Kwartsetine – van onschatbare waarde bij allergieën en veel gezondheidsproblemen

Kwartsiet is een natuurlijke stof met een rijk arsenaal aan pro-gezondheidseigenschappen. Het heeft een positief effect op onze immuniteit, helpt ontstekingen veroorzaakt door virussen en bacteriën tegen te gaan, verlicht de symptomen van verschillende soorten allergieën aanzienlijk. Kwartsiet is aanwezig in veel voedingsmiddelen en is ook op grote schaal beschikbaar in de vorm van voedingssupplementen. Leer meer over deze kostbare stof en zie hoe het uw gezondheid kan opbouwen!

Wat is kwartsetine?

Kwartsiet behoort tot de groep van flavonoïden (en subgroepen van flavonoïden), komt voor in planten, waaronder thee en veel groenten en fruit, waar het dient als een kleurstof en bescherming tegen schadelijke factoren. Aangezien deze stof een aantal gunstige eigenschappen heeft voor het menselijk lichaam, wordt het op grote schaal gebruikt in de geneeskunde. Het belangrijkste voordeel van quercetine is zijn sterke antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen. Er is de laatste tijd ook veel gepraat over haar antikankercapaciteiten.

Kwartsetine – Voorkomen in voedingsmiddelen en voedingssupplementen

Kwartsetine is, net als andere plantaardige stoffen met een hoge gezondheidswaarde, ook beschikbaar in de vorm van talrijke voedingssupplementen. Het komt het vaakst voor in aanwezigheid van andere elementen met vergelijkbare eigenschappen, waarbij de meest populaire combinaties zijn: calcium met kwartsetine, calcium met zink en kwartsetine met vitamine C. Afzonderlijke componenten, die in synergie werken, versterken sterk de immuniteit van het lichaam en tonen een hoog anti-allergisch vermogen.

Naast voedingssupplementen zit kwartsetine ook in een hele reeks plantaardige voedingsproducten die elke dag op onze tafels verschijnen.

Natuurlijke bronnen van kwartsetine omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • spinazie,
 • broccoli,
 • boerenkool,
 • kool,
 • ui,
 • squash,
 • appels,
 • kersen,
 • aardbeien,
 • zwarte bes,
 • donkere druif,
 • bosbes,
 • sinasappels,
 • veenbessen,
 • zwarte vlierbes,
 • kamille,
 • sint-Janskruid,
 • thee,
 • rode wijn,
 • honing.

Om optimaal te profiteren van het gebruik van kwartsetine is het noodzakelijk om het regelmatig en gedurende langere tijd aan te vullen (of te consumeren) om optimaal te profiteren van het gebruik van kwartsetine. Dit betekent echter niet dat de gedeelten overdreven moeten worden.

Kwartsetine – anti-allergisch effect

Een van de meest voorkomende redenen waarom we naar kwartsetine grijpen is de uitstekende anti-allergische eigenschappen ervan. Deze stof vermindert ontstekingen, blokkeert het vrijkomen van histamine en verzwakt de sensibilisatiereacties in geval van contact met een allergeen. Door het gebruik van kwartsetine worden we resistenter en minder gevoelig voor allergene aanvallen, en dus minder blootgesteld aan allergiesymptomen, zoals huiduitslag en andere huidletsels, niezen, hooikoorts. Als gevolg van kwartsetine verdwijnen dergelijke symptomen of worden ze aanzienlijk verlicht.

Kwartsiet – pro-health eigenschappen. Wanneer is het de moeite waard om naar kwartsetine te grijpen?

Kwartsitine is een krachtige antioxidant, die vrije radicalen neutraliseert en oxidatieve stress in de cellen minimaliseert. Op deze manier voorkomt het de verouderingsprocessen van het organisme en versterkt het de beschermende barrière tegen ziekten. Speciale aandacht is recentelijk besteed aan de anti-kankereigenschappen van kwartsetine. Deze stof kan de vermenigvuldiging van kankercellen remmen en ook bijdragen tot de dood van kankercellen.

Een belangrijke eigenschap van kwartsetine is de zeer gunstige invloed ervan op het cardiovasculaire systeem. Deze waardevolle flavonoïde verbetert de bloedcirculatie, ondersteunt het hart, stabiliseert de bloeddruk, sluit af en versterkt de bloedvaten, helpt het niveau van slechte cholesterol te verlagen. Dankzij deze eigenschappen beschermt kwartsetine ons tegen hartaanvallen, beroertes, atherosclerose en trombose. Het kan ook een onschatbare steun zijn in de strijd tegen spataderen en vasculaire spataderen.

Lees ook: Varicorin – meercomponentenwapen tegen spataderen en zwelling van de benen

Kwartsetine versterkt de immuniteit, vermindert ontstekingen, verzwakt de virusactiviteit, heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Helpt bij verkoudheid, griep, luchtweginfecties, astma, psoriasis, diabetes. Het kan ook nuttig zijn bij gewichtsverlies, omdat het de vorming van adipocyten (vetcellen) en de opslag van voorraden in de vorm van vetweefsel voorkomt. De positieve effecten ervan zullen ook worden gewaardeerd door mensen die aan stress en fysieke en mentale inspanning worden blootgesteld. Kwartsiet vermindert vermoeidheid, verbetert de stemming en verlicht de nerveuze spanning.

Kwartsitine – bijwerkingen, interactie met geneesmiddelen

Wanneer u voedingssupplementen met quercetine gebruikt, vergeet dan niet deze strikt volgens de aanbevelingen van de fabrikant in te nemen. Waarom zou ik dat doen? Want als u te veel quercetine inneemt, loopt u het risico nadelige bijwerkingen te ontwikkelen, zoals hartfalen of bloeddrukpieken, vooral als u tegelijkertijd antihistaminica gebruikt. Quercetine, dat in buitensporige doses wordt ingenomen, kan ook de werking van sommige antibiotica verzwakken.

Kwartsetine – Meningen

Kwartsetine heeft zeer gunstige recensies. Degenen die het systematisch gebruiken, herhalen vaak dat ze een aanzienlijke toename van de weerstand tegen allergieën, infecties, verkoudheid en ontstekingen hebben geregistreerd. Positieve meningen over kwartsetine komen ook van mensen die het gebruiken om hart- en vaatproblemen te voorkomen of te verlichten. Uit de opmerkingen van internetgebruikers blijkt dat kwartsetine een van de meest effectieve plantaardige stoffen is die de immuniteit in zijn geheel ondersteunt en de gezondheid in verschillende opzichten verbetert.

Category: dieetvoedingssupplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr