nature 3246364 640

Vitale vezels (meningen en eigenschappen) – een uiterst doeltreffend hulpmiddel bij gewichtsverlies

Het is niet zonder reden dat voedingsvezels de laatste tijd favoriet zijn bij mensen die worstelen met gewichtsverlies. Het is eennatuurlijke, gezonde, goedkope, veilige en doeltreffende stof. Het heeft een uitstekende werking op ons spijsverteringsstelsel, helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, zorgt voor een goede verzadiging en beschermt tegen aanvallen van ongebreidelde honger, die de nachtmerrie zijn van veel afslankers. Als u op zoek bent naar iets om uw strijd voor gewichtsverlies te versnellen, is het ongetwijfeld de moeite waard om aandacht te besteden aan voedingsvezels.

Wat zijn voedingsvezels?

Vitale vezels zijn een van de meest waardevolle bronnen van voedingsvezels, die een essentieel bestanddeel van onze voeding vormen en zorgen voor een goede spijsvertering, een efficiënte ontgifting van het lichaam en een evenwichtige insulinemetabolisme.

Voedingsvezels, ook plantaardige vezels genoemd, zijn een structureel element van plantencelwanden, dat niet wordt afgebroken in het menselijke spijsverteringsstelsel. Slechts een klein deel ervan wordt gehydrolyseerd in de dikke darm, en door zijn specifieke kenmerken vervult het een aantal belangrijke functies in het lichaam.

Vezels bestaan onder meer uit ligninen, cellulosen, pectinen, slijmstoffen en plantaardige gommen. Het effect van voedingsvezels varieert naar gelang van de fractie.

De onoplosbare fractie absorbeert water maar lost er niet in op, waardoor het volume van de spijsverteringsinhoud wordt vergroot, de peristaltiek wordt gestimuleerd en de afscheiding van spijsverteringssappen wordt bevorderd. Bovendien wordt het spijsverteringsstelsel erdoor gereinigd van achtergebleven afval, en door de stoelgang te reguleren, worden constipatie, aambeien en darmkanker voorkomen.

De oplosbare fractie bindt toxines, reinigt het lichaam effectief, vertraagt de opname van glucose, voorkomt diarree. De oplosbare fractie bindt toxines en reinigt het lichaam doeltreffend, vertraagt de absorptie van glucose en voorkomt diarree.

Dooreen tekort aan vezels in de dagelijkse voeding dreigen niet alleen problemen met de spijsvertering en constipatie te ontstaan, maar ook een aantal gevaarlijke ziekten, zoals galstenen, diverticulose, poliepen en tumoren van de dikke darm, borstkanker, en atherosclerose.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan plantaardige vezels beschermen ons niet alleen tegen vele ziekten, maar dragen ook bij tot een efficiënter verlies van overtollig gewicht, en een beter uiterlijk en welzijn.

Eigenschappen van voedingsvezels

zaden chia

Invloed op het spijsverteringsproces

Voedingsvezels nemen water op en stimuleren daardoor de afscheiding van speeksel en spijsverteringssappen. Zwelling vertraagt de maaglediging en verlengt de tijd van de darmtransit, wat resulteert in een langdurig gevoel van verzadiging. Het stimuleert ook de darmperistaltiek, verhoogt het gewicht van de ontlasting, helpt bij constipatie en colitis. Het regelt de samenstelling van de intestinale microflora en stimuleert enerzijds de ontwikkeling van probiotica, die heilzaam zijn voor het lichaam, en is anderzijds een ideaal prebioticum, d.w.z. een medium voor goede bacteriën.

Bovendien heeft het een invloed op de verlaging van de pH- en glucosespiegel, zorgt het voor bescherming tegen ziekteverwekkers en verlaagt het, door galzuren en hun zouten te binden, het cholesterolgehalte.

Effecten op het cardiovasculaire systeem

Studies hebben aangetoond dat een verhoogde inname van voedingsvezels een belangrijke rol speelt bij de preventie van hart- en vaatziekten. Het draagt bij tot verlaging van de bloeddruk en voorkomt vele ziekten van het hart- en vaatstelsel. Van bijzonder belang in dit verband is de opname in de voeding van een grote hoeveelheid groenten, fruit en volle granen, of aanvulling daarvan.

Het belang van voedingsvezels voor diabetici

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van voedingsvezels zijn bevestigd, niet alleen bij de preventie van hart- en vaatziekten, maar ook bij de behandeling van diabetes. Voedingsvezels verlagen het glucosegehalte in het bloed na de maaltijd, waardoor de glucose en de insuline minder snel schommelen, omdat ze de opname van suiker kunnen vertragen.

Vezels en kankerrisico

Hoewel de geneeskunde hierover niet unaniem is, zijn er belangrijke aanwijzingen dat een hoog vezelgehalte in de voeding bijdraagt tot een betere bescherming van de dikke darm tegen carcinogenen. Dit is een gevolg van de eerder genoemde gunstige effecten, waaronder een betere spijsvertering en stoelgang. In wetenschappelijke medische tijdschriften wordt ook melding gemaakt van de gunstige rol van voedingsvezels bij de preventie van borstkanker bij vrouwen, vooral na de menopauze.

Vezels voor gewichtsverlies

Een verhoogde inname van voedingsvezels is een van de voorwaarden voor succesvol gewichtsverlies. De vermindering van de eetlust, de regulering van de spijsvertering, de normalisering van het suiker- en cholesterolgehalte, de zuivering van het lichaam, en tenslotte het lage caloriegehalte van deze voedingsmiddelen zijn belangrijke factoren in dit proces.

Vitale vezels – een uitstekende bron van voedingsvezels

Aubergine

Voedingsvezels zijn er in verschillende vormen, waarvan vitale vezels er één is. Het behoort tot de groep van voedingsmiddelen met de rijkste gezondheidsbevorderende eigenschappen. Vitale voedingsvezels zijn ongeëvenaard in hun heilzame werking op het spijsverteringsstelsel, en dus op de werking van het lichaam.

Samenstelling voedingsvezels

Wat zijn voedingsvezels? Het is een voedingssupplement voor gewichtsverlies, dat bestaat uit natuurlijke plantaardige materialen, waaronder Psylliumzaad en Eierweegbreezaad.

Beide zaden zijn rijk aan voedingsvezels. Wanneer ze in contact komen met water, zwellen ze op en produceren ze slijm, wat een heilzame werking heeft op de darmen. Eenmaal in de maag nemen voedingsvezels aanzienlijk in volume toe en geven zo een langdurig gevoel van verzadiging. Op die manier wordt de overmatige eetlust, die zo vaak door mensen met overgewicht wordt bestreden, beteugeld.

Psylliumzaadschillen is een bekende plant met een breed scala aan gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van diarree, constipatie, aambeien en diverse huidproblemen. Psyllium arum dankt zijn genezende eigenschappen aan de aanwezigheid van voedingsvezels en slijmstoffen met een omhullend en vochtinbrengend karakter. De zaden van deze plant reguleren de stoelgang, remmen de vetopname, verlagen het suiker- en cholesterolgehalte en veroorzaken een verzadigd gevoel.

Aubergine, met een ovale bloeiwijze (vandaar de naam), is een kleine plant, waarvan de zaden en schubben stoffen bevatten die, in aanwezigheid van water, het vermogen hebben om grote hoeveelheden slijm te produceren, veel groter dan in het geval van weegbree psyllium. Hierdoor, en door het gehalte aan vezels, verbeteren de zaden van deze plant de darmperistaltiek, vergemakkelijken en versnellen ze de stoelgang en normaliseren ze deze zowel bij constipatie als bij diarree. Bovendien verlagen de zaden en schillen op milde wijze het suiker-, cholesterol- en triglyceridengehalte. Beide kruiden hebben een gunstige invloed op de spijsvertering en helpen, door het onderdrukken van de eetlust, bij het afvallen.

Vitale vezel eigenschappen

Aubergine

Het afremmen van hunkeren naar voedsel en onophoudelijk verlangen naar voedsel is niet het enige kenmerk van voedingsvezels. Dit natuurlijk product stimuleert sterk de stofwisseling, stimuleert de peristaltiek van de darmen, veegt voedselresten weg, normaliseert de ontlastingscyclus en voorkomt constipatie en winderigheid.

Bovendien reguleren de vezelrijke weegbree-korrels en het Psylliumzaad de bloedsuikerspiegel, waardoor we beschermd zijn tegen aanvallen van hongeraanvallen.

Regelmatig gebruik van voedingsvezels ondersteunt het spijsverteringsstelsel en versnelt het gewichtsverlies. Vermeldenswaard is ook dat het een uniek vermogen heeft om toxines te absorberen die het in het spijsverteringskanaal “tegenkomt”.

Door het spijsverteringsstelsel, en met name de darmen, te passeren, helpen vezels bij het verwijderen van alle overbodige resten die zich voornamelijk tussen de darmvlokken afzetten.

Door deze wonderbaarlijke granen te consumeren, wordt niet alleen het overgewicht sneller verminderd, maar wordt het lichaam ook doeltreffend gereinigd van schadelijke stoffen.

Ontgifting met behulp van voedingsvezels leidt tot een beter welzijn, opheffing van spijsverteringsproblemen, gevoelens van zwaarte en volheid, en meer vitaliteit en energie.

De rol van voedingsvezels bij de verlaging van het gehalte aan slechte cholesterol is niet zonder betekenis, hetgeen een belangrijke rol speelt bij de preventie van ernstige ziekten, niet alleen zwaarlijvigheid, maar ook atherosclerose en andere aandoeningen van het hart- en vaatstelsel.

Vitale vezels – meningen

psylliumzaadschillen

De meningen over voedingsvezels zijn over het algemeen zeer gunstig. Het gunstige effect ervan op het lichaam is wetenschappelijk bewezen en artsen twijfelen niet aan de positieve rol ervan in het spijsverteringsproces en bij de preventie van vele ziekten. De gevoelens van consumenten en patiënten komen sterk overeen, wat blijkt uit de talrijke opmerkingen die op internet zijn geplaatst.

In de meeste reacties op internet wordt beweerd dat het product effectief helpt het probleem van overmatige eetlust te elimineren en de eetcyclus reguleert. Volgens vele meningen hebben voedingsvezels een positief effect op de stemming, helpen ze het gevoel van zwaarte, voortdurende vermoeidheid en gebrek aan energie weg te nemen.

Mensen die iets zeggen over de doeltreffendheid van voedingsvezels benadrukken ook dat ze ongeëvenaarde reinigende eigenschappen hebben en dat ze helpen om van constipatie en problemen met de stoelgang af te komen. Een aanzienlijk aantal respondenten beweert dat voedingsvezels het gewichtsverlies versnellen.

Vitale vezels bijwerkingen

Er moet rekening mee worden gehouden dat een abrupte verhoging van de inname van voedingsvezels kan leiden tot plotselinge stoornissen van het maag-darmkanaal, darmgas, winderigheid, krampen en buikpijn.

Daarom moeten vezelsupplementen geleidelijk worden ingevoerd, zodat het maagdarmkanaal en de intestinale bacterieflora zich kunnen aanpassen aan de veranderingen in het dieet. Vermijd ook de consumptie van vezels vlak voor het slapengaan, want ’s nachts werken de spijsverteringsenzymen veel zwakker, en natuurlijk moet u altijd veel water drinken.

Het komt zelden voor dat u allergisch reageert op weegbreezaad in de vorm van huiduitslag of hooikoorts; in dat geval moet u beslist stoppen met het product. Het wordt ook afgeraden in geval van darmobstructie, maag- en slokdarmziekten, gevorderde geneesmiddelenresistente diabetes.

Vitale vezel prijs

De exacte prijs van voedingsvezels hangt af van de fabrikant. Het zijn echter nooit buitensporige kosten. Voor een pakje voedingsvezels van 1 kg betalen we ongeveer 20-30 PLN. Het is niet veel, zeker als je bedenkt hoe efficiënt dit product is (we consumeren het dagelijks in kleine hoeveelheden). Er zijn ook duurdere, maar zeer effectieve mengsels van vitale vezels met andere ingrediënten die het gewichtsverlies versnellen.

Hoe gebruik je voedingsvezels?

In een voedingsvezelkuur kunnen we zowel de basis- als de gevarieerde optie gebruiken:

  • Optie 1 – vitale vezels op een lege maag, alleen vergezeld van water

Om te profiteren van de afslankende en gezondheidsbevorderende eigenschappen van voedingsvezels is de eenvoudigste manier om ’s morgens ongeveer 2-3 theelepels vezelkorrels met een kleine hoeveelheid water (of vruchtensap of melk) te overgieten, een paar minuten te wachten tot het opzwelt, en het op te drinken. Het is de moeite waard deze handeling ook overdag te herhalen om het gevoel van overmatige honger weg te nemen.

  • Optie 2: Vitale vezels als bijgerecht of cocktail

Vitale vezels kunnen met succes worden toegevoegd aan diverse pasta’s, dieetdesserts, zemelen, havermout, gierst, salades, sappen en smoothies. Dit is zo veel beter, omdat sommige mensen klagen over de flauwe smaak van deze stof. Dus door het te combineren met een ander, expressief ingrediënt, verhogen we de smaak van de bereiding. Daar houdt het niet op. Vitale vezels kunnen zelfs worden toegevoegd aan soepen, compotes, stoofpotten of vleesgerechten. Alles hangt alleen af van uw verbeelding en culinaire voorkeuren.

Wilt u snel overgewicht verliezen? Ontdek het ideale product voor afslankers!
Vitale vezels met de uitgebreide samenstelling
Fibre Select

vezel selecteren

Bronnen:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/146935
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319176
https://www.healthline.com/nutrition/plantain-weed
https://www.healthline.com/health/psyllium-health-benefits


Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin