Rode thee om af te slanken – werkt het of niet?

19Rode theePu-erh rode thee wekt veel belangstelling bij degenen die extra kilo’s willen verliezen. Het wordt aangeduid als zijn sterke eigenschappen op de grond van vetverbranding. Echter, de kwestie van het wegwerken van overgewicht als gevolg van het drinken van rode thee alleen, bij gebrek aan andere gewichtsverlies maatregelen, lijkt discutabel. Ongetwijfeld is Pu-erh rode thee echter de moeite waard om uit te proberen. Het heeft een zeer gunstige invloed op het functioneren van het lichaam, onder andere door het hoge gehalte aan antioxidanten.

Rode Pu-erh thee – hoe komt het tot stand en wat bevat het?

Pu-erh rode thee, afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan, is niet zo veelzijdig in smaak als traditionele zwarte thee en zal zeker niet iedereen aanspreken. Het onderscheidt zich door zijn karakteristieke aardse smaak, die voor veel mensen gewoonweg storend is. Toch vindt deze thee ook een grote groep geliefden die zijn smaak en, misschien wel het belangrijkst, zijn eigenschappen die bevorderlijk zijn voor een goede gezondheid, een goede geest en een slank figuur.

Rode Pu-erh thee, voornamelijk geproduceerd in China, wordt geclassificeerd als halffermenteerde thee (andere halffermenteerde thee is Oolong en Puszong). Het is het resultaat van een specifiek gistingsmechanisme, dat niet zo lang duurt als de gisting van zwarte thee, maar vrij snel wordt onderbroken wanneer de bladeren roodachtig worden. Bovendien ondergaan de meeste Pu-erh theeën na de gisting een lagering. De unieke manier van verwerking van Pu-erh-thee maakt ze zeer waardevol in termen van inhoud, wat zich vertaalt in hun sterke bioactieve werking.

In de samenstelling van rode Pu-erh thee vinden we:

 • Rode theegrote hoeveelheden polyfenolen (tannines en flavonoïden, inclusief catechines);
 • aminozuren;
 • enzymen;
 • cafeïne;
 • alkaloïden;
 • fluor;
 • calcium;
 • mangaan;
 • magnesium;
 • Koper;
 • Zink;
 • selenium;
 • Vitamine E.

Rode thee – kenmerken

Dankzij een groot aantal antioxidanten, verbindingen met eigenschappen die schadelijke vrije radicalen neutraliseren, remt rode Pu-erh thee de veroudering en celdegeneratieprocessen van ons lichaam. Ook de anti-kankereigenschappen behoren tot de voordelen van deze thee. Maar dat is nog niet alles. Pu-erh ondersteunt het cardiovasculaire systeem, draagt bij aan de verlaging van slechte cholesterolniveaus in het bloed, helpt bij het reguleren van de bloeddruk en heeft bovendien een positief effect op het hersenwerk door het verbeteren van concentratie, geheugen en mentale capaciteit.

Pu-erh rode thee heeft een versterkend effect en helpt in immunosuppressieve toestanden. Dankzij dit zijn we vitaler, we kunnen genieten van een betere stemming, en ons lichaam beter omgaat met bacteriën, virussen of schimmels, evenals infecties en ziekten als gevolg van hen. Bovendien bevordert Pu-erh dankzij zijn fluor- en calciumgehalte de gezondheid van onze tanden en botten en dankzij antioxidanten verbetert het de conditie van de huid en helpt het de jeugdige uitstraling te behouden. Vermeldenswaard is ook het positieve effect van rode Pu-erh thee op de lever, galwegen en het spijsverteringsstelsel.

Rode thee om af te slanken

Vet killer, killer van kilo’s – dergelijke termen komen soms voor in de context van Pu-erh thee. Maar hoe dicht staan ze bij de werkelijkheid? Aan de ene kant kan rode thee niet worden ontkend dat er een vetreductie-effect optreedt, aan de andere kant wordt deze drank een moordenaar van overgewicht genoemd, wat zwaar overdreven is. Alleen al het drinken van Pu-erh thee zal ons zeker niet doen afvallen. Als we tegelijkertijd niet zorgen voor een caloriearm dieet, als we een sedentaire levensstijl leiden, zullen we ons niet ontdoen van vetballast.

In sommige situaties kan Pu-erh thee echter het proces van gewichtsverlies versnellen. Dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen en enzymen ondersteunt het de afscheiding van gal en spijsverteringssappen en heeft het een positief effect op de darmfunctie. Door middel van diureticum ondersteunt het de ontgifting van het lichaam. Het verbetert de verteringsprocessen, met inbegrip van de vertering van vetten in voedsel, en kan tot op zekere hoogte het verdere proces van vetweefselgroei remmen.

Als we een paar kopjes Pu-erh thee per dag drinken en als we regelmatig fysieke training en een dieetmenu volgen, kunnen we rekenen op bevredigende resultaten in gewichtsverlies.

Rode thee

Rode thee – meningen

Verliest rode thee gewicht? De meningen lopen uiteen. Veel mensen zijn van mening dat het drinken van rode thee om af te slanken niets geeft, maar het kan niet worden ontkend andere pro-gezonde activiteiten, zoals het reinigen van giftige stoffen, het helpen bij spijsverteringsstoornissen, het versterken van de immuniteit of het verbeteren van het welzijn en de conditie van de huid.

Er zijn ook positieve stemmen over Pu-erh in de context van gewichtsverlies. Sommige mensen merken een lichte gewichtsdaling na deze thee, anderen een grotere gewichtsdaling. Ongetwijfeld hangt veel af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de grondstof zelf, de hoeveelheid thee die per dag wordt gedronken en vooral de manier van leven. Mensen die eten op een dieet manier en zijn vrienden met fysieke activiteit in het algemeen Pu-erh thee helpt om meer gewicht te verliezen.

Rode thee – brouwen

Giet een platte eetlepel Pu-erh rode theebladeren in een glas, kopje of mok en giet water bij met temperatuur van ongeveer 95 graden Celsius. Stoom voor ongeveer 2-4 minuten onder dekking. Dezelfde bladeren kunnen opnieuw worden gebrouwen, maar dan moet het brouwen iets langer duren. Het is het beste om Pe-erh thee te drinken enkele minuten of een half uur na de maaltijd.

Category: afslanken

6 comments

 1. Ik hou van pu erh 🙂 Wat mij betreft, het is een meesterlijke smaak, hoewel deze smaak voor de meeste mensen een kwelling is. De beste zijn met aroma’s – citroen en grapefruit. Onlangs heb ik ook geprobeerd met kersen – een zeer inspirerende smaak 😉 Ik raad het iedereen aan en bevestig – de eigenschappen van rode thee zijn waar. Sinds ik het heb gedronken heb ik geen problemen met constipatie, maag, immuniteit, ik voel me beter, geest in betere vorm 🙂 Ik ben ook niet te zwaar, en daarvoor had ik vaak 2-3 kilo’s overgewicht gevangen en nu ben ik dat ook niet meer.

 2. Andrea, misschien met een klein overgewicht (net als jij 2-3 kilo) is het drinken van rode thee genoeg. In mijn geval waren 17 overtollige kilo’s erg sterk en wilden ze niet loslaten tot ik radicale maatregelen nam, zie: dieet, training, vetverbrander. De behandeling was succesvol en ik heb een figuur als op de middelbare school. Ik ben zeer tevreden. Nu is het profylactisch pu erh ik drink omdat ik net gehoord heb dat het niet alleen helpt om gewicht te verliezen, maar ook om een constant gewicht te behouden.

 3. Pu erh is geweldig, zowel in smaak als in actie. Super zuivert van gifstoffen en stimuleert als een goede koffie. Wat mij betreft is dit de nummer één warme drank. Dankzij dit systeem kon ik de hoeveelheid koffie beperken, wat niet bevorderlijk was voor mijn druk. Wat betreft de invloed ervan op gewichtsverlies, heb ik helaas niet gemerkt, misschien omdat ik weinig te verliezen heb: P

 4. Ik heb de laatste maanden rode thee gedronken en ik heb geen gewichtsverlies opgemerkt. Maar ik zal niet stoppen met drinken omdat het gezond is 😀

 5. Misschien merk je daarom ook niet de invloed van rode thee op het afslanken, want het is eigenlijk heel klein? Al met al zou je een paar kopjes van deze thee per dag moeten drinken om te beginnen praten over het effect ervan op lichaamsvet, en dan is het nog steeds onzeker, vooral bij gebrek aan dieet en activiteit. Aan de andere kant kan niet worden ontkend dat pu-erh thee andere eigenschappen heeft. Ik drink afwisselend met groen en klaag niet over gezondheidsproblemen.

 6. Meisjes moeten een beetje vertragen met overeten en een beetje bewegen. Oefenen, fietsen, joggen of zelfs snel lopen. Een paar keer per week zo’n sessie en je zult het verschil zien. Thee kan slechts een aanvulling zijn, maar het werkt niet wonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr