Geneesmiddelen voor thuis bij verkoudheid – we behandelen onszelf met de hulp van de natuur!

thee met citroen

Er is waarschijnlijk niemand die niet minstens één keer een kortstondige infectie van de bovenste luchtwegen zou ervaren die zich manifesteert door een verkoudheid, hoest, keelpijn of hoofdpijn, of een licht verhoogde temperatuur. In de overgrote meerderheid van de gevallen kunnen we zelf een verkoudheid aan, met behulp van de bekende huishoudmethoden die al lang bekend zijn.

Populaire zelfgemaakte manieren om verkoudheid op te vangen – algemene richtlijnen

Bovenal moeten we in staat zijn om onderscheid te maken tussen een onschadelijke infectie en griep, waarvoor medische raadpleging nodig is. In tegenstelling tot griep manifesteert een gewone verkoudheid zich langzaam en heeft geen plotselinge loop. Het gaat niet gepaard met hoge koorts of pijn in spieren en gewrichten, maar het gaat bijna altijd gepaard met rinitis. Het gaat ook meestal gepaard met veranderingen in het weer en bevriezing.

Het basisprincipe bij verkoudheid is om het lichaam warm te houden, veel vloeistoffen in te nemen, een goed uitgebalanceerd dieet te eten (met meer citroen, honing, knoflook, verse groenten en fruit) en symptomen als verkoudheid en hoesten te verlichten.

U kunt bereiken voor grootmoeder’s methode in de vorm van een goede, essentiële bouillon, warme thee met gember, uiensiroop, en tenslotte een zeer warm, boven lichaamstemperatuur, bad. En als je een aromatische olie zoals eucalyptusolie aan een warm bad toevoegt, kun je ook de verstopte neus deblokkeren. Tot slot kun je jezelf 2-3 keer per dag smeren met een verwarmende zalf met stoffen als menthol, kamfer, tijm en eucalyptus. Frambozensap wordt ook vaak gebruikt als kou omdat het perfect opwarmt.

Manieren om bepaalde symptomen van een verkoudheid te verlichten

kruidenthee

Koude-inhalatie is een effectieve methode om veel van de symptomen te bestrijden. Ze veroorzaken dilatatie van de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de door ontstekingen aangetaste slijmvliezen toeneemt. Voor het inademen kan een van de essentiële oliën worden gebruikt – eucalyptus, tijm, den, munt, terpentine, of kruiden zoals kamille, lavendel, zuivering, rozemarijn, salie. Het gebruik van Amol voor verkoudheid geeft ook goede resultaten. Inhalatie van de infusie of oplossing met Amole gedurende enkele minuten desinfecteert de luchtwegen, maakt de neus helder, verdunt de secretie en verlicht de symptomen van hoest en rinitis.

Als het aankomt op hoesten, probeer dan zelfgemaakte siropen. Voor een natte hoest is bijvoorbeeld een knoflooksiroop effectief. Bereid het voor door meerdere kruidnagels te vermalen en giet citroensap met een kleine hoeveelheid water. Uitstekend, maar niet erg aangenaam om te ruiken, is de uiensiroop, die een antiseptische, slijmoplossende en ontstekingsremmende werking heeft. Snij de ui in plakjes, bestrooi met suiker en wacht tot het sap vrijkomt. Aan de andere kant, als we last hebben van een droge, vermoeiende hoest, kunnen Amerikaanse kersen en hysop met de toevoeging van honing helpen.

Voor pijn en krassen in de keel zijn de beste spoelingen op basis van planten met natuurlijk slijm (hoefblad, orthofiel, keelholte, wilde zwaluw). Wassen kan ook worden gemaakt van salie of rozemarijn met ontstekingsremmende en desinfecterende eigenschappen, of van kaliumpermanganaatoplossing. Het drinken van warme melk met honing of bietensap is ook een oude manier om keelpijn te verlichten.

Natuurlijke producten die nuttig zijn bij de behandeling van verkoudheid

Knoflook moet ongetwijfeld het voortouw nemen in de strijd tegen infecties. Voor een verkoudheid is het absoluut onvervangbaar. Het wordt een natuurlijk antibioticum genoemd vanwege de stoffen die het bevat (allicine en thiosulfinaat) en heeft sterke bacteriedodende, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Het verzacht de symptomen van een verkoudheid, maakt een sneller herstel mogelijk en werkt ook als een product dat de immuniteit van het lichaam versterkt.

Naast de bovengenoemde siroop kan knoflook worden toegevoegd aan melk met honing en boter, fijngehakt of geperst, op een boterham worden gelegd of aan de saus worden toegevoegd. Om de therapie effectief te laten zijn, moet u 2-3 teentjes knoflook per dag consumeren, geplet om de voordelen voor de gezondheid naar boven te halen. Natuurlijk draait het allemaal om rauwe knoflook, want warmtebehandeling vernietigt de waardevolle stoffen die het bevat.

Honing, rijk aan vitaminen en antioxidanten, die een bacteriedodende werking heeft, is ook een waardevolle bondgenoot. Vandaar dat melk of thee met honing lange tijd aan de zieken is geserveerd, en melk met honing en boter wordt zelfs beschouwd als een natuurlijke remedie tegen bronchitis. Mierikswortel, een waardevolle bron van vitamine A, B en C, vluchtige oliën en bacteriedodende stoffen, evenals gember met verwarmende en bacteriedodende eigenschappen zijn even belangrijk bij de behandeling van verkoudheid.

Vitamine C voor verkoudheid

veel groente en fruit

Bij de behandeling van infecties is het onmogelijk om het belang van vitamine C te overschatten, het is ook de moeite waard om te weten dat naast citrusvruchten ook andere producten – zwarte bes, kool, kool, broccoli, tomaten, spinazie, boerenkool, paprika, papaja, kiwi, wilde roos. Vitamine C verkort de duur van een verkoudheid, verbetert de immuniteit, versterkt de bloedvaten en heeft een aantal andere therapeutische eigenschappen. Daarom is het zo belangrijk om het dieet te verrijken met groenten en fruit dat rijk is aan ascorbinezuur. Aan de andere kant moet de citroen, die op grote schaal wordt gebruikt voor koude, niet worden toegevoegd aan warme thee, ondanks de algemeen aanvaarde methode, omdat het op deze manier zijn eigenschappen verliest.

Verkoudheid op basis van kruiden

Ook verkoudheid op basis van kruiden wordt veel gebruikt. Veel van hen, zoals zwarte vlierbes, hebben een koortswerende werking, andere verlichten hoest – tijm, maïs, orthoskelet, andere zijn perfect voor inhalaties – kamille, marjolein, den, anijs, salie. Speciale aandacht moet worden besteed aan zuiveringen. Dit onlangs populaire kruid heeft veel helende eigenschappen, verhoogt de immuniteit van het lichaam dankzij de vele polyfenolen, maar het is ook effectief in de strijd tegen een infectie die al is ontstaan. In geval van verkoudheid kan het gebruikt worden voor inhalatie of om er thee van te zetten.

Voorkomen is beter dan genezen…….

Om niet verkouden te worden, moet men enerzijds voor het immuunsysteem zorgen en anderzijds bepaalde regels in het dagelijks leven in acht nemen. Resistentie wordt ondersteund door een goede voeding, rijk aan groenten en fruit, volkorenproducten, peulvruchten, honing, noten, zaden en zoveel mogelijk natuurlijke, onbewerkte producten. Regelmatige fysieke activiteit, goede slaap en rust zullen ook helpen om het lichaam te versterken. Laten we ons aankleden volgens het weer, maar laten we ook denken aan frequente ventilatie van de woning, ook in de winter, laten we eindelijk plaatsen vermijden waar we in contact kunnen komen met virussen.

Lees ook:

Category: gezondheid

6 comments

  1. Zeer effectieve methoden 🙂 vooral uiensiroop bij het hoesten is geweldig. Voor mij is het veel effectiever dan deze apotheekstroop. Het moet helse goede eigenschappen hebben, want al op de eerste dag van toepassing nam de hoest af, en in 3 dagen was het helemaal niet meer.

  2. Diana2277 Ook bereid ik altijd uiensiroop om te hoesten. Voor mij is er geen betere en goedkopere methode. Mijn kinderen hebben geen last van de geur, oké, ik dwing ze niet. Maar ik en mijn man worden er altijd mee behandeld 🙂

  3. Ik ben op zoek naar een effectieve huismiddeltjes voor een verkoudheid. Ik wil de tabletten niet innemen omdat ik een gebroken maag heb. Wat zijn de meest effectieve en snelste manieren om het meeste uit uw huis te halen? Het punt is dat ik hoest, verkoudheid en lichte koorts heb en dat ik me over het algemeen slecht voel. Ik ben op zoek naar iets dat me over 1 dag op mijn voeten zet…….

  4. Wat mij betreft zal Patkapp niet in staat zijn om in één dag van kou en hoesten af te komen……. Je zult waarschijnlijk een paar dagen moe moeten worden, maar wat ik kan aanbevelen is een kopje melk met honing, boter en knoflook voor desinfectie, vers bietensap om te versterken, en een kopje kalk voor de nacht om te zweten – het moet je helpen en als zodanig op je voeten zetten 😉 Bovendien kunnen bij rinitis en hoestinhalaties worden gebruikt om de symptomen te verlichten?

  5. Ik stel voor om frambozensap te gebruiken. Alleen zo’n echte, niet te verwarren met siropen, waarin suiker en kunstmatige aroma’s het grootste deel uitmaken. Frambozensap heeft een merkbaar effect en verdraagt koorts, heeft ontstekingsremmende eigenschappen, bestrijdt bacteriën en virussen. Er wordt zelfs gezegd dat framboos een natuurlijke aspirine is.

  6. ik red mezelf altijd met honing, thee met citroen en gember, knoflook, acerola of rozensap……. maar soms, als ik sinusitis krijg, heb ik verschrikkelijke hoofdpijn en kan ik helaas niet zonder pijnstillende poeders. Gelukkig zijn dit zeldzame gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr