people 2562406 1920

Hoe je je haar op te frissen zonder het te wassen – bekijk de beste manieren om het haar op te frissen!

Vet haar ziet er lelijk uit en ruïneert onze algehele look. Maar wat als we geen tijd hebben om onze hoofden te wassen en meteen een fris, mooi kapsel nodig hebben? Met behulp van instant methoden voor vet haar, waardoor we onze gebreken een paar uur lang verbergen. Leer hoe je snel je haar op te frissen zonder het te wassen!

Hoe je je haar op te frissen zonder het te wassen – een beproefde manier voor onze grootmoeders om het haar op te frissen

aardappelmeelDe gemakkelijkste manier om je haar op te frissen zonder het te hoeven wassen is door gewoon aardappelmeel te gebruiken, dat iedereen in de keuken vindt. Deze methode is al gebruikt door onze grootmoeders en overgrootmoeders. Zoals u weet, is de aardappel rijk aan zetmeel, dat zeer goed vet absorbeert.

Door aardappelmeel (of zetmeel) op je haar aan te brengen en het zachtjes in je hoofdhuid te wrijven, voorkom je overtollig talg en het effect van lelijk, vettig haar. Vergeet echter niet om de bloem enkele minuten na het aanbrengen uit het haar te kammen, anders vermijden we geen witte vlekken op het hoofd.

Andere “losse” manieren om vettig haar te krijgen zonder wassen

Op dezelfde manier als aardappelmeel heeft korenmeel, dat ook rijk is aan talgabsorberend zetmeel, een effect op vet haar. Om uw kapsel op te frissen, kunnen we ook gebruik maken van kinderpoeder, dat, dankzij de aanwezigheid van talkpoeder, ons zal helpen om het overtollige vet uit het haar en de hoofdhuid te verwijderen. Een ander product dat kan worden gebruikt om uw haar snel te reinigen, talg te verwijderen en bovendien uw haar op te tillen en het er beter uit te laten zien is cosmetische klei.

Behandel klei, maïsmeel en baby backfill op dezelfde manier als bij aardappelmeel – breng een kleine hoeveelheid van het product aan op de hoofdhuid en het haar in de hoofdhuid, wrijf het in, laat het 3-4 minuten intrekken en kam het vervolgens grondig uit.

Hoe verberg je vettig haar – een speciaal kapsel, of misschien een hoofddeksel?

kapselEen snelle manier om vettig haar te krijgen zonder het te wassen? Bedek ze! We kunnen het doen met een sjaal of een sjaal, een hoofdband, een hoed of een baseballpet. Ook grote decoratieve kammen en dikke linten zijn voldoende.

De omstandigheden kunnen echter niet altijd bevorderlijk zijn voor het aantrekken van een hoofddeksel of een opvallende haarversiering. Dan kunnen we “proberen uit te vinden” hoe we ons haar graag stylen.

Het licht terugspoelen van je haar of het aantrekken van dikke rollers en ze vervolgens besproeien met haarlak en omhoog of vastbinden zal ervoor zorgen dat het haar bij de haarwortels opstijgt, het teveel aan talg zal worden gemaskeerd, het kapsel zal in volume toenemen en er frisser uitzien. Het vlechten van vettig haar of het veranderen van de positie van de scheiding kan ook helpen om vettig haar gedeeltelijk te verbergen.

Aangekochte “redder” – droogshampoo

Sinds enige tijd zijn de zogenaamde droge shampoos erg populair, waardoor we snel en effectief vettig haar kunnen opfrissen zonder het haar te wassen. Droge shampoos zijn verkrijgbaar in de vorm van een spray of poeder. Afhankelijk van het type en de kleur van het haar kunnen wij voor u de juiste variant kiezen (bijv. droogshampoo voor licht haar, droogshampoo voor het optillen van het haar, etc.).

Het is echter de moeite waard om te weten dat niet iedereen droge shampoos prijst. Bij een gevoelige hoofdhuid kan zo’n cosmetisch product een allergische reactie veroorzaken, bijvoorbeeld huiduitslag, jeuk, roos. Als ons haar zwak, dun en broos is, kan een droogshampoo het haar erger en gevoeliger voor uitval maken.

Een alternatief voor het kopen van droge shampoos is een thuisdroge shampoo, die we zullen doen zonder het gebruik van chemische stoffen die ons haar nadelig beïnvloeden. Hoe maak je thuis droogshampoo? Giet een beetje aardappel-, mais- of rijstmeel in een talkpoeder, zoutvaatje of ander vat met een gaatjeskapje. Voeg wat cacao of kaneel toe (als je donkerder haar hebt) of 3-4 druppels citroenolie (als je lichter haar hebt). Meng de ingrediënten en de thuisdroge shampoo klaar voor gebruik.

Lees het ook: Jelly Bear Hair: meningen, samenstelling, actie, actie, prijs. Wat zijn de effecten van deze ongewone haarvitaminen?

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin