Metformina voor afslanken – een omstreden vorm van het verbranden van onnodige kilo’s.

Metformina

Metformine is een van de meest gebruikte stoffen bij de behandeling van diabetes. De laatste tijd is er een vreemde trend om dit medicijn te gebruiken om extra kilo’s te verliezen. Is het echt een goed idee? Is het niet een remedie om een ziekte te behandelen die we eigenlijk geen eenvoudige manier hebben om in gezondheidsproblemen te komen? Laten we eens kijken hoe metformine het afslankproces kan beïnvloeden.

Wat is metformine en bij welke ziekten wordt het gebruikt?

Strikt genomen is het een organische chemische verbinding, een dimethylderivaat van biguanid. Door zijn hoge effectiviteit en veiligheid wordt het gebruikt als basismedicijn voor diabetes type 2. Metformine is momenteel verkrijgbaar onder vele handelsnamen, waaronder Formetic, Glucophage, Metformax, Avamina en Siofor. Deze chemische verbinding is in principe al tientallen jaren bekend en studies die in deze periode zijn uitgevoerd, hebben de effectiviteit ervan bij de behandeling van diabetes en gevallen van insulineresistentie bevestigd.

Metformine heeft een multidirectioneel effect, draagt bij tot een echte verlaging van de bloedglucosewaarden en de normalisering ervan, vermindert het risico op diabetische complicaties, heeft een positief effect op de bloedvaten. Het wordt ook gegeven aan mensen met een abnormale glucosetolerantie en vrouwen met reproductieve cyclusstoornissen.

Hoe werkt metformine?

metformax

Het wordt algemeen aangeduid als een glucoseverslindende stof, omdat het het glucosegehalte in het bloed effectief verlaagt. Meer specifiek blokkeert het gluconeogenese, wat bijdraagt tot een verminderde leverglucoseproductie. Het verbetert ook de glucosetolerantie bij diabetes type 2 en remt uiteindelijk de opname ervan. Daarnaast heeft metformine een positief effect op de conditie van de bloedvaten en draagt het bij aan het verlagen van de bloeddruk.

Metformin wordt ook gebruikt in de behandeling van polycystisch eierstoksyndroom, aangezien het wordt gezegd om de frequentie van ovulatie te regelen en de waarschijnlijkheid van zwanger te worden te verhogen. Er zijn ook al enige tijd studies uitgevoerd om te bevestigen dat metformine het risico op kanker vermindert.

Metformin en vermageringsdieet

Er bestaat geen twijfel over dat metformine een effect heeft op het vetgehalte in het bloed. Sommigen schrijven het ook toe aan zijn stabiliserende effecten als het gaat om het handhaven van een gezond lichaamsgewicht. Door het brede spectrum van effecten op de stofwisselingsprocessen is er natuurlijk een zekere vereenvoudiging in termen van gewichtsverlies of overtollig lichaamsvet. Het is echter volstrekt ongerechtvaardigd om hieruit verregaande conclusies te trekken, namelijk dat deze diabetesmedicijn een andere wondermiddel is om af te slanken. Metformine voor vermageringsdieet kan alleen worden gebruikt bij patiënten met diabetes mellitus met een risico op obesitas.

Intussen hebben veel mensen, en vooral jonge meisjes, die bijzonder gevaarlijk zijn, hun toevlucht genomen tot glucoseverslinders, waaronder metformine, die zich niet bewust zijn van de mogelijke gevaren en niet begrijpen dat zelfs de beste specificiteit niet duurzaam effectief zal zijn als deze niet gepaard gaat met een ingrijpende verandering in levensstijl.

Een verhoogde insulinegevoeligheid en een lagere insulineproductie kunnen gewichtsverlies vergemakkelijken, maar het innemen van metformine, vooral in hoge doses, kan paradoxaal genoeg bijdragen tot het hongergevoel, wat ongetwijfeld obesitas bevordert. Een snelle daling van het glucosegehalte en een verhoogde insulinesecretie zijn de verwachte reactie van het lichaam in een dergelijke situatie, om nog maar te zwijgen van andere negatieve gevolgen.

Metformine – bijwerkingen

Het gebruik van deze stof zonder therapeutische rechtvaardiging kan leiden tot veel gezondheidsproblemen en, in extreme gevallen, zelfs tot de dood. Metformine kan misselijkheid, braken, buikpijn, diarree of bijzonder gevaarlijke metabole acidose veroorzaken. Een significante daling van de bloedsuikerspiegel kan ook angst, slaperigheid, zwakte en flauwvallen, duizeligheid, verhoogde hartslag en een gevoel van honger veroorzaken.

Metforminen mogen niet worden gebruikt door mensen met nier- of leverfalen, hartproblemen, ademhalingsstoornissen, chronische ziekten, alcoholproblemen.

Metformina – Adviezen

Op internetfora vind je ongelooflijk enthousiaste berichten over de vermeende buitengewone effecten van het gebruik van metformine. Er wordt gesproken over een gewichtsverlies van 10 of 12 kg per maand en geen bijwerkingen. Het is de moeite waard om dit soort openbaringen met de nodige voorzichtigheid te benaderen, temeer daar er ook berichten zijn over de onaangename gevolgen van het gebruik van deze stof – slechte gemoedstoestand, hoofdpijn en duizeligheid, diarree of braken.

Het is ook de moeite waard om, in plaats van zich te vullen met een chemische stof met een ander doel dan afslanken, de eetgewoonten te herzien en de lichamelijke activiteit te verhogen, en eventueel om zichzelf te ondersteunen met een bewezen en professioneel voedingssupplement.

Effectief afslanken – indien niet metformine, wat dan?

burn booster

Er zijn veel supplementen beschikbaar op de markt, vooral voor mensen die willen afvallen en, belangrijker nog, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Velen van hen effectief reguleren suikerspiegels, terwijl het tonen van een aantal andere gunstige eigenschappen voor het lichaam.

BurnBooster, bijvoorbeeld, is zo’n specificiteit. Het supplement bevat waardevolle extracten van groene koffie, Garcinia cambogia, cayennepeper en groene gerst. Ingrediënten dragen niet alleen bij aan het verlagen van het suikergehalte, maar versnellen ook de stofwisseling en vetafbraak, voegen energie toe, reinigen het lichaam en stimuleren de spijsvertering. Dit en andere vetverbranders zijn daarom een veel uitgebreidere hulp bij gewichtsverlies dan single-purpose metformine.

KOOP BURNBOOSTER NU!

Category: afslanken

8 comments

  1. Mijn vriendin neemt metformine hoewel er helemaal geen diabetes is. Ze schroefde zichzelf vast dat je daarna gewicht kunt verliezen en een slokje zonder gevoel. Tot nu toe denk ik dat er niets aan gewicht heeft ingeboet. Ik zou uitkijken voor zulke pseudo-personen. Het slikken van een geneesmiddel voor iets waar je niet ziek mee bent – domheid.

  2. Ik nam ook een tijdje om gewicht te verliezen en ik heb helemaal geen diabetes. Maar ik voelde me daarna zo verschrikkelijk (constante problemen met de maag, dofheid, duizeligheid, duizeligheid) dat ik de “behandeling” snel afrondde. Een dom idee kwam uit het hoofd zelf 😉 Eerlijk gezegd meisjes, het is het niet de moeite waard. Het lichaam wordt hierdoor volledig gedereguleerd, ik denk dat het een chemische stof krijgt die het helemaal niet nodig heeft. Als je jezelf gezondheidsproblemen wilt redden, neem deze metformine dan niet in. Ik denk dat u diabetes heeft en dat uw arts u heeft opgeschreven.

  3. Er zijn zoveel goede supplementen om af te slanken, waarom zou je wat medicijnen nemen en je gezondheid in gevaar brengen? Totaal onzin. Ik zou nooit een remedie nemen voor een ziekte die ik niet heb. Het is zeer gevaarlijk, je vernietigt je lichaam en de koolhydraatstofwisseling.

  4. Als je last hebt van suikerpieken en aanvallen van wolvenhonger, is het voldoende om je dieet te veranderen, veel vezels in het menu te gooien en producten met veel eenvoudige koolhydraten te beperken. U kunt ook denken aan suppletie, bijvoorbeeld forskolin reguleert op natuurlijke wijze de suiker, voegt wat activiteit toe en het gewicht zal vanzelf beginnen te dalen. U hoeft niet meteen naar diabetesmedicatie te grijpen.

  5. Exact Edit, ik ben net zo goed als jij schrijft en ik ben erg blij met de resultaten. Ik had grote problemen om mijn eetlust in toom te houden, toen ik vast kwam te zitten, nam ik voedsel op als een stofzuiger. Uiteindelijk ben ik naar de diëtist gegaan omdat ik niet meer in de kleding kon passen. Ze koos voor een dieet met veel vezels en voegde cocktails met groene gerst toe. In mijn eentje heb ik groene koffie, spiruline……. Effecten zeer goed. gereguleerde suiker en het einde van problemen met hongeraanvallen en de opname van overtollige calorieën. Het gewicht daalt voortdurend, maar langzaam maar zeker.

  6. Ik ben ongeveer 15 kg overgewicht en insulineresistent en ik neem metformine. Ik heb een doktersadvies. Maar, zoals de dokter zelf al zei, ik moet mijn dieet nauwgezet verzorgen en sporten. De drug zelf is slechts een hulp bij het stabiliseren van suiker, maar zonder mijn levensstijl te veranderen ben ik op de beste weg naar obesitas, diabetes, hypertensie……. ehhhhh…….

  7. Ik heb ook verschillende afslankende uitvindingen geprobeerd, waaronder medicijnen van verschillende zalven, maar ik heb nog nooit resultaten bereikt. Toen ik eenmaal meer dan een maand sibutramine nam, verloor ik een paar kilo, maar toen kwam het yoyo-effect toch al bij me terecht, dus het werkte sowieso niet. Waar ik mezelf bedrieg dat ik alleen met de tabletten gewicht kon verliezen, bestond het probleem van overgewicht nog steeds. Het was alleen door het veranderen van het dieet en het verplaatsen van vier letters dat de effecten duidelijk waren. Kilogrammen zijn geleidelijk gesmolten 😀

  8. Ben ik gezond en moet ik een geneesmiddel voor diabetes innemen? O nee, in mijn leven…… ik maak nog steeds echt diabetes….. geven de voorkeur aan supplementen om af te slanken. ten minste veilig zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr