vegetables 1730005 1280

Vitaminen voor vallend haar – bekijk de belangrijkste!

De basis van elke behandeling tegen haaruitval moet zijn het optimaliseren van de voeding in termen van voedingsstoffen die het haar nodig heeft voor een goede ontwikkeling en groei. Dit zijn haarvitaminen, waarvan de systematische aanvulling in de juiste hoeveelheden hun conditie aanzienlijk kan verbeteren.

Vitaminen voor vallend haar – hoe neem ik het op?

Als we het haar willen versterken en revitaliseren en beschermen tegen verdere haaruitval, dan moeten we eerst zorgen voor een uitgebreide vitaminisering van het haar. We kunnen dit op twee manieren doen – ofwel door de juiste hoeveelheid vitaminen in de voeding aan te brengen, ofwel door het gebruik van haarsupplementen (bijvoorbeeld een gespecialiseerd kaalheidssupplement voor mannen Profolan en een complex van vitaminen en mineralen voor haar voor vrouwen in het Jelly Bear Hair). De beste en meest effectieve oplossing is echter de combinatie van beide. Laten we dus groenten, fruit of volkorenproducten niet uit het oog verliezen en tegelijkertijd elke dag goede haartabletten van goede kwaliteit innemen.

Wat voor vitaminen voor haaruitval?

1. Vitamine A voor haar

WortelsVitamine A (retinol) heeft een belangrijke invloed op de conditie van het haar, evenals op de conditie van de huid en de nagels. Het is verantwoordelijk voor de goede groei van de haarcellen en bewaakt de stofwisselingsprocessen in de haarwortels en het haar. Dankzij vitamine A is ons haar sterk, sterk, gezond en dicht en groeit het snel genoeg.

De beste bronnen van vitamine A in de voeding zijn: wortelen, groene groenten, paprika’s, tomaten, abrikozen, pruimen, pompoenen, vette melk, vette kazen, lever, eieren, vette vis.

2. Vitamine E voor haar

walnotenVitamine E (de zogenaamde jeugdvitamine) behoort tot de familie van de antioxidanten. Het beschermt de celmembranen, helpt de verouderingsprocessen van onze lichaamscellen (inclusief haarcellen!) te vertragen, helpt bij het transport van voedingsstoffen naar de bollen, ondersteunt de regeneratie van de haarfollikels, verbetert het uiterlijk en de kracht van het haar.

Grote afzettingen van vitamine E zijn te vinden in: zaden, zaden, zaden en spruiten, noten, amandelen, plantaardige oliën, olie, volkorenproducten, lever, melk, eieren, avocado’s, evenals peterselie, paprika, sla, spruitjes, spinazie.

3. biotine voor haar

MelkBiotine wordt ook wel vitamine H of B7 genoemd. Dit is een zeer belangrijke vitamine voor ons, als ons doel is om haaruitval te stoppen en de groei ervan te versnellen. Dankzij biotine bereiken haarmatrices de juiste hoeveelheid kostbare zwavel en hoe meer zwavel, hoe sterker, dikker en dikker het haar. Bovendien reguleert dit bestanddeel de stofwisselingsprocessen en stimuleert het de haargroei.

Producten als melk, eieren, vis, lever, vlees, noten, groenten, fruit, fruit, zemelen en graanvlokken zijn ook verkrijgbaar in biotine.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin