara, schaduwen, irritante make-up remover en gezichtsreinigingsmiddelen, enz.

 5. Precies Agga9 conditioner alleen is niet genoeg. De wimpers moeten van binnenuit worden gevoed door een aangepast versterkend dieet. Ik beveel wimpers aan uit eigen ervaring (en trouwens, haar 😉 ): veel groene groenten, zonnebloem- en andere zaden, producten met silicium (paardenstaart, brandnetel, wat mineraalwater), lijnolie (trouwens, lijnolie kan ook gebruikt worden voor het smeren van de wimpers, koelen van de wimpers 🙂 )

 6. Het verlijmen van kunstwimpers vernietigt niet alleen de wimpers, maar ook het schilderen. Voordat ik de waterdichte mascara elke dag begon aan te trekken, had ik dikkere wimpers en nu worden ze steeds zwakker en zwakker. Ik veranderde mijn mascara naar milder, ik gebruik afwisselend conditioners met thuisgebruik en de eerste effecten moet ik zeggen dat er al 🙂 ook meisjes, wimpers kunnen worden geregenereerd, maar je moet beginnen met het verzorgen van hen sterk te verzorgen

 7. Gelukkig merkte ik geen enkele verdunning van de wimpers op. Ik zeg gelukkig, want als ik lees wat er met sommige meisjes met natuurlijke wimpers na de behandeling is gebeurd, is dat een verschrikking. Ik heb echter afgezien van verdere uitbreidingen, die vaak moeten worden aangevuld en over het algemeen is het te duur. Hij zal zijn eigengemaakte methodes uitproberen. Ze zeggen dat de olie en ricinusolie B. goed zijn. Hoorde ze er een van hen of gebruikte ze kokosolie op haar wimpers?

 8. @Gamma Ik gebruikte kokosolie op de verzwakte na het indikken van de wimpers. Ik moet zeggen, het werkt, maar het is vrij langzaam. Dus na een maand begon ik te merken dat de wimpers iets meer zijn en dat ze dikker van structuur zijn.

 9. Een maand is een standaard. Regeneratie is geen proces dat twee dagen duurt. Het zal enige tijd duren voordat er iets beweegt. Wimpers en bollen moeten goed doordrenkt zijn met ingrediënten 😉

 10. Soms maak ik groene thee mascara wikkels om de wimpers te versterken. Maar over het algemeen geef ik de voorkeur aan kant-en-klare voedingsstoffen. Ze zijn sneller.

 11. Mijn favoriete methodes zijn kokosolie, amandelolie, extra vierge olijfolie. Wimpers zijn mooier, dikker, hebben een sterkere kleur, zien er gezonder uit.

 12. Ik heb een aloë vera pot in mijn kamer. Ik las over aloë vera als een manier om mijn wimpers te versterken en uit nieuwsgierigheid begon ik het elke dag te gebruiken. In totaal verwachtte ik geen effecten, maar er zijn 🙂 na ongeveer 3 weken van dergelijke smering zijn de wimpers dikker, glanzender en mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr