diet 5232229 1280

Hoe kun je gewicht verliezen in de 40? Het is makkelijker dan je denkt!

Je kunt op elke leeftijd afvallen. We moeten vooral niet opgeven en denken dat het onmogelijk is, hoewel de zaak misschien iets moeilijker is dan voor een 20-jarige. Hoe dan ook, wat betekent 40 vandaag? Gelukkig is dit niet het moment waarop een veertigjarige vrouw als matrone werd beschouwd. De veertig van vandaag is jong, aantrekkelijk, misschien zelfs meer dan een tiener, vol kracht en energie. Hoe kun je na 40 jaar afvallen? Je moet het benaderen zoals het oplossen van elk ander probleem. Hier zijn enkele praktische tips.

Waarom worden we op een bepaalde leeftijd dik, hoewel we niet meer eten dan vroeger?

Eenvoudiger weging op een bepaalde leeftijd wordt bepaald door bepaalde biologische omstandigheden. Welnu, in vergelijking met de vroege adolescentie, vermindert de behoefte van het lichaam aan energie na 40 jaar aanzienlijk. Er is een daling van het niveau van de hormonen, vooral oestrogeen, en de stofwisseling vertraagt. Bovendien wordt vet bevorderd door gevestigde eetgewoonten en minder lichaamsbeweging. Daarom zijn beweging en bepaalde veranderingen in het dieet zo belangrijk in het proces van gewichtsverlies na de leeftijd van 40 jaar.

Lagere niveaus van hormonen, begeleidende initiële atherosclerotische veranderingen, lagere hartcapaciteit, verslechtering van mentale functies zoals geheugen of concentratie, slaapproblemen, stemmingsdalingen, en tenslotte de eerste tekenen van huidveroudering betekenen niet dat we het verstrijken van de tijd moeten accepteren zonder na te denken en passief de ouderdom moeten verwachten. We hebben invloed op hoe snel en op welke manier we oud worden. Of we nu een mooi uiterlijk en een goede vorm en kracht behouden tot op hoge leeftijd, of voortijdig oud worden.

ORDER SLIM DREAM SHAKE NU

Hoe kun je na 40 jaar afvallen? Actieplan

de vrouw oefent met hantlas

Vraag je je af hoe je effectief kunt afvallen in je 40er jaren? Het is essentieel om een innerlijke, sterke en positieve motivatie te vinden zoals: ik ben jong, actief en vol energie, ik wil aantrekkelijk zijn en ik kan dit bereiken.

Een belangrijke rol kan hier gespeeld worden door punten te specificeren of zelfs op te schrijven: wat ik win door zoveel gewicht en zoveel kilo’s te verliezen (zelfvertrouwen, meer eigenwaarde en kracht, trots op mijn figuur, de mogelijkheid om mijn favoriete kleding te dragen, etc.) Dan moet je een specifiek doel specificeren om te bereiken, bijvoorbeeld een gewichtsvermindering van 10 kilo en een deadline stellen, en ten slotte specifieke taken instellen die het gewenste resultaat mogelijk maken.

Vergeet niet dat het doel, en vooral de deadline, moet realistisch zijn, bijvoorbeeld niet verwachten dat een permanente gewichtsvermindering van 10 kg binnen een maand. In het algemeen is het beter om allerlei wonderlijke diëten te vergeten. Alleen een permanente verandering van eetgewoonten en een actievere levensstijl zal de verwachte resultaten opleveren, terwijl honger of restrictieve gewichtsverliesbehandelingen niet alleen een jojo-effect kunnen hebben, maar ook het lichaam kunnen vernietigen.

Zinnen om te doen

Allereerst dient u het bestaande menu te bekijken en grote wijzigingen aan te brengen. Hier is het de moeite waard om de WHO richtlijnen te volgen en het schema van de juiste voedingspiramide dat door deze organisatie is ontwikkeld. Het is gebaseerd op groenten, wat in ons geval bijzonder belangrijk is omdat ze (voornamelijk peulvruchten) een bron zijn van waardevolle fytohormonen en broodnodige vitaminen en mineralen op deze leeftijd.

Groenten zijn een uiterst effectief middel in de strijd tegen overgewicht. Ze zijn caloriearm, bevatten veel vitaminen en sporenelementen en omdat ze rijk zijn aan vezels, hebben ze een gunstig effect op de darmwerking en onderdrukken ze de eetlust. Peulvruchten, waaronder soja en linzen, tomaten, wortelen, spinazie, groene peterselie, sla, bieten, broccoli zijn in dit verband zeer waardevol. Overmatige koolhydraten, volledig vet vlees en transvetten moeten worden vermeden.

Ten tweede moeten we de omvang van de maaltijden die we eten, en daarmee de calorische waarde ervan, beperken. Verhonger jezelf niet, maar overdrijf niet. Als we ons ontevreden voelen, laten we dan meer groenten toevoegen aan het diner of het ontbijt, de vezels in hen zullen effectief onze eetlust bevredigen.

Ten derde: laten we minder, maar wel vaker en vooral regelmatig eten. Niets is zo bevorderlijk voor tabak als onregelmatige maaltijden – na een hele dag eten gooien we ons op de eerste fatsoenlijke maaltijd (meestal het avondeten) en zijn we niet in staat om onze honger te stillen. De gezonde norm is 4-5 niet erg overvloedige maaltijden per dag om de drie en een half uur.

Ten vierde: laten we afzien van alcohol, vooral van een hoog alcoholgehalte, dat niet alleen de zogenaamde lege calorieën bevat, maar ook de eetlust doet toenemen. Als we erg gehecht zijn aan sommige van onze favoriete gerechten, laten we ze dan zelf maken, in een passende versie.

Ten vijfde, meer beweging. Lichaamsbeweging heeft een enorme impact op de gezondheid, maar het is vooral belangrijk op latere leeftijd, in een gematigde vorm volgens onze mogelijkheden, natuurlijk. Dynamische beweging gedurende een half uur per dag is het minimum dat nodig is.

ORDER CAPPUCINO MCT NU

Principes van het nieuwe dieet

de vrouw houdt een bordje salade vast

Zoals reeds vermeld, moet het nieuwe menu gebaseerd zijn op groenten. De aanbevolen dagelijkse verhoudingen zijn een halve kilo groenten (het is de moeite waard om ze aan elke maaltijd toe te voegen) en slechts 200 g fruit. Deze laatste zijn natuurlijk ook gezond en wenselijk, maar hebben veel suiker, dus je moet liever die met een lage glycemische index – avocado, zwarte bessen, frambozen, kersen, aardbeien, bramen, bramen, grapefruits en andere citrusvruchten, appels, peren.

Voor andere producten worden 4 plakken volkorenbrood en ongeveer 100 g andere graanproducten zoals grove grutten, bruine rijst, volkorenpasta en havervlokken aanbevolen.

Essentiële zuivelproducten moeten ontvet worden geconsumeerd, met 200 g per dag, gevolgd door ongeveer 150 g mager vlees of vis en 3 theelepels plantaardige oliën.

Specifieke beperkingen en verboden zijn ook belangrijk. Van het menu zijn uitgesloten: snoep, wit brood, gezoete koopjes, gearomatiseerde kazen en yoghurt, gefrituurde, moeilijk te verteren en vette gerechten en rijk aan transvetten, suiker en zout, uiterst ongezonde hoogverwerkte levensmiddelen en allerlei kant-en-klare snacks in de vorm van frieten, chips en andere dergelijke producten.

We verminderen koolhydraten en zout, vlees en worsten. In plaats van ongezonde snacks, reiken we naar noten, zaden en zaden. We drinken veel, vooral niet-koolzuurhoudend of licht koolzuurhoudend mineraalwater. Deze kunnen ook kruidenthee, groene thee en groentesappen bevatten.

Gewichtsverlies na 40 jaar – een menu (voorbeeldmenu voor 5 dagen)

Eerste dag

 • Ontbijt: havermout met magere melk, plakje volkorenbrood, radijsjes
 • Tweede ontbijt: tomatensalade
 • Diner: vis gebakken in folie, 3 lepels bruine rijst, groene sla
 • Thee: appel, groentesap
 • Diner: twee sneetjes donker brood, twee sneetjes magere ham, komkommer

Tweede dag

 • Ontbijt: tofu-kaas met groenten, plakje volkorenbrood
 • Tweede ontbijt: fruitsalade
 • Diner: een stuk geroosterde kippenborst, twee aardappelen, salade van zuurkool
 • Thee: rauwe wortelen
 • Diner: magere cottage cheese met bieslook

Derde dag

 • Ontbijt: gekookt ei, tomaat, plakje volkorenbrood
 • Tweede ontbijt: natuurlijke yoghurt met aardbeien
 • Diner: groentesoep in bouillon van gevogelte schoon, met een stuk gekookt vlees
 • Thee: zelfgemaakte zwarte bessen, framboos of kersengelei
 • Diner: tomaat- en pepersalade, plakje witte magere kaas, plakje volkorenbrood

Vierde dag

 • Ontbijt: 2 plakjes magere worst, plakje brood, komkommer
 • Tweede ontbijt: cottage cheese met bieslook en radijs
 • Diner: geroosterde vis met spinazie, twee aardappelen, groentesap
 • Thee: appel of ander fruit
 • Diner: plakje brood met eierpasta

Vijfde dag

 • Ontbijt: omelet met appel, grapefruitsap
 • Tweede ontbijt: plakje knapperig brood, witte kaas, tomaat
 • Diner: een stuk gestoofde kalkoenborst met groenten, twee aardappelen
 • Thee: cottage cheese met noten
 • Diner: grahambrood, bloemkoolsalade met mayonaise light

Hoe afvallen na 40 – geselecteerde recepten

Tofu met groenten

De ingrediënten: 1 blokje tofu met natuurlijke smaak, rode peper, tomaat, witte prei, peterselie, een theelepel koolzaadolie, peper, kurkuma.

Ontwerp: Bak de in blokjes gesneden paprika’s en prei in halfverpakkingen, voeg geplette tofu en kruiden toe, bak enkele minuten. Serveer besprenkeld met peterselie, met gehakte tomaat en volkorenbrood.

Zelfgemaakte kisiel

Ingrediënten: glas fruit, 20 g aardappelmeel, 2 koppen water, rietsuiker naar smaak. Sap kan worden gebruikt in plaats van vers of bevroren fruit.

Uitvoering: driekwart water en suiker toevoegen aan het fruit, stoven tot het zacht is. Giet het aardappelzetmeel in het resterende water, meng het grondig en giet het in kokend fruit (of kokend sap). Als de kissel te zeldzaam is, voeg dan wat meer bloem toe, vermengd met water. Meng het geheel na het verwijderen van het vuur tot een gladde massa.

Kalkoenborst gestoofd met groenten

De ingrediënten: 250 g kalkoenborst 2 wortelen, 1 kleine courgette (naar keuze ook broccoli, spruitjes, groene of gele bonen), sjalot, lepel boter, een half glas groentebouillon, zout, peper, kruiden naar smaak, bijvoorbeeld koriander.

Uitvoering: Snijd het vlees in dikke blokjes, bak het ongeveer 5 minuten in boter, voeg gehakte ui toe, die moet worden gebakken. Voeg de groenten toe, schenk na enkele minuten de bouillon in en stoof het geheel in ongeveer 40 minuten. Giet de kruiden op het einde, breng ze op smaak met zout en peper.

Voorbereidingen ter ondersteuning van het gewichtsverlies

De behandeling van het gewichtsverlies na 40 jaar is het waard om te versterken door het gebruik van goede kwaliteitsvetverkleiners. De beste effecten worden gegeven door preparaten die werken in een multidirectionele manier, die tegelijkertijd de stofwisseling versnellen, de afbraak van vetweefsel stimuleren, de absorptie van vetten uit voedsel remmen, de spijsvertering reguleren, energie toevoegen en ten slotte de eetlust afremmen.

Zo’n uitgebreide aanvulling is een uiterst waardevolle ondersteuning, vooral als u worstelt met een trage stofwisseling of een te weelderige eetlust. Het regelmatig innemen van goede vermageringsdieetpillen kan u helpen om veel sneller gewicht te verliezen, meer vitaliteit en energie te krijgen en uw dieet beter onder controle te houden.

Op zoek naar een patent voor snel gewichtsverlies na 40 jaar?
Controleer de ranglijst met vermageringsdieetpillen

rysunek szczupłej kobiety mierzącej talię centymetrem

Bronnen:

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin