detox 4232110 1280

Ontgifting van het organisme – een manier om de gezondheid, het welzijn en het welgevormde silhouet te verbeteren.

Wat is de oorzaak van de vergiftiging en wat kunnen de gevolgen zijn?

Het normale gevolg van stofwisselingsprocessen is de accumulatie van verschillende stofwisselingsresiduen in het lichaam. De natuurlijke ontgifting, d.w.z. het verwijderen van deze schadelijke stoffen, vindt plaats via de lever en de nieren. Door de moderne levensstijl en de hoge mate van milieuvervuiling kunnen deze organen het filteren en verwijderen van giftige stoffen soms echter niet meer bijhouden. We worden in dit opzicht benadeeld door een ontoereikende voeding, rijk aan hoogverwerkte levensmiddelen en arm aan plantaardige producten en vezels, alcohol en sigaretten, waardoor er nog veel te wensen overblijven wat betreft de zuiverheid van lucht en water.

Al deze factoren hebben een aanzienlijke invloed op de accumulatie van gevaarlijke stoffen in het lichaam, wat resulteert in verslechtering van de gezondheid, verlies van immuniteit, constante vermoeidheid, gebrek aan energie om te handelen, slapeloosheid, concentratieproblemen. Het gaat vaak gepaard met zichtbare fysiologische symptomen – er is een vertraging in het stofwisselingsproces, er is sprake van absorptie- en spijsverteringsstoornissen, diarree of constipatie, indigestie, buik- en hoofdpijn, zelfs allergische reacties. En omdat reiniging ook via de poriën van de huid plaatsvindt, kan vergiftiging zich ook uiten in de onaangename geur van zweet.

Dit soort problemen kan vooral in de winter verergeren, wanneer de stofwisselingsprocessen vertragen, het levenstempo afneemt en de fysieke activiteit afneemt. Echter, ongeacht het seizoen en ongeacht of we een min of meer gezonde leefstijl hebben, lijkt ontgifting van het lichaam van tijd tot tijd een noodzaak te zijn. Verwijdering van giftige stoffen die in ieder geval achterblijven zal niet alleen ons lichaam maar ook onze geest ten goede komen, we zullen ons gezonder en lichter voelen, we zullen extra motivatie krijgen om te handelen en bereid zijn om te leven.

Hoe werkt het om het lichaam te reinigen van giftige stoffen?

Het zuiveringsproces, gewoonlijk het ontgiftingsproces van het organisme genoemd, bestaat uit het verwijderen van onzuiverheden en schadelijke stofwisselingsproducten, d.w.z. stoffen die in biochemische processen ontstaan, voornamelijk metabolische residuen van eiwitafbraak (bv. ureum of oxalaten) en andere levensmiddelen. Het reinigen van het lichaam van giftige stoffen dient de hydratatie, ontzuring en oxygenatie, regenereert het lichaam en versterkt het. Het ondersteunt de lever perfect en maakt hem efficiënter in zijn natuurlijke ontgiftende werking, verbetert en versnelt de stofwisseling, reguleert de spijsvertering en bevordert tenslotte het afslanken.

In de beginfase van de ontgifting kunnen er enkele bijwerkingen optreden. Dit zijn symptomen die zo kenmerkend zijn dat ze gemakkelijk te herkennen zijn, namelijk hoofdpijn, zwakte, toegenomen werk van de darmen, vaker plassen, slechte adem, onaangename geur van de huid, zweten. Deze symptomen verdwijnen echter snel, en wat nog belangrijker is, ze zijn een teken van het juiste reinigingsproces.

Hoe reinigt u uw lichaam van giftige stoffen, de populairste ontgiftingsmethoden, en hoe reinigt u uw lichaam van giftige stoffen?

fruitschaal, zwembad

Er zijn ten minste verschillende manieren om ongewenste en gevaarlijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Het zuiveringsproces kan worden uitgevoerd met behulp van zowel thuis methoden en speciaal ontworpen voedingssupplementen. Hier zijn enkele van de meest populaire manieren om thuis te komen:

1. radicale methode, d.w.z. hongerstaking

Een korte hongerstaking van één, hooguit twee dagen zal zeker niet schadelijk zijn voor een gezond persoon, maar zal wel voordelen opleveren op het gebied van gezondheid en schoonheid. Het zal helpen het spijsverteringskanaal schoon te maken, de spijsvertering en de uitscheiding te verbeteren en bij te dragen tot het verlies van enkele centimeters in de taille. Het kan echter alleen worden gebruikt door gezonde mensen, het is uitgesloten in geval van diabetes, ernstige lever- of alvleesklierziekten of andere ziekten.

2. een trendy sapdieet

In tegenstelling tot de hongerstaking moet het sapdieet een week lang duren, en het basiselement is een dagelijkse cocktail om groenten of fruit te verwijderen. Het meest aanbevolen is sap van rode biet, wortel en zuurkool, maar voor variëteiten kunnen we ook terecht voor spinazie, selderij, groene komkommer, citrus, cranber, appels, Mango of ananas. Drink minstens drie keer per dag een reinigingscocktail gedurende minstens een half glas. U kunt ook soepen eten met de consistentie van een crème en eventueel een minimale hoeveelheid vast voedsel, zodat u niet meer dan 1400 kcal per dag consumeert.

3. Dr. Dąbrowska’s dieet.

Dr. Dąbrowska’s uitgebreide dieet is een langdurige behandeling die ongeveer 6 weken duurt. De werking is in de eerste plaats therapeutisch en heeft tot doel de gezondheid te herstellen die verloren is gegaan als gevolg van abnormale eetgewoonten. In ons geval is het belangrijkste onderwerp van belang de eerste fase, namelijk het zuiverende dieet, dat meerdere tot meerdere dagen duurt. Volgens Dr. Dąbrowska is de ontgifting van het organisme niet alleen een kwestie van het verwijderen van giftige stoffen, maar ook, en misschien vooral, een steun voor de natuurlijke mogelijkheden van zelfgenezing, regeneratie en het verhogen van de immuniteit van het organisme.

In de eerste fase van de behandeling, dat wil zeggen in de zuiveringsfase, mogen alleen groenten met een laag zetmeelgehalte en een laag suikergehalte worden opgenomen, bij voorkeur rauw. Je moet veel drinken, vooral water en groente- en fruitsappen, en kruidenthee. De energiewaarde van geconsumeerde levensmiddelen mag niet meer dan 600 kcal per dag bedragen. De mogelijkheid om groenten en gekookt fruit te eten is toegestaan, maar de meest waardevolle zijn natuurlijk de rauwe producten. De auteur van het dieet beveelt met name groenten aan zoals wortelen, bieten, selderij, peterselie (wortel en peterselie), sla, alle soorten kool, tomaten en paprika’s, uien en knoflook en suikerarme vruchten – appels, citrus. Matige lichaamsbeweging speelt ook een zeer belangrijke rol.

4. kruiden om het lichaam te zuiveren

Een andere natuurlijke methode om het lichaam te ontgiften is een kruidenbehandeling, die bestaat uit het systematisch drinken van infusies van specifieke planten of kant-en-klare thee of kruidenmengsels. Het meest effectief in dit opzicht zijn de volgende kruiden, bij ons bekend en van oudsher gebruikt voor therapeutische doeleinden: brandnetel, paardenbloem, gevlekte distel, purgeer, kamille, sint-janskruid, klis, bank, broederschap, folliculaire heek.

Ontgifting voedingssupplementen

Kant-en-klare ontgiftingspreparaten kunnen een alternatief zijn voor of een aanvulling op de traditionele reinigingsbehandeling. Een van hen is bijvoorbeeld Detox Dream Shake, een meer-component voedingssupplement in de vorm van een frambozencocktail. Dankzij natuurlijke ingrediënten met een erkende ontgiftende werking stimuleert het het lichaam om zich intensiever te ontdoen van schadelijke stoffen, verbetert het de spijsvertering en maakt het gemakkelijker om zich te ontdoen van overgewicht. Ook Spirulin Plus, dat naast de kruiden die bekend staan om hun heilzame eigenschappen, ook kostbare algen – chlorella en spirulina bevat, die niet alleen een uitstekende ondersteuning bieden bij het zuiveren maar ook bij het afslanken.

Effecten van de reinigingsbehandeling

tomaten

Ontgifting, waardoor schadelijke stoffen uit het lichaam kunnen worden verwijderd, brengt meetbare gezondheidsvoordelen met zich mee: het normaliseert het werk van het spijsverteringsstelsel, met name de maag, lever en alvleesklier, reinigt en regenereert de lever, vergemakkelijkt de spijsvertering en de uitscheiding, verbetert de bloedcirculatie, verhoogt de immuniteit, herstelt de energie en het welzijn.

Bovenal echter, door het herstel van het interne evenwicht, elimineert het alle gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van de vergiftiging van het lichaam – hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, apathie, ontstekingen.

Het is ook niet zonder betekenis dat alle activiteiten die gericht zijn op het ontgiften van het lichaam, d.w.z. een goede voeding en lichaamsbeweging, ook voordelen opleveren voor ons cijfer. Vrijgemaakt van giftige stoffen, verbrandt het lichaam, als gevolg van een versnelde stofwisseling, betere calorieën verbrandt, efficiënter omgaat met overtollig onderhuids water en vermindering van onnodig vetweefsel, vooral in de buik.

Een betere gezondheid en welzijn is ook een extra impuls voor beweging en actie, en dus ook voor meer energiegebruik.

Hoe voorkom ik toxinevergiftiging?

Na het ontgiften is het de moeite waard om het lichaam te beschermen tegen mogelijke verdere vergiftiging. Daartoe moet een aantal belangrijke beginselen in acht worden genomen:

  • vermijden we het eten van hoogverwerkte levensmiddelen en geconserveerde producten,
  • We introduceren grote hoeveelheden groenten en fruit op ons menu, natuurlijke “toxine aaseters”,
  • Dagelijks consumeren we melkproducten, vooral gefermenteerde, die de darmen en volkoren graanproducten perfect reguleren,
  • beperken we de consumptie van vlees en worst,
  • drinken we minstens twee liter water per dag,
  • beperken we het gebruik van stimulerende middelen of geven we het gebruik ervan zelfs op,
  • voeren we permanent dagelijkse lichaamsbeweging uit.

De zogenaamde gezonde levensstijl is helemaal geen modieuze uitvinding van beroemdheden. Het is een wetenschappelijk bewezen manier om langer en kwalitatief beter te leven.

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin