Yerba mate voor afslanken – kan de traditionele drank van de Argentijnen de weg naar een slank figuur vergemakkelijken?

yerba mateYerba mate (Paraguayaanse horsmakreel) vindt steeds meer liefhebbers in ons land. Wij waarderen dit ongebruikelijke kruid niet alleen om zijn positieve invloed op het werk van de geest en het welzijn, maar ook om zijn eigenschappen die bijdragen tot gewichtsverlies. Is het drinken van yerba mate voor afslanken echt een goed idee? Is het mogelijk om het effect van een perfect silhouet te bereiken dankzij de dagelijkse infusies van Paraguayaanse kruiden?

Wat is Yerba mate?

In een gezond verstand, yerba mate is een infusie gemaakt van droge bladeren en takken van Paraguayaanse struiken, dat wil zeggen een groenblijvende boom gekweekt in sommige Zuid-Amerikaanse landen (bijv. Argentinië, Brazilië, Paraguay). Het drinken van yerba mate is daar erg populair, het is een traditie, net als het drinken van koffie of thee in ons land. Volgens bronnen was het drinken van infusies en het kauwen van partnerbladeren een praktijk die gevolgd werd door Zuid-Amerikaanse Indianen (de Guarani stam). In de 17e eeuw werd de Indiase traditie van het gebruik van deze bladeren werd genomen van de Indianen, waarna Yerba mate werd gepropageerd als een substituut voor thee en een methode voor het stimuleren en elimineren van vermoeidheid.

Yerba mate – eigenschappen

yerba mateIn dit unieke kruid worden grote afzettingen van stoffen met antioxiderende eigenschappen gesloten, die een gunstig effect hebben op het hele lichaam, het verouderingsproces remmen en het risico op kanker verminderen.

Ook heeft Yerba mate:

 • heeft een gunstig effect op onze weerstand;
 • ondersteunt het hart en het cardiovasculaire systeem;
 • Vermindert het niveau van slechte cholesterol;
 • verbetert de spijsvertering, heeft een gunstige invloed op de maag en darmen;
 • versnelt de eliminatie van toxines uit het lichaam;
 • Ondersteunt de lever;
 • heeft een positief effect op botten en tanden;
 • Het heeft een positief effect op de huid, het haar en de nagels.

Echter, de belangrijkste troef van Yerba mate is het gunstige effect op de stemming, het zenuwstelsel en de psychofysische efficiëntie.

Het drinken van yerba mate is een geweldige manier om te stimuleren en te verminderen slaperigheid, zogenaamd beter dan het drinken van koffie, die stimuleert voor een kortere tijd, draagt het risico van druk pieken en kan leiden tot overmatige gewenning van het lichaam dan cafeïne. Mate is vrij van deze nadelen – het voegt energie toe voor een langere periode, veroorzaakt geen drukpieken en is niet verslavend. Yerba is ook een geweldige manier om de hersenfunctie en concentratie te verbeteren. Het kruid is ook een specialist in de strijd tegen vermoeidheid, zowel fysiek als mentaal, evenals in de vermindering van nerveuze spanningen en depressieve toestanden.

Yerba mate – samenstelling

Yerba mate heeft veel positieve effecten, want het is gevuld met onder andere waardevolle stoffen:

 • polyfenolen,
 • matein,
 • theobromine,
 • chlorogeenzuur,
 • saponinen,
 • B-vitaminen,
 • Vitamine C,
 • Vitamine E,
 • Vitamine A,
 • Kalium,
 • magnesium,
 • fosfor en calcium,
 • ijzer,
 • mangaan.

Yerba mate voor afslanken

Veel kruiden en specerijen (bijv. gember, kurkuma of cayennepeper) hebben gewichtsverminderende eigenschappen en een groot deel ervan kan de stofwisseling ook na gewichtsverlies ondersteunen, zodat het gewicht constant blijft. Deze voordelen zijn niet verstoken van Yerba mate, maar het is de moeite waard om te onthouden dat het drinken van infusies van dit kruid is niet genoeg om systematisch een daling van het gewicht te registreren.

Tegelijkertijd is het de moeite waard om het menu “af te vallen” en minstens 3 keer per week lichamelijke activiteit in het lesrooster in te voeren. U kunt ook op zoek gaan naar een “afslankende assistent” in de vorm van een goede vetverbrander. Alleen een breed plan om overgewicht te verminderen zal optimale resultaten opleveren.

Hoe yerba mate ondersteunt gewichtsverlies:

 1. Wanneer u yerba drinkt, neemt het gevoel van verzadiging toe, u voelt zich minder gretig om te eten en u kunt uw calorie-inname beter onder controle houden.
 2. Yerba mate verbetert de spijsvertering, helpt bij het reguleren van het suikergehalte, vermindert de opname van vetten uit voedsel.
 3. Yerba mate stimuleert de stofwisseling, inclusief de vetstofwisseling.
 4. Yerba mate bevordert ontgifting van het lichaam.
 5. Door zijn diuretische eigenschappen, yerba mate helpt bij het verwijderen van overtollig water uit het lichaam. Dit is goed nieuws voor mensen met problemen met zwelling van het lichaam, water cellulitis en cyclische gewichtstoename geassocieerd met waterretentie in het lichaam.
 6. Yerba mate voegt energie toe en verhoogt de weerstand tegen vermoeidheid, wat u kan helpen uw trainingsplan te realiseren terwijl u gewicht verliest.
 7. Yerba mate verbetert de stemming door het verhogen van de motivatie om gewicht te verliezen.

Hoe te brouwen yerba mate?

yerba mateDe eigenschappen van yerba maken het meer en meer populair onder mensen die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl. Als we besluiten om het bioactieve effect te testen, is het de moeite waard om een traditionele matero schotel te kopen. Bereid de infusie voor door ongeveer 4 eetlepels dehydratatie in een schaal te gieten en giet dan water bij een temperatuur van 70-80 graden Celsius. Stoom gedurende minstens een paar minuten. Drink de drank door een speciale buis (bombilla), die in een matro wordt geplaatst voordat de yerba overspoeld wordt met water.

Eenmaal gebrouwen zijn de bladeren geschikt om te overstromen met water. We kunnen dit zelfs meerdere malen doen, maar vergeet niet om het niet te overdrijven met de hoeveelheid yerba mate dronken dagelijks, want het kan schadelijk zijn in overmaat.

We raden het ook aan:

Vermageringsdieet
Rangschikking van vetverbranders

Category: afslanken

8 comments

 1. Ik heb van yerba gehouden sinds ik het voor het eerst dronk, ik wist dat ik het niet zou laten gaan 😀 ik drink het elke dag, twee of drie keer, ik gaf bijna elke dag koffie voor haar op. Naar mijn mening werkt het beter dan koffie. Koffie stimuleert alleen maar, en yerba heeft ook een positief effect op de psyche, althans de mijne. Ik wist echter niet dat partner ook een afslankend vermogen heeft. Het is goed om te weten. Groeten aan alle yerbo-maniacs 🙂

 2. Verliest de moeder gewicht? We verliezen zelfs geen pond als we te veel eten en geen sport beoefenen. Dit pro-gezonde kruid verbrandt geen vet van u zonder uw werk.

 3. Ik heb onlangs stuurman drinken. Ik begon het te drinken vanwege het stimulerende effect. Tot nu toe had ik voor dit doel koffie gedronken, maar op de een of andere manier is mijn maag ermee getrouwd, dus moest ik een alternatief vinden. Ze moeten zeggen dat ik zeer aangenaam verrast ben door de actie van yerba. Het stimuleert en maakt me lichamelijk en geestelijk beter voelen in het algemeen. Wat meer is, ik heb minder eetlust na het, die langzaam werd gevaarlijk voor mijn figuur 😉

 4. Geef gemoedsrust aan dit gewichtsverlies onder invloed van yerba. Onlangs is er ook een collega aan het werk gesprongen met zo’n openbaring dat een kennis 5 of enkele kilo heeft laten vallen bij het drinken van mate……. Nou, voor mij is het een verhaal dat uit mijn vinger wordt gezogen. Het is alsof iemand zegt dat het drinken van koffie elke dag gewicht verliest. In feite, als we willen afvallen moeten we meer calorieën verbranden dan we accepteren, alleen de hele filosofie van gewichtsverlies. Mate heeft hier niets te doen. Het kan slechts een klein beetje het verlangen naar voedsel doven of energie toevoegen, die tijdens het sporten kan worden afgevoerd. Het verliest niet alleen gewicht.

 5. Ik ben het eens met de vorige spreker, afslanken is over dieet en activiteit, en speciale vetverbranders zijn ontworpen om te stimuleren, versnellen de vermindering van kg, en Yerba mate is een algemene voorstander van het hele lichaam en niet een gewichtsverlies activator. Dit verandert niets aan het feit dat het nuttig kan zijn voor slimmers, vooral voor degenen die veel trainen, omdat het de vermoeidheidstoestand stimuleert en verzwakt.

 6. Yerba werkt mooi. Ik beveel het aan. Ik drink het meerdere malen per dag (ongeveer 100 ml per keer) – ’s morgens, rond het middaguur, dan ’s middags voor de training en na de training. En zo zit ik de hele dag vol energie en welzijn. Versnelt het afslanken? Het is moeilijk te zeggen, ik heb de indruk dat ik gewicht verliezen vooral van de sportschool, maar misschien yerba is het toevoegen van wat baksteen? 😉

 7. Ik was geïnteresseerd in deze yerba. Ik ben op zoek naar iets meganatuurlijks, dat energie toevoegt, de eetlust onderdrukt en tegelijkertijd een gunstig effect heeft op het lichaam in het algemeen. Ik heb echter een probleem met het kopen van stuurman. Ik ben groen en ik weet niet wat ik moet kopen en waar. Oh, en de vraag, is dit yerba gerecht nodig? Kan het niet in een gewone mok gebrouwen worden?

 8. Wilma100 als je een kruidenierswinkel in de omgeving, dan vragen over mate, zo niet, dan heb je een zeer brede selectie van winkels en rassen van mate. Wat het beste is, is al een individuele keuze, smaken zijn verschillend, maar het is de moeite waard om te proberen 🙂 Het belangrijkste is om goede kwaliteit losse mate te gebruiken, geen express mate of andere fixes, omdat het niet hetzelfde is. Wat de schotel betreft, u kunt natuurlijk in een gewone mok brouwen, maar in een matero is het gewoonweg comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr