Goj bessen en afslanken – ontdek de kracht van ongelooflijk fruit

Goj bessenDe goj bessen zijn de vrucht van een stekelige, solanaceeënfamilie die groeit in het subtropische en gematigde klimaat van Tibet, Mongolië en China, dat nu in vele andere landen over de hele wereld wordt geteeld. Vanwege zijn uitzonderlijk waardevolle eigenschappen worden goj bessen al lang gebruikt in de Chinese geneeskunde. Soms ook wel de gezondste vruchten van de wereld genoemd, werden gebruikt als een remedie voor vele ziekten, en vooral als een wondermiddel voor langere jeugd en goede psychofysische conditie.

Goj bessen – samenstelling

Volgens oude Chinese boeken zou een salie, dankzij de consumptie van Chinees stekelig fruit, tot 225 jaar in goede gezondheid leven. Ongeacht of we geloven in de magische kracht van bessen, moeten we vertrouwen op wetenschappelijk onderzoek. Ze bevestigen de uitzonderlijke voedingswaarde van deze vruchten, die een impact heeft op onze gezondheid.

Goj bessen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen – vitaminen, mineralen, aminozuren, polysacchariden en andere waardevolle stoffen. Ten eerste zijn ze een rijke bron van carotenoïden, waaronder bètacaroteen. De versterkende weerstand van vitamine C en vitamine E-jongheid zit er meer in dan in welke andere plant dan ook.

We kunnen er ook B-vitaminen, ijzer, zink en selenium, calcium, koper, fosfor en germanium in vinden, waarvan het anti-kanker effect door studies is bevestigd. Daarnaast bevatten goj bessen polysachariden die het immuunsysteem, vetzuren en aminozuren versterken, waaronder die welke niet door het lichaam worden geproduceerd; zeaxanthine en luteïne, die het gezichtsvermogen ondersteunen, en tenslotte vezels die het verteringsproces verbeteren en gunstig zijn voor afslankende mensen.

Goj bessen – eigenschappen

Goj bessenOude Chinese geneeskunde toegeschreven aan deze vruchten de mogelijkheid om nieren en lever te regenereren en therapeutische eigenschappen nuttig in long, hart en reuma ziekten. Niet alleen dat, men geloofde dat goj bessen het verouderingsproces vertragen en ze vruchten noemen, lange levensduur, wat zeer waarschijnlijk is vanwege het rijke gehalte aan antioxidanten.

De aanwezigheid van antioxidanten is niet alleen van groot belang voor de regeneratieve processen van cellen en het vertragen van hun veroudering, maar ook voor de preventie van kanker, vooral met betrekking tot maag-, darm- en prostaatkanker en de goede werking van het immuunsysteem.

De goj vruchten verbeteren ook het gezichtsvermogen en de conditie van de huid, spieren en botten, waardoor osteoporose wordt voorkomen. Ze verlichten ademhalingsproblemen, reguleren de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel, voegen kracht en vitaliteit toe.

Ze hebben ook een gunstig effect op de werking van het zenuwstelsel – ze verbeteren de stemming, kalmeren de zenuwen, vergemakkelijken het slapen, verbeteren het geheugen en de concentratie, minimaliseren de symptomen van migraine. Er wordt ook gesproken over het gunstige effect van goj bessen op het voortplantingssysteem. Ze verhogen de potentie van mannen en normaliseren de menstruatiecyclus bij vrouwen.

Goj bessen om af te slanken

Ledereen die ooit heeft geprobeerd om gewicht te verliezen weet heel goed dat afvallen geen gemakkelijke zaak is. In veel gevallen kan noch een strikt dieet, noch inspannende lichaamsbeweging de verwachte resultaten opleveren. Soms heeft het lichaam een sterke stimulans nodig om de stofwisseling uit te breiden en de calorieën sneller te verbranden. Een dergelijke impuls kunnen de goj bessen zijn. Afslanken in hun hulp kan worden voor ons en sneller, en gemakkelijker. Naast vele andere gezondheidsbevorderende of zelfs curatieve eigenschappen hebben deze vruchten eigenschappen die helpen om lichaamsvet te verminderen. Ze staan bekend om hun activiteiten in die mate dat sterren zoals Madonna, Angelina Jolie en Tom Cruise hebben gezorgd voor het promoten van hen als gezonde voeding.

De afslankende kracht van goj bessen is vooral het effect van de aanwezigheid van vezels. Deze stof vergemakkelijkt niet alleen de spijsvertering en ontlasting, maar zorgt ook voor een gevoel van verzadiging, waardoor de eetlust effectief wordt geblokkeerd. Een kleine portie die elke dag wordt geconsumeerd, zal uw stofwisseling stimuleren zonder dat u te veel calorieën binnenkrijgt en bovendien zonder dat dit, zoals bij andere vruchten, leidt tot een verhoging van de bloedglucosewaarden. Bovendien,

Wat ook belangrijk is in gewichtsverlies, de bessen van de goj reinigen het lichaam van giftige stoffen.

Goj bessen – meningen

We moeten er echter oprecht op wijzen dat, hoewel goj bessen ongetwijfeld behulpzaam zijn bij gewichtsverlies, wonderen alleen niet zullen werken. Er is geen voedsel of supplement in de wereld dat effectief vetweefsel zou verbranden en gewicht zou verminderen zonder lichamelijke activiteit en ongezonde eetgewoonten. Beweging en een uitgebalanceerd, caloriearm dieet, gecombineerd met goj bessen, is het meest geschikte recept om een slank figuur te verkrijgen en te behouden. Daarom is het de moeite waard om hen te bereiken, te meer omdat ze ons naast het verminderen van het karkas nog een aantal andere voordelen voor de gezondheid zullen brengen.

Dit is de reden waarom sommige van de meningen van internetgebruikers die klagen dat ze goj bessen aten en helemaal geen gewicht hebben verloren, en de verandering in levensstijl helemaal niet noemen. Het is moeilijk te beargumenteren met dergelijke opmerkingen als iemand zich er niet van bewust is dat geen van de zogenaamd wonderbaarlijke vetverbranders zal werken in een situatie waarin we het lichaam te veel calorieën leveren en het absoluut niet helpen om ze om te zetten in energie.

Goj bessen – hoe te eten

Goj bessen, havermoutOp onze markt zijn deze vruchten verkrijgbaar in gedroogde vorm en biosappen. Gedroogde goj bessen zijn een uitstekende aanvulling op ontbijtgranen, allerlei soorten salades, cocktails, dranken, gebakken producten en andere desserts, maar ook soepen en vlees. Ze maken ook deel uit van diverse kruiden- en vruchtentheeën. Daarnaast hebben we goji vruchtensappen en -sappen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en die een specifieke, veilige dosis, capsules of tabletten bevatten.

Er bestaat geen twijfel over dat Chinese stekelige bessen, zoals alle bessen, veel gunstige eigenschappen hebben voor het lichaam. Echter, deze kunnen uitzonderlijk niet zo veel gegeten worden als je kunt, je moet niet meer dan 15-20 gram per dag eten. In het geval van systematisch gebruik van geneesmiddelen moet bijzondere aandacht worden besteed en het is het beste een arts te raadplegen, aangezien de stoffen in bessen kunnen interageren met bepaalde geneesmiddelen, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Goj bessen – recepten, voorbeelden van gebruik in keukens

havermoutDe gemakkelijkste manier om goj bessen te gebruiken is gezondheidsthee. Giet kokend water over de gedroogde vruchten, laat het enkele minuten bedekt achter en voeg dan een theelepel honing toe. Een dergelijke portie vitaminen zal ongetwijfeld het lichaam mobiliseren om meer activiteit te ontwikkelen.

Een even eenvoudige manier om ze te eten is het toevoegen van porties bessen aan havermout, ontbijtgranen, muesli, yoghurt. Gemalen in een koffiemolen en gemengd met aardbeien en banaan, resulteren ze in bijzonder lekkere en spectaculaire smoothies.
Goj bessen zijn ook een heerlijke aanvulling op salades. Bijvoorbeeld: meng een portie rucola met een lepel olijfolie, voeg ongeveer 20 gram feta of geitenkaas toe, breng op smaak met citroensap, eventueel zout en peper, voeg een lepel bessen toe, meng en een heerlijke salade klaar. Het kan worden aangevuld met aardbeien of andere vruchten.

Een meer arbeidsintensieve versie is haverkoekjes met goj bessen. Meng een glas roggemeel met een theelepel bakpoeder en 3 theelepels kaneel. Meng in de tweede kom het ei met een glas melk, 4 eetlepels olie en een eetlepel honing. Voeg het mengsel toe aan de bloem, meng, voeg een glas havervlokken en andere tarwezemelen, 50 gram gedroogde bessen en dezelfde hoeveelheid veenbessen toe.

Meng alles samen tot een gladde massa, vorm met een lepel koekjes, die we op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bak gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr