Hoe gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging – tips voor het moeiteloos laten vallen van een paar kilo’s

vrouwengezicht, salade

Veel mensen willen graag een afgerond lichaam veranderen in een modelfiguur zonder dat er regelmatig beweging nodig is. Het goede nieuws voor luiheid is dat u een paar extra kilo’s kunt verminderen met een dieet en een paar cosmetische veranderingen in uw levensstijl. Maar het proces van afslanken kan dan wel wat langzamer verlopen dan wanneer we beslissen over een of andere vorm van activiteit. Hoe gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging? De volgende tips helpen u om dit doel te bereiken. Welkom!

Hoe snel gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging?

Het is het beste in een snel tempo en zonder al te veel moeite – zo’n stijl van gewichtsverlies blijft voor velen van ons een droom. Het is echter onmogelijk om in een korte tijd (en met behoud van blijvende effecten) van overmatige kilo’s af te komen zonder fysieke activiteit en een tegelijkertijd toegepast dieet. Als we slechts één van deze twee manieren van gewichtsverlies kiezen, zullen we ook gewicht verliezen, maar een beetje langzamer.

Toegegeven, er zijn radicale manieren om snel gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging, voornamelijk in de vorm van zeer strenge diëten, maar ze hebben effecten op korte termijn (na het einde van het dieet is er een jojo-effect), en wat nog erger is, ze dragen het risico van negatieve bijwerkingen, dus het is niet de moeite waard om ze in aanmerking te nemen. Hoe gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging? Breng onze tips in de praktijk en u zult van tijd tot tijd uw gewicht zien dalen!

Wedden op veranderingen in de manier waarop je eet!

lunch

Voordat we naar voedingsadviezen gaan, waarmee u relatief snel gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging, laten we ons richten op de manier van eten, want in mensen die worstelen met obesitas, het is meestal abnormaal en helaas de accumulatie van extra kilo’s, en moet de andere kant op.

Bekijk uw eetsnelheid. Heeft u vaak te maken met ernstige honger of een ongebreidelde eetlust met als gevolg een snelle opname van de inhoud van het eten? Als dat zo is, moet u proberen deze gewoonte te veranderen. Eet langzaam en rustig, neem elke keer kleine porties in de mond en kauw elke hap grondig. Deze manier van eten maakt de spijsverteringsprocessen sneller en efficiënter, wat uw lichaam ten goede komt.

Bovendien bereikt informatie over verzadiging de hersenen pas enkele minuten na het begin van het eten. Als u snel eet, verbruikt u honderden calorieën en voelt u zich nog steeds niet vol. Door langzaam te eten, bespaart u veel calorieën en komt het gevoel vol te zijn op het juiste moment.

Andere nuttige tips over hoe te eten:

 • eet op kleinere borden – u brengt automatisch kleinere porties op uzelf aan;
 • geef extra’s op (als je iets speciaals proeft, eet dan alleen een extra portie als onderdeel van een van je volgende maaltijden);
 • eet de laatste maaltijd ongeveer 2-3 uur voor het slapen gaan;
 • eet 5 maaltijden per dag, ongeveer 3 uur van elkaar verwijderd;
 • eet elke dag een uitgebreid ontbijt, niet later dan een uur na het wakker worden;
 • Drink een glas water voor de maaltijd (zorgt ervoor dat de maag gedeeltelijk volloopt, zodat u minder gaat eten tijdens de maaltijd).

Lees ook: afslankdieet – menu en regels

Verlaag de calorische waarde van uw dagmenu!

Een dieet om gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging moet een lager caloriegehalte hebben. Als we beginnen om het lichaam te voorzien van minder calorieën dan het nodig heeft voor het normaal functioneren, zal het beginnen om energie te putten uit de opgebouwde reserves in de vorm van vetweefsel. Op deze manier beginnen we met het proces van gewichtsvermindering.

Vergeet echter niet om niet te profiteren van te radicale diëten, waarbij zeer grote caloriebesnoeiingen worden toegepast. Op de lange termijn brengen ze meer kwaad dan goed. Na een plotseling gewichtsverlies wordt het meestal gevolgd door een terugkeer naar het oude gewicht. Het is ook de moeite waard om te weten dat langdurig gebruik van een streng dieet kan leiden tot chronische eetstoornissen en vernietiging van het lichaam.

Om gewicht te verliezen zonder lichaamsbeweging is het voldoende om de hoeveelheid verbruikte calorieën per dag te verminderen met 400-600 in verhouding tot de dagelijkse vraag. Voor vrouwen die geen zware lichamelijke arbeid verrichten, is de dagelijkse calorische behoefte gemiddeld 2000 kcal. Door een dieet van 1500 kcal of 1400 kcal te introduceren zijn we op de beste manier om het cijfer af te slanken.

Verminder koolhydraten!

calorische waarde van de sandwich

Overtollig koolhydraat is de belangrijkste factor die verantwoordelijk is voor de groei van het vetweefsel. Daarom is het de moeite waard om in de eerste plaats te zorgen voor hun reductie in het menu. Echter, niet elimineren koolhydraten tot nul, sommige van hen zijn nodig, omdat ze een directe bron van energie voor het lichaam en zorgen voor een goede hersenfunctie. Probeer gewoon de suikeroverschotten af te snijden en de meest ongezonde en verraderlijke te elimineren.

Gooi daarom weg van de menukaart witte suiker, snoep, wit brood, witte bloemproducten, instant gerechten, fastfood, coca-cola en andere zoete dranken, alcoholen. Voer volkorenbrood, grove grutten, bruine rijst, volkoren pasta in het menu in. Maar wees voorzichtig met de hoeveelheden – 2 sneetjes volkorenbrood of ongeveer 100 g gekookt grutten voor 1 maaltijd is genoeg. Verminder de hoeveelheid fruit tot 1 portie per dag (ze bevatten veel eenvoudige suikers), maar eet grote hoeveelheden groenten. Als het gaat om het verzoeten van voedsel, koffie en thee, gebruik xylitol of stevia.

Controleer: Piperine voor afslanken

Magere proteineproducten met uw bondgenoten!

Producten met een hoog eiwit- en vetgehalte, zoals kwark, yoghurt, kefirs, karnemelk, eieren, melk, mager vlees en magere vis, zijn uw bondgenoten in de strijd tegen overgewicht. Eiwit heeft een perfecte invloed op de stofwisseling. Om ze te verteren, moet het lichaam veel moeite doen, en dit resulteert in het verbranden van meer calorieën. Daarnaast is het eiwit goed verzadigd, waardoor je de honger voor langere tijd vergeet.

Wees voorzichtig met vetten!

Producten met een hoog vetgehalte zijn de tweede groep levensmiddelen die na koolhydraten in aanmerking moet worden genomen. Bijzonder gevaarlijk voor de figuur is de combinatie van grote hoeveelheden vetten en enkelvoudige koolhydraten, die helaas vaak op onze tafels heerst (bijvoorbeeld: aardappelen of noedels gemaakt van wit meel, vlees in vettige saus, en als toevoeging van salade met mayonaise). Hamburgers, kebabs, pizza’s en andere fastfoodproducten zijn ook een overvloedige samensmelting van vetten en koolhydraten, vandaar dat dergelijke gerechten zo vetgemest zijn.

Dus, geef je al je vetten op? Nee, bepaalde hoeveelheden zijn noodzakelijk voor de goede werking van het lichaam. Het is echter voldoende om ze te beperken en te komen tot deze gezonde vetsoorten, aanwezig in bijvoorbeeld noten, granen, vis, olijfolie en plantaardige oliën van goede kwaliteit.

Hoe kun je gewicht verliezen zonder lichaamsbeweging – wat kun je nog meer voor jezelf doen?

De invoering van een caloriearm dieet en veranderingen in de manier van eten zullen ongetwijfeld bijdragen aan het proces van gewichtsvermindering. In veel gevallen veroorzaakt het dieet zelf echter te langzaam (in vergelijking met de verwachte) gewichtsverlies en veranderingen in het uiterlijk van de figuur.

U kunt de effecten van gewichtsverlies aanzienlijk verhogen door verschillende soorten plantaardige ingrediënten en voedingssupplementen te gebruiken om de stofwisseling te stimuleren, de vetreductie te versnellen en de eetlust te onderdrukken (bijv. Probiosin Plus). Dergelijke hulpmiddelen voor gewichtsverlies, gecombineerd met een rationeel menu, kunnen uitstekende resultaten opleveren op het gebied van overgewichtreductie.

Welke pillen voor vermageringsdieet te kiezen? Zie onze ranking!

Category: afslanken

6 comments

 1. Afvallen zonder beweging? Ik kan me geen afslankende behandeling zonder enige activiteit voorstellen. Het gaat er niet alleen om sneller en gemakkelijker gewicht te verliezen, maar het algemene gevoel van welzijn is 100 keer beter. Als iemand klaagt over de daling van de stemming en energie, dan raad ik zo’n avondje joggen aan. En het slankt af en herstelt het optimisme en voegt kracht toe.

 2. Marthaa ik heb geen tijd voor regelmatige oefeningen. Als ik elke avond een vrij uur had, zou ik ook rennen, maar het is moeilijk om een kwartier te vinden. Ik moet me dus richten op dieet. Voorlopig althans.

 3. En ik heb er veel vrije tijd, maar de kwaliteit is moeilijk te mobiliseren voor activiteit. Na een paar mislukte pogingen, toen ik verschillende vormen van training probeerde en elke keer dat ik tot de conclusie kwam dat het niet voor mij was, besloot ik mijn acties te richten op de ontwikkeling en implementatie van een dieet. Ik denk dat met 1400 kcal per dag zal worden ok. Zal ik gewicht verliezen en in welk tempo, zullen we zien. De belangrijkste zijn kleine stappen vooruit…….. Ik heb geen haast, ik kan even wachten op de effecten.

 4. Een verandering in de voeding kan verrassend goede resultaten opleveren. Er is echter behoefte aan consistentie in de actie. De veranderingen moeten ook veelomvattend zijn en niet selectief (bijvoorbeeld: eet de pizza niet, maar voor een koffiekop kan ik het me veroorloven 😉 ). Dieet is immers de basis voor gewichtsverlies, dus we moeten altijd beginnen met elke poging tot gewichtsverlies.

 5. Tegelijkertijd is de hele puinhoop die ze in de winkels verkopen niet verwonderlijk dat obesitas een plaag aan het worden is. Suiker en ongezonde vetten (en extra calorieën!) worden letterlijk overal aangeraakt.

 6. Ik ben erin geslaagd om gewicht te verliezen zonder enige oefening al 5 kg. Dit alles door middel van bezuinigingen in het menu. Daarnaast ondersteun ik mezelf met supplementen om af te slanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr