turmeric 3089308 1280

Kurkuma om af te slanken, te reinigen, te verteren, te reinigen…. Dus het kruid is goed voor alles!

Kurkuma – samenstelling, gezondheids- en medicinale eigenschappen

Curcuma is een Indiase saffraan, een specerij met een karakteristieke geel-oranje kleur, die hier meestal in poedervorm verkrijgbaar is, maar ook al enige tijd in de vorm van verse wortelstokken. Het is van de wortelstokken van de plant die struisvogel wordt genoemd, een lange Aziatische vaste plant uit de gemberfamilie, gevonden in Zuidoost-Azië, waar het klimaat subtropisch is, dat het bekende en onze keukenkruid wordt verkregen.

Wat zit er in de kurkuma? Oesterwortels bevatten 70% zetmeel, vluchtige oliën en harsen, fructose, glucose en mineralen, en ongeveer 5% curcuminoïden, verbindingen waaronder curcumine. Het is het belangrijkste werkzame bestanddeel dat ook als natuurlijke kleurstof fungeert. Omdat kurkuma geen intense smaak of geur heeft, kan het met succes worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan gerechten.

Het zijn echter niet de keukenattributen die de onschatbare gezondheidswaarde van kurkuma bepalen. Hoewel curcumine slechts enkele procenten van de oesterinhoud voor zijn rekening neemt, toont het een grote kracht en een krachtig actieterrein. Het is een van de krachtigste antioxidanten tegen de overmaat van de zogenaamde vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor verouderingsprocessen en kankerveranderingen.

De antioxiderende eigenschappen van kurkuma zijn niet alles. Studies bevestigen de anti-inflammatoire, schimmelwerende, antibacteriële en antivirale effecten, die een belangrijke invloed hebben op de verbetering van het immuunsysteem. Curcumine zuivert de lever, helpt bij diabetes en gewrichtsziekten en verbetert zelfs de hersenfunctie. Belangrijk is dat curcumine niet alleen actief is op het niveau van het hele lichaam, maar ook een selectief effect heeft op de somatische cellen van het lichaam.

Curcuma voor gewichtsverlies, of hoe een exotische specerij u kan helpen gewicht te verliezen

specerijen, kruiden, markt

Allereerst stimuleert kurkuma het spijsverteringsstelsel aanzienlijk. Het ondersteunt de afscheiding van spijsverteringssappen en gal, die essentieel zijn in het proces van de verbranding van vetten en eiwitten, waardoor het metabolisme wordt gestimuleerd. Door de spijsvertering te ondersteunen en te reguleren en anti-inflammatoire, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen aan te tonen, voorkomt het verstopping, winderigheid en andere spijsverterings- en spijsverteringsstoornissen. Een snellere stofwisseling, een betere spijsvertering en een betere leverfunctie zijn belangrijke factoren bij het voorkomen van vetophopingen en bevorderen daardoor een slankere figuur.

Water met kurkuma om af te slanken

Als u kiest voor een gewichtsverlies behandeling met kurkuma, moet u een beproefde methode gebruiken. Drinkwater met kurkuma elke dag op een lege maag is een geweldige manier om het lichaam te reinigen, het spijsverteringsstelsel te stimuleren tot meer activiteit en een versnelde stofwisseling.

Benadrukt moet worden dat het de afslanking nog effectiever ondersteunt door de combinatie van kurkuma met andere componenten met een bekende thermogene werking en een stimulerende stofwisseling. Een bekronend voorbeeld is het gebruik van kurkuma samen met peper. De piperine in zwarte peper is een stof waardoor kurkuma veel beter wordt opgenomen! Curcuma met peper is een duo met verbeterde eigenschappen op het gebied van een efficiëntere stofwisseling en een betere en snellere spijsvertering, en daarmee een grote bondgenoot van gewichtsverlies.

Hoe kurkuma te gebruiken? Een paar tips op maat

kurkuma

Indiase saffraan kan in de keuken worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan gerechten – soepen, sauzen, dips, salades, rijst en pasta, taarten, cocktails, zelfs roereieren. Een snuifje specerij is genoeg om een gerecht een mooie, gouden kleur te geven en zijn smaak te versterken. En als we ons ervan bewust zijn dat een lange oester onmiskenbaar voordelen heeft voor de gezondheid, moet zijn aanwezigheid in onze keuken een vanzelfsprekendheid worden. En hier zijn de recepten voor afslankende dranken.

1. kurkuma en citroendrankje

Het is bekend dat het vasten van water met citroen een positief effect heeft op de gezondheid. Het zuivert het lichaam, zorgt voor vitamine C, bestrijdt vrije radicalen en heeft dus een effect op zowel de gezondheid als de schoonheid. Als u kurkuma aan citroenwater toevoegt, krijgt u het dubbele – reinig uw lever, versnel de stofwisseling en reinig uw lichaam van giftige stoffen, vermijd problemen met de spijsvertering en het legen.

De drank kan verrijkt worden met een snufje kaneel en een beetje honing, dan kunnen we naast de betere smaak nog andere voordelen verwachten. Zo’n drank reguleert het suikergehalte en de bloeddruk, voorziet het lichaam van energie voor de hele dag, verhoogt de immuniteit, helpt bij het bestrijden van reumatische klachten en gewrichtspijn.

Ingrediënten:

 • een halve theelepel kurkuma…
 • een glas warm water
 • een citroensap
 • een halve theelepel honing
 • een snuifje kaneel…

Uitvoering:

Voeg alle ingrediënten toe aan het water en meng goed (de kurkuma kan zich op de bodem van het glas zetten). We zullen meteen drinken.

2. kurkuma en gemberinfusie

Gember heeft ook een positief effect op de spijsvertering, en door zijn shogaol en gemberol stimuleert het de galproductie, versnelt het de vetverbranding en reinigt het het lichaam van giftige stoffen en overtollig water. Een infusie van beide ingrediënten met honing zal uw stofwisseling de hele dag stimuleren en uw eetlust verder verminderen.

De infusie wordt als volgt voorbereid:

Ingrediënten:

 • een halve liter water
 • 30 g verse gember
 • een halve theelepel kurkuma…
 • lepel honing

Uitvoering:

Schil de gember van de huid, bij voorkeur door met een theelepel te schrapen en met kleine ogen op een rasp te raspen. Giet water in een pot, voeg geraspte gember toe en kook. Haal van het vuur, zeef de zeef, voeg honing en kurkuma toe aan een afgekoelde drank, meng grondig. We schenken het drankje in een fles en bewaren het in de koelkast. We drinken elke ochtend voor een maaltijd, in de hoeveelheid van ongeveer een glas. Schud de inhoud van de fles voor gebruik goed door elkaar.

3. Crèmecocktail met kurkuma

Ingrediënten:

 • 1 glas melk (bij voorkeur plantaardig)
 • 1 banaan
 • 1 theelepel honing
 • een halve theelepel kurkuma…
 • 1 theelepel verse, geraspte gember

Uitvoering:

Meng de gehakte banaan en andere ingrediënten tot een glad en koel mengsel.

De dagelijkse consumptie van deze dranken met kurkuma brengt meetbare voordelen voor onze gezondheid met zich mee. Het heeft niet alleen een positief effect op de spijsvertering, lever en alvleesklier, immuniteit, suiker en cholesterolgehalte, maar het helpt ook om gewicht te verliezen, vermindert ontstekingen, minimaliseert problemen met gewrichten en helpt om een jonge look te behouden.

Effectieve vetverbrander met kurkuma: Nutrigo Lab Burner

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin