1894839

Spataders op de benen – het probleem is helemaal niet onbeduidend (oorzaken, symptomen en manieren om vasculaire aders te bestrijden).

Wat is veneuze insufficiëntie? Vormingsmechanisme, symptomen en behandeling

bloedvat

Gebarsten vaten op de benen zijn een symptoom van aandoeningen van de bloedsomloop en vaak een teken van toekomstige spataderen, die een gevolg zijn van veneuze insufficiëntie van de onderste ledematen.

De factor die deze ziekte veroorzaakt is hypertensie in de aderen die leidt tot een abnormale werking van de veneuze kleppen en de zogenaamde omgekeerde stroming, waarbij het bloed, in plaats van vrij te stromen, terugwijkt waardoor de aderen zich uitbreiden. Been spataderen kunnen ook optreden als gevolg van trombotische occlusie. Na verloop van tijd nemen pathologische veranderingen toe, met het risico van zwelling, stolsels en verstoppingen.

Er zijn verschillende factoren die het risico van veneuze insufficiëntie verhogen. Ten eerste, zoals reeds gezegd, gaat het vooral om vrouwen en ten tweede, de mogelijkheid om zich uit te spreken neemt toe met de leeftijd. Genetische aandoeningen, obesitas, zwangerschappen in het verleden, langdurig staan en zitten, houdingsafwijkingen, chronische constipatie, hormonale therapieën kunnen ook bijdragen tot inefficiëntie.

Veneuze insufficiëntie van de onderste ledematen manifesteert zich door verschillende vervelende symptomen van intensiteit, afhankelijk van de ernst van de ziekte. Deze omvatten het gevoel van zwaarte en pijn in de benen, vooral na lange periodes van één positie, nachtelijke kuitspasmen, rusteloze beensyndroom, pijn langs de verwijde ader, zwelling en zelfs bloedingen.

Hoewel de moderne geneeskunde beschikt over een vrij uitgebreide reeks methoden voor de behandeling van veneuze insufficiëntie (lasertechnologie, verwijdering van de veneuze romp, verwijdering van de veneuze stam, vernietiging en andere), is het de moeite waard om de geneeskunde te helpen, in de eerste plaats door specifieke gewoonten te veranderen. Het gaat er in de eerste plaats om te stoppen met lang staan of zitten, een been op een been, warme baden en intensief zonnen, en in ruil daarvoor lichaamsbeweging te nemen, een passend dieet te volgen en eventueel gebruik te maken van compressietherapie, d.w.z. compressietherapie, met andere woorden, speciale kousen of panty’s te dragen.

Wat zijn vasculaire spinnen en over hoeveel moeten we ons zorgen maken?

Varices

Vasculaire spataderen zijn kleine, rode, blauwe of paarse, verwijde bloedvaten die zich net onder het huidoppervlak vormen. Ze komen het vaakst voor op de benen en het gezicht en vormen een klein netje dat zich van het ene punt naar het andere verspreidt. Deze spataderen worden in de medische taal teleangiëctasieën genoemd.

Ze lijken zelf onschuldig, maar zouden een waarschuwingssignaal moeten zijn, vooral als ze gepaard gaan met andere storende symptomen, namelijk zwellingen rond de enkels, zware benen, krampen en pijn in de kuitspieren, tintelingen en pulserende sensaties, vermoeidheid van de ledematen, onvoldoende voor de inspanning.

Scheuren van de bloedvaten op de benen (de term is enigszins misleidend omdat de bloedvaten meestal niet breken, maar alleen maar uitzetten) is heel vaak de eerste fase van chronische veneuze insufficiëntie, een ernstige ziekte die gevaarlijke gevolgen kan hebben, zoals trombotische aderontsteking. Daarom is het des te belangrijker om tijdig te reageren, medisch advies in te winnen en een conservatieve behandeling of, in het geval van een verder gevorderd stadium, een chirurgische verwijdering van telangiectasieën uit te voeren.

Spataders op de benen – oorzaken van het voorkomen van spinaders

Het optreden van vasculaire spataderen is een gevolg van bloedcirculatiestoornissen in het veneuze systeem van de ledematen. Het onvermogen van veneuze kleppen, de kwetsbaarheid en de lagere elasticiteit van de bloedvaten, alsook verstoringen in de werking van het mechanisme van vasoconstrictie en vasoconstrictie, veroorzaken bloedafname, stagnatie en verhoging van de bloeddruk in de vaten. Als gevolg van deze anomalieën hoopt het bloed zich op bepaalde plaatsen op, de vaten worden te wijd en soms gebarsten. Deze processen bouwen zich op in de loop van de tijd, wat resulteert in een groeiend netwerk van rode of violette haarvaten.

Door hun oorsprong zijn teleangiëctasieën onderverdeeld in primaire, d.w.z. spontane en secundaire, d.w.z. verworven, teleangiëctasieën. De spontane oorzaken zijn onder andere genetische en aangeboren aanleg, verworven langdurige staande of zittende houding, geringe lichamelijke activiteit, overgewicht, hoge bloeddruk, zwangerschap, te intensief zonnen en warme baden, hormonale behandelingen, slechte voeding, alcoholmisbruik, roken, overmatige lichamelijke belasting.

In de meeste gevallen hebben we te maken met verworven telangiectasieën , wat betekent dat we op een of andere manier verantwoordelijk zijn voor veneuze circulatiestoornissen en de resultaten ervan in de vorm van spataderen , en in het verdere gevolg spataderen .

Het is vermeldenswaard dat, terwijl te veel fysieke inspanning kan leiden tot veneuze circulatiestoornissen in de ledematen, gematigde fysieke activiteit is zeker gunstig voor onze benen. Tijdens het hardlopen, lopen of fietsen vergemakkelijken de werkende spieren de bloeddoorstroming, terwijl het lang staan of zitten, vooral met het been op, moeilijk is. Daarom moeten mensen die in een stille positie werken, af en toe oefeningen doen om de spieren te dwingen om te werken en thuis zo vaak mogelijk uit te rusten met de benen omhoog.

Hoe kom je van spinnen af?

massage

Als we te maken hebben met de eerste en niet erg geavanceerde veranderingen, kunnen we gebruik maken van de behandelingen die beschikbaar zijn in schoonheidssalons of dermatologische chirurgie.

Deze omvatten: vitaminepakkingen die de vaatwanden afdichten, behandelingen met turf, afwisselend warme en koude massages, lymfedrainage, elektrolyse op basis van de chemische sluiting van vaten, thermolyse op basis van de thermische sluiting van vaten, fotocoagulatie, therapie met Solux-lamp met blauwfilter, sonoforese krimpende verwijde vaten.

In het geval van meer gevorderde laesies worden verschillende behandelingsmethoden gebruikt, afhankelijk van of het gaat om enkele vaten of om het hele spinnennet. De meest gebruikte medische procedures zijn onder meer sclerotherapie met uitwisssing, d.w.z. het sluiten van het vat met een geïnjecteerd preparaat. Als u één klein vaatje heeft, is één procedure voldoende om het op een klein vaatje te laten groeien. In andere situaties moet de therapie meerdere keren worden uitgevoerd. Een andere variant van sclerotherapie is de zogenaamde Tessari-schuimmethode, die bestaat uit het injecteren van een geschuimd preparaat om het vat te sluiten.

Soms wordt na eerdere sclerotherapie een extra behandeling met een pulserende laser uitgevoerd. Dit werkt zodanig dat het laserlicht wordt geabsorbeerd door het hemoglobine en vernietigt de wanden van het vat, dat vervolgens wordt geabsorbeerd door het omringende weefsel. Een andere veel gebruikte methode is elektrocoagulatie, waarbij de stroom eiwitten in de wanden van de bloedvaten, die na enige tijd worden geabsorbeerd en uitgescheiden, afsnijdt. Cryochirurgie wordt ook gebruikt om spataders te verwijderen, waarbij het lumen van de bloedvaten wordt afgesloten door lachgas of vloeibare stikstof.

Benadrukt moet worden dat het, ongeacht de uitgevoerde procedures, raadzaam is om geneesmiddelen of voedingssupplementen te nemen die de wanden van de bloedvaten versterken en hun kwetsbaarheid voorkomen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, producten die routinematig, toverhazelaar- of kastanje-extract bevatten. Dit voorkomt een mogelijke herhaling van vasculaire spataders. Niet minder belangrijk is systematische lichaamsbeweging, lichaamsbeweging om de bloedsomloop in de onderste ledematen te verbeteren, goede voeding en ontslag uit kleding, ondergoed en schoeisel die de bloedsomloop verstoren en druk op de bloedvaten veroorzaken.

Kijk eens: Rangschikking van spataderpillen

Thuis manieren om spinnenaders op je voeten te krijgen

1. Beweging is gezondheid!

expeditie

Aangezien de kern van het probleem van teleangiëctasie bestaat uit stoornissen in de bloedcirculatie in het veneuze systeem van de onderste ledematen, is het van essentieel belang om een goede bloeddoorstroming te herstellen en te voorkomen dat deze terugkeert door het activeren van de beenspieren. Het is natuurlijk een kwestie van massages, maar vooral van lichamelijke activiteit.

Een dagelijkse portie snelwandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen of turnen is vooral belangrijk voor mensen die veel tijd in één, stilstaande, staande of zittende houding doorbrengen. Het gaat er niet om het lichaam te dwingen met moorddadige oefeningen, want het kan meer kwaad dan goed doen, maar het gaat om gematigde, maar systematische lichaamsbeweging, waarbij vooral de onderste ledematen worden betrokken.

Zelfs op het werk kunt u uw benen trainen, bijvoorbeeld door uw spieren te strekken en te ontspannen, een paar stappen of zittingen te doen, of om de beurt op uw tenen en hielen te staan. Het punt is dat de benen niet te lang onbeweeglijk moeten blijven, omdat dit een stagnatie in de bloedstroom veroorzaakt. Je moet ook hoge hakken opgeven en thuis rusten met je benen omhoog.

Onderschat je dieet niet!

Een adequate voeding is niet minder belangrijk. Als er tekenen van problemen met de bloedsomloop zijn in de vorm van spataderen, moet men overwegen om zijn eetgewoonten te veranderen. Een dieet rijk aan groenten en fruit zal het lichaam voorzien van de vitaminen A, C en E die het nodig heeft, evenals van mineralen zoals koper, zink en selenium en bioflavonoïde verbindingen, waaronder routine is bijzonder belangrijk. In plaats van zware en pittige gerechten, snoepjes en alcohol, is het beter om naar kruidenthee met arnica, vogelgrijs, kamille, veldpaardenstaart, appelbes, kastanjeschors en citroengras te gaan.

3. Niet oververhitten, niet zonnebaden!

Het is absoluut noodzakelijk om oververhitting van de huid te voorkomen, wat betekent dat u warme baden, sauna en intensieve bruining moet vermijden, terwijl u de huid ook moet beschermen tegen koude en snelle temperatuurschommelingen. Wij verzorgen de huid met vasculaire spataderen met behulp van hoogwaardige cosmetische preparaten, die gelukkig niet ontbreken op de markt van vandaag. We gebruiken alleen crèmes met UV-beschermingsfilters.

Draag een speciale compressiekousenbroek tegen spataderen en spataderen!

We kunnen ook een ruim beschikbaar medisch apparaat, die spataderkousen zijn, bereiken. Er moet echter wel voor worden gezorgd dat het medische hulpmiddel daadwerkelijk een medisch hulpmiddel is dat voldoet aan de EU-normen, een nauwkeurig gedefinieerd compressieniveau heeft en een duidelijk gedefinieerde hiel heeft. Daarom is het belangrijk, want een goed gevormde hiel garandeert een goede druk in de buurt van de enkel. Aangenomen wordt dat de druk bij de enkel 100% moet zijn, terwijl de druk naar boven geleidelijk moet afnemen, tot ongeveer 70% bij de kuit en ongeveer 40% rond de dij.

5. gebruik tabletten voor gebarsten haarvaten op de benen!

Naast de uitwendige verzorging van de huid die door telangiectasia is aangetast, mogen we niet vergeten het lichaam te voorzien van stoffen die de bloedvaten ondersteunen en de bloedcirculatie verbeteren. Ze zijn in de eerste plaats:

  • Vitamine C – sluit de bloedvaten af en maakt ze flexibeler, stimuleert de regeneratie en voorkomt het verharden van de vaten;
  • Vitaminen K en E – verbetering van de bloedcirculatie;
  • Vitamine PP – vermindert de doorlaatbaarheid van de bloedvaten en voorkomt het barsten ervan;
  • silicium – verlaagt de bloeddruk, reguleert de doorlaatbaarheid van de vaten en verbetert de bloedtoevoer naar de huid;
  • Routine – het versterken, afdichten en flexibeler maken van de bloedvaten;
  • diosmine en hesperidine – anti-inflammatoire, versterkende en verzegelende vaten door de afbraak van hyaluronzuur te remmen;
  • escine en eskuline – anti-inflammatoire, het verminderen van zwelling, het verzegelen van de bloedvaten.

De meeste van deze stoffen worden via de voeding aan het lichaam geleverd, maar meestal in onvoldoende hoeveelheden, vooral wanneer er een verhoogde behoefte aan deze stoffen is als gevolg van aandoeningen van de bloedsomloop. Daarom, als we een probleem hebben met de spataderen op onze benen, is een systematische aanvulling van de juiste details aan te bevelen. De tabletten voor haarvaten en betere perifere circulatie beschikbaar op de farmaceutische markt zal een goede aanvulling op de dagelijkse voeding met werkzame stoffen die nodig zijn in de strijd tegen spataderen of spataderen zijn.

De beste supplementen in dit segment zijn gebaseerd op een aantal bijzonder waardevolle plantenextracten, waaronder het Sint-Janskruid extract, extract van wijnbladeren of paardenkastanje-extract, dat in dergelijke gevallen onvervangbaar is. Dit laatste ingrediënt staat alom bekend om zijn gunstige eigenschappen – het versterkt en sluit de bloedvaten niet alleen af, maar verdunt ook het bloed en versnelt de doorstroming, elimineert zwelling en heeft een ontstekingsremmende werking.

Optimale effecten in termen van versterking van de bloedvaten, verbetering van de bloedcirculatie in de onderste ledematen en remming van het proces van spatadervorming op de benen zullen worden verkregen met behulp van meercomponentenvoedingssupplementen (bijv. Varicorin), die dankzij de aanwezigheid van meerdere verschillende componenten met vergelijkbare eigenschappen veel sterker werken dan één- of tweecomponentenpreparaten.

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin