badanie trychologiczne

Tricholoog, of “haararts.” – Wat doet hij en wanneer is hij het bezoeken waard?

Een trichologiekliniek of een haarkliniek is een plek waar steeds vaker mensen die te maken hebben met hoofdhuidaandoeningen en klagen over het verzwakken van de conditie van het haar, naartoe gaan. In welke gevallen kan deze specialist u helpen en hoe verloopt het bezoek aan de trycholoog?

Wie is de Tricholoog en wat doet hij?

trichologie

Haarartsen – dit is wat vaak wordt gezegd over trychologen, wier specialisatie de laatste tijd steeds populairder wordt. Trichologie is een van de takken van de dermatologie (ook verbonden met de cosmetologie), die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van verschillende soorten aandoeningen van de hoofdhuid en het haar. U kunt naar een trycholoog met psoriasis, seborrheic dermatitis, atopische dermatitis, roos en andere haarziekten, evenals bovenmatige vettige degeneratie, het jeuken van de hoofdhuid, het verzwakken van het haar en schade aan zijn structuur gaan. Een van de meest behandelde aandoeningen die trychologen het vaakst behandelen is haaruitval op verschillende manieren, waaronder alopecia (androgeen, taart, vrouwelijk, etc.).

Hoe ziet het trichologisch onderzoek eruit?

De eerste fase van het bezoek in de trichologische dienst is een grondig gesprek met de patiënt, waarbij de arts vragen stelt over vroegere ziekten, voeding, algemene gezondheidstoestand, levensstijl, mogelijke hormonale stoornissen, genomen medicijnen, toegepaste haarverzorgingsproducten, enz. Tijdens het eerste bezoek worden ook de resultaten van de morfologie van de patiënt geanalyseerd. Op basis van het interview en de resultaten kan de tricholoog aanvullende tests laten uitvoeren. Het trichologisch onderzoek bestaat uit het bekijken van haarzakjes onder een microscoop en het observeren van de hoofdhuid en het haar met behulp van een trichoscoop van dichtbij. In sommige gevallen wordt ook de zogenaamde elementaire haaranalyse uitgevoerd.

Behandeling met een trycholoog

De keuze van de behandelingsmethode hangt af van het type ziekte, de intensiteit en de individuele toestand van de patiënt. Bij seborroïsche dermatitis en andere schimmel- of bacteriële aandoeningen wordt vaak een farmacologische behandeling toegepast in combinatie met een aangepaste behandeling. Behandeling van haaruitval kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder: hormonale behandelingen, finasteridetherapie, mesotherapie van de hoofdhuid, carboxytherapie, lasertherapie, bestraling, prikken van de lederhuid, haartransplantaties, verdikking van het haar met implantaten (u leest over deze procedure in het volgende artikel).

Een bezoek aan een trycholoog is niet noodzakelijkerwijs noodzakelijk in het geval van een vroeg of gemiddeld stadium van androgene alopecia. Voordat u naar kantoor gaat, is het de moeite waard om een thuisbehandeling te proberen met een van de belangrijkste antihaaruitval preparaten. Door dit artikel te lezen komt u meer te weten over Profolan, waarvan het positieve effect wordt bevestigd door de meerderheid van de mannen die het gebruiken.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin