Depositphotos 100717348 S

Hoe krijg je snel een bruine teint – hoe krijg je langdurig een mooie, gebronsde teint?

Een gebruinde huid ziet er aantrekkelijk, vitaal en gezond uit. Daarom trekken we, wanneer de eerste warme, zonnige zomerdagen aanbreken, graag schaarse outfits aan en gaan we lekker zonnebaden. Helaas gaat bruinen voor velen van ons niet vanzelf. We stellen ons elke dag bloot aan de zon en toch blijven we bleek. Mensen met een donkerder huidtype hebben geen last van dit probleem (hun huid ziet er zelfs zonder bruining geweldig uit en als ze in de zon gaan, worden ze in een mum van tijd bruin). worden in een mum van tijd bruin), moeten mensen met een lichte huid iets harder werken om bruin te worden en te blijven. Hoe word je snel bruin? Wat kun je doen om lang van een mooie bruine teint te genieten?

Zonnebaden – voors en tegens

Depositphotos 200273926 S

Een bruine kleur wordt geproduceerd door sterk zonlicht of kunstmatige ultraviolette straling die lijkt op natuurlijk zonlicht. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon of aan speciale lampen die UV-stralen uitzenden, is de afweerreactie van de huid om de productie van melanine (pigment dat verantwoordelijk is voor huidpigmentatie) te verhogen. Dankzij het mechanisme van verhoogde melanineafscheiding kunnen de onderhuidse weefsels doeltreffender worden beschermd tegen de schadelijke zonnestralen.

Bruin worden kan op twee manieren. Onder invloed van UVA-stralen komt de eerder in de huid aanwezige melanine vrij en bereikt dan de opperhuidcellen. Dit resulteert in een lichte verdonkering van de huid onmiddellijk na het zonnebaden. Onder invloed van UVB-stralen worden er echter nieuwe melanocyten gevormd, die intensief melanine beginnen te produceren. Reeds bestaande melanocyten worden ook gestimuleerd om melanine te produceren. Dit proces resulteert in een sterke bruining van de huid ongeveer drie dagen na het zonnebaden.

Is zonnebaden goed voor onze gezondheid en de conditie van onze huid? Ja en nee. Aan de ene kant kan te intensieve en frequente blootstelling aan de zon leiden tot watertekort en uitdroging van de huid, evenals huidirritatie, verkleuring, hyperpigmentatie en zonnebrand.Enerzijds kan een te intensieve en frequente blootstelling aan de zon leiden tot een tekort aan water en een droge huid, evenals huidirritatie, verkleuring, vlekken en schilfering, om nog maar te zwijgen van een snellere huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker.

Aan de andere kant kan zonnebaden veel voordelen hebben. Eerst en vooral verbetert de zon het uiterlijk van de huid (waardoor ze er gezonder, beter gevoed en stralender uitziet) en geeft ze ons haar meer glans en vitaliteit. Het stimuleert ook de aanmaak van vitamine D in het lichaam, wat uiterst belangrijk is voor de immuniteit en de gezondheid van de botten, heeft een positief effect op de stemming, verlicht gewrichtsaandoeningen, verbetert de stofwisseling, helpt depressieve toestanden te bestrijden en geeft meer energie.

Is het, gezien de voor- en nadelen van zonnebaden, de moeite waard om jezelf bloot te stellen aan de zon? Zeker wel, maar het moet verstandig en met mate gebeuren. Terwijl overmatige blootstelling aan de zon schadelijk is, is kort maar regelmatig zonnebaden (met bepaalde regels) aan te raden.

Hoe word ik snel bruin zonder in de zon te gaan? Zijn zonnebanken en zelfbruiners een goed idee?

In de zoektocht naar een sterke, snel verkregen bruine kleur kiezen velen van ons voor een bezoek aan de zonnebank. Er zijn ongetwijfeld verschillende voordelen aan het gebruik van een zonnebank, waaronder: een mooie, intense, egale bruine kleur, de mogelijkheid om te zonnebaden ongeacht het seizoen en het weer, de mogelijkheid om te ontspannen. De voordelen van een zonnebank zijn: een mooie, intense, gelijkmatige bruining, de mogelijkheid om te zonnebaden ongeacht het seizoen en het weer, de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen na een zware dag, verbetering van de bloedsomloop en algemeen welzijn.

Bruin worden in een solarium heeft echter ook ernstige nadelen: snellere fotoveroudering van de huid, ruwe en droge huid, meer dermatologische problemen, het ontstaan van verkleuringen, verbranding van de huid, slechte effecten op de ogen, verhoogd risico op huidkanker. Dus als we al zonnebanken moeten gebruiken, laten we het dan zelden en met een lage intensiteit doen.

“Bruin worden” met zelfbruiners is ook niet ideaal. De belangrijkste nadelen van deze cosmetica zijn: problematische verspreiding, ongelijkmatige bruining, te intens, kunstmatig effect, vorming van vlekken op de huid en kleding, vergankelijkheid.

Het lijdt geen twijfel dat bruinen in de natuur, met de juiste hoeveelheid tijd van blootstelling aan zonnestralen, een veel betere oplossing is dan het gebruik van vervangers in de vorm van bruiningslampen of zelfbruiners.

Hoe je snel bruin wordt in de zon – bereid je huid eerst voor!

Wanneer de eerste warme dagen aanbreken, willen we snel onze benen, buik, decolleté en armen bruinen om er op ons best uit te zien in een schaarse outfit. Het is raadzaam om je huid in de aanloop naar de zomer goed te verzorgen, zodat ze later beter op de zon kan reageren. Het is vooral belangrijk om de huid goed te hydrateren. Een goed gehydrateerde huid wordt sneller bruin dan een vochtarme huid.

Dagelijks een vochtinbrengende lotion aanbrengen zal veel doen voor je huid. Het is ook een goed idee om de huid om de paar dagen te scrubben. Dit is een geweldige manier om dode huidcellen te verwijderen, de bloedcirculatie en zuurstofvoorziening van de huid te verbeteren en later een duurzamere bruine kleur te krijgen. Als onze huid voeding en regeneratie nodig heeft, kunnen we ook cosmetische oliën gebruiken, zoals argan-, jojoba- of amandelolie.

Vergeet ook niet om voor elke zonsessie een crème met UV-filter (SPF) aan te brengen. Deze beschermen de huid tegen overmatige straling en gaan fotoveroudering tegen.

Bekijk: EleveRenew – een gezichtsserum om de tijd stil te zetten

Hoe krijg je snel een gebronsde teint – thuismethoden

Eenvoudige tips en huismiddeltjes kunnen ons helpen het bruiningsproces te versnellen. Hier zijn ze:

  • zonnen in de buurt van water (water trekt de zonnestralen aan en weerkaatst ze), op het water liggen is ook een goede manier,
  • Bruin in beweging (bijvoorbeeld door te wandelen of beachvolleybal te spelen), waardoor je een mooie, natuurlijke bruine kleur krijgt, gelijkmatig verdeeld over het hele lichaam,
  • om de zon beter te “vangen”, leg je je benen of armen zo dat ze loodrecht op de stralen staan,
  • masseer een vochtinbrengende lotion of een kleine hoeveelheid lotion in je huid voordat je in de zon gaat,
  • besproei uw huid met water voordat u in de zon gaat,
  • drink vaak wortelsap of eet wortels voor en tijdens de zomer.

Hoe krijg je een mooie bruine teint – cosmetica die van pas kunnen komen?

Depositphotos 202845106 S

Als je een bronskleurig kleurtje wilt krijgen en tegelijkertijd de conditie van je huid wilt verbeteren, zijn de volgende producten handig cosmetica met een verhelderend effect, die de bruine teint geleidelijk verbeteren en bovendien hydraterend en verzachtend werken. Speciale sprayoliën zijn de beste hulpmiddelen bij het bruinen. Ze zijn gebaseerd op plantaardige of minerale oliën. Daarnaast zijn ze verrijkt met glinsterende deeltjes of andere ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de brons-gouden highlights.

Ze maken de huid fluweelzacht, glanzend, glad en soepel en laten haar er stralend en aantrekkelijk uitzien. De vette textuur houdt de huid langer gehydrateerd, zodat ze de zon beter absorbeert en gemakkelijker bruint.

Wortelolie kan ook heel nuttig zijn om een mooie, gebronsde huid te krijgen. Het bevat een zeer hoge concentratie bètacaroteen, wat de kracht en snelheid van de bruining verhoogt.

Hoe kun je met behulp van voedingssupplementen de bruining versnellen en langdurig een mooie bruine kleur behouden?

Voedingssupplementen met bètacaroteen zijn van onschatbare waarde om de huid aan te passen zodat deze de zonnestralen sneller absorbeert en een bronzen tint krijgt. Er bestaan zowel tabletten met één ingrediënt als preparaten met meerdere ingrediënten die andere huidvoordelen bevatten.

Vitamine- en mineralensupplementen met vitamine C, B-vitamines, koper, zink, collageen, maar ook extracten en oliën, zoals brandnetel- of akkerpaardenstaartextract of teunisbloem- of calendulaolie, helpen ook om de bruine teint te versterken en de algemene conditie van de huid te verbeteren.

Hoe krijg je snel een bruine teint voor je op vakantie gaat – snelbruinend met bruiningsversneller

Patent voor een natuurlijk ogende bruine teint die twee keer zo snel tevoorschijn komt? Een goede bruiningsversneller, d.w.z. een cosmetisch middel dat lijkt op zelfbruiner, maar dan zonder alle nadelen.

Bruiningsversnellers, hoewel ze de huid zelf niet kleuren, activeren bepaalde enzymen en stimuleren de aanmaak van melanine, waardoor de huid sneller bruint onder invloed van zonlicht. Na het aanbrengen van een versneller begint de huid al na 3-4 minuten blootstelling aan de zon bruin te worden. Dit is ideaal voor mensen die moeilijk en langzaam bruin worden en bij wie de huid nog steeds bleek is ondanks veelvuldig bezoek aan de zon.

Bruiningsversnellers werken niet snel en creëren geen kunstmatig of ongelijkmatig effect zoals zelfbruiners. Bovendien verspreiden ze zich gemakkelijk en worden ze snel opgenomen.

Hoe voorkom je zonnebrand – 5 tips

Depositphotos 11583416 S

Bruin worden maakt ons figuur aantrekkelijker, maar aan de andere kant brengt het het risico van pijnlijke en rode brandwonden met zich mee. Hoe vermijd je die?

  • Een paar minuten voordat je in de zon gaat, is het aan te raden om zonnebrandcrème SPF aan te brengen (breng ook cosmetica met filters aan telkens als je uit het water komt).
  • In het begin van de zomer is het aan te raden om niet te lang in de zon te zitten (je huid is nog niet gewend aan de zon) en je te beperken tot sessies van een paar minuten.
  • Het is raadzaam om felle zon te vermijden tussen 10 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags, wanneer de straling het sterkst is.
  • Het is belangrijk om je blootstelling aan de zon goed te doseren (één zonnesessie mag niet langer duren dan 30 minuten).

Waar moet u nog meer aan denken? Blootstelling aan de zon verhoogt de lichaamswarmte, wat leidt tot meer zweten en meer waterverlies uit het lichaam. Het is daarom aan te raden om altijd een fles mineraalwater bij je te hebben als je gaat zonnebaden en je vocht regelmatig aan te vullen.

Category: schoonheid

Article by: admin