fiolka labolatorium dlonie ojoimages cr

Wat is de behandeling van bloedplaatjes rijke plasma kaalheid?

Platelet rijke plasma therapie wordt beschouwd als een revolutionaire methode om verschillende schoonheidstekorten te elimineren. De behandeling wordt ook gebruikt bij de behandeling van kaalheid. Hoe ziet een plaatjesrijke plasmabehandeling eruit, hoeveel kost het en is het een effectieve manier van haaruitval?

Platelet rijk plasma voor haar – wat is de behandeling?

laboratoriumtestsSteeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in behandeling met bloedplaatjesrijk plasma komen naar kantoren voor esthetische geneeskunde, meestal om de huid te verjongen en rimpels te verwijderen, maar ook om het proces van kaalheid te remmen en de haargroei te stimuleren. De eerste fase van de procedure bestaat uit het verzamelen van het bloed van de patiënt en vervolgens, met behulp van een speciale laboratoriumcentrifuge, het “scheiden” van het plasma, dat sterk geconcentreerde bloedplaatjes bevat.

Het bloedplaatjesrijke plasma wordt vervolgens geïnjecteerd met dunne naalden onder de hoofdhuid of het gezicht, afhankelijk van het doel van de therapie. De behandeling is snel en pijnloos, het wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Onder de huid van de patiënt worden zijn eigen bloedplaatjes een specifieke activator van de nieuwe celgroei, waardoor de huid een intensievere regeneratie krijgt. Bij mensen met alopecia problemen heeft bloedplaatjesrijke plasma mesotherapie het effect van het stimuleren van verzwakte, inactieve haarfollikels en follikels om nieuw, gezond haar te produceren, en als gevolg daarvan haargroei op plaatsen waar ze verdund zijn.

Platelet rijke plasma mesotherapie – prijs

Platelet rich plasma injection is een geavanceerde methode gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de esthetische geneeskunde. Het is een effectieve methode, maar het is duur. Als u alopecia androgene alopecia heeft en gebruik wilt maken van deze vorm van therapie, moet u ongeveer €250 per behandeling betalen. Dit is een gemiddelde waarde, in sommige klinieken kunt u voor slechts 175 € een bloedplaatjesplasma dat rijk is aan mesotherapie op de hoofdhuid uitvoeren, in andere zelfs voor 500 €. Dit verandert echter niets aan het feit dat het hier om buitensporige bedragen gaat, temeer daar de behandeling na ongeveer 2 maanden moet worden herhaald om echt effectief te zijn.

Goedkoper alternatief voor bloedplaatjesrijke plasma mesotherapie

Zijn er andere effectieve manieren om androgene alopecia te behandelen die niet gepaard gaan met zulke hoge kosten? Voor mannen, die hun haarfollikel nog niet volledig hebben afgebroken en die slechts te maken hebben met een gedeeltelijke verdunning van het haar, kunnen orale voorbereidingen een alternatief zijn voor dure mesotherapie. Zo bedragen de kosten van een zes maanden durende Profolan-behandeling (in veel adviezen het meest effectieve voedingssupplement voor kaalheid) 147 €. Ter vergelijking, de kosten van twee bloedplaatjesrijke plasma mesotherapiebehandelingen (met een interval van ongeveer 2 maanden) bedragen gemiddeld 350 €.

Meer weten over Profolan? Je leest over hem in dit artikel.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin