Kalms – kruidengeneeskunde voor stress en slapeloosheid

kalms

Helaas is de hedendaagse wereld niet bevorderlijk voor een leven in harmonie en vrede. Haast, stress, overmatige verantwoordelijkheden en tal van problemen zijn de oorzaken van veel spanningen, neurosen, slaapproblemen, depressie. Het is geen wonder dat steeds meer mensen hun toevlucht nemen tot een verscheidenheid aan kalmerende maatregelen. Kalms is een van de meest populaire medicijnen die aanbevolen worden voor milde toestanden van nerveuze spanning.

Kals – Kalmeermiddelen – een licht kalmerend, slaapondersteunend en stressbestrijdend middel

Dit is een kruidengeneesmiddel waarvan de formule is gebaseerd op extracten van hopbellen, valeriaan en gele gentiaan. De voorbereiding is bedoeld voor mensen die altijd overwerkt zijn, slaapproblemen hebben, in een snel tempo leven, elke stressvolle situatie en elk probleem sterk voelen, in die mate dat het specifieke somatische symptomen veroorzaakt, zoals hoofdpijn, maagpijn of spijsverteringsstoornissen.

Kalms heeft een zachte werking op het centrale zenuwstelsel, werkt kalmerend en maakt het makkelijker om in slaap te vallen. Volgens de fabrikant verzwakt het de mentale functies niet en verstoort het de psychomotorische capaciteiten niet. Het wordt verondersteld effectief en niet verslavend te zijn, hoewel het de moeite waard is om te onthouden dat zelfs lang gebruikte plantenpreparaten kunnen bijdragen aan de vorming van een verslaving.

Kalms – samenstelling van het medicijn, wat kunnen we vinden in de tabletten?

Het geneesmiddel bevat drie plantaardige stoffen met een bekend en bevestigd effect: hopbellenpoeder, valeriaan en gentiaangeel extract. Sucrose en titaniumdioxide spelen ook een aanvullende rol.

Hoe werken de afzonderlijke werkzame stoffen in Kalms?

1. Hopbellen

Hopbellen hebben een kalmerend effect op de hersenschors en verminderen de gevoeligheid van sommige delen van het centrale zenuwstelsel. Hop heeft bovendien eigenschappen die de ontwikkeling van batterijen belemmeren en wordt daarom gebruikt bij maagneurosen en spijsverteringsstoornissen.

2. Valeriaan, oftwel valeriaanwortel

Populaire valeriaan is een algemene naam voor preparaten die worden verkregen uit de wortels van de valeriaan. Het wordt al vele jaren gebruikt in de kruidengeneeskunde en wordt gebruikt voor de behandeling van vele ziekten, waaronder longziekten, diuretica, hoofdpijn en cardiovasculaire problemen. Het is echter het meest bekend om zijn kalmerende en slapende eigenschappen, maar ook om zijn vermogen om de stemming te verbeteren. Het is effectief bij emotionele en motorische opwinding, nervositeit, angst en slaapstoornissen. Daarnaast heeft het een ontspannende werking op het maagdarmkanaal en reguleert het de spijsverteringsprocessen.

3. Gele gentiaan

De gele gentiaan, die al in de oudheid wordt gebruikt, wordt gekenmerkt door een breed scala aan toepassingen, vooral in het maagdarmkanaal. Het heeft een ondersteunend effect, niet alleen bij kwalen veroorzaakt door externe factoren, maar ook wanneer problemen met indigestie, pijn of andere aandoeningen worden veroorzaakt door neurosen.

Kalms – werking van het preparaat

De specifieke combinatie van hop en valeriaan is een reeds lang bestaande en veel gebruikte formule voor de bestrijding van problemen met het zenuwstelsel. Dankzij dit recept is Kalms nuttig bij lichte spanning en stress, nerveuze overprikkelbaarheid en slaapproblemen. De specificiteit heeft een kalmerende en ontspannende werking, kalmeert, maakt inslapen gemakkelijker, verhoogt de weerstand tegen stressvolle situaties. Tegelijkertijd verzwakt het niet alleen niet, maar verbetert het zelfs de mentale functies, zoals concentratie.

Het preparaat, ook door de gele gentiaan, vertoont positieve eigenschappen met betrekking tot somatische symptomen van nerveuze spanning, normaliseert een te snelle hartslag en een te hoge bloeddruk, vermindert neurotische aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Met andere woorden, Kalms zorgt ervoor dat de hersenen en het centrale zenuwstelsel rustiger dan gewoonlijk reageren op negatieve en stressveroorzakende externe prikkels.

Kalms – dosering van het preparaat

Het medicijn wordt oraal ingenomen, meestal 3 keer per dag na de maaltijd, en neemt 2 tabletten Kalms in. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer u moeite heeft om in slaap te vallen, kunt u 30 minuten voor het slapengaan nog een extra dosis nemen. De maximale dagelijkse dosis is 4 keer per dag.

Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar.

Kalms – bijwerkingen en contra-indicaties

kalms

In geen geval mag u de aanbevolen dosering overschrijden. Als, ondanks het gebruik van het geneesmiddel voor een maand, uw symptomen aanhouden of uw gezondheid verslechtert, moet u een arts raadplegen.

Omdat het geneesmiddel sucrose bevat, moeten mensen met fructose, galactose, lactasedeficiëntie of glucose-galactosemalabsorptie het niet innemen. Het kan gebruikt worden door diabetici. Allergische reacties op een van de ingrediënten kunnen maag- en darmproblemen veroorzaken.

Zwangerschap en borstvoeding zijn ook contra-indicaties.

Kalms – beoordelingen van gebruikers

De specificiteit wordt vooral aanbevolen voor mensen die sterk reageren op stresssituaties, ook met somatische symptomen in de vorm van gastro-intestinale aandoeningen en die niet angstig in slaap laten vallen. Het is echter zeker geen remedie bij ernstigere aandoeningen – vegetatieve neuroses of neurotische aandoeningen.

Kalms zal waarschijnlijk nuttig zijn bij het kalmeren van emoties en het verlichten van spanningen. Echter, zelfs in dergelijke situaties, niet iedereen die het medicijn heeft genomen, prijst de doeltreffendheid ervan. Op het internet kunt u de mening vinden dat Kalms niet hielp, alleen maar te veel slaperigheid veroorzaakte, of de bewering dat het, in tegenstelling tot wat de fabrikant beweert, de psychomotorische vaardigheden die nodig zijn om een auto te besturen, verzwakt heeft.

Het is vermeldenswaard dat dit niet de enige kruiden kalmerende tabletten op de farmaceutische markt zijn. Een van de meest gekochte producten is Melatolin Plus, dat het werk van het zenuwstelsel ondersteunt.

Melatolin Plus heeft dankzij de aanwezigheid van een breed scala aan beproefde plantaardige stoffen een kalmerende werking, ontspant en verbetert de stemming, herstelt het emotionele evenwicht, vergemakkelijkt het in slaap vallen en beïnvloedt het juiste slaapritme. Het supplement bevat onder andere melatonine, slaapregulator, melissa, ashwagandha wortel, hopbellen, kamille, vitamine B6. Deze formule maakt het een geweldige manier om zenuwachtig te worden, gebrek aan energie, slecht humeur en slaapproblemen.

melatolin plus

Lees meer over Melatolin Plus

Kijk er ook eens naar: Hoe snel in slaap vallen en goed uitrusten tijdens het slapen?

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr