Kwartsetine – van onschatbare waarde bij allergieën en veel gezondheidsproblemen

Druiven

Kwartsiet is een natuurlijke stof met een rijk arsenaal aan pro-gezondheidseigenschappen. Het heeft een positief effect op onze immuniteit, helpt ontstekingen veroorzaakt door virussen en bacteriën tegen te gaan, verlicht de symptomen van verschillende soorten allergieën aanzienlijk. Kwartsiet is aanwezig in veel voedingsmiddelen en is ook op grote schaal beschikbaar in de vorm van voedingssupplementen. Leer meer over deze kostbare stof en zie hoe het uw gezondheid kan opbouwen!

Wat is kwartsetine?

Kwartsiet behoort tot de groep van flavonoïden (en subgroepen van flavonoïden), komt voor in planten, waaronder thee en veel groenten en fruit, waar het dient als een kleurstof en bescherming tegen schadelijke factoren. Aangezien deze stof een aantal gunstige eigenschappen heeft voor het menselijk lichaam, wordt het op grote schaal gebruikt in de geneeskunde. Het belangrijkste voordeel van quercetine is zijn sterke antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen. Er is de laatste tijd ook veel gepraat over haar antikankercapaciteiten.

Kwartsetine – Voorkomen in voedingsmiddelen en voedingssupplementen

groentekraam
kool, bloemkool, broccoli, pompoen

Kwartsetine is, net als andere plantaardige stoffen met een hoge gezondheidswaarde, ook beschikbaar in de vorm van talrijke voedingssupplementen. Het komt het vaakst voor in aanwezigheid van andere elementen met vergelijkbare eigenschappen, waarbij de meest populaire combinaties zijn: calcium met kwartsetine, calcium met zink en kwartsetine met vitamine C. Afzonderlijke componenten, die in synergie werken, versterken sterk de immuniteit van het lichaam en tonen een hoog anti-allergisch vermogen.

Naast voedingssupplementen zit kwartsetine ook in een hele reeks plantaardige voedingsproducten die elke dag op onze tafels verschijnen.

Natuurlijke bronnen van kwartsetine omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • spinazie,
 • broccoli,
 • boerenkool,
 • kool,
 • ui,
 • squash,
 • appels,
 • kersen,
 • aardbeien,
 • zwarte bes,
 • donkere druif,
 • bosbes,
 • sinasappels,
 • veenbessen,
 • zwarte vlierbes,
 • kamille,
 • sint-Janskruid,
 • thee,
 • rode wijn,
 • honing.

Om optimaal te profiteren van het gebruik van kwartsetine is het noodzakelijk om het regelmatig en gedurende langere tijd aan te vullen (of te consumeren) om optimaal te profiteren van het gebruik van kwartsetine. Dit betekent echter niet dat de gedeelten overdreven moeten worden.

Kwartsetine – anti-allergisch effect

Een van de meest voorkomende redenen waarom we naar kwartsetine grijpen is de uitstekende anti-allergische eigenschappen ervan. Deze stof vermindert ontstekingen, blokkeert het vrijkomen van histamine en verzwakt de sensibilisatiereacties in geval van contact met een allergeen. Door het gebruik van kwartsetine worden we resistenter en minder gevoelig voor allergene aanvallen, en dus minder blootgesteld aan allergiesymptomen, zoals huiduitslag en andere huidletsels, niezen, hooikoorts. Als gevolg van kwartsetine verdwijnen dergelijke symptomen of worden ze aanzienlijk verlicht.

Kwartsiet – pro-health eigenschappen. Wanneer is het de moeite waard om naar kwartsetine te grijpen?

kersen

Kwartsitine is een krachtige antioxidant, die vrije radicalen neutraliseert en oxidatieve stress in de cellen minimaliseert. Op deze manier voorkomt het de verouderingsprocessen van het organisme en versterkt het de beschermende barrière tegen ziekten. Speciale aandacht is recentelijk besteed aan de anti-kankereigenschappen van kwartsetine. Deze stof kan de vermenigvuldiging van kankercellen remmen en ook bijdragen tot de dood van kankercellen.

Een belangrijke eigenschap van kwartsetine is de zeer gunstige invloed ervan op het cardiovasculaire systeem. Deze waardevolle flavonoïde verbetert de bloedcirculatie, ondersteunt het hart, stabiliseert de bloeddruk, sluit af en versterkt de bloedvaten, helpt het niveau van slechte cholesterol te verlagen. Dankzij deze eigenschappen beschermt kwartsetine ons tegen hartaanvallen, beroertes, atherosclerose en trombose. Het kan ook een onschatbare steun zijn in de strijd tegen spataderen en vasculaire spataderen.

Lees ook: Varicorin – meercomponentenwapen tegen spataderen en zwelling van de benen

Kwartsetine versterkt de immuniteit, vermindert ontstekingen, verzwakt de virusactiviteit, heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Helpt bij verkoudheid, griep, luchtweginfecties, astma, psoriasis, diabetes. Het kan ook nuttig zijn bij gewichtsverlies, omdat het de vorming van adipocyten (vetcellen) en de opslag van voorraden in de vorm van vetweefsel voorkomt. De positieve effecten ervan zullen ook worden gewaardeerd door mensen die aan stress en fysieke en mentale inspanning worden blootgesteld. Kwartsiet vermindert vermoeidheid, verbetert de stemming en verlicht de nerveuze spanning.

Kwartsitine – bijwerkingen, interactie met geneesmiddelen

Wanneer u voedingssupplementen met quercetine gebruikt, vergeet dan niet deze strikt volgens de aanbevelingen van de fabrikant in te nemen. Waarom zou ik dat doen? Want als u te veel quercetine inneemt, loopt u het risico nadelige bijwerkingen te ontwikkelen, zoals hartfalen of bloeddrukpieken, vooral als u tegelijkertijd antihistaminica gebruikt. Quercetine, dat in buitensporige doses wordt ingenomen, kan ook de werking van sommige antibiotica verzwakken.

Kwartsetine – Meningen

Kwartsetine heeft zeer gunstige recensies. Degenen die het systematisch gebruiken, herhalen vaak dat ze een aanzienlijke toename van de weerstand tegen allergieën, infecties, verkoudheid en ontstekingen hebben geregistreerd. Positieve meningen over kwartsetine komen ook van mensen die het gebruiken om hart- en vaatproblemen te voorkomen of te verlichten. Uit de opmerkingen van internetgebruikers blijkt dat kwartsetine een van de meest effectieve plantaardige stoffen is die de immuniteit in zijn geheel ondersteunt en de gezondheid in verschillende opzichten verbetert.

Category: gezondheid

10 comments

 1. Ik heb altijd kwartsetine genomen voor allergieën. Het moet gezegd worden dat het zeer effectief is in het verlichten van de symptomen. Maar ik wist niet dat het zoveel andere nuttige eigenschappen had. Goed om te weten.)

 2. In welke vorm neem je kwartsetine aan? Ik dronk altijd zo’n sprankelende, kalksteenachtige drank. De effecten waren bevredigend maar zeker niet fenomenaal. In de zin van niezen, hooikoorts, was het scheuren van de ogen kleiner, maar het verdween niet helemaal. Iemand vertelde me dat kwartsetine met vitamine C heel goed werkt en sindsdien heb ik geprobeerd om deze drie componenten te combineren: calcium, vitamine C en kwartsetine. De resultaten zijn inderdaad beter.

 3. Ik neem een antihistaminicum tegen allergieën, zonder dat, niet bewegen. En kwartsetine is een toevoeging, dus ik drink elke twee dagen kwartsetine met sprankelende limoen. En bovendien raad ik vitamine B-complex en brandnetelsap aan, wat een ongelooflijke invloed heeft op het verhogen van de immuniteit, met inbegrip van de weerstand tegen de symptomen van allergieën: D

 4. Kwartsetine werkt echt. Ik adviseer in geval van verminderde immuniteit, zwakte en het voortdurend “vangen” van verschillende infecties. Ik probeerde na het lezen ervan dat het de sterkste flavonoïde was. Daarvoor moest ik andere maatregelen nemen om weerstand te bieden, maar zonder succes of met een half effect. Kwartsetine heeft echter een veel sterker effect, het is waar wat ze erover schrijven 🙂 Na ongeveer 2 maanden van suppletie merkte ik een zeer duidelijke verbetering van de immuniteit en het welzijn. Het is het echt de moeite waard.

 5. Ik neem vaak kwartsetine met calcium en vitamine C in de winter. Zo profylactisch dat het beschermt tegen ziekten. En weet je wat, sinds ik het gebruik, heb ik geen problemen met winterse verkoudheid, en daarvoor had ik keelontsteking, kou, hoesten…….

 6. Ik ben het ermee eens – een gouden natuurlijke remedie voor alles 🙂 In mijn EHBO-kit zit het er altijd en het helpt alle leden van het huishouden met allerlei problemen. Het is voor uitslag, het is voor allergie voor stuifmeel, het is voor verkoudheid, en ik persoonlijk voor gebarsten vaten en problemen met de bloedsomloop. Nu lees ik dat het ook mijn humeur verbetert en vermoeidheid vermindert – hmmm, ik denk dat er iets in zit 😉

 7. Lida81 – Ik koop daar altijd met kalk, want voor mij is deze combinatie van ingrediënten bijzonder effectief. Maar ik denk dat het de moeite waard is om een paar andere voorbereidingen te proberen en te kiezen wat je persoonlijk het beste helpt.

 8. Ik neem kwartsetine met vitamine C en calcium, plus zink en selenium in een apart preparaat. Onlangs hoorde ik ook over kwartsetine en broomloïne, een zeer effectieve combinatie van ingrediënten als het gaat om het verbeteren van de immuniteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr