coconut oil 2471540 1280

Olie MCT – versnelt en vergemakkelijkt het gewichtsverlies. Ontdek de eigenschappen van een ongelooflijke vetverkleiner

MCT olie is een uiterst interessant product op de plank van afslankhulpmiddelen. Het is de laatste tijd op grote schaal opgepakt, en voor veel mensen is het zelfs een essentieel onderdeel geworden van het lichaamsvormingsproces. De MCT olie heeft een aantal eigenschappen die de gewichtsvermindering veerkrachtiger en lichter maken. Iemand zou vragen – hoe is het, vet dat vet verbrandt? Nou, dat klopt! MCT olie is een zeer specifiek vet, veilig voor het figuur, gunstig voor de spieren en niet omgezet in vetweefsel. Lees het artikel en ontdek wat MCT olie is, waar het te vinden is en hoe het werkt voor een slank figuur.

MCT olie – wat is het? Waarom zijn MCT-vetten goed voor onze gezondheid?

Hoewel de meest waardevolle vetbronnen in de voeding worden beschouwd als de bronnen die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, waaronder omega 3, blijkt dat vetten die rijk zijn aan verzadigde vetzuren ook van grote waarde kunnen zijn. We hebben het over MCT (medium chain triglyceriden) oliën, die de laatste tijd veel stof doen opwaaien bij mensen die hun overtollige gewicht willen verliezen en hun silhouetten willen modelleren.

MCT oliën worden vooral gewaardeerd door mensen die bekend zijn met lichamelijke activiteit en die vaak worden blootgesteld aan het dynamische werk van de spieren en degenen voor wie een groot obstakel in het verminderen van het lichaamsgewicht is overmatige eetlust of het constante gevoel van honger. MCT olie is een specialist in het oplossen van problemen die inherent zijn aan het proces van gewichtsverlies.

Wat is MCT olie? Het is een groep verzadigde vetten die wordt gekenmerkt door een gemiddelde lengte van koolstofketens (ze bevatten 6 tot 12 koolstofatomen).

In tegenstelling tot de langeketenvetzuren (onder andere aanwezig in vlees, vleeswaren, boter), die langzamer worden verteerd en de toewijzing van spijsverteringsenzymen zoals lipase en gal, gaan middellangeketenvetzuren vrijwel direct door het spijsverteringskanaal en worden vervolgens naar de lever en het bloed getransporteerd (de directe route is hier de poortader). Ze worden ook veel sneller gemetaboliseerd en verbrand en worden door het lichaam gebruikt (ze hopen zich niet op).

Dankzij een dergelijk absorptiemechanisme vertonen middellange-keten-vetzuren een aantal gunstige effecten op ons lichaam, en zijn ze verstoken van de negatieve effecten die lange-keten-vetzuren vaak veroorzaken (vooral bij overmatig gebruik), zoals: verhoging van het niveau van slecht cholesterol, verhoogd risico op hartaanvallen, hypertensie, atherosclerose en andere hart- en vaatziekten, ontwikkeling van obesitas, metabole stoornissen.

De belangrijkste voordelen van MCT olie:

 • Het wordt snel gemetaboliseerd en geabsorbeerd in de bloedbaan en gebruikt door het lichaam,
 • het zich niet ophoopt in de vorm van vetweefsel, en zelfs de groei tegengaat,
 • helpt u uw eetlust weer onder controle te krijgen,
 • is een hulpmiddel van onschatbare waarde bij de uitvoering van een koolhydraatarm dieet en een ketogeen dieet,
 • Het veroorzaakt geen verhoging van de triglyceriden en het slechte cholesterolgehalte (LDL) in het bloed,
 • verhoogt het risico op hart- en vaatziekten niet, het is gunstig voor het lichaam,
 • heeft waardevolle pro-gezondheidseigenschappen – helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, verbetert de hersenfunctie, heeft antivirale en antibacteriële eigenschappen, vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen uit voedsel, vermindert spijsverteringskwalen,
 • is een goede bron van energie voor weefsels,
 • is licht verteerbaar, vriendelijk voor het spijsverteringsstelsel,
 • is praktisch en veelzijdig in culinaire toepassingen.

Olie MCT – soorten

kokosnootolie, olie MCT

Olie MCT of vet MCT is de verzamelnaam voor alle middenketenvetzuren waartoe het behoort:

 • Laurinezuur (dodecaanzuur, C12),
 • Caprinezuur (decaanzuur, C10),
 • Caprylzuur (octaanzuur, C8),
 • Caproïnezuur (hexaanzuur, C6).

Zodra het de lever binnenkomt, worden de MCT vetten snel door de lever verdeeld en vervolgens gebruikt als energiebron. Wanneer we een koolhydraatarm dieet volgen, kunnen MCT-oliën ook worden omgezet in ketonen.

MCT olie – bronnen. Wat te kiezen, een goed supplement met MCT of voedsel dat rijk is aan dit ingrediënt?

De meest voorkomende en meest beschikbare in voedingssupplementen is caprinezuur. Zowel deze als andere middellange-keten-vetzuren komen ook voor in bepaalde voedingsmiddelen, zowel plantaardige als zoönotische.

Bronnen van MCT olie in voedsel:

 • Kokosnootolie (de meest gewaardeerde bron van MCT-olie onder de levensmiddelen),
 • kokosnootschaafsel,
 • kokosmelk,
 • zuivelproducten (bv. melk, yoghurt, boter, gele kaas),
 • Palmolie (niet aanbevolen bron vanwege nadelige gezondheidseffecten van palmolie).

Als we echter MCT olie willen gebruiken om het lichaamsvet te verminderen, moeten we rekening houden met het feit dat producten die rijk zijn aan dit ingrediënt niet zonder calorieën zitten, en in veel gevallen, zoals kokosnootolie, gele kaas, boter, bevatten ze zelfs veel van deze calorieën. We kunnen dus geen extra calorieën aan het menu toevoegen, want het kan zijn dat we ineens meer eten dan dat we verbranden. Dan zal de vermindering van het aantal kilo’s geen reden van bestaan hebben.

Het is dus de moeite waard om gematigd te blijven bij het consumeren van voedsel dat rijk is aan MCT en, als je dat doet, het te gebruiken volgens het principe van het ruilen van het ene product voor het andere (bijv. gewone olie voor kokosnootolie, twee sneetjes worst voor een sneetje gele kaas, etc.) en geen extra voedsel toe te voegen.

Wat de moeite waard is om te benadrukken is dat in het geval van mensen die vechten voor een slank figuur, het veel praktischer en effectiever is om een voedingssupplement te gebruiken dat MCT olie-rijke voedingsmiddelen bevat dan om naar voedselproducten te reiken. De concentratie van MCT in afslankpreparaten is voldoende hoog, geoptimaliseerd voor de behoeften van mensen in de reductiecyclus, waardoor de effecten veel duidelijker en sneller zijn.

MCT olie en afslanken – 5 redenen om het te bereiken bij het verminderen van vet

een slanke, trainende vrouw

MCT olie is vooral waardevol voor mensen die dagelijks fysiek actief blijven en voor wie training een onlosmakelijk onderdeel is van de strijd om een slank figuur. Het blijkt echter dat ook mensen die moeite hebben met het invoeren van een actievere levensstijl kunnen profiteren van de aanvulling van dit onderdeel.

Bijvoorbeeld, als we snel moe worden, als we beginnen met oefeningen, als we klagen over lage niveaus van motivatie, enthousiasme en energie, die het moeilijk maken voor ons om de opleiding rijm in te voeren, als we worden geplaagd door een slecht humeur, als hardnekkige gedachten over voedsel en culinaire zwakke punten te vernietigen alle dieetplannen – in al deze ongemakken MCT olie kan zeer nuttig zijn voor ons. Laten we eens kijken hoe het werkt:

MCT-olie verbetert de thermogenese

MCT-olie is een van de sterke thermogenen, d.w.z. stoffen die, door het verhogen van de warmteontwikkeling van het lichaam, bijdragen aan de toename van de calorieverbranding en de versnelling van de stofwisseling. Bij intensieve thermogenese wordt ons lichaam gedwongen om meer energie te verbruiken, wat bijdraagt aan een verdieping van het calorietekort (we verbranden veel meer calorieën dan we eten). Dit is natuurlijk een zeer gewenst fenomeen tijdens het gewichtsverlies – hoe groter het calorisch tekort, hoe vaker ons lichaam de vetreserves bereikt om energie op te nemen. Zo raken we sneller van het lichaamsvet af.

MCT olie verbetert de vet- en koolhydraatstofwisseling

MCT-olie verbetert de stofwisseling van de vetten die in het voedsel worden geleverd. Het vermindert de neiging van het lichaam om vet op te slaan en bevordert in plaats daarvan het gebruik van vet als energiebron. Bovendien kan MCT olie een zeer nuttig ingrediënt blijken te zijn voor mensen die door een verkeerde voeding te maken hebben met grote en frequente schommelingen in de bloedsuikerconcentratie, wat resulteert in een overmatige groei van het vetweefsel.

MCT olie verbetert de reactie van de cellen op insuline en helpt bij het reguleren van de bloedglucosespiegels, waardoor plotselinge sprongen en vallen worden voorkomen. Ondanks het gunstige effect van MCT olie op de koolhydraatstofwisseling, mogen we echter niet vergeten dat om gewicht te verliezen en effectief glycemische aandoeningen te remmen, de basisstap moet zijn om uw dieet te veranderen (lees ook: diabetisch dieet). Door de introductie van een nieuw, gezond dieet en het gebruik van MCT olie zullen we zeker in staat zijn om de bloedsuikerspiegel te normaliseren en de vermindering van het lichaamsvet te versnellen.

MCT olie verbetert uw humeur en verhoogt het voedingsniveau van uw lichaam, waardoor u door een moeilijke periode van gewichtsverlies gaat.

MCT vetten worden gekenmerkt door een interessante eigenschap van toenemende assimilatie van belangrijke voedingsstoffen uit voedsel, waaronder vitaminen: A, E, K, D. Dankzij deze troef bereiken meer voedingsstoffen onze cellen en weefsels, wat zich vertaalt in een efficiëntere werking van het hele systeem en een beter humeur. Dit is een zeer belangrijk kenmerk, temeer omdat we tijdens een afslankkuur meestal minder eten en het makkelijker is om voedingstekorten te krijgen.

Een even belangrijke eigenschap van MCT olie is het verbeteren van de concentratie en de mentale prestaties. Dankzij deze cesse denken we helderder en effectiever, hebben we een beter humeur en zijn we gemotiveerder. Het is makkelijker voor ons om ons volledig te concentreren tijdens de training, wat de trainingsefficiëntie verhoogt en leidt tot een sneller gewichtsverlies.

MCT olie versterkt het gevoel van verzadiging en onderdrukt betrouwbaar de eetlust.

De tegenstander van de meeste mensen met overgewicht is een verhoogde eetlust, het onvermogen om een caloriearm dieet te handhaven en een vaak terugkerend gevoel van overgewicht. Al deze moeilijkheden worden voorkomen door de vette MCT, die de opdringerige gedachten over uw favoriete delicatessen onderdrukt en het verlangen om naar voedsel te reiken blokkeert, evenals het gevoel van verzadiging voor een lange tijd na een maaltijd handhaaft en ons helpt om over te schakelen naar een afgeslankt menu van ongeveer 5 kleine, lichte maaltijden per dag.

MCT olie is een energieleverancier en een uitstekende spierondersteuning.

De MCT-olie levert een hoge mate van energie in een snel tempo, d.w.z. het vervult dezelfde rol als koolhydraten in de normale voeding. Dankzij deze eigenschap houden problemen zoals: plotselinge dalingen in psychofysische toestand gedurende de dag, gevoel van uitputting, vermoeidheid en slaperigheid, afkeer van fysieke activiteit, geassocieerd met koolhydraatrestrictie en lage energieniveaus, op te bestaan. We kunnen de toevoer van koolhydraten in ons menu rustig verminderen, en dankzij de MCT zullen we de hele dag door een goede vorm, een uitstekend humeur en energievermogen behouden. Dit stelt ons onder andere in staat om onze opleidingsplannen uit te voeren.

Als we het over training hebben, is het ook de moeite waard om de belangrijke rol te noemen die MCT-olie voor onze spieren speelt. Omdat dit ingrediënt een ultrasnelle en effectieve energieleverancier is voor de spieren, helpt het hen om langer en efficiënter te werken, sneller te regenereren en meer weerstand te hebben tegen zuur, wat zeer belangrijk is voor de meeste mensen die regelmatig trainen.

Olie MCT – opinies. Welke MCT olie kiezen?

De meningen over MCT-olie zijn overwegend positief. Commentatoren benadrukken dat het de honger zeer goed onderdrukt, een krachtige dosis energie geeft, de conditie van de spieren verbetert, evenals de trainingscapaciteit verhoogt en het gewichtsverlies versnelt.

In welke vorm is MCT olie het meest populair? De zogenaamde kogelvrije koffie, d.w.z. een combinatie van traditionele koffie met kokosolie, is erg populair, maar veel meer mensen raden kant-en-klare voedingssupplementen met MCT-olie aan, speciaal voor mensen die afvallen. Ze zijn zeer effectief en werken in een snel tempo omdat ze niet alleen zijn uitgerust met MCT-olie, maar ook met andere ingrediënten die de vetverbranding verhogen.

Maak kennis met een van de beste vetverbranders met MCT olie – Cappuccino MCT

Cappuccino MCT

Bronnen:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326600/ https://www.medicalnewstoday.com/articles/282857
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320251#potential-health-benefits-of-mct-oil
https://www.healthline.com/nutrition/mct-oil-benefits#section3

https://www.healthline.com/nutrition/mct-oil-101#weight-lossCategory: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin