7844161042 4ec8521875 z

Aloë vera – voor haaruitval en meer, d.w.z. waardevolle eigenschappen van de populaire potplant

Aloë vera is een gemakkelijk te kweken potplant met een interessant, ietwat cactusachtig uiterlijk dat zeker de moeite waard is om op je vensterbank te hebben. Het groeit snel en het sap dat uit de bladeren wordt gehaald is een bron van waardevolle stoffen voor de huid en het haar. Houd er rekening mee dat als u wilt beginnen met het extraheren van aloë vera sap, het raadzaam is om te wachten tot de plant groot genoeg is of om een twee jaar oude plant te krijgen. Leer meer over de genezende en verzorgende eigenschappen van aloë vera.

Eigenschappen, samenstelling en gebruik van aloë vera

Alo¿ is een van de rijkste planten in termen van het gehalte aan werkzame stoffen, die een gunstig effect hebben op het menselijk lichaam. Het bevat onder andere: B-vitamines, vitamine A, C en E, zink, magnesium, calcium, ijzer, koper, kalium, fosfor, vele waardevolle aminozuren en enzymen, onverzadigde vetzuren, sterolen, saponinen, organische zuren, natuurlijke suikers. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen van aloë vera:

Aloë vera

  • Aloë vera kalmeert en geneest wonden, zweren, brandwonden, beten.
  • Aloë helpt de huid te regenereren, voedt, hydrateert en beschermt. Aloë vera sap wordt gebruikt voor littekens, evenals een natuurlijke cosmetische verzorging en het voorkomen van rimpels.
  • Aloë helpt bij allerlei spijsverteringsproblemen, waaronder constipatie, diarree, reflux, darmstoornissen, versnelt ook de stofwisseling.
  • Aloë verbetert de immuniteit, helpt bij de bestrijding van virussen, parasieten, bacteriën en schimmels die in het menselijk lichaam leven.
  • Aloë Vera voor natuurlijke detox – het drinken van aloë vera sap is een manier om de zelfreiniging van het lichaam te verbeteren van giftige stoffen.
  • Aloë vera voor haargroei – dankzij de rijke samenstelling heeft deze plant een uitstekend effect op zwak, dun en dunner wordend haar. Het bevordert hun snellere groei en bouwt hun hele lengte opnieuw op, van de wortels tot de uiteinden.

Hoe gebruik ik aloë vera voor mijn haar?

Aloë vera is een effectieve en vooral natuurlijke remedie tegen haaruitval. Als u aloë vera in een pot kweekt, snijdt u de grote bladeren af en haalt u het dikke vruchtvlees eruit. Hoe gebruik je aloë vera sap voor haar? De makkelijkste manier om aloë vera sap te gebruiken is om een medicinale haarwrijving te maken. Masseer het aloë vera sap in je hoofdhuid, wikkel het in folie en een handdoek en houd het 40 minuten vast en spoel het dan af. U kunt ook de aloë vera-gel die uit de bladeren wordt geëxtraheerd gebruiken als een spoeling. Verdun het met water, giet de vloeistof in een kom en spoel je haar erin terwijl je je hoofdhuid zachtjes masseert voor een paar minuten. Een aloë vera masker is ook zeer effectief in het versterken en laten groeien van haar. Meng de bladeren met het vruchtvlees, voeg een beetje lijnolie of olijfolie toe aan de pasta, meng, maskeer het masker in je hoofdhuid, dek af, wacht 45 minuten en spoel af.

Een natuurlijke haaruitvalbehandeling zal effectiever zijn als u een bewezen voedingssupplement toevoegt aan uw aloë vera behandeling. Als u op zoek bent naar effectieve behandelingen voor alopecia androgenetica, klik dan hier.

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin