Wat te eten om af te vallen? Levensmiddelen die vermageringsdieet en verboden producten bevorderen

appel

Het lijdt geen twijfel dat het dieet, afgezien van de fysieke activiteit, de basis is van het afslankproces. Alleen de toepassing van permanente voedingsgewoonten garandeert een effectief en duurzaam gewichtsverlies. Dus wat te eten om af te vallen en voor welk voedsel moeten we oppassen? Check door dit artikel te lezen!

Kenmerken van een goed afslankdieet

We weten min of meer allemaal dat we bij het afvallen van vette en gefrituurde levensmiddelen, snoepgoed en sterk bewerkte levensmiddelen, wit brood en fastfood moeten vermijden. Onze menukaart moet grote hoeveelheden groenten en bepaalde vruchten, volle granen, vis en mager vlees, natuurlijke yoghurts en andere magere melkproducten, evenals zaden en noten bevatten.

Maar het is nog niet voorbij. Het is ook de moeite waard om te weten dat er voedingsmiddelen zijn die spijsverteringsprocessen reguleren en direct bijdragen aan het gewichtsverlies. Tegelijkertijd leveren ze veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid. Deze zogenaamde superproducten zijn over het algemeen caloriearm en tegelijkertijd rijk aan de meest waardevolle voedingsstoffen die bijvoorbeeld niet in verwerkte levensmiddelen voorkomen.

Superproducten die het proces van gewichtsverlies bevorderen, het immuunsysteem versterken en het risico op de meeste beschavingsziekten minimaliseren. Deze omvatten: honing, knoflook, zuurkool, broccoli, grutten, zeevis, walnoten, eieren.

Lees ook: Capsaïcine voor gewichtsverlies

Wat te eten om af te vallen?

Groenten

peper, maïs, komkommers, meten

Groenten zijn veruit het meest waardevolle instrument in de strijd tegen overgewicht. Ze zijn caloriearm en rijk aan vitaminen, mineralen en vezels en vormen de basis van de moderne voedingspiramide. Niet alleen voldoen ze perfect aan onze eetlust, maar ze hebben ook een kalmerend effect op onze darmen, en de vezel die erin zit ondersteunt het gewichtsverlies.

Sommige groenten, zoals linzen, voorkomen zelfs de ontwikkeling van abdominale obesitas. Andere, zoals broccoli, hebben door hun overvloed aan antioxidanten een sterk anti-kankereffect. Daarnaast moeten wortelen, tomaten, spinazie, selderij, groene peterselie, rode bieten, courgettes, aardappelen, komkommers en bloemkool permanent worden opgenomen in de dagelijkse voeding.

Kuilvoer speelt een speciale rol in gezonde en gewichtsverlies voeding. Zuurkool (niet gefermenteerd met azijn) is dus een natuurlijke bron van vitamine C en een reeks andere vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het versterkt de immuniteit, zuivert de darmen, ondersteunt de spijsvertering, verlaagt het cholesterolgehalte, blokkeert de eetlust.

Zoek uit: Hoe uw eetlust te verminderen

Fruit

De hedendaagse diëtetiek beveelt aan om zo vaak mogelijk groenten te eten, terwijl de verhouding tussen fruit en groenten iets lager is (¾ van de tijd) dan die tussen fruit (¼ van de tijd). Het is het beste om het fruit uiterlijk in de namiddag te eten, omdat je lichaam de koolhydraatverbranding voor de nachtrust misschien niet kan bijhouden.

Normale appels kunnen een belangrijke rol spelen in het afslankproces. Wanneer ze als voorgerecht worden gegeten, verminderen ze het caloriegehalte van de hoofdmaaltijd, verminderen ze de eetlust en hebben ze, door de aanwezigheid van vezels, een positief effect op de spijsvertering. Een belangrijke vrucht voor gewichtsverlies is grapefruit, omdat het de stofwisseling versnelt en bovendien het lichaam effectief reinigt van giftige stoffen. In het afslankingsdieet is het ook de moeite waard om peren en aardbeien, frambozen, bessen, kiwi’s, ananas en avocado’s op te nemen.

Volkoren graanproducten

Ze zijn niet alleen een bondgenoot van gewichtsverlies, maar ook een bron van essentiële mineralen zoals zink, ijzer, magnesium, B-vitaminen en vezels, wat een grote invloed heeft op het gewichtsverlies. Dankzij hem hebben we minder eetlust, onze darmen werken efficiënter, de stofwisseling is sneller, we raken schadelijke stoffen gemakkelijker kwijt. Dus laten we volkorenbrood, grof gries, bruine rijst, volkorenpasta, havermout, zemelen eten.

Een onvervangbare hulp bij het afvallen: Vitale vezel Fibre Select

fibre select

Melk en zuivelproducten

Melk en zuivelproducten zijn essentieel omdat ze het lichaam voorzien van eiwitten, calcium en vitamine B2, dus ze moeten ook worden opgenomen in een uitgebalanceerd afslankingsdieet. Vanwege het caloriegehalte moeten we echter kiezen voor melk met een lager vetgehalte en natuurlijke yoghurts, of magere witte kaas (onbewerkt, in zijn natuurlijke vorm). Vergeet niet dat het eten van magere zuivelproducten een geweldige manier is om uw stofwisseling te stimuleren en uw eetlust te onderdrukken. Het is des te meer de moeite waard om producten uit deze categorie te bereiken en tegelijkertijd gewicht te verliezen.

Eieren, vis en mager vlees

Het afslankingsdieet moet ook eieren omvatten, bij voorkeur gekookt of, indien gebraden, vetvrij. Gekookt ei levert eiwitten, vitaminen en ijzer, is een goede vervanger van vlees, geeft je een lang gevoel van verzadiging. Als het vlees echter mager is, voornamelijk gevogelte, gekookt of gebakken zonder vet. Vermijd in plaats daarvan alle worsten en andere vleesproducten.

Minstens twee keer per week moet u zeevis eten, gestoomd of gebakken in folie, makreel, tonijn, haring, kabeljauw, zalm, zeevruchten. Ze bevatten onder andere waardevolle omega-3-vetzuren, die bijdragen tot een slank figuur.

Noten, zaden en pitten

Noten, zaden en pitten zijn energierijke producten, maar ze zijn ook rijk aan vitaminen, mineralen, onverzadigde vetzuren en vezels. Uitstekend geschikt als additieven voor salades of snacks, ze remmen de eetlust en minimaliseren het risico op de vorming van vetweefsel. Ze bevatten gezonde vetten en antioxidanten, die in kleine hoeveelheden essentieel zijn voor het lichaam.

Vetten staan aan de top van de voedingspiramide, wat betekent dat ze in minimale doses moeten worden geconsumeerd (bij voorkeur in de vorm van plantaardige oliën in plaats van dierlijke vetten).

Water

Water is absoluut noodzakelijk voor een afslankend dieet. Dankzij de stimulering van de stofwisseling en de reiniging van het lichaam, bevordert het gewichtsverlies. De behoefte aan vloeistoffen is ongeveer 2,5 liter per dag, waarvan 1,5 liter water, en mensen met overgewicht moeten iets meer drinken.

Lees ook: Water met citroen voor gewichtsverlies

Hoe te eten om gewicht te verliezen?

kersen, grapefruit, eieren, avocado, vlees
 1. kleinere maaltijden consumeren, maar vaker – 5 maaltijden per dag om de 3 uur, de laatste, de lichtste, niet later dan 4 uur voor het slapen gaan.
 2. langzaam eten en doen in deze tijd niets anders. Het gaat erom niet te veel per ongeluk te absorberen.
 3. eet niet tot je vol zit.
 4. we eten niet in de stad, we eten alleen gezonde, zelfgemaakte gerechten.
 5. het is aan te raden om voor de maaltijd langzaam een glas water te drinken.

Wat niet te eten en drinken om af te vallen?

 1. Sterk verwerkte levensmiddelen.
 2. Alcohol, omdat dit de zogenaamde lege calorieën zijn, en het kan ook uw eetlust verhogen.
 3. Bereide maaltijden en halffabrikaten (sauzen, instantsoepen, knoedels, ontbijtgranen, frieten, stokjes, enz.)
 4. Gebakken voedsel, vooral in frituurvet.
 5. Zoete dranken.
 6. Witbrood, gebak en alle snoepjes.
 7. Het verbruik van zout en suiker moet worden beperkt.

Kijk eens: Overzicht van de meest effectieve afslankproducten van tabletten

Category: afslanken

3 comments

 1. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de overgang naar een dieet op basis van groenten een steenachtig succes is bij het afslanken. Ik verloor ongeveer 10 kg zonder te gaan sporten, voornamelijk door aanpassingen in het menu. Bijna alles kan worden gedaan met groenten, peulen en grutten 😉 Ik raad aan om

 2. Ik kan niet voor niets gewicht verliezen in de wereld, ik kan mijn dieet niet voor niets houden in de wereld. Het enthousiasme voor een nieuw dieet duurt minstens enkele dagen.

 3. Dagmara, ik had ook zo’n strohalm in mijn dieet. Maar uiteindelijk begon het overgewicht me zo te storen dat ik het serieus nam. Ik begon geleidelijk aan veranderingen in de voeding aan te brengen. En op de een of andere manier ging het weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr