Immuniteitstransitie – wat moeten we weten?

siroop

De voordelen van leverolie als remedie tegen het gebrek aan weerstand zijn sinds vandaag niet meer bekend. De oudere generatie herinnert zich waarschijnlijk de onaangename smaak en geur, aangezien deze visolie een van de meest gebruikte huishoudelijke manieren was om een verzwakt lichaam te versterken. Vandaag de dag hebben kinderen de beschikking over deze unieke specificiteit in verschillende vormen, gemakkelijker te slikken, met toevoeging van smaken en geuren, in aantrekkelijke vormen en verpakkingen. Is de trance echt een wondermiddel voor verminderde immuniteit?

Waar komt de populariteit van de leverolie vandaan?

Leverolie is een vloeibaar, goed geassimileerd vet dat wordt verkregen uit de lever van vis van de kabeljauwfamilie, met name van Atlantische kabeljauw. Het komt uit Noorwegen, waar het al eeuwenlang wordt geproduceerd, in eerste instantie voor gebruik als smeermiddel. De gezondheidswaarden van de visolie werden pas rond de eeuwwisseling van de 17e en 18e eeuw opgemerkt. Het lijdt geen twijfel dat deze visolie een van de meest effectieve middelen is om de weerstand te verminderen en een positief effect te hebben op de gezondheid in het algemeen. Vandaar het brede profylactische gebruik van de trance – deze werd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw vaak aan kinderen op scholen gegeven.

Studies die sindsdien zijn uitgevoerd, hebben de gezondheidsvoordelen van leverolie, die het resultaat zijn van het unieke gehalte ervan, bevestigd. Dit zijn voornamelijk onverzadigde omega3-vetzuren – EPA en DHA, evenals vitaminen A en D. Sinds enkele jaren, op de golf van toenemende belangstelling voor natuurlijke specifieke kenmerken die de verbetering van de gezondheid beïnvloeden, heeft blubber een echte renaissance ervaren als een middel om de immuniteit en conditie van het hele lichaam te versterken.

Welke stoffen zitten er in leverolie?

Tran, vit D3

Kwalitatief goede leverolie is vooral een rijke bron van waardevolle actieve stoffen, waaronder EPA en DHA meervoudig onverzadigde vetzuren uit de Omega3-groep, vitaminen A, D en E, broom en jodium. Dankzij deze componenten heeft visolie niet alleen een gunstige invloed op het immuunsysteem en daarmee op de versterking van het verzwakte organisme, maar ook op een aantal andere vitale functies.

Omega3 vetzuren ondersteunen de hersenen en het zenuwstelsel door het verbeteren van de doorstroming van zenuwimpulsen, het verbeteren van de kwaliteit van de mentale functies – het vermogen om zich te concentreren, te leren en te onthouden. Ze ondersteunen het hart- en vaatstelsel door het cholesterolgehalte te reguleren en het risico op hart- en vaatziekten te voorkomen. Samen met vitamine A voorkomen ze oogziekten zoals maculadegeneratie.

Anderzijds heeft leverolie, dankzij de aanwezigheid van vitamine D, een positieve invloed op de ontwikkeling van het skeletsysteem en draagt het bij aan de versterking van de botten. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat vitamine D in een paar producten aanwezig is en dat we heel vaak te maken krijgen met tekorten, wat kan leiden tot ernstige ziekten.

In visolie vinden we ook andere stoffen, zoals alkylglycerolen, die een goede bloedstolling en beenmerg conditie beïnvloeden, evenals squaleen, dat het immuunsysteem ondersteunt en de genezing van de huid versnelt.

Zie ook: Vitaminen voor weerstand

Is elke visolie leverolie?

Hoewel deze term algemeen wordt gebruikt voor alle soorten visvet, moet worden opgemerkt dat de echte originele visolie alleen het product is van de kabeljauwfamilie. Natuurlijk hebben ook andere oliën van visoorsprong veel waardevolle werkzame stoffen, maar de samenstelling van de specifieke kenmerken is iets anders.

Zo is authentieke levertraan rijk aan Omega3 en vitamine A en D-zuren, waardoor het veelzijdiger is. Anderzijds zal haaienleverolie, door een lager gehalte aan deze zuren en een hoger gehalte aan alkylglycerol en squaleen, een goede manier zijn om in de eerste plaats voor een slechte weerstand te zorgen. Er zijn ook andere visoliën op de markt verkrijgbaar, voornamelijk als leverancier van onverzadigde zuren en een soort substituten voor kabeljauwleverolie in de vorm van algen- of lijnolie.

Waarop moet men letten bij de keuze van leverolie?

olie

Naast het specificeren van het doel waarvoor we een specifiek product kopen, is de kwaliteit van het product natuurlijk het belangrijkst. Meestal betekent een lagere prijs ook een lagere kwaliteit. Dit is des te belangrijker omdat het, met het oog op de bijna universele vervuiling van het milieu, uiterst belangrijk is om vis te vangen die de nodige grondstoffen levert. Daarom geven sommige mensen de voorkeur aan plantaardige oliën boven visolie, uit angst voor hun plaats van herkomst. Laten we in ieder geval aandacht besteden aan de etiketten en informatie over de samenstelling van het supplement.

We reiken meestal naar blubber wanneer we last hebben van immunodeficiëntie. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat, net als bij andere supplementen, de door de fabrikant opgegeven doses niet mogen worden overschreden. Leverolie bevat nuttige stoffen in specifieke hoeveelheden, maar die zich in het lichaam ophopen in geval van overmaat en negatieve effecten kunnen hebben.

We moeten ook olie in capsules vermijden – in de regel bevat het minder Omega3-zuren, die onder invloed van licht worden afgebroken. Leverolie mag niet het hele jaar door worden gebruikt, maar alleen tijdens periodes van verhoogde vraag naar vitamine D en de noodzaak om het lichaam te versterken. Visolie is om voor de hand liggende redenen niet aan te bevelen voor mensen die allergisch zijn voor dit voedsel.

De redactie beveelt het aan:

Geneesmiddelen voor thuis bij verkoudheid
Geneesmiddelen voor weerstand

Category: gezondheid

7 comments

  1. Ik herinner me de visolie uit mijn jeugd en de zeer onvriendelijke smaakimpressies die ermee gepaard gingen. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen van mijn leeftijd onaangename herinneringen aan het drinken van leverolie hehe. Maar niets ontkent dat hij in staat was om immuniteit op een solide basis op te bouwen. Vandaag de dag, helaas, is het in het tijdperk van vervuild milieu en vuilniskorrels, moeilijk om een hoge weerstand te bereiken. Ik denk dat je je moet verontschuldigen met de leverolie. Ehhhhhhh…….

  2. Vandaag de dag zijn er helaas zeer tegenstrijdige meningen die nergens op wijzen. Sommigen prijzen het, anderen zeggen dat het meer kwaad doet dan dat het helpt. Het is niet langer bekend wat te kopen, en wat niet.

  3. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over deze meningen, er zijn veel tegenstrijdige meningen over veel zaken. Als u aarzelt om te kopen of niet te kopen, gebruik dan ofwel een ander weerstandsmiddel (het is van het verzamelen ervan) of vertrouw gewoon op een product van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven en een vertrouwde visstek.

  4. Ik en mijn man nemen leverolie in capsules. We hebben beide afkeer sinds onze kindertijd. Misschien een slechtere oplossing dan het drinken van leverolie, maar ik moet zeggen dat de capsules ook hun werk doen. We zijn niet ziek en voelen ons beter.

  5. Met de schadelijkheid van de leverolie, die onlangs is genoemd, is het een beetje demonisering. Ik heb een van de goedkopere gedronken en het werkte daar. De hele herfst en winter was ik niet ziek, wat me nog nooit eerder is overkomen.

  6. De leverolie is ok, maar zoals bij alles moet je er gematigd mee omgaan. Drink niet voortdurend of in te hoge doses. Daarnaast is het ook noodzakelijk om het lichaam te voorzien van andere ingrediënten die weerstand opbouwen en die niet in de romp aanwezig zijn.

  7. Als je veel vis eet, heb je geen visolie nodig. Anders is het de moeite waard om jezelf van tijd tot tijd te helpen. En dit nieuws over de schadelijkheid van de visolie zou ik ondanks mijn oren loslaten. Let gewoon op de fabrikant en de informatie op het etiket en weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr